Interviu cu Zelenski: „Poate că ceva lipseşte. Sau poate lipseşte cineva”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru The Economist publicat luni că ideea conform căreia Rusia câştigă războiul este doar un „sentiment” şi că Moscova suferă în continuare pierderi grele pe câmpul de luptă, informează Reuters.

Intervievat, Zelenski nu a furnizat nicio fundamentare a afirmaţiei sale cu privire la pierderile părţii ruse. El a spus că priorităţile Ucrainei în 2024 includ lovirea punctelor forte ale Rusiei în Crimeea pentru a reduce numărul de atacuri asupra ţării sale, precum şi protejarea oraşelor cheie de pe frontul de est.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luna trecută că poziţia Rusiei se îmbunătăţeşte în prima linie şi că nu va opri campania până când nu vor fi atinse obiectivele sale, care includ „denazificarea, demilitarizarea şi statutul neutru” al Ucrainei.

Oficialii ruşi consideră un eşec contraofensiva ucraineană lansată la jumătatea anului 2023 în estul şi sudul ţării.

În declaraţiile sale pentru The Economist, Volodimir Zelenski a recunoscut că „poate că nu am reuşit (în 2023) aşa cum şi-a dorit lumea. Poate că nu totul este atât de rapid pe cât şi-a imaginat cineva”. Dar ideea că forţele ruse câştigă este doar un „sentiment”, a mai afirmat şeful statului ucrainean, invocând pierderile grele ale Rusiei în oraşul asediat din est, Avdiivka, pe care l-a vizitat săptămâna trecută.”Mii, mii de soldaţi ruşi ucişi, pe care nici măcar nu i-a luat cineva”, a spus el în interviu.

În schimb, a salutat „rezultatul uriaş” al forţelor ucrainene reprezentat de străpungerea blocadei ruseşti din Marea Neagră ce a permis exporturile de cereale prin intermediul unei noi rute de-a lungul coastei sale de sud.

Dacă Ucraina ar pierde războiul, a spus el, Rusia ar fi încurajată să avanseze împotriva altor ţări, deoarece „Putin simte slăbiciune ca un animal, pentru că este un animal. El simte sângele, îşi simte puterea”.

Având în vedere că sprijinul suplimentar pentru Ucraina se confruntă cu obstacole în Statele Unite şi Uniunea Europeană, sunt necesare mai multe eforturi pentru a convinge lumea că apărarea Ucrainei înseamnă apărarea lumii, a spus el.”Poate că ceva lipseşte. Sau poate lipseşte cineva”, a spus el.”Cineva care poate vorbi despre Ucraina ca fiind o apărare a noastră, a tuturor”.

Rusia a spus că este pregătită pentru discuţii de pace dacă Ucraina ţine cont de „noile realităţi”, sugerând o recunoaştere a faptului că Rusia controlează aproximativ 17,5% din teritoriul ucrainean. Volodimir Zelenski a respins orice idee că Moscova ar fi interesată de discuţii şi a invocat în acest sens valurile repetate de lovituri aeriene ale Rusiei.”Văd doar paşii unei ţări teroriste”, a spus el. Orice apel rus la discuţii, a spus el,”nu este pentru că sunt oameni drepţi, ci pentru că nu au suficiente rachete, muniţie sau trupe pregătite. Au nevoie de această pauză să îşi restabilească puterea. Şi apoi, cu toată forţa lor, să întoarcă pagina acestui război”, a opinat preşedintele Ucrainei. Crimeea şi Marea Neagră vor deveni centrul de greutate al războiului, potrivit lui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

42 de Comentarii

 1. ”Oficialii ruşi consideră un eşec contraofensiva ucraineană lansată la jumătatea anului 2023” … are cineva altă părere, în afară de Zelenski?????
  ”Zelenski nu a furnizat nicio fundamentare a afirmaţiei sale cu privire la pierderile părţii ruse” ??? nu a citat din NEXTA???? Oare ”lumea civilizată” realizează că nu mai au cum să acopere minciunile ucrainenilor????

 2. Ukraina apara Europa Occidentala de invazia lui Putin. Dati bombe la ukrani, bombele lor au explodat in Ukraina si au facut-o praf si pulbere. Bucovina de Nord si Basarabia de Sud sunt pamanant romanesc !

