Ioan Niculae, despre austrieci: Au preferat să taie un combinat chimic decât să îl dea unui investitor român

Ioan Niculae, patronul grupului de companii InterAgro, susține, referindu-se la OMV, că a preferat să taie un combinat chimic de mărimea Doljchim decât să îl dea unui investitor român. El a vorbit despre vânzarea Doljchim Craiova, într-o declarație citată de stirileromanilor.ro.

„Au negociat cu mine un an de zile vânzarea Doljchim Craiova. Am bătut palma, la insistențele lor, pe suma pe care au vrut ei să o obțină. Asta era joi. Miercurea viitoarea trebuia să ne întâlnim, cu toți avocații, să semnăm contractele, și marți, cu o zi înainte, m-a anunțat fostul lor director general de atunci, austriacul, că ar fi bine să ne vedem câteva minute. Am bănuit că e ceva de rău.

A spus că îi e rușine, că e o treabă total neprofesionistă, dar că el este un executant, și a primit dispoziție de la Viena, de la Board, să nu îmi mai vândă mie fabrica, și să o dea la fier vechi. Prețul meu era de trei ori mai mare decât prețul cu care au vândut ei la fier vechi. Mai mult decât atât, în negocierile pe care le-am avut, au fost foarte duri în legătură cu preluarea tuturor obligațiilor de mediu și de personal, cu care noi am fost de acord, în scris.

Deci au preferat să taie un combinat chimic de mărimea Doljchim decât să îl dea unui investitor român. Mai mult decât atât, la o săptămână după ce au încheiat brusc tratativele cu noi, l-au vândut pe nimic unei firme din Călărași, la fier vechi, cu obligația ca în șase luni de zile să dispară. În șase luni de zile a dispărut, nu am mai văzut nici urmele combinatului Doljchim, unul dintre cele mai mari din țară. Mai mult, au dat scris instrucțiuni directorului general pe Doljchim de atunci, ca niciun obiect, niciun utilaj mecanic, nicio piesă de schimb, să nu fie vândută ca atare, ci să fie tăiată. Au tăiat cu flexul inclusiv rotorii de la toate compresoarele din fabrică. Dacă vreți o confirmare, puteți să sunați la Azomureș (combinatului chimic din Târgu Mureș, deținut acum traderul elvețian Ameropa – n.red.), că ai eu cumpărat un compresor din ăsta, și s-au trezit că rotorul era tăiat cu flexul – n-au apucat să îl taie pe tot, au tăiat cam trei sferturi din el. (…)

E la Azomureș, l-au păstrat ca piesă de muzeu, îl țin în magazie, cred că este cel mai mare compresor de la Sinteză, de la Amoniac, cu axul rotorului de joasă tăiat. Atât de mult ne iubesc investitorii din Austria încât nici măcar ca fier vechi nu ne-au lăsat să cumpărăm ceva de la ei. Fostul director general de la Doljchim, care altfel este un om de bună credință, a primit ordinele, să taie orice componentă, orice piesă dinamică, ca să nu poată fi folosită ca piesă de schimb de alte companii, de Interagro, de Azomureș.

Care ofereau mult mai mult decât prețul de fier vechi, de scrap. A fost șocant să auzi așa ceva. Iar acel reactor a fost vândut unor persoane fizice, care l-au luat ca fier vechi, au venit cu el la mine, mi l-au oferit și l-am luat. Nu am avut niciun aranjament cu ei, pur și simplu m-au întrebat dacă vreau să îl iau și le-am zis “da, domnule, îl iau!”. Și totuși, de ce să fi ales austriecii să facă o afacere mai proastă prin vânzarea la fier vechi, l-am întrebat pe Niculae “Am oferit de trei ori și ceva mai mult decât au luat ei pe el la fie vechi. Dar problema lor nu au fost banii, pentru că făcuseră oricum mulți bani cu el. Când eu vindeam ureea cu 240-250 de dolari, ei o decontau pe Linz cu 150-140. Deci au fost sute de milioane scoase prin Doljchim, nu i-a întrebat nimeni niciodată nimic”, a spus Niculae.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34
Author

40 de Comentarii

 1. Parazitul Globalist Klaus Iohannis is Cohortele sale de Tradatori si Cozi de Topor au Dus Romania la Ruina cu Buna Stiinta.
  Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mugur Isarescu, Tatarul Petrov si Prezervativul sau Emil Boc fac parte din aceeasi Specie. Specia Praduitorilor !

