Iohannis ajunge și în Africa: Tot cu avionul de lux?

Președintele Klaus Iohannis va efectua, în perioada 14-23 noiembrie 2023, o serie de vizite în Africa: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal, anunță Administrația prezidențială.

Vizitele Președintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menționate și redinamizarea relațiilor economice și sectoriale, urmărind deschiderea și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global, se arată în comunicat.

Potrivit Administrației prezidențiale, demersul Președintelui Klaus Iohannis are loc într-un moment de aprofundare și diversificare a relațiilor cu partenerii africani, în contextul în care, în ultimul deceniu, continentul african, în ansamblul său, a căpătat un profil tot mai pronunțat pe plan internațional.

Președintele României va urmări, în dialogul cu înalții demnitari din țările vizitate, identificarea măsurilor pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și creșterea schimburilor economice; impulsionarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, precum agricultură și siguranță alimentară, managementul situațiilor de urgență, securitate cibernetică, infrastructură digitală, consolidarea profilului României de furnizor de educație și formare, pornind de la tradiția cooperării în acest domeniu cu statele africane; stimularea continuării cooperării în formate multilaterale și internaționale, se anunță de la Cotroceni.

Klaus Iohannis a făcut anul acesta mai multe deplasări internaționale, precum cele din Japonia, America de Sud sau Emiratele Arabe, care au strârnit controverse din cauza costurilor ridicate pe care le-a implicat închirierea unui avion de lux.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

34 de Comentarii

 1. Da ba ce nesimțit trebuia să meargă cu tancul cu care a venit Ana Pauker și toți filosioniștii care baga zazanie și azi între români,ori pe jos îmbrăcat în sac casa arate cat e de umil.BAA ….TERMINATI CU ABERATILE ASTEA PATETICE,E SEFUL ROMANIEI TREBUIE SA TERMINATI CU PUPINDOSISMUL BREVETAT DE COMUNISTI

 2. Relansarea dialogului politic la nivel inalt?? Cine e idioatul care crede asa ceva? Trantorii se duc in vacanta, ca le plateste popoolimea.

 3. In Africa nu ajunsese (inca) si se plictisise de golf, iar la ski sezonul nu s-a deschis deocamdata … asa ca un safari nu strica pentru a mai invinge plictiseala care te cuprinde cand nu faci nimic-nimic!

 4. BRAVO LOR !!! DAR! CEL MARE S-O DUS LA VIE/dragă Ileană/pice frunza/NU MAI VIE/dragă Ileană//și „mumoșii-s duși în „GOLO”/ PICE-UN LEMN ȘI STEIE-ACOLO//

 5. Poate se uita cineva la el printr-o luneta. Ar fi bun ca trofeu de bivol sibian.

 6. O vizita la mama dracului cind va fi planificata pt.tradatorul de la Cotroceni ,cu printesa de Sibiu ?

 7. SĂ-ȘI ADUCĂ DOI CREȚOFANI-AI NOȘTRII= I-AU V….T!„cum i-au omorât palestinienii pe evrei”???Iată ce scrie un prof.univ.dr.PAUL CRAIG ROBERTSDUPĂ SCRISELE COMANDANTULUI BATALIONULUI„KEREM SHALOM :?1)OBSTACOLUL-ZIDUL DIN JURUL GAZEI-NU POATE FI TRECUT NICI MĂCAR DE O VULPE:;ALERTE FUNCȚIONALE PE TREI NIVELURI DE PRESIUNE-24 DIN 24 ORE-PE FIECARE CENTIMETRU DE ZID-GRANIȚĂ:FEMEI OBSERVATOARE,TANCURI CU CAPACITĂȚI DE OBSERVARE-DETECTARE ȘI O PUTERE DE FOC TERIFIANTĂ;LUNETIȘTI,TURE DE ZI ȘI NOAPTE,,TRACKERI,..DECI:CUM S-A ÎNDREPTAT SPRE ZID-BULDOZERUL,TRACTORUL A SABOTAT GARDUL O ORĂ ȘI JUMĂTATE,CUM AU TRECUT SUTE DE TERORIȘTI CIVILI BARIERA ,CUM AU AJUNS TERORIȘTII ÎN ZECI DE AȘEZĂRI ISRAELIENE,CUM I-AU SURPRINS TERORIȘTII PE SOLDAȚII EVREI,NU AU TRAS NICI UNGLONȚ,UNDE AU FOST :DIVIZIA,BRIGĂZILE,NOUĂ BATALIOANE,36 COMPANII,UNDE ERAU MIILE SOLDAȚI,–CONCLUZIA—TOATE PENTRU A„ÎNCHIDE CARTEA PALESTINEI”

 8. Cine voteaza strainii le mananca tara cainii. Rolul nemtzalaului e distrugetea Romaniei.
  Copii mor de foame si de frig. Nemtzalau sta la caldura si lux.
  Nu se teme de romani ca il apara tancurile americane.

