Inteligența Artificială caută un anticorp pentru cancer

Producătorul de medicamente anglo-suedez AstraZeneca a semnat un acord în valoare de aproximativ 247 de milioane de dolari cu firma americană de inteligență artificială (AI) în domeniul biologic Absci pentru a concepe un anticorp pentru combaterea cancerului, a relatează Financial Times.

Colaborarea are ca scop valorificarea tehnologiei AI a Absci pentru analiza proteinelor la scară largă astfel încât să fie găsită o terapie oncologică viabilă, un obiectiv principal al AstraZeneca.

Acordul include o taxă inițială pentru Absci, finanțarea cercetării și dezvoltării și plăți de etapă, precum și redevențe pentru orice vânzare de produse.

Sean McClain, fondatorul și directorul executiv al Absci, spune că aplicarea principiilor inginerești la descoperirea medicamentelor a îmbunătățit potențialul de succes și a redus timpul petrecut în dezvoltare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

20 de Comentarii

 1. Anticorpul monoclonal cu proteina SPIKE😆😁,stim,aia o lasam pentru transumani ,noi ramanem umani.

 2. „noi ramanem umani.” Imre,a fi uman ce inseamna pentru tine ? Stii ce rol a avut marea revolutie industriala asupra omenirii? V-a scos din antichitate baa. Tehnologia este o alta etapa in evolutia omului. Apropo,stii care sunt cele 3 evolutii? De ce unii va incapatinati sa regresati?

 3. Imre, sa te fereasca (insert aic in cine crezi) de momentul in care ai face absolut orice iti da o sansa sa te faci sanatos. Dupa aia, dezvolti ce teorii vrei, dar ai baza practica.

 4. Am rămas îndrăgostit lulea de Astra Zeneca, de Pfeizer și de Josnson&Johnson încă de pe timpul pandemiei. Ca și de Johhanis, de Arafat ori de Câtzu. De câte ori vreau să cumpăr un medicament din farmacie mă uit foarte, foarte atent să văd de către cine este fabricat ca să mă bucur și mai mult de achiziționarea lui. Dacă, ferească sfântul, mă uit prea mult la Johhanis, Arafat și Câtzu și fac vreun cancer, exact pe fabricanții ăștia 3 o să-i caut.

 5. ce s.a întâmplat în Pandemie ar fi progres,decizii in baza algoritmilor artificiali nu aveau nimic a face cu zeci de ani de progres in stiinte medicale!experiment social cu terapie genica experimentala care modifica lantul ADN,fara a sti cu ce implicati la noile generatii dar cu o avalansa de reactii adverse,e ok?când argumentele și rezultatele bat concepțiile și impozitiile ideologice,se incepe cu denigrarea,cu discreditarea,tipic uman😁.Apostolii Dictaturii Digitale din cauza problemelor psihice si delirului mistic au apasat pedala tiraniei, inutil,atunci s.a inteles natura lor.Inainte de pandemie,digitalizarea era o revelatie,progres pur,,ERA BINEVENITA,exista cate un COMPLOTIST ,tinut la distanta,BINEINTELES si multi ,,Gate kiper,,care
  amestecau voit adevarul cu DELIRUL ca sa creeze efectul de DISCREDITARE.Problema e Ca Digitalizarea s.a REVELAT că nu.i facuta pentru a fi benefica ,sub invelisul lucios sa demonstrat rânjetul hidos, DICTATURA ,TIRANIA ,SOLUTIA FINALA(De ce as avea eu nevoie,asa in numele progresului sa trebuiasca sa ma conectez la reteaua DIGITALA OBLIGATORIU SI FARA ALTERNATIVE,Ca sa apelez la servicii Sau sa platesc un produs,, sa vand sau sa cumpar,,😉PENTRU CEI CARE CRED IN EA O PROPAGA ,e alegerea voastra DAR ATENTIE VOI VETI FI PRINTRE VICTIME SI VETI FI SACRIFICATI,NU CONTATI NUMIC PENTRU EI.Daca tehnologia oricare ar fi ea este utila,benefica,salvează vieți și suflete și nu alterează ,nu contaminează,nu pervertesc ,nu subjuga ,nu constrâng libertățile creației ,atunci e binevenita,daca Nu,atunci NU.In concluzie nu ați învățat nimic din istorie,nu ve.ti fi pusi pe nici un piedestal pentru că propagați,difuzați administrați condamnarea voastră și a noastră la DICTATURA FINALA,ve.ti fi folosiți și aruncați subtil și tiran la coșul de gunoi și nu v.a mai fi mod de întoarcere,IGNORANTILOR NAIVI SI CREDULI sa nu spuneți că nimeni nu va.a spus.SHALOM SHARMUTA!