 2. Așa a ajuns România o Colonie Marginală Eșuată, condusă de o caracatiță masono-securistă !?

 3. Romania este o „tara” esuata,o colonie condusa de alogeni spre pieire!

 4. Dar voi ziaristii lui peste, de ce-ati tacut pana acum? N-ati stiut?
  Atunci probabil va bucurati de sponsorizari?
  Chiar si acest roman, de a tacut?

 5. Plingem si ne vaitam ca niste babe acum cind nu se mai poate face nimic ,dar pana acum ne-am uitat cu totii la toate jafuruile facute de politicienii romani si nu am mai spus nimic.Cum si in ce guvernare a ajuns acest combinat sa fie propietatea austriecilor ? Aici trebue unblat si adunati toti acesti politicieni care au vindut strainilor bogatiile Romaniei si arestati imediat .Ce s-au facut cu toti banii luati din toate aceste vinzari facute de statul roman,strie cineva sa imi raspunda ? Plingem si ne suparam acum ,dar nu ne uitam in urma ca sa vedem cine sint adevaratrii vinovati ca sa raspunda pt. totate jafurile facute de ei.

 6. Gunoaiele de austrieci ne-au exploatat sute de ani…De ce acum,dupa ce ne-au scuipat ca pe niste sclavi,nu le bagam pl-n gura si sa-i expediem din Romania ??!!!

 7. – riminalu bombonel si grupul riminal organizat esede
  – la ordunul koskovei

 8. Pai nu voi l-ati impuscat pe ala de a construit Doljchim si v-a lasat fara datorii? Voi sunteti tradatorii,do sunt profitorii. Atat de lasi sunteti incat nici macar acum nu faceti nimic.

 9. Avand numai tradatori de tara in frunte normal ca fel de fel de hoti din vest vin la furat in Romania. Tara este esuata cum spunea si otreapa austriecilor asa incat jefuirea Romaniei continua non stop de peste 30 de ani.

 10. Inutil sa ne aducem aminte ca Imul National se numeste : ” Desteapta-te Romane ” . Degeaba , in Romania este Epidemie de Prostie .

  Oare nu se stia din informatiile difuzate de presa , vehiculate de massmedia , invatate prin scoli ca Austria , in trecut si prezent , ca este profund ruseasca ?
  Si copii stiu .
  Cei care se nu stiu sunt efectiv prosti .
  Mai sunt si cei care se fac ca n-au stiut , aceia sunt tradatori – cel putin .

  RUSIA ne-a facut Revolutia , ne-a ucis Conducatorul , ne-a fabricat Sistemul Politic , ne-a plasat la conducere a g e n t i .
  Rusia ne-a cumparat Economia prin moguli rusi si prin interpusi austrieci , olandezi si cehi dez-industrializindu-ne tzara , ne-a adus in stadiul de colonie

 11. Stim domnule Niculae! Kovesi nu a primit ordine sa termine toti oamenii de afaceri romani, capitalul romanesc? De dumneata au avut grija sa te scotoceasca sa iti gaseasca ceva. Ani de zile strigam si spuneam romanilor ca strainii sunt cei mai mari hoti si eram improscat cu noroi? Cine controleza sistemul bancar? Un Roman? Dar padurile? Dar petrolul? Nu un Niculae ca nu te-au vrut. Le-a placut un Fritz, o tara ca afara.

