Cum i-au modificat controlul judiciar lui Coldea? Ingrid Mocanu a răbufnit!

Anchetatul general (r) Florian Coldea și-a  schimbat ziua pentru semnarea controlului judiciar, cu acordul Poliţiei, gest care a generat semne de întrebare și chiar revoltă. Coldea trebuia să se prezinte luni la secţie.

Avocata Ingrid Mocanu face o comparaţie cu cazul său, când schimbarea controlului judiciar nu a fost posibilă.

Am înțeles că azi (luni – nr) IGPR-ul a dat un comunicat și a susținut că nu-i problemă cu modificarea controlului judiciar pentru tov. Coldea, că așa mai face Secția de Poliție.
Domnul Predoiu tace, că asta știe el cel mai bine: nu tu trimitere Corp Control, nu tu cercetare disciplinară, nu tu demisie, nu tu demiteri. Nimic.
Păi ia vedeți ce îmi scria mie DGPMB-ul când m-am adresat eu instanței (la refuzul vehement al Secției 24, condusă azi de un anume Niță, tocmai cel care mi-a fixat și a refuzat să îmi schimbe controlul, fiind probabil recompensat pentru slugărnicie) pentru a-mi schimba ora de control, pentru motive justificate: aveam sănătatea afectată, aveam termene în draci, iar când am cerut o singură zi modificarea (că mergeam la examen la Barou, unde nu am intrat ”pe nașpa” ca alții, ci am fost printre cei vreo 7 omuleți care au intrat atunci), mi s-a refuzat și asta.
Deci la mine nu se putea, dar la don gheneral nu-i problemă, bro!
La mine s-au prezentat la instanță și au susținut ”milițienii” că nu se putea schimba ora de către Poliție, ci de instanță și că oricum, chiar dacă puteau, nu mi-au schimbat ora de control că mă ”favorizau”, că am avut funcții importante. Dar cum dorește gheneralul, când are el chef atunci vine. El nu a avut funcții importante? Pe el nu îl ”favorizează”?
Deci ce s-a schimbat, domnule ministru, în peisajul juridic?
Șeful favorizator al gheneralului, inspectorul șef de la Ilfov, este Florea Remus Mugurel, fost șef la secția 8, 10 și 23, fix secțiile (8 și 10) unde s-a plimbat și domnul Tobă (cumnatul domnului Coldea, potrivit presei… sau a legendării sale, mai exact).
Oare faptul că actualul ministru de interne, care ar trebui să ancheteze urgent ce s-a întâmplat acolo s-a plimbat prin funcții în toată perioada de acțiune a acestui binom este un indiciu despre cine îl ”favorizează”?
Domnul Voicu, chestorul – șoferul și finul domnului Tobă susținea prin întâmpinare că n-avea de ce să mi se modifice în vreun fel ora de control, că eram o penală cu fapte grele.
Sunteți bine toți? Mai ”consultați”? Mai ”consultați”?, a scris Mocanu pe pagina sa de Facebook.
Cum justifică Poliția modificarea în cazul Coldea?
IGPR a transmis luni un comunicat despre schimbarea care a generat controverse, pe care îl redăm.

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind măsura controlului judiciar, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Controlul judiciar și controlul judiciar pe cauțiune, cu obligațiile aferente, se dispun în baza Codului de procedură penală și a Legii nr. 253 din 2013.

Organul de poliție desemnat de organul judiciar pentru activitatea de supraveghere stabilește programul de supraveghere.

Conform legislației, în cadrul acestuia, se va stabili ca, cel puțin o dată la șapte zile calendaristice, persoana aflată sub masura controlului judiciar să se prezinte la sediul organului de supraveghere.

Datele prezentărilor și frecvența acestora se stabilesc de către organul de supraveghere, polițistul de supraveghere fiind obligat să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, în cazul în care inculpatul a încălcat obligațiile stabilite în sarcina sa.

De asemenea, pe parcursul măsurii controlului judiciar, conform cadrului legal incident,  datele prezentărilor și frecvența acestora se pot schimba, tocmai pentru a verifica că persoana supravegheată se prezintă la datele solicitate și că respectă toate măsurile dispuse.

Conform legii, aceste date sunt nepublice.

Totodată, facem precizarea că informațiile sunt cunoscute doar de persoana supravegheată și de polițistul desemnat cu activitatea de supraveghere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ioana Radu 8570 Articole
Author

16 Comentarii

 1. Ar trebui să ne revoltăm. Dar n-o facem. Râdem.
  Nu mai dai pinteni la cai morți, iapa Justiție fiind de multă vreme salam.

 2. Asa cum Gh.Oprea care a omorat un motociclist din escorta fara sa pateasca nimic, asa si F.Coldea nu va pati nimic. Justitia in Ro este moarta demult. Altfel, nu ar putea candida in toata tara, primari si consilieri cu condamnari si cu procese penale si civile. Iliescu a spus ca avem capitalism de cumetrie, Constantinescu ca Securitatea este peste tot, Basescu ca avem stat mafiot, Iohannis ca avem stat esuat. Asa ca aveti grija cum votati ca sa scapam de aceste etichete.

 3. Păi, avocata nu știa câte ceva despre fiecare. Înainte de 89 aveam o vorbă despre ONT: la ăștia nu poți să faci ordine decât cu un Mauser. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă se potrivește și în cazul generalilor de teapa ăstuia. În fine, măcar să-i zdruncine un pic că prea sunt proști și pe cale de consecință și răi.

