Anunțul lui Iohannis. Militari ucraineni şi tranzitarea unor echipamente

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act, luni, de o scrisoare din partea preşedintelui Klaus Iohannis, prin care informează Parlamentul că a aprobat tranzitarea teritoriului naţional a unor echipamente şi bunuri materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucraineni.

„În conformitate cu prevederile art. 119 din Constituţia României şi ale Legii nr. 291/2007 privind intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la propunerea prim-ministrului României, după consultarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, am aprobat tranzitarea teritoriului naţional a echipamentelor şi bunurilor materiale donate de către Finlanda Ucrainei şi instruirea unui număr de aproximativ 50 de militari ucraineni, vizând pregătirea pentru cunoaşterea, utilizarea şi întreţinerea echipamentelor donate”, se arată în documentul trimis Parlamentului de şeful statului.

Fondurile financiare necesare au fost asigurate din bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale, care va efectua demersurile pentru recuperarea cheltuielilor înregistrate în cadrul mecanismului stabilit la nivelul misiunii de asistenţă militară a Uniunii Europene în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina), se arată în document.

Potrivit scrisorii, ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei au continuat acţiunile de sprijinire la nivelul NATO şi al Uniunii Europene pe multiple planuri a Ucrainei şi a cetăţenilor acesteia, incluzând eforturi de natură politico-diplomatică, economică, financiară, umanitară sau sectorială, dar şi pentru promovarea aplicării instrumentelor dreptului internaţional sau combaterea crizei alimentare globale.

Acest curs de acţiune a dus la consolidarea solidarităţii euroatlantice şi la adaptarea eforturilor în ceea ce priveşte politica de securitate şi apărare, din perspectiva creşterii resurselor şi a implicării operaţionale în regiune, a transmis preşedintele.

Documentul a fost trimis Comisiilor pentru apărare spre informare, urmând să fie înscris pe ordinea de zi a următorului plen comun al Parlamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

57 de Comentarii

 1. donatii din Finlanda prin Romania….cam lung traseul….prin polonia nu era mai scurt ?….ce mizerie…..

 2. Asa se intampla intr-o tara ocupata jefuita dezbinata exploatata, batjocorita de alogenii paraziti !
  Pana cand?
  Trezeste-te ! Ridica-te !

 3. Dna Macovei fiind prea ocupată cu probleme de prea-mărire și supra-evaluare personală, aprob eu ieșirea dânsei din NATO. Astfel cei 50, pot să fie si 500, 5000 de militari ucraineni să se instruiască în România dacă tot n-au ce face!

 4. Mai Bambalaule, ai depasit orice limita a bunului simt.
  Tu chiar ai pierdut simtul realitatii, chiar vrei sa ne bagi in razboi?
  De cand esti presedinte n-ai facut nimic pentru Romania, iar de doi ani slujesti Ucraina.

 5. Polonia s-a cam saturat sa ajute Ucraina. Polonezii vor o stabilizare a relațiilor cu rusii. Numai Romania merge înainte până la Cotul Donului și apoi emite pretenții la tezaur.

 6. ciurucu’ asta nu mai cere aprobare in Parlament? E pe mosia proprie si-si anunta iobagii ce au de facut?

 7. Medvedev nu zice nimic? Cred că e beat că i s-a ales realesul. Să vedeți răgete când o afla.

 8. ‘Yesman’, totul pentru Ucraina, problemele românilor se vor rezolva … cândva, după 2024! Nu vă speriați dacă o să auziți focuri de armă, va fi doar instrucția forțelor ucrainene!

 9. Omul a aprobat, conducerile celor doua Camere au discutat, populimea urmeaza sa voteze cu ochii inchisi spre un viitor cat mai luminos. Ca o fi si un pic zdruncinator, inflacarat sau atomic, nici nu mai conteaza. Ma simt mult mai linistit si increzator cand vad ca se inarmeaza si se instruiesc altii, pe teritoriul nostru. Pai nu-i normal??. Unde este focul cel mare?. In Guadelupe sau in Burkina Faso?. Nu oameni buni, colea, aici langa noi!. Asa ca nu trebuie sa luati nici o masura de protectie sau prevedere!. Ati vazut pe undeva miei in preajma Sfintei Sarbatori pascale?. Nici prin blanita nu le trecea nici cel mai mic frison!. Asa ca este bine si la vara cald!

