Instanța l-a pus în așteptare pe baronul PNL de Prahova

Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pronunţarea în cazul contestaţiei formulată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, faţă de măsura sechestrului impusă de procurorii DNA, au precizat surse judiciare.

Potrivit acestora, instanţa a amânat pronunţarea la data de 20 februarie.

Anchetatorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale lui Dumitrescu, precum şi asupra unui imobil al acestuia.

Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Tot sub control judiciar sunt cercetate alte două persoane, respectiv sora lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi cumnatul acestuia – pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

„Inculpatul Dumitrescu Iulian, cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 (afin al lui Dumitrescu – n.r.) ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea, în schimbul sumei de 47.500.000 lei, a părţilor sociale deţinute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut, la momentul pretinderii, în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova”, a precizat, anterior, DNA într-un comunicat de presă.

Ulterior pretinderii, ruda lui Dumitrescu ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele societăţii tranzacţionate care cuprindea menţiuni nereale privind soldul iniţial al contului, rulaje şi operaţiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023, se arată în comunicat.

„Tot ulterior pretinderii, persoana fizică de la pct. 3, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situaţiilor financiare aferente anului 2022 ale societăţii tranzacţionate ar fi dat o declaraţie necorespunzătoare adevărului. Cei doi complici, deşi nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societăţii tranzacţionate, ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian, sau după caz ar fi fost folosită în beneficiul acestuia”, explică procurorii.

Totodată, adaugă aceştia, au fost depistate nereguli în declaraţiile de avere ale lui Dumitrescu din datele de 8 iunie 2021, 19 aprilie 2022 şi 15 iunie 2023, în sensul că:

– ar fi menţionat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soţia sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei;
– nu ar fi menţionat împrumuturi primite direct de la persoana menţionată la pct. 2 în cuantum total de 2.575.000 lei;
– nu ar fi menţionat suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline şi 24.000 euro cheltuită în beneficiul său şi al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice menţionată la pct. 2.

„Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux etc”, precizează DNA.

În cauză, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpaţi, asupra unui bun imobil aparţinând lui Iulian Dumitrescu şi asupra a 19 imobile aparţinând celor doi complici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. In așteptare la poarta pentru intrat la bulău și confiscat averea? Oare acest caz nu se poate pedepsi exemplar?

 2. Când a venit Iulian Dumitrescu (zis „Împăratu'”) la CJ Prahova ca preşedinte de consiliu judeţean a dat afară 2/3 din angajaţi. „Motivul” a fost că erau angajaţi de PSD şi din cauza asta erau leneşi !
  Apoi a adus o haită de piloşi şi cunoscuţi de-ai lui de la Călăraşi.
  Ha ha ha … uite cum se face dreptate !

 3. Nu se mai poate face nimic,hoția este la cel mai inalt nivel în Prahova,o pecingine infectă a cuprins toate instituțiile,cetațeanul ploieștean este copleșit de fărdelegile acestor mafioți ai partidelor=gașcă.Adunați de prin toată țara acești impostori sunt leprele cosmopolite ,ciubucari de
  joasâ speță, neam de pristandale curat murdar.Justiția?NUESTE OARBĂ,este COMPLICE.

 4. Este in asteptare pentru a fi eliberat de instanta. Nu trebuie sa va faceti sperante ca se va face dreptate si ca se intoarce macar un banut in buget, ca de altfel la toti acesti banditi care au jefuit tara.

 5. buna! Nu va faceti griji! Va incepe drumul lung al prescriptiei! Pentru multi judecatori si procurori (foarte corupti si serviabili) prescriptia e ceva normal. Ei sunt independenti si fac ce vor si cum vor ,nu ce spune legea. Legea e pentru cei fara bani, fara proptele, fara,fara…Acestia pot sa faca puscarie multa si pentru cei protejati de bani,putere,politic,etc.
  Banii multi inseamna putere si libertate!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.