Înregistrarea care dă apă la moară Moscovei

Kremlinul a denunţat luni ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina, după difuzarea pe reţelele sociale a unei discuţii între câţiva ofiţeri germani de rang înalt având ca subiect livrarea de arme, mai precis rachete Taurus, Ucrainei.

O înregistrare audio a unei reuniuni în videoconferinţă între ofiţeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe reţelele sociale din Rusia.

În această conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strâmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Ambasadorul Germaniei la Moscova, Alexander Graf Lambsdorff, a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus, de unde a plecat fără a da declaraţii, potrivit agenţiilor de presă ruse.

‘Înregistrarea însăşi dovedeşte că, în interiorul Bundeswehr-ului, sunt discutate în mod substanţial şi concret planuri de a lansa atacuri asupra teritoriului rus. Aceasta nu necesită nicio interpretare juridică. Aici totul este mai mult decât evident’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

‘Trebuie să aflăm dacă Bundeswehr-ul (armata germană, n.red.) face aceasta din proprie iniţiativă. Apoi întrebarea este: cât de controlabil este Bundeswehr şi cât de mult controlează (cancelarul Olaf) Scholz situaţia? Sau dacă este parte a politicii guvernului german’, a spus Peskov.

‘Ambele (scenarii) sunt rele. Ambele subliniază încă o dată implicarea directă a Occidentului colectiv în conflictul din jurul Ucrainei’.

Sâmbătă, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese ‘interceptată’.

Conţinutul său este foarte stânjenitor pentru Germania, dat fiind că Berlinul refuză oficial să trimită rachete Taurus Kievului, invocând riscul escaladării conflictului.

În ce-l priveşte, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus Vladimir Putin că încearcă să ‘destabilizeze’ Germania cu această înregistrare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. Aceasta înregistrare e de câteva zile, am văzut pe YouTube și am scris înainte de a apărea articol in Romania. Problema e, distrugerea podului kerci, podul de suflet al lui Putin, acolo e marea durere, cică se vrea întreruperea oricărei legături terestre în acea zona și ukraina să facă un gard gros și înalt pe toată lungimea graniței, pentru a nu mai avea legături cu rusica. Aseară au lovit puternic ukraineenii Folosia, partea de sud-est a Crimeei, tocmai unde staționează multe cargouri rusnace, mare vâlvătaie și foc de speriat. Dar ieri ziua, zburătoarea nato a survolat iar deasupra marii negre, cică Putin a ordonat să atace zburatoarele nato care survolează marea neagra, ieri au scăpat de atac nato.

 2. Niște rakete în Kremlin, direct în kuurhul lui Purtin, ar rezolva rapid situația.

 3. Nu vrei una peste bot mai tovarase Lenin? Putin nu va destabiliza Germania, o va transforma in crematoriu de data asta. Au gresit rusii ca au plecat de acolo. Nemtalaii au uitat ca au fost criminalii omenirii!

 4. Minciuna prin omisiune cat incape.Generalii nemti vorbeau in clar ca ei studiaza de mult timp modalitatea de distrugere a podului, mai pomeneau despre cum trebuie pacalita opinia publica si, eventual, rusii, in legatura cu implicarea germana, vorbeau in clar despre faptul ca rachetele cu raza lunga britanice date Ucrainei sunt lansate in realitate de specialist britanici, precum si despre faptul ca anumite operatiuni foarte tehnice legate de lansarea rachetelor ar putea fi efectuate in lipsa specialistilor germani de ucrainenii care vorbesc „cu accent american”. Si multe de acest fel,incat fiecare fraza ofera informatii de mare valoare in legatura cu implicarea Vestului in razboi. Practic, Germania, dar mai ales Anglia si Franta pot fi considerati cobeligeranti. Cam despre asta e vorba stimati domni de la ” Cotidianul”

 5. Voi credeti asa ceva, dragi babuini? Pai eu stiu de la televizor ca nato e alianta….defensiva, iar ceea ce spune acest petcov , care va sa zica, e minciuni sfruntate Ma bucur ca toti postacii in misiune de pe acest sait gandeste la fel ca mine si siaena3, care pe mine, ca babuin, m-a lamurit ca rusii a pus urechea la ascultat pe la niste usi straine , nu ale baietilor lu cancelaru Pai ce ii manca in cr? Au mai incercat putinosii sa ma minta ca rusii au distrus toti leoparzii germani dati anu trecut lu zele, iar acum au trecut si la regina marchetingului amerloc abramsul de 100t dar pe mine nu ma mai pacaleste Ce voi credeti ce ne spune petcovul?