 3. Nu demult el spunea că vrea să facă din Ucraina al doilea Israel..!!??La Kiev,in timpul Hanucai oamenii erau tare mirați că prin oraș se vedeau simboluri evreiești mai multe ca de obicei…Unii chear se pișau pe ele…In legătură cu mobilizarea in Ucraina se intensifică opoziția care a mai ramas și o noua varianta a maidanului..
  Pierderile ucrainene sunt uriașe. Pe FB sunt o sumedenie de imagini cu campurile cu cimitiruri..Ceea ce a spus Zelenschyi lui The Economist e o minciună gogonată..Dar și The Economist nu vrea să știe altceva..CNN nul transmite știri despre Ucraina din Moscova!! caci de vreo jumătate de an corespondenții străini nu mai au acces pe frontul ucrainean…Nu știați?!!Arestovici,acum aflat peste hotare,toarnă ou și oțet peste Zelenschyi cu toată înverșunarea maidaneză..A recunoscut însăși minciunea la sa..Iar pe ucraineni ii sfatiue sa fugă din țară..

 4. Zelenski nu a furnizat nicio fundamentare:)))in 14 decembrie in media internationala ‘Russian President Vladimir Putin may have accidentally admitted to losing over 360,000 troops in his country’s war with Ukraine.”ce vreti un pitic mai fundamentat ca Putin,a ?
  „Russian President Vladimir Putin is pictured during a press conference in Moscow, Russia on December 14, 2023. Putin purportedly admitted to „363,000” troop losses in Ukraine during the event, according to military analyst rus Ivan Matveev.

 5. Toti spalatii pe creieri vor sa spele alte creiere ca virusurile de pe calculator. Nato e un organism las care prefera moartea in ucraina ca sa vinda cineva arme domne. Daca Rusia se apara si isi apara valorile inseamna ca ataca vestul perfect valabil dar nu militar. Vestul a canibalizat lumea acuma e un individ batrin, bolnav dar totusi fara remuscari pentru crimele comise. Viata invinge intotdeauna estul conteaza de asemenea si putem vorbi de Ying yang. 2024 fericit baieti.

 6. I-auzi la circar, prioritatile lui anul asta sunt cam sa nu lase situatia sa devina mai rea! Adica sa-i dam bani si arme in continuare, doar pentru a tine linia frontului si pentru a trimite inca alte zeci de mii de soldati la moarte! Macar asa,de fatada, putea sa spuna ca n-ar fi exclusa inca o contraofensiva.

 7. Interviul zilei. Zdreamta a furat oul ca sa-si faca omleta tara. NATO bate câmpii, fiind singura formatiune geografica pe care o poate bate. Cântărețul la pianina mecanica își baga obiectul fără preput în el invitand tara la noi parastase si pregătește un regal cu bocitoare. cantareata cheala are dubii cu privire la dimensiunea fetei. mortile sutelor de mii de tineri ucrainieni deschid spiritual târgurile de arme. kazarii de pretutindeni continua să teririzeze viata omului simplu de pe pamant cu ideile lor tmpite susținute de tari tâmpite. Bideul cu clapeta defecta, virgin de profesie,si-a petrecut Revelionul pe In sulele Virgine deflorate de englezi. fiul sau continua sa consume praf de copt sa sa i se coacă mintea. filmele americane prezintă prostituția morala fără restricții morale. una bucata vicepreședinte e în Sahara calare pe camila Kamala. al nostru președinte l-a felicitat de Anul Nou pe amicul din Ucraina. Austria ne umilește, iar noi prin ai noștri conducători sărim în sus ca să nu luam condamnare. Ciuca are gânduri de mărire a abdomenului și Drula de creșteri nejustificate a răngii. Ludovic se vede rege la Versailles, Kelemen regele Transilvaniei, Ciolacu revolutionar cu merite deosebite și buna purtare apreciata de licurici, recompensata cu premiul întâi și un set de cărți de pocher. Simion se da pe tobogan și așteaptă ca sa se maturizeze pentru a duce circul politic la nivel de arta moderna cu influente din peșterile preistorice, intr-un cuvânt Anul 2024 a pășit cu dreptul pe drumul Victoriei Victoriei Nuland, al Lucuriciului cu Alzhaimar și al Ur Sulei cu sifilis cronic. An nou, Nou bou și bou bou va dorim, conducători iubiți de dulaii bătrâni cu dinții din granit.

 8. Tot il vad pe piticul nazist, Zelenski cum spune ca rusii au pierderi mari.
  De ce nu spune ce pierderi au ucrainenii…
  In plus, piticul nazist sa nu uite ca el si ucrainenii traiesc pe spinarea altor popoare, inclusiv pe spinarea romanilor si ca, daca aceste popoare pun piciorul in prag si nu mai trimit bani si alte ajutoare, inclusiv militare, este un om mort si Ucraina isi reia statutul avut in 1920, cand nu exista ca tara.

