Inițiativă de pace în Ucraina: Reacția Kremlinului

Kremlinul şi-a declarat joi disponibilitatea de a asculta cu „mare atenţie” orice propunere de reglementare în Ucraina, anunţând vizita la Moscova a unei delegaţii de ţări africane pentru a discuta despre o iniţiativă de pace, transmite EFE.

„Rusia este dispusă să asculte cu mare atenţie orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la conferinţa de presă zilnică.

Miercuri, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că ţara sa nu cunoaşte detaliile propunerilor de pace prezentate de ţările din Africa şi Brazilia, dar este dispusă să le studieze, spre deosebire – a spus el – de Occident, care acceptă doar planul Kievului.

Peskov a adăugat joi că, în recenta conversaţie dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său sud-african, Cyril Ramaphosa, acesta din urmă i-a comunicat că Africa consideră că este necesar „să aibă un cuvânt de spus în eforturile internaţionale de soluţionare a situaţiei binecunoscute din Ucraina”.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a indicat că, în acest sens, un grup de ţări africane va trimite o delegaţie care va vizita Moscova la o dată ce urmează să fie stabilită.

În orice caz, Peskov a anunţat că întâlnirea lui Putin cu delegaţia africană va avea loc înainte de summitul Rusia-Africa, care se va desfăşura în oraşul rus Sankt Petersburg la sfârşitul lunii iulie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

 1. Am și eu o propunere: rușii pleacă din Ucraina și se face pace. Altă cale nu există.

 2. E LIMPEDE pentru toată Lumea.
  Se alege praful de Imperiul Li?ic dacă până și Africa vine cu Planuri de Pace.
  E timpul ca Președintele K.W.JoyAnnus să MUTE DECISIV și sa vină cu PLANUL LUI. Planeta, Sistemul Solar, ba chiar și-ntreaga Galaxie așteaptă cu nerăbdare această MUTare. ?

 3. Expansiunea NATO la Est a provocat reactia justificata a Rusiei. Rusia vrea sa ramana suverana nu vrea sa linga izmene americane cum vor unii romani, de exemplu….Pace va fi doar daca NATO se retrage la linia Berlin stabilita dupa finalul celui de al doilea Razboi mondial….SUA, Polonia, Romania sunt principalele tari vinovate de mortii din Ucraina…..Rusia este in razboi cu NATO….Rusia trebuie sa invinga NATO pentru blocarea Dictaturii Planetare Americane…Interesul Romaniei profunde este victoria Rusiei, doar asa Romania isi va recastiga Suveranitatea…

 4. Elena Popa spune:
  18 mai 2023 la 14:09 ——NATO se retrage de unde a inceput sa se intinda in toata Europa si se va face pace.Alta cale nu exista !

 5. invadatorul trebuie sa plece . ce nu intelegeti aici ? pina si un prost intelege asta .

 6. … ai uitat de „perfidul Albion”, a carui Alba ca zapada murdara Rishi Sunak l-a primit cu surle si trimbite pe mascarici, acu’ doua zile …

 7. m spune:
  18 mai 2023 la 15:32 —–La ce invadator te referi dumneata ,la NATO care a ocupat intreaga Europa si inca are intentia sa inainteze spre Asia ?

 8. Doamna E. Popa/uite popa nu e popa, la un divorț, cum est cazul acuma între Ucraina și Mama Rusia, Ucraina care a primit de la Mama Rusia Donbasul la facerea Ucrainei ca membră a U. Soviecice și apoi pe dai boj Crimeea de la porcul de Hrușciov, ucran și el, trebuia de mult să le dea înapoi. Mai mult, la desființarea URSS s-a zis între cei care au făcut CSI, da, ne recunoaștem suv., indep. integritatea terit. DAR NU și linia granițelor că aici mai e de discutat.LA ONU Ucraina figurează fără precizarea granuițelor! Motiv pentru care trebuie să ne dea și nouă înapoi Nordul Bucovinei, Herța, Hotin, Bugeacul. MEmorandumul de la Budapesta e apă chioară mai ale bules după ce Ucraina a modificat singură starea de fapt existentă la data semnării acelui act, vezi regula de drept Rebus sic standibus!În rest, citește atent pe dl AXON, mare patrioată ce ești. Și încă: În Grădina Maicii Domnului nu au ce căuta baze și trupe străine și nici zornăială de arme! Cum au ușchit-o rușii în 1958 așa trebuie să-și ia tălpășița și partenerii stra și nestrategici. Vrem pace, țâc, țâc! și prietenie cu marile popoare chinez, rus, marțian, Kiribatian etc țâc, țâc. Pe unde a atrecut NATO împins de la spate de amerloci numai moarte,jale,prăduială și alte ,,binefaceri,, De când suntem în NATO și UE am progresat ca racul/că-n curând ne ia și dracu/ și-o să vie chiar SATANA/ să ne mânce și pomana. Doamne ajută Patriarhului să termine Catedrala Mântuirii neamului mai iute pencă dacă o mai lălăiește nu va mai avea ce măntui.

 9. @SUS PATRIA:

  Lasa-te de comentarii, pentru ca nu ai nici o baza, daca sustii ca Hrusciov a fost ucrainean si il recomanzi pe axon. Pina la urma, care patrie o sustii tu, cumva cea rusa?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.