Intră banii pe cardurile sociale

Intră banii pe cardurile sociale. Mâine este ziua în care autoritățile încep să pună banii pe cardurile sociale. Teoretic, procesul ar trebui să fie finalizat la data de 25 iunie.

 

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiecte de Hotărâre, supus începând de astăzi dezbaterii publice.

Tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an de pachete cu alimente.

 

Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde vor fi:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

d) familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

e) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

f) persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

 

În anul 2024, sprijinul poate fi utilizat pentru achiziţionarea de produse alimentare şi/sau mese calde.

Sumele disponibile pe card vor fi valabile 12 luni de la data încărcării lor.

   

 • Beneficiarii de pachete de alimente vor fi:

a) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă stabilte în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul autorităților locale.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Sa de-a de Cashcaval ca am fost Duminica la Votare ! Ca salam mai am in congelator pentru 12 zile sau 24 de zile ! Daca mănânc jumate de salam pe zi cu ardei iute !

 2. E limpede că se merge pe venitul universal garantat .Clasa de mijloc va dispărea prin înghețări, plafonări , inflații mari care rod salariile sau pensiile mai decente . Zi de zi , se vorbește doar de cei cu venituri modeste . Adică cât mai săraci și dependenți de stat . Planul ,,1984-Minunata lume nouă ” merge înainte !!!

 3. si banii de ajutor social vin din ACCIZA CRIMINALA PE TZIGARI!
  -sa le fie primit!

 4. „copiii fumatorilor sunt mai predispusi
  sa inceapa sa fumeze”

  -si cercu vicios se inchide,
  intrebati rabinu ce e cu „kappurot”.
  (atunci „se dau” bani blestemati DE POMANA)

 5. Sunt Buni Banii pe Cardurile Sociale ! Ca trebuie sa-mi plătesc Intretzinerea la Bloc pe Luna Iulie si August 2024 ! Ca sa ies din Vara si poate ca de la 1 Septembrie 2024 poate ca mai da Ceva la Pensie si poate ca o sa am Bani de Intretzinere din Septembrie 2024 ! Fără Tzigari si Băuturi pe Cardul Social ! Ca se ia 6000 de lei Amenda !

 6. Vin pomenile!
  Ce serviciu, ce vechime in munca? Traiasca pomenile!……[Rumburak]

 7. Este Plătită Intrezinerea la Bloc pe Lunile Iulie si August 2024 si am plătit si Telefonul cu Internet si Lumina pe Luna August ! Am Iesit din Vara cu Cheltuielile ! Din 13 Iunie 2024 ! Cheltuielile cu Telefonul si Lumina si Intretzinerea abia dupa 1 Septembrie 2024 când se vor marii Pensiile !

 8. Au fost Pensionari cu Vechime de 40 de Ani la Filtura si cu pensii de 1700 de lei care Au Avut Card Social dar Pensionarii au Murit ! Datorita Vârstei Innaintate mai mare de 80 de Ani !

 9. @Neagu Mircea
  -esti un troll chineze4sc…obrăznicutz!
  (chinezu trebuie dresat
  sau aranjat)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.