 9. Ce caută ăsta în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania, Republica Cabo Verde şi în Republica Senegal? Își complectează CV-ul pentru „relații internaționale”? Nație de idioți!

 10. Poate avem norocul sa-l pupe rece careva de pe-acolo si, ptr ca suntem o tara plina de religiosi, sa ne ajute al de SUS sa scapam de bolovan.Doamne faca-se voia ta acum pururi in ceruri si pe pamant, Amin! Numai de bine!

 11. Reichsprotektorul se plimba. Nu se poate scapa de el decat prin metoda folosita de patriotii cehi. Vizionati filmul ” Anthropoid „.

 12. Pacat doar ca, pe unde se va duce acest debil mincator de bani publici ca sa faca safari si sa vada impreuna cu „remorca” girafe, lei si hipopotami, peste tot va scrie „Made in China” sau „Property of Popular Republic of China” …

 13. Mai țineți minte bancul după vizita de lucru a tov N. Ceaușescu în Zair? “-Știi ultimul banc cu Bulă? Bulă în Zair.” Iată-ne după
  40 de ani la “Bulă în Republica Kenya, în Republica Unită Tanzania și în Republica Capului Verde.”

 14. După cât e de deștept și bine intenționat ăsta parcă văd că face un contract de nu știu câte tone de nisip de pe acolo, în speranța că va găsi prin el ceva aur care să acopere gaura din Tezaurul BNR lăsată de Itzărescu în caz de…. Că dacă nu, NU !

 15. Pentru cei mai tineri, le spun un banc de pe vremea lui Ceausescu, dar care pare sa fie actual: Soția președintelui se trezește noaptea și întreabă : maiestate?’ Maiestate!?
  Președintele: hai mai, nu imi zice maiestate!;
  Soția: nuuu! Mai e state pe care nu le-am vizitat?
  Președintele: Ledi!
  Soția: hai?’ Acum începi tu?;
  Președintele: nuuu… le dibuim noi și pe alea!
  QED!😀

 16. foarte bine face ,aceste tari exista si au presedinti; de ce mai tinem ambasade acolo,daca presedintii Romaniei nu-s in stare de o vizita
  bine ca nu e iliescu care mergea doar la moscova cu avionul plin de paratii din media

 17. Cică acolo sunt case ieftine. Asa ca e cazul sa facă încă o mica investitie profitabila ca să le lase copiilor o mostenire care sa-i scutească de munca pe viata. Suntem convinși ca distinsa doamna se va imbraca în negru, iar navestistul își va pune pe el sacoul ala de chelner cu care a fost prezent la Ziua Marinei. Pantofii din piele de leopard sunt obligatorii, iar ca sa le iese în evidenta dantura alba ca spuma Marii Negre, obligatoriu sa-si vopsească fata cu crema neagra de ghete.
  Sâ nu uite sa-și ia cu el prompterul ca să poată vorbi cursiv citind. Îl rugam sa nu se supune testului de inteligenta ca să nu fie declarat geniu și făcut Doctor Hororis Cauzator de Gripa Aviara. Sa nu uite sa-si ia soția de mâini sau sa o îmbrățișeze când i se prezintă onorul militar fiindcă toată planeta știe ca Genunchiada e general de brigada artistica in micuțul lor cuibușor de neuitat din Sibiul istoric. A da. Sa li se pună în avion un gril. Marele maestru de ceremonii de la Cotrocenii e specialist în grătare și mici mari, as zice chiar virgini. Credem ca prin acesta acțiune de imagine cuplul cuplat la sfârșit de săptămână cu ajutorul unui ștecher, va întra în istoria galactica a președinților. Dacă are basca de la Bideu, sa nu si-o pună pe cap. Cică s-a instituit un premiu pe asemenea capete luminate. Sa si-o pună pe cea a lui Trump, care i-a interzis lui Dragnea și familie sale sa mai viziteze America. Nu-i nimic. O va vizita Plavanul și Nevastuica sa cu blana scumpa și foarte căutată la export.

