Iohannis caută aliați?

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește miercuri cu președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Belgiei, Alexander De Croo, și premierul Croației, Andrej Plenković

Klaus Iohannis va găzdui miercuri, la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, o reuniune de lucru dedicată pregătirii viitoarei Agende strategice a Uniunii Europene, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unui comunicat transmis marţi, la reuniune vor mai participa premierii Belgiei, Ungariei şi Croaţiei.

„Consultările organizate la Bucureşti se înscriu în cadrul unui proces mai amplu de definire a priorităţilor Uniunii Europene pentru perioada 2024 – 2029, demarat cu prilejul reuniunii informale a Consiliului European de la Granada, din 6 octombrie 2023, când dezbaterile liderilor din statele membre UE au relevat interesul pentru plasarea, în prim-planul agendei europene, a aspectelor privind securitatea şi apărarea, implicarea la nivel mondial şi extinderea Uniunii, respectiv consolidarea rezilienţei şi a competitivităţii Uniunii. Pe baza coordonatelor stabilite la Granada, discuţiile din cadrul reuniunii de la Palatul Cotroceni vor reprezenta o oportunitate de aprofundare a acestor elemente şi de analiză a liniilor de acţiune la nivelul Uniunii Europene în sensul realizării obiectivelor comune de consolidare a profilului UE la nivel internaţional, de asigurare a prosperităţii şi de promovare şi protejare a democraţiei şi valorilor europene”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile de pregătire a Agendei strategice pentru următorul ciclu instituţional vor continua la nivelul liderilor UE, cu obiectivul de a fi adoptată de către Consiliul European la reuniunea programată la finalul lunii iunie a acestui an.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Daca vreti razboi cu Rusia , sustineti-l pe Klaunus la comanda NATO. Americanii si britanicii, plus ulii razboiului, abia asteapta sa aiba o mana criminala usor de manevrat..

 2. Doar sa NU TRADEZE CINEVA (in goana lui pentru putere) INTERESELE STATULUI ROMÂN! Precum dorea ‘cineva’ in vara anului ’89!

 3. KWJ se infige in mod nerușinat. Nu are nimic in spate de demonstrat ca realizat.. A cedat suveranitatea și a creat găurile din buget pentru inarmare, plus permite o superbaza militară NATO in zonă, considerat distrus, țintă,.atunci cînd vizibil turcii aplaudă că au scăpat.. Deci intîlnirea nu e decît un cerșit cu promisiuni.. dar evident sub umbrela și ochii de sauron ai licuriciului.. Orban nu cred că unuia impostor oferă orice fel de sprijin.. Nu are de ce. Iar de ar avea de ce incă nu e reaizabil;,.

 4. Romanii care mai aveti ceva minte in cap, treziti-va, francezii vor aduce avionele Miraj purtatoare de focoase nucleare la Kogalniceanu! „Programul francez Force de Frappe, care înseamnă „forță de lovire”, include o componentă de aviație bazată pe avioane de luptă Rafale în versiuni F3-R și F4 (30-FU), capabile să transporte rachete cu focoase nucleare.
  Este demn de remarcat faptul că toate cele 12 dintre cele mai moderne Rafale F4 se află la baza aeriană 118 din Mont de Marsan.
  De la mijlocul lunii martie 2024, de la Baza Aeriană 118 Rafale va fi relocată în România. Astfel, a fost înregistrat transferul a până la 40 de militari ai Forțelor Armate Franceze, inclusiv 5 piloți, la baza 57 aeriană (Mihail Kogălniceanu) cu o aeronavă Airbus A400M.
  Un transfer similar a fost efectuat de Forțele Aeriene Franceze în perioada 16-20 octombrie 2023, ca parte a Operațiunii MORANE sau așa-numitul „Scut Aerian”. Apoi, un lot de probă format din trei Rafales, un Airbus A400M și un avion cisternă C-135 al Forțelor Aeriene Franceze a zburat în România la baza 86 TA (Fetești).”

 5. SUA va hotari cine va fi noul secretar general NATO.Restul sunt povesti.Preşedintele croat Zoran Milanovic a afirmat luni că ţara sa, care marchează împlinirea a 15 ani de când este membră a NATO, nu are niciun cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor în cadrul alianţei şi că toate deciziile cruciale cu privire la aceasta sunt luate la Washington, relatează agenţia de presă croată HINA, transmite Agerpres.
  „Acele decizii nu sunt obligatorii pentru mine, în capacitatea mea actuală de comandant suprem al armatei sau de mâine ca prim-ministru al Croaţiei”, a subliniat liderul croat.
  Astfel de decizii cruciale şi cu impact vast „sunt luate fără nicio participare a Croaţiei, ori a Sloveniei, Ungariei şi chiar a Poloniei. Trebuie conştientizat acest lucru”, a continuat el, adăugând că „s-au luat multe decizii prosteşti şi nebuneşti înainte de ceea ce se întâmplă acum în Ucraina”.