 9. MAXIMA CONTRA-OFENSIVĂ Urcacă tocmai a INFRÂNT la Marinka !
  Urmează Avdeevka, 🥳ul pregătește terenul: AM PIERDUT bătălia, da’ ce s-au mai chinui Rușii.
  Ca la BahmutZ, măRog…😜

 10. Gata cu minciunile, voi ati fost artificial infiintati ca tara, deci nu existati, pt ca nu aveti trecut si nici viitor.

 11. Pe cine interesează? Dă interviuri, este în direct la toate intrunirile internaționale indiferent de subiect, nu se pricepe la nimic doar pozează cabotin. Zelenyn a făcut ca cetățenii Ucrainei de toate etniile să părăsească Ucraina conștienți ca războiul nu este a lor, putând fi ușor evitat, orașele să fie bombardate, instalații portuare, baraje, centrale electrice distruse, pe Marea Neagră plutesc mine, sursa ieftină de energie pe petrol și gaze a Ucrainei și Europei închisă. Chiar este de aplaudat un asemenea personaj?

 12. O Ucraina suficient de puternică pentru a descuraja și a învinge orice alta viitoare agresiune rusă, cu o economie suficient de puternică pentru a prospera fără cantități mari de ajutor extern este singurul rezultat al războiului Rusiei pe care Statele Unite și Occidentul l-au realizat in Ucraina.

  O tara care ar avea încredere în promisiunile rusești de bună purtare ar fi o tara prostita,Rusia a dovedit de lsa Ivan cel Groaznic incoace ca este o tara nedemna de incredere

 13. Zelenski spune foarte clar ca granitele Ucrainei sunt granițele sale recunoscute internațional din 1991. Orice discuție despre recunoașterea schimbărilor aduse acestor granițe ca si concesii pentru a încerca să convingă Rusia să-și oprească invazia neprovocată și ilegală trebuie să ia în calcul lovitura grea pe care o ar aduce astfel de concesii împotriva principiilor fundamentale ale dreptului internațional care interzic războaiele de cucerire, curățarea etnică, crimele împotriva umanității, și multe alte principii morale și etice care sunt esențiale pentru o lume pașnică.

  Înghețarea războiului rusesc în Ucraina pe ceva asemănător frontierelor obtinute cu razboi de Rusia avantajează doar Rusia și crește riscurile și costurile pentru Ucraina și Occident de a o descuraja.Frontierele actuale sunt, mai degrabă, punctul de plecare necesar pentru eliberarea continuă a ținuturilor ucrainene vitale din punct de vedere strategic și economic unei Ucraine libere, independente și sigure, capabilă să se apere și să se plătească Rusiei cu aceiasi moneda,forta militara,

 14. „Sau poate lipseşte cineva” … Mda … in curind o sa lipsesti tu, mascariciule … or sa aiba rusii grija sa nu mai faci umbra degeaba Pamintului si sa ne enervezi zi de zi !

 15. Dupa cum se prezinta lucrurile in momentul de fata cred ca mult mai potrivit ar fi sa semnezi „Fie-i tarina usoara Ucrainei !” Cit despre granite … beleste bine ochii, asa cum le vezi acuma, asa vor vor ramine cel putin pe viitorii 1000 de ani ! Stiu ca iti placeau alea din 1991, pentru care a semnat un „betivan alcoolic” numit Eltsin, care ar fi dat si Siberia pe doua sticle de votca, dar vezi matale … cum zicea un maior „inteligent” in armata : „In viata exista posibilitati posibile si posibilitati imposibile” … inapoi la granitele din 1991, este o posibilitate imposibila !

 16. Am incercat sa citesc ceva despre Rusia si Ivan cel Groaznic pe outleturi precum Historia sau Descopera.ro care mai mult ca sigur ca sunt pentru persoane cu dizabilitati mentale. Acum inteleg mai bine de unde vine ura prostilor semianalfabeti catre Rusia. Astia care citesc porcarii de genul ,,se spune ca” si apoi fac tantrum pe internet.

 17. Ba Zdrelinsky, da, lipseste ceva, lipseste intelepciunea si bunul simt! Iar Ukraniei ii lipseste un conducator logic si echilibrat! Bai Zele, razboiul asta contra Rusiei, nu este cantatul la pian cu penisul, solo sau cu alti doi capiati! Vei elibera tu Crimea la calendele grecesti. Rusia va fi batatuta, poate, de NATO, nu de tine si banderistii tai exaltati!!