 10. …numai să mai și plece la un moment dat,nu cumva să-și amintească de când erau sovietici(și chiar de dinainte)că li se cuvine tot ce își pun în gând…

 11. Aviz ‘cârcotașilor’, Ucraina nu este membră NATO dar este o zonă de interes dacă analizezi resursele investite.

 12. Bună gluma, esențialul : KWI informează Parlamentul României, punct!

 13. Din Finlanda cele 20 de perechi de izmene purtate si cei 9 (fara pereche !) bocanci gauriti nu puteau sa vina decit pe mare (asa ca atunci cind va cadea bombardeaua ruseasca pe plaja la Navodari sa nu va mirati sau indignati !) … Ma intreb doar care sa fie motivul pentru care, daca aceste „ajutoare” tot au plecat pe Baltica de la tembelii aia de finlandezi (pe care se pare ca ii maninca in koor !), de ce nu au fost debarcate in Polonia, apoi trecute in Ucraina ?!?

 14. E ciudat!!!
  Cum isi permite IohaniSS sa faca astfel de aprobari fara acordul parlamentului?
  Daca o face fara acordul parlamentului inseamna ca suntem in dictatura prezidentiala.

 15. … dar zona de interes este a Moldovei si la gurile Dunarii/Odesa, de aia le aduc aici.E simplu!Polonezii bum-bum pe partea de N-V , romanii bum-bum pe partea S-E.Chiar nu mai stie nimeni geografie nici cu google maps?

 16. Este o idee genial tembela ca tari precum Romania care aproape are granita cu Rusia sa instruiasca militari ucraineni! De ce sa-i instruiesti departe de Rusia in UK, Olanda sau Franta cand poti aici langa Rusia ca sa fie „neprovocarea” cat mai aproape si sa le mai dea un motiv la rusi sa-ti exporte gratis cateva mii de tancuri, rachete si obuze! Atata ii duce capul pe liderii „inteligenti” occidentali si romani.

 17. acum credeti 🙂 ca IOHANNIS
  are sanse la HQ NATO peste HQ UE din BRUXELLES ?

  pe scurt: – Acum credeti in geniul prophetic 😉 al straniului MISHTEAUX ?

  IQ=?

 18. Ce expresie aberantă!!!! SĂ IA ACT! La asta se rezumă rolul Parlamentului în democrație, într-un stat de drept, pe un asemenea subiect!? Nu putea afla din presă ca orice muritor de rând care oricum nu este întrebat de nimeni și orice ar spune sau ar face este pus în genunchi pe coji de nucă și cu de fața la colţ!? Pentru o funcţie?

 19. Crede saxonul că-i cresc șansele la șefia NATO dacă face astfel de inepții ??????De ce Parlamentul României îi permite să ia decizii în nume propriu împotriva voinței poporului român.și care pot afecta siguranța statului ?De ce ajunge echipamentul militar din Finlanda tocmai în România,deși pe traseu sunt vreo trei state mult mai apropiate de Finlanda care se învecinează cu ukraina?De ce trebuie noi românii să zgândărim kktul pentru un război în care românii n-ar trebui implicați ??!!

 20. Sectantii MAGA si platistii din QAon au IQ = 0, 0001 impreuna. E ca si cum l-ai lua pe Johanis si l-ai clona in mii de exemplare.
  More for You
  More for You
  © 2024 Propaganda Inc

 21. Militarii ukrani vin cu SUVurile din dotare?
  Am pregatit locuri de parcare suficiente?

 22. Groful va anunta intr-o buna zi ca informeaza parlamentul ca a DECISA sa trimita soldati romani sa lupte pentru ucraina.
  Soon.

 23. De ce rusii si.au trimis in Iran soldati sa.i antrenzae la folosirea dronelor care mai apoi sa explodeze pe teritoriul ROMANIEI🤔F.b8ne atunci antrenam soldati ukrainieni.

 24. Prima transa din plata eventualului post la NATO.
  Pana la toamna o sa mai avem parte si de altele (probabil folosirea aeroporturilor romanesti pentru F16 ale ucrainenilor).