 6. Cât despre Revoluția Industrială aia care a transformat țăranii in sclavi in centrele urbane care erau controlate de DICTATURA COMUNISTĂ și au dus direct la unde santem azi,POLUARE RAZBOAIE SI CRIME PENTRU RESURSE,SARACIE MONDIALA ,ECHITABILITATE SI EGALITAE 0,ATEISM,DISPERARE SINUCIDERI,DROGURI,DEPENDENTE …..A ATI VENIT SOLUȚIA,,PANDEMIA,,SI CU AGENDA 2030,SOLUTIA FINALA ,COMUNISMUL DIGITAL,ALGORITMII ARTIFICIALI,SI CINE PLATESTE CONTUL PENTRU GRESELILE DICTATURII COMUNISMULUI SI INDISTRUALIZARII,CINE.S IDEOLOGII CINE LE PROPAGĂ,CINE CÂȘTIGĂ???

 7. ,@Wolf Edmon daca facem vre.un cancer vezi că ne salvează ăștia cu anticorpii monoclonali experimentali,care spun pe sit că ne salvează și noi tre sa.i credem ,ei se pun garanți.Asa țin ăștia la sănătatea noastră ,ai văzut aia morți de la vaccin sau care au rămas cu sechele cat ajutor și susținere ,nu.am văzut atâta altruism de când sânt eu.

 8. Daca Klaus Shwab,promtorul,ideologul și admistratorul impunerii Dictaturii Digitale ,Robotizării și fuziunii om mașină,Transumanism,spune clar și rezultatele se vad sub ochii noștri a politicii și doctrinei Asemănării DECIZIILOR ASUPRA UMANILOR ,INTELIGENTEI ARTIFICIALE,ce argumente pot fi aduse în contrariu???😁

 9. Să ne ferească Dumnezeu să trebuiască să ne vindem sufletul că să trăim mai mult!

 10. Imre, vezi ca astia rai cu tehnologia iti permit tie sa aberezi pe aci. Daca nu renunti la orice e tehnologic si mai comentezi pe aici inseamna ca esti un ipocrit

 11. Piticu cracanat este fericit ca in sfarsit o sa evolueze si el. Sa-i aplaudam pe el si pe cei care sunt mai in spate. Nu-i chiar cea mai blana solutie, dar daca ei nu pot de la sine, merge si cu tehnologia.

 12. AI ramane o scula software in cele din urma, folosita ca arma sau incorect nu e vina AI, cei care decid ce sa faca cu aceasta scula, sa caute sau sa ajute, scurtand timpul necesar identificarii substantei respective.

 13. @ O formă mai avansată de ”selecție naturală”, prin degradare informațională și bio-energetică , care acționează în funcție și de factori ce altereză mediul individului, ? Un ”exercițiu” mai complex de verificare a evidențelor din domeniu despre cazurile înregistrate și tratate, probabil că ar putea oferi variante despre ”factori mari”, cauze, ca căror influență ar putea fi diminuată, ?

 14. Prietene știu că ți.ar fi placut să te injectezi cu cat mai multe doze și din cauza celor că mine ești in sevraj dar totusi sânt sigur că Câtu are ceva doze ascunse,îl poți contacta oricând,poate intermediază pentru tine ceva experimental,care te face sa vezi realitatea așa cum e.

 15. @ Pe planeta Pluto se spune că e mai frig, iar în sistemul solar doar pe Pământ e și cu bio, ?

 16. Va recomand să citiți vre.un tratat despre tehnologia ARMN cu anticorpi monoclonali (experimentata pe scara larga in Pandemie,farà Acordul celor care au descopeirit.o si care au fost deja eliminati) că să înțelegeți,cei care va place sa vorbiti fara să vă informati,ce inseamna si care sant pericolele si gravitatea,daca Tineti la prestigiu si cultura voastra personala.

 17. @ În afacerile cu ARM de lemn potențialul distructiv este mai mic , ?

 18. Nu numai Ca fac tromboze ,unii o iau razna cu capul de la dozele de terapie genica ARMN

 19. @IMRE,
  Un Sfat :
  Rupe Textul in Grupe mai MICI de Fraze, grupate pe O Idee. .

  Spatiaza-le !
  S-ar CITI mul mai lesne.

  Succesuri !

 20. & Probabil că este și despre consum, refacere, randamente, investiții, legea conservării energiei, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.