 4. ”Organul de poliție desemnat de organul judiciar pentru activitatea de supraveghere stabilește programul de supraveghere.”
  Si il poate schimba, poate fi indulgent doar daca persoana in cauza este unul important cum e Coldea.
  Am vazut ca acest ministru, acest Predoiu a fost folosit de toate guvernele. Cu nicio performanta.

 5. Pana la urma care-i problema ? Presa nu poate afla ora si locul unde merge mafiotul sa dea cu subsemnatul?

 6. Totul pentru ‘tonusul psihic’ al împricinatului că … ‘așa e în tenis’!

 7. Zilele trecute am scris că va face tot posibilul sa se scoată și e doar începutul. Întreb doar pentru că politicienii sunt fricoși și santajabili:
  – Când apare ordonanța tacit aprobată favorabilă acestui escroc cu stele cadou pe umeri?!

 8. Zilele trecute am scris că va face tot posibilul sa se scoată și e doar începutul. Întreb doar pentru că politicienii sunt fricoși și santajabili:
  – Când apare

 9. m.r unugureanu e viu?? nu se pregateste si el??? ce cuminte e , nu zice nimic, tace milc cu nevasta lui platita de omv si apoi refugiat in austria… cioc-cioc, e destinul la usa ungurene! gojdu…

  iar jegul de la mabasada sua cind se spala?

 10. Acelasi subiect „Coldea si ai lui’frecat de 20 de ani de o medie care nu s-a ocupat atat de insistent de rascoala taraneasca din dec 1989 cand Romania si-a pierdut definitiv suveranitatea
  Destept om Coldea asta daca a tinut media cu spume la gura timp de 20 de ani,si culmea, Kreatorul sau Basescu aka Geppetto iar ajunge in parlamentul european,cum a fost si in 2019 cu 6-7% din voturi
  Jalnica tara,moarta dupa barfe,cu o justitie corupta pe masura prostiei traditionale, cu o media vai si amar, care uita sistematic sa spuna ca Hideg Turnatorul e si el master SRI,nu s-a (re)cules de pe strada, iar spectacolul asta are un loc de cinste, in loja
  Lupta dintre Pinocchio si Cipollino

 11. titlu: „Lui Coldea cum i-au modificat controlul judiciar”

  prima linie din text: „Anchetatul general (r) Florian Coldea și-a schimbat ziua pentru semnarea controlului judiciar, cu acordul Poliţiei”

  Continuati, pentru ca meritati (reclama la VICHY) !

 12. Mă mir că mai ține povestea „Tartorul ce-a ținut țara-n frîu a fost lăsat baltă, peste noapte, de toți supușii”.
  Asemănător: Antonescu, Pauker et co, Ceaușescu și alte ieșiri din scenă teatrale. Cînd zic ieșiri din scenă zic ieșiri din senă ca la teatru; s-a terminat rolul, mergi acasă, sau în altă parte, primești alt rol de alt personaj cu alt costum.

 13. Recapitulare: Daniel Dragomir, colonelul SRI, care a luat bani 450.000 de euro de la informatorul sau libanez si apoi a trecut in rezerva, arestat in urma denuntului libanezului. Implicat ulterior in afacerea Black Cube, cu fosti ofiteri mossad in spargerea e-mailurilor lui Kovesi cu finantare de la Adamescu Alexander in valoare de 500.000 de lire sterline, arestat si in acest dosar, dar eliberat …si fugit in Italia, unde se afla si acum. Dragomir si-a facut partid iar printre membrii lui se afla si av. Ingrid Mocanu, condamnata in dosarul ANRP, cea care ne spune noua ce si cum … Interesant este ca din stenogramele furnizate presei de catre DNA, rezulta ca Florian Coldea si Dumbrava „optimizau” si dosarul lui Alexander Adamescu, cel fugit la Londra, unde asteapta sa fie extradat de mai bine de 3 ani. Fiecare trage ce concluzii vrea

 14. „Verdicte în Dosarul ANRP: Horia Georgescu și Ingrid Mocanu achitați definitiv.
  Încă sunt imbecili care comentează fără să aibă nici cea mai mică idee despre cineva. Avocata Mocanu nu a fost condamnată pentru că a fost ACHITATĂ!

 15. Băi,voi unii chiar sunteți tembeli ???Nu înțelegeți odată și pentru totdeauna că individul ăsta a fost ”statul paralel” ,că individul acesta e intangibil,ba chiar cel care a înființat acest ”stat paralel”,gunoiul Petrov,a fost ”răpus” tocmai de cei pe care-i pregătise să-i fie slugi ca să-i ”îngroape” adversarii??!!Ce prost din țara asta poate crede că individul acesta poate păți ceva,mai ales că România a fost ”pe mâna lui”,iar ce știe el despre întregul ”mecanism” al româniei nici măcar gunoiul Petrov nu știe ??!!

 16. Adica e secret de staaat.Deci la doamna avocat numai Instanta putea schimba ora,la securisti ziceti ca Legislatia va permite sa schmbati voi ora.Da’ nu va bagati,e scret de stat.Numai voi si securistii stiti de acest aspect.Deci pt. securistii gasca vostra, aveti Legislatie separata.’Ti-ai deracu ‘ de jigodii,militieni lasati de capul vostru de ani de zile.Ma refer la sefii corupti,ei fac legea lor,la sectia lor e ” pravalia ” lor.Nu se baga nimeni pana la Ministru peste ei.Doar cand ” nu executa ” manariile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.