 25. Editat sau spune- mi cu cine te intovărasesti sa iti spun cine esti.Am vrut să ne conducă un sas cu șase case acum luăm de bun tot ce dictează Berlinul .Dacă zice cineva că ăsta nu e cel mai anti român președinte ăla e si excat la fel.Trădarea se pedepsește conform constitutiei .Jos cu trădătorul !

 26. De ce ajutorul finlandez pentru Ucraina trece prin Romania? Ca sa i se piarda urma..La cat de beti sunt spionii rusi, se pierd pe traseu, raman prin Turcia…

 27. Continuare 2: Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a confirmat de asemenea capitularea KM când a scris pe blogul său: „Dacă actualele tensiuni geopolitice globale continuă să evolueze în direcția „Occidentului împotriva Restului”, viitorul Europei riscă să fie sumbru. Epoca dominației occidentale s-a încheiat într-adevăr definitiv.” Într-un semn că regimul american controlat de KM s-a terminat, președintele rus Vladimir Putin spune că Washington a devenit un râs pentru restul lumii. „Cred că este evident pentru toată lumea că sistemul politic american nu poate pretinde că este democratic în niciun sens al cuvântului… și devine „din ce în ce mai necivilizat”. https://www.rt.com/news/594400-putin-us-elections-democracy/ Un alt semn a venit pe 11 martie – aniversarea atacului terorist de la Fukushima – când Federal Reserve Board a încetat să salveze bănci. https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2024/03/Federal-Reserve-Press-release-.jpg Aceasta înseamnă că majoritatea băncilor occidentale majore sunt acum în faliment de facto. Acesta este motivul pentru care „Toți CEO-urile majore își vând acțiunile”, sunt de acord mulți comentatori. Hopa, chiar și oleul Warren Buffet vrea să iasă înainte de prăbușire: datele IRS arată că Buffett a tranzacționat acțiuni Berkshire în cont personal, potrivit ProPublica… https://www.cnbc.com/2023/11/09/irs-data-reportedly-shows-buffett-traded-berkshire-stocks-in-personal-account-according-to-propublica.html Pe 15 martie, un regal asiatic a fost desemnat oficial ca noul M1 sau controlor al sistemului financiar, potrivit surselor din societatea secretă din Asia. Christine Lagarde este președintele Băncii Centrale Europene pentru că a acceptat să primească comenzi de la noul M1.

 28. Continuare 3: Sursele spun că confirmarea schimbării va veni atunci când Goldman Sachs își va anunța plecarea din Japonia pe 15 aprilie. Acesta este un eveniment mega lebădă neagră din mai multe motive care marchează sfârșitul unui proiect vechi de milenii… Pe un interval de timp mai scurt, marchează sfârșitul unui proiect francmason început în 1717 de distrugere a Rusiei ca un preludiu pentru subjugarea Chinei. https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2024/03/Russian-political-figure-Vladimir-Zhirinovsky-made-a-startling-prediction-about-the-future-of-Ukraine.mp4?_=2 De asemenea, marchează sfârșitul a 80 de ani ai sistemului internațional dominat de Occident de după cel de-al Doilea Război Mondial. Privind și mai atent, acesta marchează sfârșitul dominației mondiale unipolare de care s-a bucurat SUA de la căderea Uniunii Sovietice în 1991. Sursele gnostice Illuminati spun că ceea ce s-a întâmplat depășește o amploare biblică, deoarece înseamnă sfârșitul unui război împotriva îngerilor căzuți, care a avut loc de 26.000 de ani…’’

 29. Mda. Pașalîcul colonie in care bulibașa lui cioabă e solicitant de răsplată pentru serviciul de lichea… și face ceea ce știe cel mai bine din romania educată, capodoperă in pas cu pas cu ambițiile criminale ale teroristului mondial,.

 30. Daia nu inainteaza aia…
  Puneti ma la instructie între 500.000 si un milion de soldati.Sunteti de rasul curcii. Parca sunt puii lui bunica can i numara seara si ea avea mai mulți avea 60 de pui dar cateodata iesea 59 ca mai manca dihoru 1…50 mai bine nu-i mai amăgiți.

