Iohannis. Dacă nu-i NATO, merge și CE

Ursula von der Leyen speră să obțină un nou mandat ca președintă a Comisiei Europene, însă până la vot o serie de alte nume sunt luate în calcul. Printre acestea s-ar număra și cel al președintelui Klaus Iohannis, într-o listă făcută de Politico.

Sub tilul: Cine l-ar putea prelua pe von der Leyen ca președinte al Comisiei? Bruxelles-ul este plin de speculații cu privire la cine ar putea fi ales următorul șef al executivului UE, jurnaliștii Politico vin cu argumente Pro, dar și Contra:

De ce? Președintele României este văzut ca o mână fermă și este iubit de liderii europeni, în special de conservatori. Atât Macron, cât și cancelarul german Olaf Scholz l-au laudat pentru că și-a menținut țara ancorată în tabăra pro-occidentală și pro-europeană după invadarea Ucrainei de către Rusia – ceea ce nu se poate spune despre Ungaria, Slovacia sau Bulgaria. Spre deosebire de Polonia, și România a respectat cu strictețe regulile pieței unice ale UE și nu a impus unilateral restricții asupra cerealelor ucrainene, întărind reputația lui Iohannis ca jucător de echipă pro-european.

Mulți susțin că este timpul ca Europa de Est să conducă UE. Dacă da, nativul german Iohannis este bine plasat, provenind din aceeași familie politică PPE ca și von der Leyen. Decizia PPE de a-și organiza congresul electoral la București mărturisește și poziționarea sa în rândul liderilor conservatori ai grupului.

Cu al doilea mandat încheiat în decembrie, Iohannis caută un loc de muncă de top la nivel internațional. Luna trecută, el a acceptat să candideze ca următorul lider al NATO – dar aceasta va fi o luptă dificilă, având în vedere sprijinul larg acordat premierului olandez Mark Rutte.

De ce nu? Incercarea de ultimă oră a lui Iohannis de a-i „fura“ lui Rutte rolul de conducere al NATO a enervat unele țări vest-europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

31 de Comentarii

 1. „România a respectat cu strictețe regulile pieței unice ale UE și nu a impus unilateral restricții asupra cerealelor ucrainene” sacrificand interesele agricultorilor romani.
  Dar la NATO sau UE nu romanii te numesc, deci nu bunavointa romanilor trebuie sa-l obtii.

  „reputația lui Iohannis ca jucător de echipă pro-european.”
  Ei asta e, UE are un presedinte in romania.
  Putem oare sa avem vreodata un politicisn, presedinte pro-romani si nu un jucator (din nou) pro-strainatate?

 2. Românii de rând nu mai vor nici NATO, nici UE, nici SUA, nici Occident,nici războaie și politicieni care îi ucid cu zile prin deciziile acestora contra intereselor lor.

 3. O nulitate narcisista (prostul fudul), aroganta pana la sfidarea electoratului, penala, abuziva si incompetenta (dar CE ca si NATO, functioneaza de la sine perfect, datorita culturii procedurale vestice si functionarilor vestici). Un nesimtit pur sange. Mi-e rusine ca sunt compatriot cu asemenea specimen scarbos. Nu l-am votat niciodata.

 4. Bună!
  „Cu al doilea mandat încheiat în decembrie, Iohannis caută un loc de muncă de top la nivel internaționa”.
  Dacă se va ocupa DNA sa-i caute un loc de muncă? E bine?

 5. PĂDURENII l-au băgat pe gâtul Românilor !
  Ar trebui să-și spele păcatele, măR🤮g

 6. Stați liniștiți că nu ajunge nato nici la UE ,poate că la UE o să primească o funcție de tăiat frunze la câini și tot noi îl vom întreține.
  Cei din Europa știu cu cine au de-a face!

 7. Dacă nu-i NATO, merge și CE. Da 10-15 ani la Rahova pentru tine si tot atatia la Targsor pentru ravasitoare n-ar fi buni?

 8. trendul in occidentul de azi este …mediocritatea ….oameni inteligenti intreaba ,cauta probleme si le arata …oamenii mediocri sint usor de manipulat ca cum e johansky…tara lui e israel si ucraina ..romania sint doar argatii lui…norocul lui cu 44 la suta analfabetism si restrul pupatori de moaste in romania..