 6. În schimb mai „iustinianus” Rusia e amploana păcii. Dacă faci ce îți dictează, e cea mai cea.

 7. @ Na măă.. Ce știi tu, cui i-a dictat ceva ?? Sau pe cine a amenințat ?? Ia zi frumușel, informează-mă..

 8. Acum nu mai este valabil „Io nopot kivanok peesseedee” ! Când te gândești câți naivi au venit din Anglia, Spania și diaspora ,atunci la mitingul de pe 10 august și-au luat-o pe cocoașă , cică să salveze țară de „ciuma roșie” ,iar azi au dat mâna într-o coaliție bătându-si pl de ei ,unde este ăla cu plăcută suedeză,ar trebui efectiv scui pat individul ,sau întrebat cu,cât l-au plătit ONG-urile,să vadă unde ia adus demagogia și impostura PNL și werner

 9. Este cel mai bun ospătar ,îl caracterizează și slugărnicia ,tot ce-i posibil sa fie ales pe post de paharnic la americani

 10. @ Florycel 11:28
  Câte baZe militare au Rușii în afara Rusiei și câte au Li🌈icii, Florycel ?
  Hai, 🌈aj, măR😜g
  ●}StatMajoriZdu’ Gărzilor Patriotice Tulcene{●

 11. S-a trezit din nesimtire
  S’ obosit de nepasare
  Sasalaul vrea la NATO
  Nu oricum ci sef de facto

  Are ciuda pe ciraci
  Ca il sacaie in draci
  Si-i dezvaluie mereu
  Actiuni de derbedeu

  S-a gandit bine Dulapul
  Ca poporul ii vrea capul
  Ca sa scape nescopit
  In genunchi s-a milogit

  Prin divanuri si iatacuri
  La ai lumii dregatori
  Sa-l sustina contracost
  Iara el le va plati onest

  Cu-ale tarii bogatii
  Si diverse alte hotii
  Masluite in privatizare
  Prin decrete inselatoare

  Un razboi i-ar prinde bine
  Ca el stie sa le-mbine
  L-ar scapa de meditatii
  Si pe Carmen de agitatii

  Pe rusnaci ii ponegreste
  Si mereu ii zgandaraste
  Doar s-o-nfuria muscalul
  Sa-si goleasca arsenalul

  Si s-arunce cu rachete
  Ca yancheii fac anchete
  Romania in OTAN
  Este doar un bantustan

 12. Iohannis caută aliați? Nu! Iohannis cauta PROTECTIE. I se termina mandatul si risca sa fie luat la intrebari pentru infractiunile comise de el si de nevasta lui. E disperat dupa o functie, nu conteaza care, doar sa nu depinda de statul roman. Iar slugile umile ale manastirii Secu, se zbat sa-l sustina. Cu el nu exista decat o solutie: vizionati filmul ” Anthropoid „.

 13. Caută potcoave de cai morţi să-l scape de răspunderea pentru fărădelegile sale! Răbdare: aşa cum l-au lăsat „strategicii” din braţe pe Băsescu, aşa îl vor lăsa şi pe Johanescu. Şi atunci toate leprele care s-au înghesuit să-i lingă dosul se vor înghesui să i-l muşte! Răbdare!

 14. Sunt mai multe necunoscute privind această întâlnire. Singurele personaje care ar trebui să fie exonerate de orice fel ,,intenții” ar trebui să fie președintele Consiliului European și premierul Belgiei. Se naște întrebarea ce caută la această mini întâlnire Viktor Orban ,,omul rușilor”. De Croația se știe ca nici ea nu este străină de vederile proruse . În această ipostază Johannis pentru prima oară ne apare putin sub semnul unui rol sub semnul întrebării. Sigur , poate ca această inițiativă este lăudabilă , dar nimic nu se va schimba în gândirea și deciziile care vor fi luate de cei 4 ,,mari” : Germania , Franța , Italia și Spania care cumulează o cifra de peste 280 milioane de oameni și o putere economică uriașă . Mai ales ca în expunerea de motive a obiectivelor întâlnirii apar niște noțiuni la care Ungaria nu excelează și are chiar o altă ,,interpretare “ a acestor noțiuni :,,promovarea și protejarea democrației și a valorilor europene”. Ce observăm este ca Slovacia cu vederi proruse nu a considerat să vină la acest eveniment. Concluziile finale privind această întâlnire românii le vor trage.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.