 31. „toate la timpul lor …bre ! spune:
  07 DEC. 2023 LA 18:19
  „„O fac rusii cu PREMEDITARE GLOBALISTA ? spune:
  30 MARTIE 2023 LA 14:33
  „Iar ceea ce citim în presă este că Rusia a făcut un lucru inteligent cu băncile în perioada anterioară sancțiunilor, iar băncile s-au comportat bine ulterior”
  E adevarat ca RUSSIA s-a ante-pregatit in amanunt cu ani inainte de invazie …pentru INVAZIE ?
  Mai graaav e adevarat ce spune MISHETAUX ca russii lungesc dinadins razboiul pentru CA IN TIMP sa distruga NATO si VESTUL construind agale o … „alternativa” la GLOBALISMUL de rit yankeu ?
  Si mai grav … n-au observat yankeii ca-n privinta straniei decurgeri a razboiului rusilor, de parca ar fi cu cai de lemn, desi-si puteau folosii rachetele din a 2-oua zi de razboi, RUSSI nu aplicau decat strategia prin care
  se fierbe BROASCA ! … ?
  Ce era daca rusii aruncau broasca in apa fierbinte castigand in Ukraina … global international chinez-BRICS iran-saudit …azi ?
  Avertisementele lui mishteaux au fost pe „nivele de intelegere” insa unde nu-i minte … vai de PORTOFEL !
  IQ=?
  ?
  ???””

  CUM E AZI 😀 😀 😀 se-ntampla straniile predictii ale strashnik-misteriosului MISHTEUAX ?”

  STRANIU …PROPHETIK … n-asa ? 😉
  [ e din redactia COTIDINAUL „narcisistul” ? intreb pentru deja e comic-tragic ce ante-stie ]

 32. Bă, de cînd le aprobă ăsta pe toate?
  Rromînistanu’ e REPUBLICĂ PARLAMENTARĂ, NU DIKTATURĂ!
  …și mai voroveau ur$$ula 15%Bourla, și gașca ei masonă din P.E., de „iLiberalism” la Budapesta și (pînă acum cîteva luni) Varșovia, cică……[Rumburak]

 33. Mi bine intreaba-te altceva

  cine-i va ma ramane din familie in ROMANIA daca pleaca (cum deja 🙁 hotarat ! NU MA OPUN!) la NATO sas-ul ?
  Parinti-i deja sunt in BAVARIA !

  IQ=?

 34. Daca terchea – berchea face gafe de pe acum, dapai ca chef Nato, scuipa tot dusmanului

 35. Cică vesticii au pompat peste 200 de miliarde de dolari în Ucraina și nu sunt mulțumiți de rezultatele războiului. Rusia în ofensivă pe toată linia frontului și Ucraina nu mai are oameni dornici sa se înroleze.

 36. Parlamentul va vota hotărârea(?!) lui KWI fără mare vâlvă, puțini vor fi aceia care vor citi sau îi va interesa decizia care va apare în Monitorul Oficial.

 37. Acest gen de decizii sunt dezbătute în Parlament şi nu sunt supuse nici unui vot. Parlamentul ia act. Punct. El este scos din circuitul decizional. Nici în tenis nu vezi aşa ceva.

 38. Ha, ha, ci-am mai râs! Și râmile din Parlament stătiau la soari, că tot o vinit primavara…

 39. Tradatorul asta de tara de la Cotroceni are impresia ca poate sa ia el personal toate deciziile fara sa se consulte cu Parlamentul si Senatul Romaniei .Ce este obraznicia asta la el ca sa informeze doar autoritatile statului roman pt. ce hotaraste el ? Nu mai comentam ce parere ar avea romanii daca ar fi intrebati.Pt. ca sa tranziteze Romania ,atita timp cit prin Polonia drumul spre Ukraina ar fi fost mult mai scurt ? Omul asta este sanatos la cap sau chiar isi doreste sa ajunga pana la urma la Tirgoviste ?

 40. Pe zelenski nu îl aduci la Cotroceni mai parodie germană 🤔 oricum ești sclavul lui și asa îl ai aproape…. SLAVA RUSIA ✌️

 41. adica 50 de ukronazisti vor fi antrenati la kogalniceanu pe avioanele f16 ale României. comprendre’ . speram ca mr.Putin va bombarda bazele trupelor de ocupatie din România.

