„Înţeleg, credeţi-mă”: Biden, în fața vârstei

Sursa foto: nbcnews.com

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că este conştient de întrebările legate de vârsta sa, dar a explicat că va candida din nou pentru a apăra democraţia americană pe care, în opinia sa, Donald Trump vrea să o „distrugă”, relatează AFP.

„Mulţi oameni par concentraţi pe vârsta mea”, a spus preşedintele american în vârstă de 80 de ani.

„Înţeleg, credeţi-mă, o ştiu mai bine decât oricine”, a adăugat el la un eveniment de strângere de fonduri la New York, organizat cu artişti de pe Broadway.

„Candidez din nou pentru că democraţia este în joc. Pentru că în 2024 vom vota din nou viitorul democraţiei. Să fie clar: Donald Trump şi susţinătorii săi republicani sunt hotărâţi să distrugă democraţia americană”, a acuzat democratul, care ar putea, în noiembrie anul viitor, să se confrunte din nou cu fostul preşedinte republican.

Tot mai multe sondaje de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor îl consideră pe Joe Biden prea bătrân pentru a candida din nou.

Campania preşedintelui american, care constă în promovarea rezultatelor sale economice bune şi a proiectelor sale ambiţioase de redresare industrială, nu a reuşit până acum să treacă în plan secund aceste preocupări legate de vârsta şi nivelul de energie al democratului.

Cu câteva zile în urmă, un editorialist influent în sfera democrată, David Ignatius, a reiterat aceste preocupări într-un editorial pentru Washington Post, care a provocat destul de multă agitaţie la Washington.

Deşi îşi exprimă „admiraţia” pentru preşedintele democrat, editorialistul consideră că, prin noua candidatură, Joe Biden „riscă să anuleze cea mai mare realizare a sa, care a fost reuşita de a-l opri pe Trump”.

Problema vârstei nu este însă mult mai uşoară nici pentru fostul preşedinte republican. Iar Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a spus într-un interviu difuzat duminică la NBC că problema lui Joe Biden nu sunt cei 80 de ani ai săi, ci „incompetenţa sa”.

Sondajele actuale arată că, deşi diferenţa de vârstă dintre cei doi bărbaţi este mică, americanii sunt mai îngrijoraţi de cea a lui Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

22 de Comentarii

 1. Hmmm…Intre Andropov si Cernenko, pe cine sa alegi? Grea dilema…!

 2. Clasa conducatoare din State a ajuns la un nivel al ipocriziei si cinismului greu de imaginat. Varsta e ultima dintre probleme.

 3. Sondajele arata altceva: oricare din candidatii republicani aflati in batalia pentru nominalizarea la functia de prezident l-ar invinge pe tata Joe in cazul unei confruntari finale. Este foarte grav pentru democrati. Ei vor fi cei care nu-l vor mai vrea pe tata Joe candidat pentru un al doilea mandat.

 4. Trebuie sa recunosc ca Bideu e în floarea vârstei. Ieri i-a căzut pistilul și o petala. Cu toate acestea albinele sunt pe capul sau ca sa-l convingă sa devina regina stupului. Au auzit ca ar fi în faza când se considerat femeie și, după analize îndelungate au ajuns la concluzia ca ar fi numai bun ca să depună oua în folosul comunitatii.
  PS. Un grup de cercetători și unul de pușcași marini, ii cauta, in acest moment, pistilul. Nu de alta dar mărețul președinte a cerut ca sa-i fie înlocuit cu o sonda petroliera provenita din Irak, pe care si-a facut-o cadou de ziua sa de uituc. Doamne ferește. Azi mâine o sa auzim ca a devenit zăcământ de petrol și vrea sa se exploateze singur. Curata murdar, nene Bideu.

 5. Bătrânețea in sine nu e un handicap..de ai sănătatea mentală in regulă..bătrânețea inseamnă o experiență de viață și de cunoștințe mai aprofundate,..ceea ce nu inveți la nici o facultate. Vezi pe Dalai Lama,.. sau vestitele ”sfaturi ale bătrânilor” din mai toate triburile din istorie..unde se știe de ce rost decizional important pot avea.. Dar joska e senil, e mafiot și e prost educat.. Nu și-a ales bine gașca,..ține de șase fiului ticălos, care mituiește politicul european in numele tatălui,..este capul buboiului european cu rădăcini canceroase..Nu va sfârși bine, nici fiul lui, și nici gașca lor..Poate ei știu, și iși rup unghiile disperați..

