Întârziere istorică a unui tren în Japonia

Cunoscută pentru transportul feroviar punctual, Japonia trece printr-un episod excepțional. Un tren a întârziat 17 minute!!

Trenurile de mare viteză ale JR Central circulă cu viteze de până la 285 km/h și au avut o întârziere medie de 1,1 minute în întreaga lor operațiune anuală pentru 2022/2023 (inclusiv întârzieri din cauza dezastrelor naturale, care sunt frecvente în Japonia).

Chiar și întârzierile minore ale trenurilor mult mediatizate din Japonia sunt rare, așa că întârzierea de 17 minute a trenului care lega Nagoya și Tokyo a făcut înconjurul lumii. Explicația incidentului este și ea una extrem de specială.

Un călător a găsit un șarpe în trenul cu pricina. Cine a dus reptila de 40 cm în garnitură? De ce a lăsat-o acolo? Sunt încă întrebări al căror răspuns este căutat de autoritățile nipone. Până una alta, rămâne certă întârzierea de 17 minute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

6 Comentarii

 1. Hmmm,.. care o fi șansa șarpelui pe șine ?? Evident rămîne scurt,..Aviz politicienilor,,..

 2. Sa întârzie trenul cu 17 minute in Romania este ceva Normal ! La trenuri care merg cu 40 de kiloetrii pe ora pot fi si mai mari Intarzierile !

 3. @Neagu Mircea
  Chiar exista trenuri care merg cu 40km/h? Creadeam ca toate sunt setate la viteza maxima de 30km/h ca in oras.

 4. Probabil ca japonezul care era conductor de tren si-a facut seppuku, de rusine, dar nu inainte de a inghiti sarpele de viu ! Traim pe planete diferite …

 5. Romania, au intarziat constructia unui pod feroviar 30 de ani!
  Se ocloea zilnic 50km, bai niponilor!
  Cat despre trenurile intarziate,
  nu aveti voi orez in boluri!!..

 6. in acest domeniu, recomand oricarui neavizat, sa nu incerce detronarea coloniei Romanica de pe primul loc, din galaxie, incercarea neavand nicio sansa !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.