Iohannis îi decorează pe pompierii răniți la Crevedia

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, decretele de decorare a mai multor pompieri răniţi în urma exploziilor ce au avut loc în localitatea Crevedia.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit, în semn de „apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia, fiind răniţi în timpul operaţiilor de stingere a flăcărilor, de evacuare a populaţiei, de căutare-salvare şi evacuare a victimelor”:

* Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: colonelului Dumitrescu Alexandru Dan-Petrişor, colonelului Hantăr Neculai Alfred-George, căpitanului Visarion Bogdan Cătălin-Nicolae şi sublocotenentului Popescu Pompiliu-Ion Radu-Adrian.

* Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, plutonierului adjutant şef Boştinaru Constantin Stelian, plutonierilor adjutanţi Buneci Ion Adelin-Spiridon, Oprea Marian Victoraş şi Niţeanu Gheorghe Constantin-Aurel, plutonierilor majori Oprea Silviu Ionuţ-Florin, Baciu Nicolai Constantin şi Ştefan Ion Nicolae-Bogdan şi plutonierului Socol Graţian Radu-Graţian-Andrei.

Cu prilejul Zilei Pompierilor Români şeful statului a mai conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş şi Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în semn de „apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. vine un afon care te baga in foc, fara nici-o informare asupra zonei si presedintele iti da medalie!
    Republica Romania.

  2. Incompetența șefilor duce la decorarea militarilor răniți, doar aici se poate întâmpla așa ceva !

  3. Vraja marii! Nu mai putem scăpa de infiltratul lui Soros (Arafat) la vârful guvernului guberniei Romania! Sper că dacă vine AUR la putere să-l ejaculeze pe Arafat!

  4. ALT-RAAA-HAAAT JUDECAT SI CONDAMANTA PENTRU CRIMA CU PREMEDITARE! PENTRU TRAFIC DE ORGANE ! PENTRU INDATORAREA ROMANIEI! TRADARE SI CRIMA SCRIE PE FRUNTILE VOASTRE (editat)

  5. Ba, pompierilor, i-ati taiat bucuria de a mai comemora pe unii de-ai vostri! De ce scursura asta e setata doar pe rau, stiti cumva? Daca as fi in locul pompierilor, as primi medalia sa ii vad satisfatia mizerabila pe chip, si in secunda urmatoare, i-as arunca medalia la picioare sa inteleaga dracului ca e un jeg care umbla doar dupa profit, lux, confort si spalat imaginea mizerabila din punct de vedere al caracterului jegos, infect si infractional.

  6. Merita Decorati Pompierii Raniti care au suferit Arsuri si cărora li s-au topit Castile .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.