 42. Nu pot intelege motivul pt. care partidele politice care guverneaza Romania ,nu il suspenda pe Johannis si il lasa incontinuare sa decida el singur ori ce, fara ca Parlamentul sau Senatul sa poata avea un cuvint de spus.Unde sa mai pomenit asemenea situatie in care presedintele tarii ,poate decide el singur ori ce viseaza noaptea .

 43. @some girl alone spune:
  pe scurt: – Acum credeti in geniul prophetic 😉 al straniului MISHTEAUX ?
  IQ=?

  Intreb si eu (V) spune:
  13 MART. 2024 LA 11:47
  mishteaux
  [pentru mine si pentru TRUMP …IOHANNIS ar fi OK la NATO !]

  @mishteaux
  Inseamna ca el va fi. (IOHANNIS)

 44. Crezi ca IOHANNIS -< ce amai mare baza NATO din UE ? 😀

  (de cand va aluziona straniul MISHTEAUX ca Iohannis le-a facut un plaisir yankeilor pentru HQ NATO peste HQ UE in Brussel ?)
  ____________ __ ___________
  asa ca inca nu vedeti stranietati para-statistice in strashnicile-i predictii ? 😛

  [voi 😀 inca credeti ca 3301 si TATA LOR e o gluma ! N-asa ? 😛 ]

  CE crezi despre intelligence-ul lui … MISHTEAUX 😀 ???

 45. Nici Ceausescu nu si-a permis asa ceva. Ala a avut” cojones” in 1968 , asta are doar limba si lipsa de vertebre.Si mai vorbim de ” dictatura ceausisto-dejista” ?Pai ce au facut Petrov si KlawunuSS ? JohAnnuSSul e mai ceva ca ” Regele Soare” . El e statul si poporul. Firea-ti ai dreaku de PSD-isti. V-ati culcat in pat cu dusmanul in loc sa-l zburati ca pe o masea stricata.Va veni timpul , si chiar repede, sa dati sama …..

 46. CE crezi despre intelligence-ul lui … MISHTEAUX 😀 ???

  IQ ? Sa vad..
  Desigur ca tu, IQ > 145

 47. Ba, astia ne cred prosti? Echipamentele filandeze au trecut prin Baltica, Marea Nordului, Atlantic, Marea Mediterana, Marea Neagra, ca sa ajunga in Ukrania prin Romania? Dar direct din Baltica prin Polonia, nu se putea? De unde sunt aceste echipamente si s-a gasit vrajeala cu Finlanda? Am vazut garniturile de tren din gara Suceava Nord, am vazut portul Constanta plin de echipamente, ce facem, intram in razboi cu Rusia? Suntem, nebuni? Romania nu mai avea trupe straine din 1958, participa la aplicatii doar pe harta, acum avem trupe straine, facem aplicatii in teren, construim cea mai mare baza NATO din Europa la Mihail Kogalniceanu. Ce drac suntem, un stat afiliat USA?

 48. CARE ti-a parut mai stranie … din prophetiile lui in timp ? 😎😎😎
  INTREB pentru ca stiu ca a incercat, mereu sa …
  doar : 1/1000 insa 😐 nu i-a reusit mereu 🙂 CAMUFLAJUL in PUERIL ! 🙁 !
  UNEORI v-a zis mai mult de-atat !

  AUD ?

 49. Werner ar trebui sa de-a cu subsemnatul pentru mortii din pandemie, pentru vaccinuri, pentru BMW-urile luate de Bode, pentru deplasările cu flota de avioane private cu concubina , mai ales de la Sibiu la București, pentru vila căre i se pregătește, pentru deveselu , pentru cele nu știu câte case etc

 50. Ma faci sa rad !

  Astea insirate de tine-s detalii de NIMICURI
  daca ai sti ce-a „VANDUT” (miliarde ! ZECI) a gandi altfel !

  MDA ! Continua pentru macar distrezi … macar abati atentia de la REALUL „TARG” 😐 !
  IQ=?
  (nu mai crdeeti 😀 ca daca cineva pare prosst chiar e … exista rare exceptii 😉 cand doar face pe prosstul/ne-informatul 😉 ! Daca-i 🙁 ARHIVAR trebuie sa stie 🙁 ! Ca vrea sau ca nu vrea ! 🙁 [!] … )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.