Invenția studenților clujeni, inspirată de o poveste. Muzica pe care nu o auzi, dar o simți

Patru studente la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au inventat o brățară pentru persoanele cu deficiențe de auz, care convertește muzica în vibrații.

 Brățaa Rhythm Touch poate fi folosită activitățile culturale, precum la concerte, festivaluri sau alte evenimente care implică muzică.

Aceasta le oferă persoanelor cu deficiențe de auz ocazia să se bucure de ritm, deși ei nu pot să audă acordurile muzicale, potrivit cluj24.ro.

„Brățara se pune pe încheietură, are un microfon care captează sunetele exterioare, apoi sunetul este procesat și trimis la niște motorașe care vibrează în ritmul muzicii. Are un buton de pornire, brățara începe să capteze suntele și vibrează pe ritmul muzicii, iar purtătorul poate dansa, simțind muzica deși nu o aude.

Nu contează tipul de muzică”, a declarat Ioana Popa, una dintre inventatoarele dispozitivului.

Invenția, inspirată de o poveste

Crearea acestui dispozitiv a fost motivată de povestea unei fete, prietentă  cu una dintre  inventatoare. Fata iubește muzica, dar are deficiețe de auz.

„Avem o cunoștință care este surdă și căreia îi place să se uite la videoclipuri muzicale. Imită gesturile dansatorilor și am vrut să îi oferim o experiență cât mai autentică a muzicii și de aici a plecat ideea noastră. Va fi clientul nostru numărul unu”, a mai spus Ioana.

Din echipa inventatoarelor mai fac parte alături de Ioana Popa și Mărioara Mihali, Cătălina Rizel și Iulia Bara. Brățara ar putea a fi închiriată la festivaluri sau evenimente muzicale cu 12 euro/zi sau cumpărată, cu 120 de euro.

Invenția a fost prezentată în finala celei de-a șaptea ediții a competiției studențești „Internet of Things Student Challenge”, de la Cluj-Napoca, alături de alte 9 proiecte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.