 9. Ce-a făcut Johannis timp de 10 ani? Alimbări pe valea Oltului săptămânale și distrugerea militarilor români!

 10. De ce tocmai acest putoare leneș de lux=infractor vizibil în acțiuni repetate pe continuitate cu vechime?! Din punctul meu de vedere, i se face publicitate fara merit, fara șanse, fara logica de baza a Europei și chiar a occidentului!

 11. Uitati-va cine semneaza publicitatea,pardon,articolul de linguseala scirboasa. Ma-i ave-ti multe ” cotofene” pe acolo? Gretos!

 12. KJW este potrivit pentru o mare functie europeana.
  La prestigiul de roman, el isi adauga si prestigiul de neamt.
  Avantaj Johannis.

 13. Datorita lui, toti romanii stiu acum ce inseamna ,,Jo Napot Kivanok,,
  Sa mai zica cineva ca nu stie sa dea meditatii !!

 14. Mediocritati la varfurile marilor puteri, mediocritati, se putea altfel, la varful UE. Parca sunt facuti de o mama ! De asemenea personaje au nevoie cei care conduc lumea din umbra.

 15. Exact cum Bruckenthal si-a facut averea si faima pe spinarea romanilor – cum au fost Horea, Closca si Crsian, printre altii – asa si Iohannis, care i-a ridicat statuie inaintasului sau: vrea neparat sa se ridice, chiar daca transforma toata Romania intr-o tara de slugi si iobagi la dispozitia mai marilor noului imperiu cu capitala la Bruxelles. Aceasta aberatie politica si umana numita Iohannis trebuie sa mai dea meditatii si altora, ca noua ne-a ajuns!

 16. domnule presedinte ,matale meritai si functia la nato(functie de guralivi cu papusari in spate) si aceasta functie ,sau altele similare (care implica relatia actor-papusari= toate functiile presidentiale europene , americane) …
  iti raspund cu un citat a unui shenghenist sa intelegi situatia in care te afli:
  „Aduti aminte din ce tara provii ” 😀

 17. In mod normal o catedră la un liceu din regatul lui cioabă, rezervat, e de fapt ceea ce-și dorește.. Altă șansă,..ciociu,. ”guvernul meu”.

 18. Ca unul care doreste din tot sufletul destructurarea imperiului globalist-socialist, nu pot decat sa salut numirea plavanului in orice functie in conducerea acestuia.
  Aferim!

 19. Marcel Ciolacu ,Klaus Iohannis și PNL sunt Complici la Grup de Crima Organizata Transfrontalieră pentru Ucidere Tatălui Meu la comanda unii milionar din Germania care venea la Casele de Copii din Ani 1990 . Sa trecut frontiera de Stat fraudulos și Politia musamalizeaza fapta și ucidere tatălui meu . Solicit Demisa Guvernului și a Președintelui Klaus Iohanns si a Prim Ministului Marcel Ciolacu

 20. Militarii din NATO,speciali in Romania,nu isi doresc alinierea la contributivitate,nici supraimpozitarea pensiilor militare,speciale in Romania,nici sa iasa la pensie la 65 de ani,nici sa nu aiba un statut si protectie constitutionala,nici sa fie singurii carora nu li se aplica legile salarizarii,etc.Asadar,daca militarii NATO NU isi doresc asa ceva,cine si l-ar dori pe KWJ in fruntea NATO?Poate doar PNRR-ul din Romania!

 21. Trebuie să fii naiv să crezi, că Johannis ar fi favorit s-o înlocuiască pe Ursula, în caz că aceasta nu va mai fi aleasă din diferite motive. Dar propaganda noastră nu are limite.Serviciile au plătit până și Politico. Halal țară! Păi, dacă va fi să fie înlocuită Ursula, Johannis nu va avea în niciun caz întâietate în fața lui Mario Draghi sau Christine Lagarde (ordinea poate fi și inversată). Numai idiotii pot crede așa ceva. Sef la Consiliul European, poate, dar la Comisie, în niciun caz.

 22. Lasă Mare Urs, că-i dau ăștia un os de ros, dar în niciun caz unul de anvergură, ca șef la NATO sau Comisia Europeană, cum insinuează propaganda serviciilor noastre, care au ajuns să plătească până și Politico. Va fi un oscior, pe măsura importanței lui. Un șef la Consiliul European, poate, dar în niciun caz ca șef al celor 2 instituții majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.