 6. Vestul a acordat armament Ucrainei cu condiția de a nu fi folosit contra teritoriile rusești cu excepția celor ocupate de Rusia din Februarie 2022, nu așa se întâmplă ?!

 7. Boris Pistorius este prost de bubuie, la felk și toată turma de generali de pe lângă, și îl acuză pe Putin că încearcă să destabilizeze Germania ….. bă băiatule, Germania este destabilizată, este varzăăăăăă!!!!!

 8. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus Vladimir Putin că încearcă să destabilizeze Germania cu această înregistrare.———-
  Inregistrarea a fost recunoscuta chiar de nemti ca este reala ,iar individul asta Boris Pistorius ,afirma ca de fapt rusii sint cei care incearca destabilizarea Germaniei.Omul asta este sanatos la cap ?

 9. @ Someone… Nu, nu se intampla asa. Ucraina a doborat si avionul IL -76 care transporta 65 de prizonieri ucraini si 4 membri rusi ai echipajului…Rusia le – a trimis cu camionu cadavrele facute bucati de Ucrani cu doua rachete Oatriot americane….Nave rusesti din Marea Neagra au fost scufundate de ucrani cu rachete britanice ghidate de pe avioane Americane.

 10. Chiar ma intrebam cat va dura pana cand nazistii germani il vor acuza pe Putin pentru interceptari si alte chestii…
  Am aflat: mai putin de 24 de ore…

 11. Se pare că nu ați înțeles ironia, din cauza ghilimelelor lipsă de după ultima virgulă a frazei!

 12. NATO şi Pentagonul sunt de fapt agenți de vânzări pentru armamentul produs de fabricanții occidentali şi israelieni, toți aceştia având în spate nişte fonduri de investiții ale „elitelor” globaliste. Pentru a vinde cât mai mult armament, războaiele sunt provocate şi trebuie să dureze la nesfârşit. Cel mai profitabil este un război cu Rusia, dar nici un conflict cu China nu ar strica, însă ca rezervă. De partea cealaltă sunt SUA, alianța ofensivă NATO plus toți slugoii lor din Colonia UE, care cumpără respectivul armament. Au băgat Ucraina în față fiindcă a fost o țară mare şi puternică, dar acum începe să se cam sufoce. Probabil urmează Polonia şi România, ca un nou câmp de luptă. Important e să țină conflictul cât mai departe de granițele SUA şi să se consume cât mai mult armament şi muniție. Bio, of course, fiindcă tot aceeaşi care stau în spatele acestor războaie se îngrijorează la maxim în legătură cu poluarea, propovăduiesc un Green Deal gestionat tot de ei, distrugând industria europeană, decuplând Europa de la sursele de energie şi făcând-o captivă lor, sub acest pretext.
  În fond este doar o chestiune de bani. Faptul că mor oameni nu contează, sunt pierderi colaterale. Ba mai mult decât atât, consideră că e chiar un lucru bun. Au spus-o pe față şi au tot repetat-o la Davos. Oricum nu le pasă, deoarece consideră că Pământul le aparține. Şi aşa cum unui om oarecare i se pare normal să-şi curețe grădina omorând buruienile şi „dăunătorii”, la fel gândesc şi ei, elitele globaliste psihopate. Că Terra este „grădina” lor unde pot face orice vor şi o amenajează cum doresc, iar „dăunătorii” sunt restul oamenilor. De care nu le pasă şi parțial trebuie să dispară fiindcă strică armonia şi fac mizerie. „Inteligența Artificială” e mai aseptică.
  Build Back Better, din această perspectivă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.