Între ironie și afaceri. „Am supravieţuit cutremurului”

People buy earthquake themed T-shirts at Big Frog Custom T Shirts after an earthquake shook New York City, U.S., April 5, 2024. REUTERS/Adam Gray TPX IMAGES OF THE DAY

Cutremurul a devenit „subiect de meme”, idee de afaceri, dar și motiv de ironie, după ce alertele au ajuns pe telefoanele mobile ale populaţiei, în unele cazuri la peste o oră de la producerea seismului.

Un magazin de tricouri din New York a reacţionat la cutremurul cu magnitudinea de 4,8 care a fost resimţit în oraş vineri cu ofertă 

şi a pus în vânzare, la doar două ore după seism, un tricou cu sloganul „Am supravieţuit cutremurului din New York”, informează EFE.

Kerry Colley, proprietarul magazinului Big Frog Custom din cartierul Upper West Side din Manhattan, a avut ideea de a imprima tricoul „în doar zece minute” şi l-a vândut cu 10 dolari bucata, conform FreedomNews.Tv.

Bărbatul a declarat postului citat că în scurt timp a reuşit să vândă 60 de unităţi.

Cutremurul a devenit „subiect de meme”, cu fotografii cu „supravieţuitori ai cutremurului”, precum un coş de gunoi sau un scaun de grădină trântite la pământ, sau o parodie cu primarul New Yorkului, Eric Adams, mereu dispus să recurgă la o soluţie poliţienească, gata să trimită 50.000 de agenţi în epicentru.

Până şi emblematica Empire State Building şi-a adus contribuţia la veselia de pe reţelele de socializare, postând pe contul său X una dintre cele mai repetate fraze în metropolă în ziua de vineri: „I AM FINE” (Sunt bine).

Alţii au ironizat şi întârzierea cu care alertele au ajuns pe telefoanele mobile ale populaţiei, în unele cazuri la peste o oră de la producerea seismului.

Cutremurul, care a avut loc în jurul orei locale 10:00 (14:00 GMT) şi a durat câteva secunde, nu a produs victime sau pagube, în ciuda faptului că a fost unul dintre cele mai mari seisme din această zonă din ultimul secol, potrivit autorităţilor.

Ultimul cutremur înregistrat în apropiere de New York s-a produs la începutul lunii ianuarie, având o magnitudine de numai 1,7 pe scara momentului şi epicentrul în cartierul Queens.  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Ha, ha, popor mai tălâmb ca americanii rar, mă jur! Ghini bătăr că suntem ambițioș’ ș-om recupera noi, cumva, decalaju’…

  2. a fost de 30.000 de ori MAI MIC
    decat cel din martie ’77…..

    (nici la Bucuresti inca nu a fost cel mai mare,
    de 30.000.000 de ori mai mare decat la americani)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.