Inundația de la „Bagdasar Arseni”. Cauzele au fost elucidate

Apar noi detalii în cazul inundației  de la Unitatea de Urgență a Spitalului „Bagdasar Arseni”. Conductele au fost deblocate, iar activitatea medicală a fost reluată în incinta UPU. Potrivit unor surse, conducerea ia în calcul să depună plângere penală.

Incidentul a fost cauzat de blocarea conductelor de evacuare a apei pluviale cu cutii de conserve, potrivit unor informații din presă.

Incidentul a dat peste cap activitatea de la Camera de Gardă.  Conservă metalică a fost pricina.

Echipele care au ajuns la spitalul ca să afle cauzele inundației  de la UPU și să remedieze situația au decoperit acest lucru. Unele conducte de evacuare erau pline resturi vegetale, dar  și de o cutie de conservă care obtura spațiul de evacuare al țevii.

„În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la ‘Sf. Ioan’, iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi (infarct miocardic cu supradenivelare de segment ST-n. red.), au fost redirecţionate”, precizau joi dimineaţă reprezentanţii spitalului.

Ulterior, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că a trimis Corpul de Control la Spitalul ”Bagdasar Arseni” pentru a verifica situaţia contractelor de mentenanţă.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Noroc de ploaia de aseara de au iesit imagini pe tv, altfel era dezastru. Oare nu au instalator profesionist care sa controleze zilnic daca totul e in regula? Cutia arata a fi cam veche in canalizare, nu de aseara din timpul ploii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.