Inteligența artificială, jandarmul tricolorilor la EURO

Pe zi ce trece, Inteligența Artificială devine tot mai prezentă în cam toate sectoarele vieții. Tot mai mult se apelează la modul în care IA analizează anumite situații pe care, probabil, o minte umană le-ar fi întors pe toate părțile, până să pronunțe un verdict.

Astfel încât, faptul că această relație dintre om și tehnologie a ajuns să fie un factor de lucru inclusiv în rândul echipei naționale a României. În afara acelei aparaturi purtate pe piept sub tricou, o nouă tehnologie a devenit un adevărat jandarm pentru membrii delegației noastre.

Toți jucătorii convocați la turneul final din Germania, dar și selecționerul Edi Iordănescu poartă pe deget un „smart ring”. Adică, un inel special care măsoară ritmul cardiac, durata exactă a somnului, gradul de stres, oxigenul din sânge, oboseala și temperatura corpului.

Piața inelelor smart este una în plină ascensiune.

Din cauza pielii subțiri din jurul degetului, acesta se dovedește un loc ideal pentru măsurători. Din acest motiv, se consideră că inelele au o precizie mai mare decât ceasurile inteligente. Iar tot mai multă lume, fie oameni de rând, fie atleți de performanță le utilizează.

Inelele nu pot fi păcălite prin niciun tertip de purtătorii lor, așa că pentru selecționer acest inel a devenit mai degrabă un inamic. Dispozitivul îi atrage atenția permanent asupra deficitului de somn (doarme maxim 4 ore pe noapte) și a excesului de cofeină, modalitatea prin care Edi a decis să se mențină proaspăt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. selecționerul Edi Iordănescu poartă pe deget un „smart ring” ?

    -inel „magic” pt. lindik,adică;
    edy a ajuns rău.

  2. Le trebuie un inel care să îi Învețe să joace fotbal la nivel european.
    Bine că nu au apelat la vrăjitoare sau astrologi. Da’ mai știi cum gândesc securiștii ăștia de la FRF, dacă au apelat ei la ”inele” s-or fi găndit că ajută să iî ajute pe alde ”Bilbo Baggins” de pe teren.

  3. Important totusi e ca fotbaliatorii romani sa nu le puna pe un deget tatuat, ca nu mai vede dragonul meciul sau se sterg literele chinezesti tatuate la un „Tatoo” prin Piata Rahova !

  4. Desi poarta smart rings, tot beeeeeep raman majoritatea….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.