Întrevedere la Tel Aviv. Primul obiectiv anunțat de Macron îi taie din elan Israelului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat marţi la acţiuni care să împiedice extinderea conflictului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi a declarat că eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas este „primul obiectiv”, informează AFP.

„Cred că este datoria noastră că combatem aceste grupuri teroriste, fără a crea confuzie şi, aş spune, fără a extinde conflictul”, a declarat Macron, potrivit căruia „primul obiectiv pe care ar trebui să îl avem astăzi este eliberarea tuturor ostaticilor, fără nicio distincţie”.

„Vreau să fiţi siguri că nu sunteţi singuri în acest război împotriva terorismului”, a declarat Emmanuel Macron în timpul unei întrevederi, la Tel Aviv, cu omologul său israelian Isaac Herzog. Potrivit lui Macron, „a ţinti exact aceste grupuri teroriste, a organiza operaţiuni ţintite este o necesitate”.

„Vreau să ştiţi că suntem de partea voastră şi vom face tot ce este în puterea noastră pentru a readuce pacea, securitatea şi stabilitatea în ţara voastră şi în toată regiunea”, a spus Macron.

„Ceea ce s-a întâmplat nu va fi în mod sigur uitat şi noi vom fi aici, astăzi, mâine, poimâine, susţinând pacea şi stabilitatea, pentru că aceste persoane au fost ucise doar pentru că erau evrei şi doreau să trăiască în pace”, a adăugat Emmanuel Macron.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Acasă e invadat de plosnite de pat iar el se vâră pe la alții cu vorbe goale.. Numai Macron lipsea pe-acolo..

 2. Iar propune insignifiantul Macron o pace care nu se poate, la fel cum a eșuat și în Ucraina. Mai bine s-ar ocupa de statul sau ratat unde se ucid profesori, au loc rebeliuni, atentate islamiste și razboie între bande de traficanți. Ce individ ridicol. Cred că Netanyahu de abia așteaptă să scape de acest pisălog cu aere de Napoléon on mizerie.

 3. Macron: Franta, fosta tara coloniala întinzându-se si-n Africa, si-n Orientul Mijlociu (Siria, protectorat francez), si-n Asia (India, contoar francez, înainte de-a fi englez), si-n actuala SUA (Louisian= sclavagism. Locul stramosilor UrSSulei, comertul având loc si-n Franta: Aquitania, Bordeaux = nave pline de sclavi), a facut dovada unor crime atroce, si nu umai în trecut, ci si-n prezentul foarte apropiat, atât în Siria (razboiul SUA-Franta împotriva lui Bashar, presedintele legitim al tarii, international recunoscut, însa bombardat de Obama-Hollande), cât si-n Africa (Algeria, Congo…). Macron fiind obligat, acuma, la a recunoaste ca musulmannii din tara sunt o forta: hotarasc numele presedintelui republicii. Asa ca-si face campanie electorala. Ironia situatiei fiind ca se pozitioneaza identic Israelului în criza ucraineana, în care Macron a trecut peste orice limita admisibila, sustinând prin vorbe si fapte (armament) regimul razist de la Kiev, când, si dimpotriva, Israelul a argumentat c-are-n teritoriu si evrei ucrainieni, si evrei rusi, si, deci, nu participa la sanctiuni împotriva Rusiei. Macron, asadar = omul dublelor masuri.

 4. Iar palestinienii au fost oprimati doar pentru ca erau pe pamantul pe care israelienii li l-au furat. Hamas are 200 de ostatici evvrei, iar Israel are cateva mii de oatatici palestinieni. Hamas a ucis 1400 de evvrei, iar Israel a ucis 5000 de palestinieni. Who is the bad guy in this story?

 5. Wesley Clark stia el ce stia cand a dat pe goarna planul neocon dupa 2001.
  Iluzii isi face cine ii inchipuie ca atia renunta la plan.

 6. Macroul de Sena e ăla pe care Putin l-a așezat cu fața spre bustul Tarului Alexandru I ?
  Cică primul bistrou a apărut în urma PLIMBĂRII făcute de Ruși la Paris, măRog…😜https://thenewinquiry.com/blog/boor-and-peace-the-russian-occupation-of-paris-and-the-birth-of-the-bistro/

 7. Macron nu se dezminte, cere Izraelului sa faca ce face si el in astfel de cazuri in Franta. Discurs consternat de condamnare, lacrimi virtuale ptr morti, urmate de … NIMIC. Nu merita escaladata situatia ptr niste francezi casapiti de niste musulmani nervosi cu „Allah akbar” in gura.