 18. Zelensky are dreptate in cele ce le spune,iar dovada o face realitatea. O realitate care arata ca ucrainienii le-o trag rusnacilor de ii gaseste toti dreacii,o realitate aratata,si astfel confirmata,chiar de Criminalul nazist Putina care a cuvantat deja despre necesitatea lui si a rusnacilor invadatori de a mai trimite in Ucraina inca cel putin a 200 de mii de fraieri ka karne de tun,confirmand astfel si constatarile celor care au spus ca rusnacii invadatori s-au imputinat masiv lasand in Ucraina aproape 300 de mii de hoituri putitoare cam toti dintre cei ce au inceput invazia lor criminala,dar si cretina,asupra unui stat suveran recunoscut chiar si de ei rusnacii.Iar daca rusnacii nu raposau masiv pe acolo nu ar mai fi fost nevoie si de noi fraieri care sa se calce in picioare prin transee.Ca altceva nu au ce face chiar de sunt trimisi acolo cu milionul.Asta o arata rusnacii in asazisa victorie a lor de la Bakhmut cu care nu au facut nimic,pentru ca acolo au lesinat rusnacii, iar la fel si la Avdiivka aflata la doar 7 km de capitala regiunii Donetsk,oras ocupat de rusnaci care poate fi spulberat de ucrainieni, dar se arata ca ei nu vor sa isi bombardeze proprii cetateni invadati de rusnacii lui Putina care astia ii omoara si pe rusii din Ucraina pe care cica au venit sa ii elibereze,dar la fel isi omoara aiurea si proprii soldati intr-un razboi absurd.

 19. După cotcodăcelile dezlânate ale lui putin despre „iubirea de țară” (de țara altora, bănuiesc) și culminând cu refacerea”Rusiei mari” care ar fi cuprins Finlanda și o parte din Suedia, pe lângă refacerea URSS (care conține și Moldova, dacă se poate întreagă, plus gurile Dunării si un eventual „coridor slav” spre Bulgaria si Serbia) și dupa modul în care îi tratează pe cei care nu sunt de acord cu el, înclin să-l cred pe Zele.Dacă mai pui că-si cară soldati cu preponderentă de peste Urali, cu intenția vădită de a căsăpi toate populatiile non ruse, prea mici pentru a se putea apăra si IQ-ul liminar al majorității rurale si nu numai a Rusiei care înghite rahatul propagandei cu polonicul, înclin să-l cred și mai mult pe Zele.

 20. „”Poate că ceva lipseşte. Sau poate lipseşte cineva””

  LIPSESC BANII si la FED si la BCE !
  (nu mai pot tiparii ca se duc prin inflatie daracului … OBLIGATIUNILE DE STAT …si UE si USA au datorii imense = vor sa mai vanda OBLIGATIUNI de STAT , daca se mai poate !)

  Cand va spunea PROPHETUL ca …”USA e OUT!” .. n-ati crezut desi imediat saptamana urmatoare SPEAKER-ul din CONGRESS a fost 😀 schimbat pentru prima oara in istoria USA 🙂 !

  MISHTEUAX spune ce spune …pe diferite niveled e intelegere si „asteptare” !
  O atentionare recenta e :

  „NINGE PE FED!” —asta implica muuuuuuuuuulte COLATERALITATI MOANDIALE ! (mai als faptul ca USA ranita financiar fiind poate fi decisic atacata : DACA NU ACUM CAND si USA si UE sunt la economica ananghie …cand sa fie atacate de dujmani ? 😐 E clar ca dujmanii , hai sa le zic correct: CONCURENTII mondiali ai USA la pozitia ALPHA , nu-s prosti si stiu ca ATACUL, fie el in HAITA e mai sortit castigului atunci cand adversaul e slabit , cum e USA politic si economica intern si extern acum, decat atunci cand USA e tare si aliatii ei tari ! )

  Cei REAL impotriva yankeilor isi spun RATIONAL : ACUM e momentul !
  si dupa premeditata slabire a UE de insusi ne-toata USA …chiar e -> chinezii au deja un PLAN …
  in Coreea de Sud … a trbuit un atentat ca sa … la fel ca-n Japonia cu SHINZO ABE =
  semne ca „HEGEMONUL” nu mai poate decat … 🙁 … LOVIND SUB CENTURA ! 🙁

  SHALOM ! In locul CIA as studia ce se poate intampla MAJOR in „23 ianurie” … spun data asta punctuala pentru ca desi @Dan Doran n-are acces la … spionii yankei ar trebui sa aiba si daca n-au = RUSINE °! 🙁
  🙂

  IQ=?
  😉

 21. deeper Sintaxa si morfologia limbii romane se plang deseori ca le abuzezi grav. Dar, cu toate astea prefer un semi-analfabet sincer decat un carturar mincinos.

