Iohannis aprobă noi pensii speciale!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, o lege care introduce o nouă categorie de pensionari speciali – magistraţii-asistenţi de la Curtea Constituțională (CCR).

Iohannis a promulgat legea privind personalul CCR care prevede, printre altele, că magistraţii-asistenţi vor putea beneficia de pensie de serviciu, la împlinirea vârstei de 60 de ani, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată din media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi sporurile avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării.

„Magistraţii-asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat acestora, indiferent de vârstă, cu o vechime de cel puţin 25 de ani realizată numai în acestei funcţii, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi sporurile avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării.

Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate”, se arată în legea citată de Agerpres.

Actul normativ mai prevede că pensia de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din ultimul salariu net primit.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

23 de Comentarii

 1. curand va aproba si pensiile speciale pentru primari? Inca 100 de milioane de euro aruncati la aia de mobilizeaza votantii? Sa va vad peste un an, din ce veti mai hrani balaurul?

 2. Magistrații asistenti.Nu minerii, nu mecanicii de locomotivă, ca pe vremuri, nu radiologii sau cei din siderurgie, chimie ori tehnicienii din nuclear, piloții de linie, tehnicienii din telecomunicatii care încasează radiatii cât încape ori înghit otrăvuri că ăsta le e serviciul.Asta a fost odată demult.Acum am progresat.Mă întreb dacă nu cumva aveau probleme cu banii până acum.

 3. De la “poporul sovietic eliberator” la “poporul UE demolator” Securitatea vopsită SRI prin oamenii ei plasați peste tot afirma că “România, a fost a noastră, este a copiilor noștri și a copiilor copiilor noștri” mult mai mult în democrația adusă de USA decât a fost comunismul de tristă amintire. Ce mai zice domnul slava Iohannis, Rareș Bogdan, ce care termina pensiile speciale în 30 de zile?

 4. Evident ca dl Haos nu a auzit de austeritate, LUXul in care se rasfata alaturi de consoarta roz bonbon i-a luat mintile, asa ca nu ma mira SFIDAREA acestui escroc!!!

 5. E categoria Oligarhi de lux din ceea ce înseamnă politica românească cu dedicație pentru a nu fi deranjați escrocii, hoții și intimidatorii din politica românească!

 6. Trăim in Absurdihannis când aproba lichelele comuniste la putere !

 7. Bună ziua!
  Omul acesta,robot programat de stapanii interni si externi a stricat mereu, a demolat si a așezat țara drept colonie in coada Europei
  Arogant, rachiunos’, dușmănos si razbunator ete si tradator de țară!
  PS.
  Acest individ este groparul pnl ajutat vârtos de lașitatea si oportunismul penelistilor de la varf

 8. tara asta e o bascalie fara seaman,polul nedreptatii sociale

 9. Dar cine le-a creat? Se stie de pe vremea lui Dragnea ca boss-ul de presedinte nu poate refuza decat o singura data sa promulge o lege stramba. Deci cine a propus noi pensii speciale ?

 10. Cine credeți că vede comentariile noi oamenii de rând smekeri tac și fac ptr ei ptr noi oamenii de rând nimic hoția este prea mare noi stăm și înghițim în sec de aia l-au lichidat pe Ceaușescu să își bate joc de noi ei sânt la putere cine la lichidat .

 11. Pai daca e tolerat de romani, face ce vrea. Stie ca mai e putin si va avea si el o pensie speciala cu toate ca nu a facut nimic pentru romani. A fost tot timpul in concediu, cu avioane de lux de mina cu ravasitoarea!!!!

 12. Unii cu 40% din salariu la pensie, alții cu 80% din salariu la pensie. Iar s-a făcut dreptate în sistemul de pensii. Felicitări Ciolacu, felicitări pesede, penele, cecere și Johhanis! S-au eliminat inechitățile din sistem. Uraa, uraa! Vă mai alegem încă o dată.

 13. …pai dvs credeti ca kiohanis are zilelinistite ori nopti ..odihnitoare …acu sanu credeti ca domnita l ghiomteste pentru…nusce …obligatii in dormitory…mici vorba..acum cand ii pe duca ..cand nu mai are mult siii…devine simplu cetatean jiorjeta l pune sa verkifice de doua , gtrei ori care I stadiu cu castigu de dupa…are asigurt (e) ..milioanele pana da de colt..si mai ales ea ..dupa …ca ea I samanta lojerie…si nu vrea sa mance la cantina….saravilor..ca nobles oblige laaa cutlet nu laa sarmale cu mamaliga..asta au/or mancat inaintasii ei..numa sarmale de post …cacarnea erea ..pe spomci.

 14. ..oare Mihai viteazu cand o fo la noi la Sibiu…s o gandit ca ar poate face un bine urmasilor …romani(nuuu olteni .ci romani verzi , cei de dupa intregire..?? nu s o gandit ca am fi avut si noi un jurmas de al viteazului in cabu tarii

 15. Atâta bătaie de joc la adresa românilor n-a fost nicicând. Pensii speciale peste tot, cumul de pensii la fel, cumul de pensii cu salarii, oare ce mai urmează?

 16. Alte pensii speciale…
  In loc sa le elimine, le inmultesc…

  BRAVOOOOOOOOO!!!

 17. Daca nu dau pensii speciale procurorilor, ii baga la bulau, in sistem se stie. Rares Bogdan a crezut ca …creste rah atul liberal in sondaje spunand ca se vor elimina pensile speciale. A mancat ….at cu ambele maini, ca un adevarat liberal.

 18. Dar în țara asta chiar nu exista niciun individ care să-l ia de o „haripa” pe aceste NEICA NIMENI numit președinte și să-l arunce peste gard la frații lui nemți? Chiar așa am ajuns? Unde sunt serviciile secrete din 1989 ? Mai veniți, bre , încă o dată că aveți din nou de muncă. Suntem toți în butoiul cu prostie și nu putem să mai ieșim? Nu se tot cântă imnul de stat , ăla cu Desteapta-te române și noi suntem adormiți sau hipnotizați in continuare? Schimbați imnul in „Stai adormit române” că meriți tot ce ți se întâmplă rău.

 19. Amaresteni , oameni de rand , la munca ! Tara are nevoie de bani ! Voi cei care produceti valori , bunuri materiale si creeati plusvaloare,dormiti prea mult; ajunge! Au, nu vedeti cum cresc si infloresc „specialii”, cei care nu produc, decat, cuvinte ? Din ce vreti sa traiasca acestia , daca voi nu munciti? Ce vreti sa se puna si ei mana pe ciocan si pe sapa, ca sa nu ajunga muritori de foame ? Asa ceva nu se poate ; ei duc pe umerii lor „firavi” tara! Asa ca …ciocul mic si …la munca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.