 12. Președinți Băsescu, Iohannis, Prim ministrii Tăriceanu, Boc, SRI Major, Coldea, Helvig, Procuror general, DNA Kövesi, Lazăr. Ce spune donul Ion Nicolae este sabotarea României și vina nr 1 este Ministerul de Interne SRI, DNA. Ucraina dacă se mai războiește 20 de ani nu va ajunge la distrugerile la care a fost supusă industria României în aparen în timp de pace. Zic aparent că pentru țară tinerii care au pkecat definitiv sunt ca pierduți. Și snut nu sute de mii ca în Al doilea război mondial ci milioane. Nota bene România a ieșit din război cu pirderi industriale și de infrastructură minime, iar ce au luat Rușii ca Datorie de Război prin Tratat de pace este mărunțiș față de ce au luat și distrus austriecii și alții, vezi Hunedoara, Mineritul și Metalurgia Neferoasă, Hunedoara, fabricile de zahăr de ulei, Industri textilă, o super performantă Industrie Constructoare de mașini, industria Chimică. Tot dar tot. Și să nu spună cinva că renegații și trădătorii de țară care i-au închis pe industriașii români, ca domnul Ion Nicolae, nu au făct-o la ordin după un plan bine stabilit de distrugere pentru fiecare sector industrial. Dar în continuare tot “Sima noastră și mândria domnii Iohannis și Ciucă care repede au căciulit cu voce tare declarația “nu boicot sau un alt tip de acţiune în raport cu votul exprimat de Austria”. Austria poate fura și tăia la fier vechi în continuare, nestingherit ce a mai rămas din inteligența, munca și lupta pentru independență a trei generații de cetățeni ai României. Să nu te lovească terorismul?

 13. @ MYSEBI 19:40
  Te-ai uitat prea mult la Prelipceanu și Radu Tudor…mai rămâne să ne spui că Putin locuiește la Schonbrunn.?
  De ce nu a dat Bidonul un telefon la Viena ? Ce zici, îl refuzau austriecii ??

 14. Da de Arpechim nimic?

  Distrugerea fabricilor, utilajelor și echipamentelor făcută de austrieci, prea seamănă a răzbunare pentru autodistrugerile făcute de români (cu sprijin englez) a rafinăriilor, parcurilor de rezervoare și a echipamentelor, la Ploiești, în calea acelorași năvălitori germano-austrieci în decembrie 1916.
  Nimeni, în afară de noi, românii, nu uită istoria și, când le vine bine, ți-o plătesc.
  Boicotați tot ce este austriac, german și olandez. Dacă n-avem conducători, atunci Haiducie!

 15. Daca nici acum spalatii pe creier cu „valorile” oocidentu lui globalist nelegiuit iudeomason, nu pricep si mai sustin in continuare pe alogenii paraziti inseaamna ca ne meritam soarta…

 16. Bre rumani , mare jmecherie ati facut in 1918 ! Daca pana in 1918 Austria talharea numai Ardealul , acum talhareste toata Romania !

 17. foarte probabil ca ce spune domnu niculaie despre doljchim este adevarat,insa despre pozitia lui de mare capitalist romanesc as vrea sa mentionez realizarea lui de a aduce din africa de sud un elefant impaiat…in romania….daca o vrabiuta ar fi fost mai mare ca un elefant sigur o aducea in romania impaiata…..

 18. Parazitul naţional Klaus Werner Iohannis, parazit pe care voi românii l-aţi ales de două ori, aflat astăzi la Bruxelles pentru Summit-ul UE-ASEAN, a anunţat că nu va exista un boicot din partea României la adresa Austriei. Deci ciocu’ mic şi joc de glezne că dacă-i deranjaţi pe austrieci vă luaţi pulane pe schinare sclavilor.
  Spune cineva pe aici că Rusia ne-a făcut şi ne-a dres. Fii domnule serios – VOI V-AŢI FĂCUT ŞI V-AŢI DRES. CU MÂNUŢELE VOSTRE! (se numeşte lucru manual)

 19. deci privatizarile catre straini au avut ca scop doar distrugerea capacitatilor de productie romanesti…pentru a elimina orice fel de concuretzta sau dezvoltare…
  seamana a pamint pirjolit ..
  s-a incercat la fel dupa WW2 in Germania de west cind s-a vrut transformarea nemtzilor in tzarani pe veci…
  nu a iesit acolo..dar vad ca in ro cu largul concurs al SRI si al oportunistilor ajuns prin inselanciune la putere s-a putut realiza..
  sa iti plece din tzara 5-6 milioane de oameni si nimeni sa nu fie pedepsit pentru distrugerea economiei este crima …
  mai asculti pe tot felul de inbuibatzi si infractori politici dind justificari
  sila
  ia mai spueti de ce s-a intimplat la Tirgoviste – combinatul de oteluri speciale…si tehnologia distrusa sau dusa in rusia ..
  da au dat o mina de vopsea albastra pe combinat…si ruminii tac si nu mai au de munca…dezastrul absolut

 20. Vorbeste un puscarias. O fabrica-gaura neagra nu poate functiona mereu in pierdere. Nu ai contracte, nu ai un plan de dezvoltare,o strategie ,piata de desfacere de ce sa ramana acolo doar pentru a da un loc de munca? Nu produci plus valoare,mergi in pierdere cumatre .