 22. Doar niste distrusi cu capul pot sa creada „sentimentele” lui Putina care vrea el sa creada si astfel sa creada si putinistii lui,ca Ucraina este gata infranta pentru ca nu le-a iesit ucrainienilor o oarecare contr-ofensiva de vara care este doar un ete fleoshk fatza de uriasele si nenumaratele ofensive ratate ale rusnacilor in care ei au pierdut sute de mii de fraieri,pe langa mii de tancuri,helicoptere,avioane, vapoare si zeci de mii de fieratanii,toate cu gealati rusnaci in ele.Si toti putinistii verzi de oftica,pentru ca nu mor caii Ucrainei cand vor cainii Rusiei,s-au pus ei sa cante deja prohodul Ucrainei,asa ca si Putina,care crede ala ca deja a infrant,mai ales ca slugile lui,precum hungurul Horban si aia de prin SUA,i-au dat impresia ca il servesc in lupta lui de dictator contra Lumii Libere si Civilizate pe care el o uraste de moarte.Numai ca Occidentul nu doarme si a inceput sa isi scoata ghiarele si coltii,Iar si Horbanu a lasat-o mai moale cu prostiile lui contra ucrainienilor dupa ce si-a dat seama ca,printre alte neplaceri,poate sa i se taie definitiv gazele ce ii vin de la rusnaci,iar bulgarii deja le-au scumpit hungurilor pretul de tranzit a gazelor venite de la rusnaci,plus ca pe conducta Drujba ce vine prin Ucraina iar „poate sa apara” vreo stricaciune,sau vreo bomba rusnaca „ratacita”.

 23. Nu mai cantati prohodul Ucrainei ca ajutoarele pentru ucrainieni tot vor veni si din UE,dar si din SUA,unde deja republicanii au inceput sa o lase mai moale cu refuzul lor de a sprijinii Ucraina, refuz cusut cu atza alba ce aduce a tradare de interese strategice americane si pentru care,mai mult ca sigur,au inceput sa scada urat in sondaje daca republicanii acum au indulcit-o punad in balatza acordarea ajutorului pentru Ucraina cu aprobarea de catre guvernul democrat a continuarii lucrarii la „celebrul” gard cu Mexicul inceput de si mai „celebrul” Trump.Plus ca Putina este pe drojdie si umbla dupa bani pana si pe la arabi,iar ouale la rusnaci se cumpra cu 100 de ruble bucata echivalent a 5 lei romanesti,ceea ce arata nivelul de trai unde i-a dus Putina pe rusnaci cu „Operatiunea” lui cu care,in plus,si-a bagat in casa alte cateva milioane de oameni cuceriti cu fortza in Ucraina pe care acum nu stie cum sa ii mai hraneasca plus sute de mii de familii pe care trebuie sa le despagubeasca pentru oamenii lor morti in invazie pe care i-a trimis Uciga-l Toaca,in Ucraina,la moarte sigura.Asa ca daca tot cantati,cantati-i si lui Putina prohodul si la fel si tuturor rusnacilor care,oricum,vor avea de platit toate oalele sparte in Ucraina,de Putina si slugile lui.

