Klaus Iohannis, despre data alegerilor prezidențiale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile prezidenţiale pot avea loc în septembrie, octombrie sau în noiembrie, subliniind că dacă se doreşte altceva trebuie schimbată legislaţia şi să preşedintele României trebuie ales de români şi nu de partide.

„În ce priveşte alegerile prezidenţiale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, ele pot avea loc în septembrie sau în octombrie sau noiembrie atât. Dacă se vrea altceva trebuie schimbat în legislaţia şi cred că este prea târziu. Nu contează, după părerea mea, dacă au loc în septembrie, în octombrie sau în noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor. Este important pentru mine să subliniez că preşedintele României trebuie să fie ales de români şi nu de partide. De aceea avem vot direct şi de aceea cred că este important ca românii să se informeze şi să se intereseze, indiferent dacă în timpul campaniei se află la munte, la mare la birou sau în orice altă parte”, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

El a spus că este clar că, pentru următorii cinci ani, aceste alegeri sunt cele mai importante.

„Se discută mult în jurul a câtă putere are sau nu are preşedintele. Eu pot să vă spun că are suficientă putere pentru a face din alegerile prezidenţiale miza principală a alegerilor din acest an. La fel de importante sunt şi parlamentarele, şi localele şi europarlamentarele, dar ştim că pentru români miza este alegerea preşedintelui şi cred că este bine aşa. De aceea nu vreau să spun când să aibă loc sau cine ar trebui să candideze. Asta se stabileşte de partide”, a mai spus şeful statului.

El a adăugat că „românii trebuie să conştientizeze importanţa acestor alegeri pentru România şi să meargă la vot”.

„Asta mă preocupă pe mine cel mai mult”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Pentru Alegeri Prezidentiale cel mai bine este dupa 15 Octombrie 2024 ! Este mai Răcoare Afara ! Nu mai stau Presedintii de Sectii de Votare in Caldura Afara in Soare !

  2. ‘ … preşedintele României trebuie ales de români şi nu de partide.’, wow!

  3. Un lucru e cert: ce-l preocupa pe Iohannis cel mai mult nu este, sub nicio forma, soarta Romaniei. Impostorul asta tinut in brate de Germania si slugile cu epoleti din interior ar trebui sa continue sa faca ce stie el mai bine: sa taca!

  4. Nu e mai bine ca președintele României a fie ales de către Madam Merkel? Ca mie asa mi se pare ca e mai bine.

  5. Ha, ha! “Di-aș mai duce-o pân’ la toamnă, leliță Ioană…!” Jelea-i mare, să gată tarlaua…

  6. Parcă alegerile pentru Cotroceni erau în decembrie! Plăvanul nu știe sau bate câmpii?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.