 6. În afară de vârstă mai există şi PR-ul lor cretin care se bazează doar pe proceduri în loc să gândească, în purul spirit corporatist care te vrea prost, şi îl pun în situații jenante: să alerge pe scara avionului, să iasă în public mai mult decât e nevoie, să țină conferințe de presă ne-necesare etc. Oricum, nici republicanii nu sunt mult mai grozavi: la fel de corupți, aceleaşi idei expansioniste, aproape la fel de woke etc. Singura diferență o reprezintă buzunarele în care intră şpăgile.

 7. Se pregateste doaamna Michelle Obama ce nu are contracandidat in viitoarele alegeri daca J.R.Biden clacheaza in perioada ramasa pina la inceperea campaniei electorale .Trump nu va fi lasat sa candideze si oricum Trump nu are sprijinul total al Partidului Republican .Segmentul lui de votanti nu ii este suficient pentru a cistiga alegerile .Democratii vor cistiga usor aceste alegeri ei avind un sprijin masiv din partea tuturor natiunilor Occidentale ce se vor face„ luntre si punte ”ca Partidul Democrat sa cistige .Este usor de inteles cit de decisiv devine acest sprijin .Grijile fata de sanatatea actualului Presedinte sunt normale si ele au aparut cu multa vreme in urma .Este foarte posibil ca sa vedem un nou J.R.Biden ce surprinzrtor va fi omniprezent in Campania Electorala si va darima toate sondajele .In orisice situatie Partidul Democrat cistiga .Trump este doar o umbra a ceea ce a fost .Acuzele il insotesc mereu iar sprijinul mult dorit nu s-a materealizat nici macar atunci cind a fost arestat .Putini cetateni au venit sa il sprijine .J.R.Biden beneficiza de aparitia unor legi avantajoase pentru populatie si daca Ucraina loveste decisiv Rusia in prima parte a anului 2024 toate beneficiile merg in portofoliul lui J.R.Biden .Uitati de Trump /

 8. „Candidez din nou pentru că democraţia este în joc.” PĂI DOMNULE MATUSALEM ,DEMOCRAȚIA AMERICANĂ SE BAZEAZĂ DOAR PE GAFELE D-TALE? PĂI CEILALȚI MEMBRII DEMOCRAȚI SUNT ȘI MAI DE……!???

 9. Intre candidatul lui Rotschild si candidatul lui Rothschild cred ca lumea va alege candidatul lui Rothschild. Ar reprezenta o schimbare dorita de cetateni care sunt satui de candidatul lui Rothschild. Oricum e un rau infinit mai mic decat candidatul lui Rotschild. Intelegeti? credeti-ma

 10. Robinette Ceaușescu 1st ot Scornicești conduce iUniunea $ocializdă Amerlocia……[Rumburak]

 11. Mare scurs Budismul tibetan este un cult – un „paravan”, un „magazin de companie” scutit de taxe, care folosește religia ca acoperire. Li s-a permis să experimenteze ingineria socială pentru a vedea dacă hipioții americani ar putea fi transformați în oi. Textul secret al Kalachakrei (Kalachakra Tantra “The Wheel of Time”, cea mai înaltă dintre toate inițierile tantrice antice pentru zeci de mii de novici spirituali din Occident) îi numește în mod explicit pe „liderii” iudaismului, creștinismului și islamului drept oponenți ai budismului: „Adam, Enoh, Avraam, Moise, Isus, Mani, Muhammad și Mahdi”, descriindu-i drept „o familie de șerpi demonici” (Shri Kalachakra I. 154). Bătălia finală, asemănătoare Armaghedonului (războiul Shambhala) se încheie cu victoria totală a budiștilor. Interpret al textului Kalachakra, Alexander Berzin compară deschis principiile „Jihadului” islamic cu cele ale războiului Shambhala. Ca și în ideologia islamică a martirilor, Războinicii Shambhala, care vor fi uciși în ultima bătălie, câștiga trecerea în paradisul [budhist]. Religiile au avut o relație strânsă nu numai cu violența, ci și cu exploatarea economică. Mănăstirea Drepung a fost unul dintre cei mai mari proprietari de pământ din lume, cu cele 185 de conace, 25.000 de iobagi, 300 de pășuni mari și 16.000 de păstori. Bogăția mănăstirilor stă în mâinile unui număr mic de lama de rang înalt. Majoritatea călugărilor obișnuiți trăiesc modest și nu au acces direct la bogății mari. Însuși Dalai Lama „a trăit bogat în Palatul Potala, cu 1000 de camere și 14 etaje”. Mulți naivi, ca sa nu le zic fraieri de-a dreptul, au fost dati pe spate de filozofia lui despre „pace” și „non-violență” dar Dalai Lama este un sarpe toxic al noii ordini mondiale.