 24. Definitiv !
  Nu ne spune 🥳ul și câți centimetri pătrați au mai ELIBERAT VITEJII Urcaci ?
  măRog…😂

 25. fatima 1917,cel de al treilea secret:rusia trebuie increstinata pentru a evita comunismul idiot sa se propage in lume.iata,daca faceau acest lucru,nu mai era ww2,nici ww3.2.despre tarile crestin ortodoxe:rusia si ucraina,e de risul curcilor ca se distrug reciproc.unde s doi,puterea creste.rusia si ucraina vor fi din nou una,e scris.dupa aceea ei vor penaliza pe toti cei care au contribuit la distrugeri,ei fac liste cu cine,ce da pentru a ingenunchea rusia.3.uk va fi aliata rusiei in ww3,e ff pisibil.germania o va bombarda in oglinda cu dresda 1944.4.in israel,nebunie mare,ca de obicei.5.usraelul vrea distrugerea moscheii alaksa sau asa ceva ca sa si refaca templul 3 sa l instaureze pe mesia lor idiot(ca si ri,cine se aseamana se aduna).ei vor sa fie un fel de sefuleti in lume dar sint prosti facuti gramada,l au omorit pe iisus hristos dumnezeu.ca sa si acopere urmele ei se dau victime,altii sint vinovati,ei sint ca lacrima.hahaha.4.gaza are faze la 20km in largul mediteranei.ar insemna ca gaza sa obtina 600miliarde euro,cit de 2ori pibul ro.de aia au organizat israelienii ca sa fie atacati,ca sa se dea victime,sa distruga gaza,sa i alunge,sa le fure gazele.dar nu poti onori la nesgirsit,nu poti fura.israelul,are cele 10porunci,in ele scrie sa nu ucizi,sa nu prea furi,sa nu fii prea curva,sa l respecti pe iisus hristos dumnezeu ceea ce evreii chiar fac(hahaha,ce gluma).5.in timpul asta usa mai au doar vreo 2ani pina incep chinurile si pentru ei,la ei acasa:cutremure mari pe san madrid,san andreas,pisibil bum bum yellowstone(60km diametru!),razboi civil,tsunami pe coasta de est si altele conform prostiei si viciilor lor.6.china vrea alipirea taiwanului.nu ne suparam daca raiwanul cucereste china,china sa fie condusa de taiwanezi.oare taiwanezii nu pot face distrugeri in caz ca china ataca?3gorges baraj poste fi darimat,chinezii invata inotul,si altele.ce mi faci tu mie,iti pot face si eu tie

 26. Iti lipsesc banii de SALARII si PENSII … „comandante” PIANIST 🙂
  bani_militari care-au ramas investitiv oricum 95% in USA, „muncitorilor americani”, ti-a dat USA cat s-a FIAT-NACAR putut,
  acum bani-militari nu-ti mai poate da ca-i bai la FED (scade profitabilitatea OBLIGATIUNILOR DE STAT daca mai ridica mult prin tiparnita, colateral, INFLATIA ) 😛

  Si treaba cu OBLIGATIUNILE americane … la cate-s in lume … e o BOMBA ATOMIC-FINANCIAR cu ceas !🥲🥲🥲

  ISTORIC premeditat la FIX 🙁 🙁 🙁 i-au prins rusii cu S.O.M.-ul in Ukraina … taman acum cand
  ante-stiut, ante-calculat, le plesneau oricum bancile
  ( vezi comentariile d’acu 2 ani ale straniului MISHTEAUX , un geniu tacut , un margaritar in WC ❤️! etc. 😎)

  REPET:
  „Iti lipsesc banii de SALARII si PENSII” 🙁 si asta urmatorii 10 ani (cine c rezi ca-ti finanteaza muncitprimea in propria dauan atata banet … atata timp ?

  Mai bine intreaba-te de ce nu ti-a dat USA banii astia la-nceput ? (oare pentru ca din banii pe salarii si pensii ukrane NU ramenau 95% in USA ? )
  😀

 27. @ doi_peri 12:42
  Nu mai trage pe nas…
  Marinka, buey !
  măRog…😂

 28. Mai … dete Dreak, pusla’mputita / jelanie scarboasa – aidoma … kkmitru’mputit/ori dinescu kkcios !

 29. Deepere,
  N-ai tu treaba ce e in curtea lui Ivan si cat costa un ou la muscali.
  Sa nu se faca 5 lei si la noi, avem guvern ambitios…

 30. Tu chiar crezi in 😀 PROSTIA asat cu OUALE rusilor ?

  fa un pas in spate aseaza-te si gandeste .
  1- Na-u rusii cereale de-au dat gratis africanilor sute de mii de tone ?
  2- Nu-s se gasesc printre capitalistii rusi de azi unii sa faca niste ferme de pasari in stepa si sa vanda milioane de OUA pe profit (cerere-oferta) ?
  3- Nu crezi ca toata tarashenia cu OUALE n-a fost o gluma taman pentru ca orice rus dinn Rusia , nu naivii din afara ei stie ca Rusia are OUA ?
  😀
  Sa fim seriosi … rusii mergand la magazinele rusnace rad si cu fundul de „lipsa” propagandizata a oualor ! HEHEHE !
  MDA !

