Interzis la WhatsApp, Telegram și Signal! Premierul Franței invocă vulnerabilități de securitate

Premierul Franței, Elisabeth Borne, le-a interzis miniștrilor și echipelor lor să mai folosească aplicațiile de mesagerie WhatsApp, Telegram și Signal din cauza vulnerabilităților de securitate, arată un memo consultat de Politico, potrivit B1Tv.

„Aceste instrumente digitale nu sunt lipsite de vicii de securitate și, prin urmare, nu pot garanta securitatea conversațiilor și a informațiilor partajate distribuite prin intermediul lor”, se arată în documentul datat cu 22 noiembrie.

Borne a stabilit data de 8 decembrie ca termen-limită pentru trecerea guvernului la aplicația franceză Olvid, care este certificată de ANSSI, agenția de securitate cibernetică a Franței. Tchap, o aplicație de mesagerie care a fost dezvoltată de guvern și lansată în 2019, este și ea permisă.

Informația fusese dezvăluită inițial de publicația franceză Le Point.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Ce a pățit Killary Klinton pentru că a folosit calculatorul de acasă pentru mesaje clasificate? NIMIC! A instigat la Bukale să fie băgat la închisoare „Guccifer”, pentru că arădeanul a devoalat că ea încălca legile!
  șParlamentu’ l’Affrance (deci, inclusiv, guWernu’!) au SABOTAT cu mai mult de 10 ani în urmă un sistem de operare „Linux” pentru calculatoare, franțuzesc, ce era la acel moment mai performant și mai fiabil decît uindouzu’ lu’ Gheyts! S-au prefăcut că „dezbat” problema, și apoi au blocat dotarea sistemului de învățămînt franțuzesc (inclusiv cel universitar) cu SO franțuz „Mandriva”,
  https://www.youtube.com/watch?v=WOjTFzbzypA
  pentru că erau SLUGILE Departamentului de Stat de la Washington! …yezakt ca la Bukale acum!
  Ca urmare, SO franțuz „Mandriva” a sucombat, iar SO a’ lu’ Gheyts a băgat banii Statului franțuz în Amerlocia!
  TRĂDARE DE ȚARĂ, se numește, și la 1800 la Pariz se pedepsea cu spînzurarea! …probabil cine e acum „la butoane” la Pariz a fost co-autor la îngroparea efortului IT franțuzesc, atunci… Să vedem cine conduce azi l’Affrance:
  „Elisabeth Borne was born in Paris. […] Her father, Joseph Bornstein (1924–1972), son of Zelig Bornstein from Łuków (formerly Congress Poland), was born in Antwerp, Belgium. He fled to France at the outset of the Second World War […] Joseph Bornstein […] was naturalised in 1950 and changed the family name to „Borne”.” …jîzi, ca Jale’n’sky la Kiev……[Rumburak]

 2. pt. amuzamentul nostru
  am vrea sa punem mana pe toate inregistrarile marilor corporatii;
  inregistrarile serviciilor secrete credem ca sint cuprinse TOT ACOLO!
  (mu-ha/ha,
  mai verifica incaodata smartfonu sotzului/sotziei
  dar mai intai obtine-i acordu!)

 3. Un om cu numar pe casa nu intra pe astfel de „aplicatii”, capcane CIA, probabil esti cretin. Continuati, pentru ca meritati (VICHY) !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.