Iohannis în Letonia: Rusia, cel mai mare risc (video)

 Rusia va continua să reprezinte „cel mai mare risc pentru securitatea europeană”, iar statele NATO trebuie să fie pregătite să acţioneze „în consecinţă”. Afirmația a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis prezent la Summitul Formatului București 9 (B9) care are loc la Riga în Republica Letonia.

„Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre şi pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiţi să acţionăm în consecinţă! Noi, Aliaţii NATO de pe Flancul estic, ne aflăm în prima linie de contracarare a efectelor negative ale acestui război devastator”, a declarat Iohannis, marţi, la Summitul Formatului Bucuresti 9 (B9) de la Riga.

El a precizat, de asemenea, că statele de pe Flancul estic care fac parte din acest format trebuie să fie pregătite, „pe măsură ce evoluţii regionale dramatice continuă să solicite, tot mai mult, atenţie şi coordonare depline”, să acţioneze pentru a aduce valoare adăugată alianţei în ansamblul său.

„Trebuie să acţionăm pentru mai multă solidaritate, dialog şi cooperare. Acestea sunt şi trebuie să rămână fundamentul forţei şi rezilienţei noastre comune. Prin viziunea şi acţiunile noastre comune, Formatul B9 a contribuit la consolidarea posturii de descurajare şi apărare a NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică. Trebuie să continuăm pe această cale!”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele a subliniat necesitatea întăririi securităţii regionale şi euroatlantice.

„Trebuie să rămânem concentraţi pe îmbunătăţirea securităţii pe Flancul estic al NATO, mai ales în regiunea Mării Negre. Astfel, vom întări securitatea regională şi euroatlantică şi a tuturor celor 32 de aliaţi”, a evidenţiat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, totodată, pentru continuarea şi creşterea sprijinului pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. „Alţi parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenţia noastră şi asistenţă pentru consolidarea rezilienţei”, a completat şeful statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. johanis nu se lasa pana nu baga Romania in razboi. Se pare ca asta vor si romanii, ca de aia se bucura el de popularitatea de care se bucura. Sa le tinem pumnii romanilor, sa se transforme conform dorintei lor, in carne de tun pentru interesele altora!

 2. Plavaneeee, tu ești celao mare risc pentru Romania și pentru zona de est glob bala pe lângă ceea ce reprezintă puțin! Marsh in fusta ma-tii din nu mai cerși funcții contra distrugerii a tot ce înseamnă român și Romania.

 3. Pentru un prieten întreb: poate fi acest discurs considerat ca o exprimare in ,,limbaj de lemn ” ?

 4. Johannis, tziuie-n Letonia înca unei subit neo-traznite de „operele caritative, umanitare”, ale lui Soros, dupa Oaia Sandu din R.Moldova (scuze ca insult animalul), treanca-fleanca. Ultra-sunete? Hiper-sunete? de nici unele nu cred sa fie-n stare, fiindca tari secatuite (fata de Rusia a carei economie, într-adevar, duduie), arhi-datoare, pâna la paragina si faliment (fata de Rusia, care-si amplifica profiturile de la export), doua la prefectura, coane Fanica, doua, însa, poate, vântu ‘…

 5. Johanes este filozof, adica (editat)” pentru ca „placuta suedeza” a fost transformata de un „intelectual” de marca al societatii romanesti (pe numele de scena: Liicheanu) in program politic al tuturor fortelor de „driapta”.
  De asemenea, WC Johanes este modelul de „alfabet nefunctional” cu mai multi dinti in gura, dar cu un singur neuron in creier, pentru ca stie sa citeasca, dar nu intelege nimic !!! sau intelege mai greu… cel putin asa a declarat prin gaura gurii lui…
  Siktir, pezevenki !

 6. Bai Johanis – baga ba Romania in razboi – termina Sleahta asta de milogi , lasi si Sclavi ai lui Bideu -cu Pempersi sau fara , nu onteaza – aceasta Po – pula – tie mioritica , de o prostie fara margini – a votat PSD , PNL ( >50% ) desi de 34 de ani este batjocurita si umilita in ultimul hal . Fa un bine Universului , ca este rusinea lumii.

 7. Panseuri de ficus! Era o vorba pe la noi, „Inalt ca bradu (editat) ca gardu”, care se potriveste in cazul de fata. De unde pana unde reprezinta Rusia un risc? In momentul da fata fostii comunisti, Rusia si China, sunt singurii capitalisti din lume. Poate cineva sa spuna ce sunt ceilalti „pseudocapitalisti” doritori de conflagratie mondiala?

 8. Acest nemernic tradator cauta tot timpul sa gaseasca solutii ca sa bage Romania intr-un razboi nedorit de romani.Interesant este faptul ca autoritatile si institutiile statului roman, il lasa sa-si faca nemernicul asta de cap, fara sa ia o masura ca sa il trezeasca la realitate.Nemernicul spera prin tot ce face ca reuseste sa convinga mafia occidentala ,sa ii dea o functie dupa ce va termina mandatul de presedinte.Stie si el cam ce il va astepta daca nu va reusii sa faca asta.

 9. …eu nu ma tem de razboi!…i-au votat peste patru meleoane, sa se incoloneze in spatele lor si sa mearga sa se zmardoiasca ei, cu cine vor…

 10. Sunt total dezamagit de cenzura Cotidianului asupra termenilor filozofici si asupra principiilor politice…
  Pai cand a fost impotriva pesede, „(editat)” era pe buzele tuturor trotinetistilor progresisti, si dupa definirea ei ca si concept politic, termenul e cenzurat… Poate se accepta termenul englezesc, pentru ca rongleza nu e cenzurata: Johanes e un (editat)”, adica politician fruntas lăbăral…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.