 21. Au taiat combinatul ca sa nu mai fie, sa nu mai aiba concurenta romaneasca si sa te faca sa cumperi de la ei.
  La fel s-a intamplat cu zeci de combinate si sute de fabrici din Romania.
  Toate marsaviile astea nu s-ar fi intamplat fara complicitatea jigodiilor de romani de la guvernare, care au preferat sa accepte spagile.
  Epoca de Aur Capitalista a fost epoca de aur a hotilor si banditilor pe care Ceausescu nu-i lasa sa fure……[Rumburak]

 22. Dacă tot ați adus în discuție și imnul de stat al României,ăsta nu ne reprezintă…(auzi tu..un sânge de roman…de unde, până când ?).o variantă ar fi următoarea…UN SUFLET DE ROMÂN….Dacă vă place,dati-l mai departe.

 23. Tot asa l-au distrus securistii lui Iohannis si pe Porumboiu pentru a face jocurile banditului Usatii !

 24. A informat Mos Niculae pe cineva la data respectiva? Presedinte era Petrov iar seful securitatii acel vesnic dubios Mayor? Daca nu a facut-o si a tacut inseamna ca a fost complicele taietorilor. Nu ca Petrov ar fi reusit mare lucru (pe Mayor nici nu-l bagam in discutie) , dar se putea provoca un dialog public la nivel inalt. Romanii ar fi inteles de atunci cine sunt nemtii aia de mana a doua si cu totul altfel s-ar fi tratat cu ei in anii urmatori.

 25. Romania nu trebuie sa aiba industrie de nici un fel..Ceausescu ne-a industrializat iar liderii politici la ordinele IMF ne au desindustrializat…dar lucrurile vor tine tot asa ne vor rade ca natie..

 26. Reprezentantii STATULUI, de la ministri, la justitie, parlament si presedinte si nu in ultimul rand reprezentantii SATULUI in consiliul de administratie care sunt platiti regeste, pt a fi doar niste yesmani decorticati si se mai considera cetateni ai Romaniei toti cei ce ar fi trebuit sa se gandeasca la apararea Romaniei. Romania nu inseamna doar teritoriu, armata si alte institutii au datoria sa apere Romania in totalitate, de la cetateni, sanatatea lor, educatia lor, bunastarea si siguranta morala data de INDEPENDENTA si LIBERTATEA poporului. Pt ce ati jurat barbati ai Romaniei credinta cand ati facut armata? Ce ati crezut ca doar daca e razboi trebuie sa va intereseze tara? Parlamentarii si altii cat de jos ati ajuns incat interesul politic sa fie mai mare decat tara? Voi n-ati inteles ca banul e ochiul…si ca fara tara sunteti niste apatrizi?

 27. Daca mafia romaneasca a vrut fierul vechi si au pus piedici? Cine a fost in spatele fratilor Boldici care au preluat tot fierul vechi de la Doljchim?Cine a castigat de pe urma fierului vechi,posibil si returnari de TVA??

 28. La Fel Au Făcut Cu Rafo Onesti Una Dunăre Cele Mai Performante Rafinăriile Care Scoteau Produse E 5 Au Vandut-o Pe Nimic Și Au Taiat-o Jaf Național Rușine Țițeiul Din Zona Moldovei Al Extrag Austriecii

 29. Sa nu se uite cum aq fost privatizat IMGB-ul,Republica sau 23 August.Uzina mecanica Fina Bucuresti si vecina ei.Uzina de pompe,DanubianamFabrica de mezeluri Glina,etc.

