Inventarul „celor mai grave abuzuri”

FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului) a făcut un inventar cu „cele mai grave abuzuri” comise de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Iată lista celor mai grave abuzuri comise de Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătății în viziunea FACIAS:

– 1. Lipsa măsurilor pentru prevenirea incendiilor în spitale. Într-un interval de 90 de zile, opt dintre spitalele COVID din România au fost afectate de incendii, în care 16 persoane au decedat. Ministerul Sănătății nu a făcut publice niciun fel de măsuri pentru a evita repetarea unor tragedii.

– 2. Ministerul Sănătății nu a făcut niciun demers pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de incendiul de la Institutul „Matei Balș”.

– 3. Evacuarea abuzivă a pacienților internați la Spitalul „Foișor”. Evacuarea în toiul nopții a tuturor pacienților spitalului, haotic și fără avertisment pentru aceștia, ridică nu doar problema încălcării drepturilor pacienților, ci ridică și mari semne de întrebare în privința justificărilor oferite de autorități. Evacuarea s-a făcut invocând argumentul urgenței, însă acest element lipsește din comunicarea oficială a Ministerului Sănătății, care, prin cifrele prezentate, nu arată o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu COVID.

– 4. Suplimentarea cu întârziere a paturilor de la ATI. La mai bine de un an de la debutul pandemiei numărul paturilor de la ATI nu a crescut, așa cum au anunțat autoritățile, ci dimpotrivă, în mai multe județe ale României numărul acestora a scăzut.

– 5. Separarea spitalelor în spitale COVID și non-COVID și-a dovedit în timp ineficiența. Nu doar că spitalele COVID și cele suport COVID se dovedesc insuficiente pentru bolnavii afectați de noul coronavirus, ci prin scoaterea din circuit a unor spitale a fost limitat sever accesul la servicii medicale pentru pacienți cu boli cronice.

– 6. Politizarea excesivă de către Ministerul Sănătății a funcțiilor de conducere din spitale. Potrivit celor mai recente informații, 66% dintre spitalele din țară aflate în subordinea Ministerului Sănătății au manageri care ocupă funcții politice, fiind numiți direct de către ministrul Sănătății.

– 7. Sincopele campaniei de vaccinare în întreaga țară, evidente mai ales la începutul acesteia. Cea mai mare parte dintre centrele de vaccinare au fost închise în primele zile ale campaniei, ceea ce a dus la decalaje semnificative între programările pentru vaccinare și acțiunea în sine. Apoi, doar o mică parte dintre aceste centre au fost deschise programărilor oficiale, celelalte centre fiind unele cu circuit închis, unde vaccinarea a fost făcută în secret, netransparent.

– 8. Ministerul Sănătății a întârziat nepermis de mult plata personalului din centrele de vaccinare.

– 9. Ministerul Sănătății nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, pentru a putea crește astfel semnificativ capacitatea de testare pe teritoriul întregii țări.

– 10. Ministerul Sănătății nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12

16 Comentarii

  1. Ofiterul nostru de securitate, avea alte sarcini de executat la MS, il durea pe el in…cot de sanatatea romanilor, asta facea parte din fisa postului sau

  2. Daca golanul asta fara studii numit Voiculescu pierde subventiile de la Soros care l-a desemnat sa demoleze sistemul de sanatate din Romania, va ramane muritor de foame pentru ca nu se pricepe la absolut nimic. Stie doar sa scrie si sa citeasca, dar e prea putin pentru a fi angajat pe un salariu decent; poate cel mult munci sezoniere in agricultura sau la sapat santuri. Asta-i este nivelul.

  3. Un idiot fără nici o școală pus să conducă cel mai greu minister in vreme de pandemie. Vinovat este cel care a numit o asemenea maimuță într-o functie de conducere. Iohannis a făcut numirea „în oglindă”(un prost care face numiri in functie va alege intotdeuna o persoană care să-i semene perfect).

  4. Ramane un infractor veritabil numit politic in guvernul Romaniei fara studii, dar agent de influienta afacerista direct in guvern, cu total dezinteres total fata de tara si conationalii mentinuti in suferinta!

  5. Din punctul meu de vedere, experienta cu facias, totul e politic si politica indiferent ce spune si scrie aceasta entitate! Daca pe taraba este verdeata si din motive subiective nu ai parte de ea, te arunca fix pe taraba excrocilor care si-au facut mendrele pe ascuns cu drepturile tale, dar, atentie: nu te cunosc, nu te stiu, doar actele si colegii liber la fabrica de acte! Stil 6-7 case cu acte fabricate!

  6. Dragi proşti prostiţi..

    … beizadeaua de turnător la Securitate avea misiunea de a privatiza Sănătatea. Îl durea pe el în pix de Sănătate. EURO, DOLARI, YENI, LIRE, RUBLE, YUANI

  7. Uite cu sar și voluntarii FACIAS când este de incriminat ca procurorii. Unde erau până acum la pus umărul concret fabricanții listei, la mai bine de timp de un an de când a răbufnit pandemia? Toată lumea învinovățește: presa, tot felul de Asociații, Fundații, Alianțe, Agenții tot felul de băgători de seamă mai puțin tentați să pună umărul.

  8. multe lucruri necurate ies la iveala in sfantul post al Pastelui…,cu sau fara mana pusa pe Biblie la juramantul in fata cetatenilor!D-zeu exista ,chiar daca voi sunteti atei!si ateii si credinciosii ,sunt tot sub obladuirea Lui!

  9. ai lu’ voiculescu vor banii sanatatii pt firmele de medicamente si echipamente, ai pnl-ului (vezi primul ministru pus de ei: victor costache) ii vor pt clinicile private, simplu, ce atita filosofie! bataie pe ciolan in toata regula

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.