Iohannis, mulțumit de măsurile fiscale. Este un pas în direcţia bună

Președintele Klaus Iohannis a declarat că măsurile fiscale luate de Guvernul Ciolacu nu vor rezolva toate problemele sistemice vechi de zeci de ani, nici nu au cum să facă acest lucru, dar reprezintă un început.

Declarația a fost făcută la New York, acolo unde șeful statului participă la Adunarea Generală a ONU.

„Este un pas în direcţia bună. Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Că acum nu se vor rezolva toate problemele sistemice acumulate în 30 de ani este iarăşi un lucru care este uşor de înţeles, dar paşi trebuie făcuţi.

Nu putem să continuăm să ne facem că bani publici sunt de multe ori cheltuiţi fără o eficienţă foarte mare, nu putem să închidem ochii la evaziunea fiscală şi nu putem să lăsăm anumite resurse care ar trebui să fie disponibile pentru bugetul local să nu fie folosite”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat apoi că e treaba Guvernului să vină cu măsuri pe terment scurt, dar și cu unele care să rezolve problemele sistemice.

Iohannis a mai spus că pachetul cu măsuri fiscale poate suferi modificări în Parlament, prin amendamente, chiar dacă e înaintat prin procedură de angajare a răspunderii.

„Haideţi să pornim de la premisa că unele probleme îşi găsesc acum o soluţie şi să mergem mai departe”, a mai afirmat Iohannis.

Proiectul de lege cu măsurile fiscale a ajuns pe masa Guvernului, miercuri, într-o primă lectură. Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că acesta reașază sistem fiscal pe baze echitabile, taie din cheltuielile statului, luptă cu evaziunea fiscală și stimulează munca cinstită.

„Propunem o abordare echilibrată cu patru componente: reducerea cheltuielilor statului e prima, creșterea colectării și reducerea evaziunii fiscale, iar elementele-cheie sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului și profitului excesiv și, extrem de important, de asigurarea echității fiscale între contribuabili”, a susținut Ciolacu, în debutul ședinței de guvern.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. Măsurile fiscale sunt praf in ochii proștilor! Atât timp cât nu se reduce numărul de parlamentari la 300 conform referendum, comasarea comunelor, comasarea agențiilor și tot feluri de structuri bugetare neesențiale nu se va face reduceri de cheltuieli bugetare. Până când primăriile nu termina cu sărbătorile localității, nu se fac economii. Și cu voia dumneavoastra, impozitul progresiv. Sa auzim de bine!

 2. pe cine mai intereseaza ” parerea ” lui ” nimeni” in orice problema care priveste tara ..?? ne-ai convins de ” abilitatile ” tale in politice ! nu esti ” omul” nostru, nici n-ai fost …este al doi-lea mandat de relasche continu ptr tine ..LASA-NE…..

 3. Eu am decis sa nu mai muncesc. mai bine pe ajutoare de la stat, un certificat medical… o prostie sa muncesti. guvernu iti fura 80% din bani: aproape 50% iti fura la salariu. dupa aia iti fura cand cumoeri ceva: 24% TVA, taxa pe tigari, benzina, alcol, energie, plm.. dupa aia taxa pe casa masina pe care deja ai platit taxe la cumparare si pe care le-ai cumparat cu bani taxati.. sa-mi sp guvernu. nu mai fac nici o munca din care ei sa poata fura.

 4. Ofofff! Merge bine furaciunea, frate! Avem liber la furat, la confort si escrocat, bade! E normal sa pupe psd pentru ca il mentine in functie pana la final ca obedient politic. Nu intereseaza decat executia poporului roman si a tarii ca sa traiasca ei bine si strainezia sa fie multumita de ei.

 5. …dap, probabil ca masurile astea au fost luate cu scopul de a alimenta excursiile de lux ale retardatului si ravasitoarei pana la finalul mandatului…ma intreb, or acoperi bugetul sau mai tre si altele?…

 6. Eu stiam ca-i mut dar nu si prost, deoarece nu intelege ca masuri cu adevarat benefice pt toti ar fi reforma administrativ-teritotiala a tarii, reducerea aparatului bugetar la 450 mii oameni , restructurarea tuturor institutiilor statului.
  Marirea taxelor si impozitelor indirecte , o smechecherie de cand lumea,vor fi suportate direct de populatie si micii intreprinzatori.

