Interesul public

Poate cel mai important argument de centrare și umanitate al unei societăți este reprezentat de interesul public în manifestare legislativ instituțională.

Folosit, și rareori asumat cu adevărat, de persoane sau instituții, aparența îl face util celor care au blocat în mod constant România.

Pentru o fostă țară comunistă, intrată masiv pe mâna unor grupuri economice infracționale, așa cum este situația de la noi, interesul public ar trebui activat cu maximă claritate, pentru implementarea democrației și calității vieții prin toate domeniile de competență, în prezent profund infestate.

Interesul public ar trebui să devină aplicabil ca o normă cu prevederi clare în baza căreia, în mod justificat, să fie puse în discuție atâtea și atâtea neregularități.

Interpretările contrare interesului public se pot regăsi peste tot în spațiul românesc. De la unele entități publice, unele asociații, unele instanțe judecătorești, unele persoane din mediul autodeclarat democratic. Ideologia unui totalitarism retroactivat face astfel ravagii în spume și, cu o pasiune incontrolabilă, susține mult invocatului stat paralel al grupurilor infracționale care pun în discuție însăși ordinea de drept.

Atomizarea instituțională, prin derapaje deseori chiar imposibil de remediat, se resimte tocmai din lipsa alinierii la interesul general, cel detaliat și prevăzut în Constituție.

În asemenea context, care evoluează antireformist, prefigurarea interesului național și asumarea rămân simple deziderate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1332 Articole
Author

2 Comentarii

  1. asa ar trebui, in realitate romanii nu stiu cum sa se pocneasca in crestet mai bine unii pe altii. cum va explicati ca nici in china nu s-a aplicat experimentul de re-educare (Pitesti) ata de violent si de crud, cum a avut loc in Romania…? intre romani? intre frati? se pare ca psihologia deviatilor a fost adancita pentru fiecare popor in parte. romanii au fost studiati indeplung pentru reactiile pe care le-ar avea intr-un asemenea experiment: PLan-demic. frica romanului de „curent” spune tot! pana la libertate, pana la apararea suveranitatii si credintei avem lucruri muuult mai importante de rezolvat: „CURENTUL” SI „HALEALA”. ATAT. tot ce se intampla este CU VOIA SI ADORMIREA NOASTRA. CU ACHIESAREA LA LIPSA DE SCOALA! fac copii …? pentru ce…? ce sansa au copiii nostri in Romania acum? sau oriunde in lume, acum? o viata de sclav, cobai pentru bigpharma?

  2. „Interesul poarta fesul!”, adica interesul privat, nu interesul public. Am experimentat si stim deja ca si atunci cand proprietatea este publica, egoistii, smecherii, sarlatanii trag cat pot pentru interesul lor. In cazul cand proprietatea este privata, conflictele sunt si in familii, dar mai ales intre familii, intre grupuri de interese din Tara si intre grupuri mondiale de interese. Ar fi util daca cineva ar vrea si ar putea sa afle si sa dezvaluie grupurile de interese din Romania! Nici pentru aerul pe care il respiram, apa pe care o bem, mancarea pe care o consumam, nu mai exista interes public de a le mentine nepoluate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.