
Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar începe vineri și se încheie pe 29 mai, prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.
În această etapă se depun/transmit cererile-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
În perioada 30 mai – 5 iunie se vor valida cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, se va face în perioada 6 iunie – 11 iunie.
Tot în această etapă se vor completa în aplicația informatică datele din cererile-tip de înscriere pentru candidații înscriși în această etapă.
Pe 12 iunie vor fi afișate în fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
În perioada 1 – 2 septembrie vor fi centralizate și soluționate de către inspectoratul școlar cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ.
În aceeași perioadă se vor soluționa de către inspectoratul școlar alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.
Nu va mai duceti copiii la mizerie denumita „scoala”. Parintii capabili sa-si scoleasca copiii acasa.
Ce mizerie de hotărâre! Oameni dragi, toți copii sunt înscriși la naștere în zonele în care locuiesc, sunt cuprinși la impozite și taxe în fiecare județ, localitate, zona, da? De ce ii obligă pe părinți să facă cerere umilndu-i daca obligația de înscriere e a primăriei de localitate, a primariei pentru fiecare zona locuită din preajma scolii, primăriile răspund de școlile locale și au obligația să repartizează micii incepatori ai cursurilor scolii! Așa e in străinătate, părinții primesc in prima zi de școală o hârtie pe e care trebuie sa o semneze că vor duce copilul la acea școală obligatoriu și în caz că se muta de la școala, să anunțe cu 3-6 luni înainte pentru formalități între școli și primarii! Ăștia de la primarii au datoria doar de a-și încasa leafa lunar plus alte drepturi, nu și obligația de serviciu pentru inde.plinire ca sarcina?