  (sau ii crede care pe rusi atat de prosti, atat de saraci , atat de fara materii prime si cereale incat nu pot hranii INDUSTRIAL cateva miliarde de gaini ? 😀 )

  IQ=?
  😉

 31. Mishteaux, rușii nu au trimis nici măcar un bob de grîu gratis africanilor! 😂 AU promis cum promitea și Năstase-Ciordeală un milion de locuri de muncă în 2000! 😂
  Chiar și dacă Rusia are găini și ouă, astea sînt destinate mai ales exportului și soldaților chinuiți pe front, nu pentru pulime! Au să lipsească și pîinea, laptele, carnea de porc, orezul, uleiul ,fructele, peștele și altele, pe care bravii capitaliști ruși vor prefera să le exporte, nu să îngrașe idioții care vor să distrugă Rusia prin război!
  Tu, marea profeteasă de trei lei, nu ești în stare să vezi criza în care se afundă Rusia?!
  IQ =?

 32. Habar n-ai ce-i CAPITALISMUL 😀 !
  orice lipsa e o „cerere” si orice cerere influenteaza „oferta”
  insa orice OFERTA aduce profit prin PRET !

  Rusia e de fapt un continent nu o tara …rusia are de toate AZI !
  Are MATERII-PRIME , are BANI, are MUNCITORI (daca n-ar avea ar avea de unde , din Asia aduce, incl. coreeni) are
  CAPITAL si are CAPITALISTI = pentru RUSSIA e o doar o perioada minuscula de timp pana face rocada de pe firmele straine facand pana acum capital la ei …la proprii capitalisti producand OFERTA pentru CEREREA interna !

  Nu uita …daca au probleme nu le au pentru ca n-au de unde ( vezi exemplu cu milioanele de tone de cereale ieftine si fermele de gaini in stepa 😛 )

  Propblema e ca odata deschisa pentru ORICE o piata si productie interna …PIERD toti cei care pana acum produceau oarecum monoposlist STRAIN la ei !
  ‘Ntelegi de ce NULANDIERII-s prosti ?

  Pentru ca ca au silit Russia sa-si faca undita si sa pescuiasca singura 🙂 inainte primeau pestii de-afara !

  MARX batranul EVREI iubit de evreii-de-kibbutz ❤️ spunea ca IMPERIALISTII vor fi spanzurati cu funiile profit-investite la ei !

 33. USA si UE … nu doar c-au pierdut (pe o planeta mica) LEBENSRAUMUL la care-a visat si Napoleon si Hitler Adolf, ci au pierdut si Russia si China si OPEC+ si BRICS+ … 🙁 (clar ca-s trisst pentru ca iubesc OCCIDENTUL, occidental fiind !)

  SUBTERAN exista un PLAN … un PLAN care nu arata bine vestului (adu-ti aminte PUTIN-XI … secolul asta nu mai e american si nu mai e nici iudeo-„crestin” 🙁 ) !

  In rest barfe ! Desi vi se mai da ca Qanon cate-o firmitutra :”Putin va pierde LOCAL doar pentru a castiga GLOBAL!”
  e sau nu e deja asa desi NATARAII nepotishti de la RAND Corporationa sunt predictiv-PRASHTIE si
  PENTAGON-ul e plin de LEAK-uri iar CIA e deja la fel de proasta ca BND-eaua 🙁 !
  PROFUND DISSPRET de cineva … din domeniu ! 🙁

  SHALOM totusi …pentru ca te-am simtit cum mi le ridici la fielu ca esti de-al meu !
  Byby e un mort-viu ! (v-am mai zis ! 🙁 ) mishteaux IQ>145 (!) !.

 34. „Tu, marea profeteasă de trei lei, nu ești în stare să vezi criza în care se afundă Rusia?!
  IQ =?” … dicto Dan Doran

  Esti redus intelectual uite de ce :
  https://www.express.co.uk/news/world/1851178/germany-recession-european-union-eu
  in timp ce rusi-s pe crestere !
  😀 😀 😀

  Te rog nu ma mai apela … esti mai incult decat suportabil si desi practic imbecil nu produci mila pentru ca esti in prostia ta si FUDUL !

  Totusi EU ca un EVREU AUTHENTIC si foarte de treaba, iti spun :
  -SHALOM ! Du-te cu Yahweh g.le ! 😐

 35. „Fumator de canepa” … ca ghini li mai zici !
  Prin anii ’50/trecuti … fix, io pazeam tarlaua cu canepa … contra pasarilor . Nicicum … nu’ntelegeam cum pasarile Ceriului vedeau grauntele . Mirosu’i … descalceala !!!

