Invenția care va schimba viața pacienților cu AVC

Cercetătorii din China au dezvoltat de curând un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel pentru a îmbunătăţi recuperarea şoarecilor după ce au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC), o metodă ce oferă o nouă perspectivă asupra tratamentelor cu ajutorul tehnologiei bazate pe interfaţa creier-computer, informează Xinhua.

Accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze ale hemiplegiei şi ale handicapului motor. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca tehnologia emergentă de interfaţă creier-computer să realizeze reglarea comportamentului de ardere a neuronilor, a funcţiei sinaptice şi a circuitului nervos al creierului, promovând în acelaşi timp recuperarea neuronilor şi a circuitelor nervoase deteriorate.

Echipa care a realizat noul studiu, condusă de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, a dezvoltat un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel, care poate să obţină informaţii cerebrale in situ şi să regleze nervii cerebrali la nivelul unei singure celule.

Cercetătorii asiatici au monitorizat informaţiile nervoase din creier timp de opt săptămâni consecutive şi au folosit tehnologia de reglare fotogenetică a nervilor pentru a regla atât circuitele neuronale din creier, cât şi răspunsurile membrelor.

Reglarea neuronilor vătămaţi în zonele cerebrale ale şoarecilor afectaţi de accidente vasculare cerebrale poate reduce în mod eficient zona de infarct a ţesutului cerebral şi poate să inducă recuperarea funcţiilor motorii.

Această tehnologie a înregistrat progrese în ceea ce priveşte proiectarea electrozilor de detectare a nervilor, monitorizarea semnalelor nervoase, reglarea nervilor şi tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, având, de asemenea, valoare aplicativă în obţinerea de informaţii despre nervii cerebrali şi tratarea disfuncţiilor cerebrale, a precizat profesorul Zhang Qiang.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Advances Materials.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Uite tataie ca, azi,chinezii mai inventeaza si altceva in afara de virusuri……[Rumburak]

  2. Cata vreme cineva( Fondurile deinvestitii/Bancherii/ politicienii/ & all, finanteaza /clarvazatorii/galeriile de fotbal/paznicii inchisorilor/…iar „Advances…” ORICE executa Cercetarea Efectelor si nu (cumva) a CAUZELOR accidentelor vasculare…..Hai, ca e tarziu si maine am „de treaba”. Salve!

  3. Nu vă faceți probleme, chestiile astea sunt pentru protipendadă.Pentru voi, cabina de sinucidere, cu fisa luată pe datorie cu giranți.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.