 12. E bine sa candideze Biden pt ca republicanii vor da presedintele SUA și vor opri razboiul din Ucraina.
  Razboiul din Ucraina a ingenuncheat toata Europa si asta cred ca a fost
  una din tintele SUA..

 13. Paraliticul va avea o mare deceptie pt. ca nu cred sa il mai voteze nimeni.

 14. Ce națiune?! Auzi, să nu fie în stare să-și găsească un candidat de 50-60 de ani, care să nu fie implicat în tot felul de aranjamente și blaturi și care mai ales să nu creadă că America este alfa și omega lumii adică jandarmul mondial! Găsirea candidatului este din păcate o „misiune imposibila”

 15. La biden nu virsta e problema,ci ca si ceilalti din aceiasi categorie,ideologia.Ciucuratii vor sa dea foc la planeta.Virsta e virsa.Cu niste buni consilieri faci treaba,dar ce te faci cu talmud-ul? Acolo scrie clar ca ciucuratii trebuie sa fie conducatorii (balabaii) planetei.Iti amintesti enoriasule?! …ca ei vor sa puna reguli,ca vom fi saraci si fericiti,etc.Ce-aveti ma psihopatilor?!! Noroc,cu Putin cu bombardeaua,ca altfel ne incalecau.Chiar si asa nu se stie ce se va intimpla….

 16. @ esopule ,cum e cu „natiunile Occidentale se vor face luntre si punte sa cistige democratii”adica ingerinte straine in uniunea sovietica aialalta? Parca mai acum ceva timp ziceati de „rusia”ca si-a bagat nasul in amerlocia la alegeri ,nu ?Ai fost pe la Jalensky si ati fumat ceva impreuna ?Nu-l imbalsamati pe Robinette macar precum Ariel Sharon ,nu ca pe Lenin sau Thutankhamon ?Vezi sa nu pierzi „grauntele”din tartacutza . Ca va inmultiti. Si asa sunteti destui……

 17. @ Conu Mițu 12:10
  + 10 !🎯
  Noroc și cu China…măRog.

 18. Sint persoane, ca Borrell, von der Leyen si Stoltemberg, timpite de la nastere. Prin urmare, nici cu Biden virsta are nimic de a face.

 19. Dacă „democrația americană” (probabil că se referă la „democrația SUA”) poate fi distrusă de o singură persoană și susținătorii săi – adică nu mai există ”checks and balances” și instituțiile nu au puterea să reziste – înseamnă că SUA nu mai este stat de drept funcțional și trebuie să instituim un „MCV” internațional (eventual să-i limităm drepturile din NATO, ONU etc), pentru că ne putem trezi oricând cu ceva nucleare, zburând pe aiurea.

 20. Incepusem sa scriu un Comment si m-a furat Excitarea CREATZIUNII si am scris MUUUULT si „despre Una, despre Alta”, pana „dupa Ora Noua”, m-am intins la Creatziune, cand numai si numai Neshte

  COATE Goale si Matze FRIPTE CARE stau SI MA GINESC PE NET LA ZILNICuu’.ro , MI-AU sters, BRUSC, DEODATA, INSTNTANEU,

  Munca DE F’O juma DE ora.

  M-AM INVATAT MINTE SI DE ACUM INAINTE CAND ma ard Frigurile Cretziunii, fac precum Corbuu’ NON Pacalit de Vulpe ;
  Imi PUI Cascavaluu’ sub Aripa si scriu in WORD, pe INDELETE …
  🙂

  Si, CAND Narozii si Cenzoruu’ LOR dorm, Pac ! La Razboiuu’ „LASA UN RASPUNS” … 🙂

  Incepusem subtiiiil, tiptiiil cu FARTs Bideniene … 🙂

  De Aia m-au ars :

  Asa de tare „ma radeam IO insumi”, de Umoruu’ Irezistibil emis de mine, ca NU am fost ATENT

  NU se va mai repeta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.