 36. „( vezi comentariile d’acu 2 ani ale straniului MISHTEAUX , un geniu tacut , un margaritar in WC ❤️! etc. 😎)”
  ❤️❤️❤️
  IQ=?
  😉

 37. „your true master spune:
  04 DEC. 2021 LA 12:35
  MISHTEAUX spunea ca in PRIMAVARA …strategia de acoperire a unor realitati economice (apropeaux …se mai aude in media de faptul ca UE si USA vor sa tiparesesca mii de miliarde de dollari si euro … milioane de milioane …umse imense prin care se devalorizeaza cilcil capitalist prin INFLATIE controlata prin FIAT MONEY (de facto furt din economiile populationale , care prin concorenta banilor ne-munciti = din pix sunt devalorizate !

  TACEREA e maxim despre ECONOMIE ..care-i modial la pamant … USA e un stat in faliment …UE renuntat economic la toate restrictiile de 3% inflatie maxima impuse statelor MEMBRE 😉 !

  CAND …se va vedea ca virusul produs in laborator (chinezesc sub contract american! FAUCI stie) …lasa urmari cronice grave sistemului imunitar

  in PRIMAVARA … multi politicieni vor avea de suferit ( si sa nu va ganditi ca …politicienii dinn esalonul doi, si partidele de cat. doi nu vor erxagera pana la paranie !!! …vina astora de azi …pentru a profita politic in viitor de „capii-de-peste-stricati” azi !

  (Avertisemnt de la unul cu IQ>145 … USA a pierdut inflatia de sub control …atentie la 24 Martie dupa „mijlocul lui Decembrie” … nu va avertizez pentru ca n-am ce face ..ci pentru ca ca om mi-e mila de voi … de ce va … urmeaza !

  🙂”

  😉 … „24-joi” …si ea straniu preanuntata … apare Operatiunea Militara a rusilor (planuita subtil, vedem azi, sa distuga USA …AROGANTA 🙁 🙁 🙁 = cine n-are GENII sa-si cumpere -> TRUMP decan e la pace cu Q are genii !

  3301

 38. e straniu altceva …genial calendaristic
  si 24 februarie
  si 24 martie au cazut
  intr-o zi de JOI in 2022 !

  MISHTEAUX -> IQ>145

  (e de rau yankeilor in EXACT 🙁 PUNCTUAL 🙁 „23 ianurie” ? de ce CIA la atatea miliarde fonduri n-a pre-vazut multe si , SIGUR 🙁 , nu va pre-vede nici mega-necazul asta ! MDA °! Ti-ai luat mana de pe „ei” ? 🙁 Doar prostii-din-nastere NU vad ca esti MISTIC-STRANIU ! Voi l-ati mutat pe Tucker la X ? mai tin minte predictia !)

  Te rog nu amesteca …actele ! Nu te baga ! 😐
  lasa ca totul sa decurga … HAOTIC ! 😐 PLEASE°!

  CHIAR esti PROPHET ! TOTUL s-a adeverit STRANIU-PUNCTUAL !
  MDA …sper sa „NINGA PE FED!” … ca sa treaca porcaria istorica ce-o traim ABSURD azi ! ❤️❤️❤️

 39. „„your true master spune:
  04 DEC. 2021 LA 12:35
  MISHTEAUX spunea ca in PRIMAVARA …strategia de acoperire a unor realitati economice (apropeaux …se mai aude in media de faptul ca UE si USA vor sa tiparesesca mii de miliarde de dollari si euro … milioane de milioane …umse imense prin care se devalorizeaza cilcil capitalist prin INFLATIE controlata prin FIAT MONEY (de facto furt din economiile populationale , care prin concorenta banilor ne-munciti = din pix sunt devalorizate !
  [ … ]”

  MISHTEAUX … insinuezi ca … economic razboiul si nordstream-ul si zecile de mii de morti la arabi
  a fost IN-TZOTATLITATE 🙁 a-moral premeditat ?
  🥲🥲🥲

  Daca-i asa … mi-e SCARBA DE OMENIRE ! 😐

 40. Ascultați-l bine toți fanii, în curând se schimbă directiva și va trebui să înfierați tot ce a făcut acest „mare conducător”. Păcat că atunci Ucraina nu va mai exista, dar cel mai mare păcat e că au murit sute de mii de ucrainieni și cel puțin tot atâția vor fi invalizi pe viață pentru niște idealuri care nu sunt ale lor. Oricum va fi o lecție, ceva de genul „cine face ca ei ca ei o să pățească”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.