Înfrângere surprinzătoare a principalului favorit de la Doha

Tânărul tenisman ceh Jakub Mensik, în vârstă de 18 ani, a reuşit joi o calificare surprinzătoare în semifinalele turneului ATP 250 de la Doha, capitala Qatarului, învingându-l în două seturi, 6-4, 7-6 (8/6), pe rusul Andrei Rublev, câştigător în 2020 al acestei competiţii.

Jakub Mensik, locul 116 mondial, va juca prima lui semifinală în circuitul ATP, iar de luni va intra în top 100, notează site-ul sport.fr. Mensik l-a eliminat în optimi pe britanicul Andy Murray, dublu câştigător la Doha (2008, 2009) şi triplu finalist (2007, 2017, 2023).

Următorul adversar al lui Mensik va fi un francez, câştigătorul meciului dintre Ugo Humbert (18 ATP, cap de serie numărul 3) şi Gael Monfils (68 ATP), campion la Doha în 2018 şi finalist în 2006, 2012 şi 2014.

Andrei Rublev, locul 5 ATP, a fost principalul favorit al acestui turneu, dotat în acest an cu premii totale de 1.395.875 de dolari.

În cealaltă semifinală, rusul Karen Hacianov, locul 17 ATP cap de serie numărul 2, se va duela cu australianul Alexei Popyrin (46 ATP).

În sferturi, Karen Hacianov a beneficiat de abandonul finlandezului Emil Ruusuvuori (43 ATP), care s-a retras după ce era condus cu 3-0 în primul set. Alexei Popyrin a dispus după două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de kazahul Aleksandr Bublik, locul 21 ATP cap de serie numărul 4.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.