 7. Cică bugetarii de lux (gulerele albe) vor ieși astăzi în stradă prin reorezentanti! Unde dai și unde crapă! Înseamnă că totuși Ciolacu are dreptate! S-au furat cam multe in Romania din moment ce bugetarii își fac vacantele prin Dubai și se mai și droghează!

 8. Vacanțele cu private jet-u nu se plătesc singure, îți bagă blestematul și lepra lui mână adânc în buzunar

 9. Sigur ca e bine, romanul trebuie sa-si plateasca toti imbuibatii de la Stat pentru ca el nu are nevoie de capital, srainii cu capital trebuie sa cumpere tot in Romania ! Cat ziceai ca costa avionul ?

 10. Ia mai duceți-vă bre ,.. cam acolo,..Tot din gura voastră s-a auzit cum creșterile de impozite și taxe in timp de criză la ce rezultate duc.. Acu e totuși o măsură bună ???!! Dar de românu nu mai are de unde scoate banii ,.. ce pui mei faci ?? O lălăiești și tragi de timp cu pensiile deși știi că e o masă de oameni care sunt nenorociți. Ai vre-o idee de cum rezolvi problema ? Sau ești doar interesat de sumele de impărțit intre borfașii patrioți..

 11. **Planurile sunt tot mai clare: exact cum au spus „conspiraționiștii” încă din pandemie, sensul certificatului digital a fost să pregătească o infrastructură de identitate digitală globală. Deși pașaportul vaccinal a fost impus oficial pentru „facilitarea mișcării” el a fost folosit în realitate pentru„restricționarea mișcării” tuturor celor care NU se supun dictatelor medicale arbitrare și abuzive. La fel, această autoritate globală care va deține și prelucra toate datele personale ale indivizilor va avea puterea de a controla total drepturile și viețile oamenilor.
  Orice luptător pentru libera exprimare și pentru dreptul la intimitate și protecția datelor personale și a libertăților civile trebuie să se opună virulent acestor eforturi de concentrare a unor puteri uriașe în mâinile unor autorități globale fără chip și care nu răspund în fața nimănui.
  https://ortodoxinfo.ro/2023/09/20/sefa-comisiei-europene-cere-pasi-fermi-catre-o-aplicatie-de-identitate-digitala-care-sa-stocheze-datele-personale-administrative-medicale-de-card-permis-de-conducere-etc/

 12. @marele rus: cu pensiile se va rezolva cu urmatorul booster. dupa aia repopulat cu tanzanieni, srilankezi papuasi..

 13. @ ”Reforme și revolte de mediu” , ?
  Domnu’ Iohannis ”pupă și iartă” unde ,”pedepsește natura”, ?

 14. Este o Directie Buna ! Nu-ti mai Cumperi un Calculator HP de 2500 de lei , 3000 de lei ci un Calculator Acer la 1000 de Lei ! Si pe urma te intrebi , dece Calculatorul Are Virusi !

 15. Este Rau ! Ca nu mai pot fi cumparate Marfuri de la Europa din Colentina de la Chinezi ! Trebuie sa plateasca cu Cardul ! Si nu stiu daca Chinezii accepta Plata cu Cardul ! Sa nu fie Tzeapa !

 16. Si nu numai ca sunt Marfuri Chinezesti ! Dar este si Imbracaminte , Incaltaminte ! Si daca nu aduc Chinezii , Marfuri , nu ai de unde sa-ti Cumperi Marfuri Ieftine ! Esti in Stare sa dai 250 de lei pe o Pereche de Incaltaminte de Pantofi ? Este Foarte Scump ! Pentru o Pensie de 1000 de Lei !

 17. Boul cotrocenean este multumit cu orice ,numai sa-si poata termina mandatul.Acum „pupa-cur ciuma rosie”?Un infatuat , poltron , sinecurist si linge clante de licurici.

 18. Sa o sune va rog cineva pe fix pe carmen simona tovarnac sa o intrebe cum reuseste sa ia mandate prezidentiale de asanare pe perioade de un an cu dosarele false prin procurori militari?

 19. In concluzie – Asa s-a hotarat – ,era o replica din filmul Ticalosii ! Romanul nu are voie sa adune capital !

 20. Ce faci ? Nu mai poti sa-ti iei Mici de 20.000 de lei pe zi de la Chesh & cherry ! Decât cu Cardul !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.