 18. Dacă acum, în ultima perioadă ca ‘activ’, nu vizitează diferite țări de pe întregul mapamond, atunci când? Când va fi în ‘retragere’ și pe banii lui? Cât despre ‘beneficiile’ aduse Țării în urma acestor vizite… hai, totuși, să fim serioși.

 19. Pai…, i-a dat Ciolacu vreo 9 milioane de lei…
  Asa ca are de unde plati avionul de lux din banii idiotilor de romani care isi platesc darile…

 20. Cine este faraonu’…faraonu’…faraonu’…
  Tare bine au votat complexații românași ce vor mereu aprobarea Occidentului. Pe ei mă bazez că vor vota și la anul la fel de bine…tot un pro european, hai să se aleagă dracului odată praful de tot aici în colonia eșuată de la marginea imperiului american… :)))

 21. De multe ori ma intreb daca Johannis stie cam cit de mult il iubesc romanii.La fel si doamna profesoara de limba engleza ,cit de mult o iubesc elevii.Spun asta pt. ca ii vad mereu aparind in poze, sau diverse secvente filmate ,zimbind la cei din jurul lor.

 22. Plavanul e in vacanta, ce treabă are el cu Romania și compatrioți? Niciuna.

 23. Daca poate, tolerat de romani! Pleaca tot cu avion de lux, cu ravasitoarea lui si vor rade ca in poza de prostia celor care permit excursile!

 24. Cine a spus ,,cand o zbura porcu,, s-a iselat grav.Uite ca poate.Ghinion.

 25. Il doare exact in fund de parerea voastra! Turistul national se duce unde vrea si cand vrea cu avionul de lux si prostii n-au decat sa plateasca!!!!!

 26. Okeeeee! Le luam la rând, da? Citez „14-23 noiembrie 2023, o serie de vizite în Africa: vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Cabo Verde şi vizită oficială în Republica Senegal,…”
  Kenya: vacanta exotica relaxanta pentru a se obișnui privirea cu cinismul uciderii intre animale, implementare in Romania,
  Tanzania: zona diversa, poate la mare in apropiere de Dar e Salam sau Mombasa tot la mare sau în zona pădurilor,
  Capul Verde: insule mici liniștite pentru sporturi extreme dar în largul Atlanticului pe partea Senagal- DAKAR, zona superbă cu nisip și mari raliuri pe teren nisipos. Super turneu de vacanta si-a ales Plavanul pentru aceasta perioadă de 8-9 zile. Poate urmări totul live din teren și tara condusă și semnat acte online, nu contează că habar nu are ce conduce și semnează, important e că se plimba când are chef, cum vrea și oriunde doreste. P.s. dimineața a decolat la orele 7,11 una zburatoare a firmei sau pilot Loredana Cioclei spre unde are destinația, nu era menționat în scris decât Sibiu decolarea, l-am bifat cu putin înainte de a intra în Egipt.

 27. ..ma totvaiet biet de mine de un SAS ce m a inselat ….cum priveste prostu piatra …dupa ce s a impidecat..pai baaa miticilor ..stiu ca omu asta imbecil a fost desemnat si numales …daaaa de ce p.m nu atiprotestst dupa ce ati constatat ca alejerile voastre or fo ..deturnate

 28. …no io va multumesc si va felicit pentru coraju vost…de regula strainii mancale ar inima canii domina si s victoriosi..o mostenitre rusinoasa…sper sa scapam de …traditii rusinoase..iar in cazul acestui ins si consoartei josnice…sper sa fie una din ultimile pete ..pe fta acestei natii subjugate de traitii meschine si obscene..auzi ..jana fiica de spalatoreasa vre s vaza lumea pe banii miei…putana..

 29. Mda,.Unii vin, alții pleacă..Poate și ăsta se intoarce in vre-o barcă gonflabilă..cu acte pierdute..Azi in europa ”civilizată” doar astfel ai traiul asigurat..

 30. Nu Mergeti in Savana ca acolo , sunt Animale Salbatice ! Iar acolo este Periculos ! Cu nici un Mijloc de Transport Auto , Nici cu Safarii , cu Nimic ! Doar Vizite Oficiale !

 31. Poate-l maninca vreun leu si scapam de el! Singura solutie!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.