 30. Santajisti se bazeaza pe faptul ca ne pot bloca cu intrarea in Shenghen si la OECD , si isi danseaza kazanciocul peste Romania , ajutati bineinteles de o serie de prostituati romani , care stiu ca atentand la activele Romaniei nu patesc nimic .Dar in acelasi timp distrugandu-le la cererea austrorusilor se îmbogățesc. Daca dupa lovilutie romanii s-au concentrat prosteste pe retrocedarea a tot ce a ce a apartinut statului roman , iar in fiecare poveste economica statul roman este aratat ca baba cloanta care ia impozite , apoi au aparut povesti frumoase in care interesul Romaniei e pus la urma in detrimentul altor state si a UE etc.
  Doljchim este o istorie de succes a Romaniei in perioada romanilor transformată intr-o tragedie scrisa la Moscova si regizată la Viana . Păcatul este ca a fost pusa in opera in Romania cu ajutorul prostituatilor romani . Daca vad ca si in Oltenia abundă de statii de benzina OMW si MOL , asta ma descurajează si imi arata un popor tot mai delăsător si prostit prin tot felul de jmecherii nemtesti. Pacat , trist dar adevarat , iar cel mai lung drum incepe cu primul pas . Cum zicea bunicul austriecilor Hitlerbaci , lupta mea incepe astazi prin mutarea conturilor de la Raiffaisen si BCR si cumpăr benzina de la Rompetrol nu mai iau de la surogatele rusilor OMW,, Petrom, s-au MOL Ungaria . Fiti destepti si hotarati ! No Hai !

 31. Groaznic! Ura Austriei e fara margini! Industria Romaniei trebuia distrusa si pentru ca ei sa domine colonia!
  TRADATORI si iar TRADATORI!Nastase? D I Popescu? Basescu? Maior?Coldea? Iohanis? Toti sun bine merci!
  In puscarie niciunul!
  Romani si mai ales bucuresteni care sunteti cateva milioane! Iesiti in strada pentru alungarea de la putere a tradatorilor!
  Eliberati colonia de sub dominatia dusmanilor interni si externi!

 32. le plac gunoaiele lui Clotilde si pt ca majoritatea au pensii/salarii mari doar au lucrat/lucreaza in ministere, inainte si dupa ’89, asa ca le-au dat atentie tov-ul din provincie care avea nevoie de urgentarea unui import sau sa nu fie demis…apoi trebuie sa-si ascunda originile de la Ututoaia din deal, ei sunt stilati nu merg pe jos…

 33. JAPONEZII AU CUMPARAT STRUNGURI DE LA STEI-BIHOR PE PRET DE FIER VECHI ! SA NU MAI VORBIM DE PLANURILE FABRICII …FOSTII ANGAJATI DOAR DACA AVEAU…PILE !FOSTII SEFI TOTI TRAIESC CA-N OCCIDENT ! UN FILM…FRUMOS…DESPRE ROMANIA URMEAZA ?

 34. angajatii SRI dormeau pe pernute cu bani, va garantez iar DNA de fapt nu exista, nici macar la televizor. Cand s-au trezt, erau deja pensionari si nu mai puteau sa faca nimic. S-au ales doar cu penutzele alea.

 35. austriacul filmat pe ascuns spunea ca el numește miniștrii, pentru ce mai mergem la vot???
  Mai avem puțin și vindem și cimitirele, ca atâta ne-a mai rămas!

 36. Doljchim , pe vremea raposatului Combinatul Chimic Craiova era un colos industrial din care zilnic iesau convoaie de vagoana a 20 si 50 Tone de Azotat de amoniu, Uree si NPK ce erau majoritat exportate pe tot globul, saptamanal in Austria. Instalatii noi de azot lichid si NPK de ultima generatie. Jalnica tristete.

 37. Niculae si sugativle lui(prostituate din media ; Luciu?) .. nu prea ma impac cu religia dar vad ca trebuie sa le facem icoane si statui panaramelor astea! unde e „Ceausescu”,ala care urla cu sapunul legat cu sfoara la Badalau,ala?
  „Ceausescule” urla „ba” la Niculae asta ,exemplu de conduita, „falimentul” asta ambulant!
  Nu pupati icoana ,altfel o sa va faca UE cu ochiul ca sunteti „speciali” ,… 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.