  @Nicu, esti PROST?
  „Hamas a ucis 1400 de evvrei, iar Israel a ucis 5000 de palestinieni. Who is the bad guy in this story?”
  Daca Izrael ar fi ucis 1399 de arabi ar fi ramas ei cei buni dupa TINE? Iar aia care au pornit razboiul asta ucigand 1400 au devenit buni si trebuie iertati? Dar oare palestinienii care-si folosesc femeile si copii ca scut uman, care isi pun instalatiile militare in curtea gradinitelor, spitalelor sunt victime? Cum isi apara familiile, impingand-ui in fata iar ei bravii razboinici fiind ascunsi in chilotii femeilor si scutecele copiilor?
  Eu ma intreb citind unele postari, ce ar zice romanu’ dobitoc daca vreun stat vecin i-ar arunca in cap 5000 de rachete, ar invada localitatiile de granita si ar ucide 1400 de romani, ar lua ostatici femei si copii?

 8. Despre care pamant al palestinienilor vorbsti? Pana la urma, vor revendica si panturile pe care sa-au asezat in Europa. Mai ales cele din Spania, ca acelea au fost furate de crestini de la musulmai. Cine a stabilit ca sunt 5000 de palestinieni ucisi? Asa va spune voua acolo la moscheie? Vad ca si tu esti adeptul cerdintei muslmanior ca evreii trebuie exterminati. Daca esti crestin si nu musulman sau rus, tare as vrea sa-ti intre un musulman in casa sa sa-ti puna o bomba sub fund.

 9. @Nicu, pana in 1988 nu a existat niciodata un stat cu numele Palestina. In rest, ori din ignoranta, ori ca ai alte interese, susti cauza terorismului, indiferent de natura lui.

 10. Imbecilul francez, pulifriciul cu perciuni de ospatar a propus „o coalitie contra Hamas” !! De parca dezastrul din tara „sa” (?), Franta, si in mod mult mai general, din toata Europa, nu ar ajunge !

 11. amnezicul 14:02
  Ia niște Lecitină, măRog…😜
  „…în anul 1922 Consiliul Ligii Națiunilor a emis Mandatul britanic pentru Palestina…” (Wiki)
  Știi unde spuneau că emigreaZă evreii care plecau din România după WW2 ?

 12. israel incearca sa rezolve o problema creata de el insusi.Atacul asupra Israelului a fost fabricat de propriile lui servicii,dupa modelul 11 septembrie…Sa ajungi sa-ti omori proprii cetateni numai ca sa ai argumente pt o invazie si razboi e o adevarata nebunie.
  Vizita lui Macron este legata de atacul ce se pregateste Iranului,argumentele au fost deja fabricate

 13. Americanii cred ca au inteles ca nu pot jefui Rusia de resurse si au pus tinta pe Iran…datoria e imensa timpul e scurt.tic tac.

 14. Franta are o problema,

  Franta a facut 193 de detonari nucleare -teste- in Polinezia,
  prea multe pentru un lindic,uite suspectul de servici:

  -zilele in care au produs detonarile RESPECTA periodiitatea celor 59 de zile;
  dupa cum putea explica si solomon marcus
  59 e un numar PRIM, periodicitatea aia nu iese dupa cum alegi tu sa numeri zilele intre 2 explozii
  consecutive sau nu.

  Armata Izrealului e supusa pe motive religioase diverselor restrictii aberante
  asa ca rabinii au gasit formula,
  se foloseste un calendar bazat pe….perioada de 59 de zile.

  Armele alea-bombe cu hidrogen- sint probabil cele la evoluate la categoria lor:
  800kt si 200 de kile greutate.

 15. Micron a zis. Nu va obositi cu palestina acum. Eliberati ostatecii pana incepe razboiul cu Egiptul si Iranul ca e posibil sa nu-i mai gasiti intregi. Razboiul este pentru salvarea americii. Vor fura aurul si petrolul la iranieni. Va intra china si rusia in joc. Posibil pe teritoriu american.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.