Iohannis n-a uitat de Hanuca

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul sărbătorii iudaice Hanuca, remarcând că aceasta are loc în acest an „pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi omeneşti într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel”.

„La întâmpinarea uneia dintre cele mai importante sărbători religioase iudaice, Hanuca 5784, transmit cele mai calde urări de pace şi prosperitate conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti din ţara noastră. ‘Sărbătoarea luminilor’ întruchipate de lumânările aprinse care împodobesc braţele menorei în Templul Coral din Bucureşti, precum şi în templele şi sinagogile din întreaga lume iudaică vă aduce împreună, îmbrăţişând în solidaritate şi speranţă sensul profund al celebrării de Hanuca. Este dramatic că sărbătoarea care în aceste zile îi aduce împreună pe evreii de pretutindeni se desfăşoară pe fundalul suferinţelor şi al pierderilor de vieţi omeneşti într-un război provocat de atacurile teroriste asupra Statului Israel”, a subliniat şeful statului în mesaj.

Potrivit preşedintelui, astăzi, „luminile menorei se aprind nu doar în memoria victimelor, ci şi ca simboluri ale conştiinţei noastre care nu-şi poate găsi liniştea decât în hotărârea de a face tot posibilul pentru ca astfel de atrocităţi să nu se mai întâmple niciodată”.

„Istoria ne este, din păcate, marcată de Holocaust, de extremisme, de violenţă şi xenofobie, de totalitarisme şi ură, manifestări în faţa cărora trebuie cu toţii să găsim forţa de a ne opune. Fie ca sărbătoarea Hanuca 5784 să aline durerile familiilor celor care au căzut victime inocente ale urii şi ale violenţei şi să ne călăuzească spre lumina biruitoare a Umanităţii, în comuniune şi pace”, a mai transmis Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

15 Comentarii

 1. ororile nu trebuie uitate, pentru ca istoria sa NU se reprete: NAZISMUL, BOLSEVISMUL, CRIMELE SI EPURARILE ETNICE, CRIMELE SI EPURARILE RELIGIOASE. astea toate s-au intamplat peste tot in lume! pe toate continentele. oamenii trebuie sa aiba credinta in bine. SA FACA BINE, NU RAU. incearca doar sa nu faci rau, omule. democratia nu este libertate. este un totalitarism controlat de masini si inlocuiri de baloti cu voturi (vezi doamna cu sobolanii – nu va pare ciudat, ca desi totul filmat, nimeni nu este judecat?).

 2. cum sa uite dle …omu I sigur de rit mosaic ,,normal caaa apartenenta nu are nimic compromitator ..rdtr chiar un merit…faaa nu inteleg de ce inivizii continua sa ascunda aparteneta..asa cum o fac si alde negrescu,voiculescu..de exam cunoscut un individ voiculescu..familia caruia si afla oridinile in AVRAMESTI o comuna dintr o zona intre Barlad si Bacau..comuna AVRAMESTI numele spune totul..ei individul face aceeasi ,,greseala desi suntem in sec xxi..lea

 3. Nu-i suficient.In memoria holocaustului romanilor trebuie sa li se implementeze un program de plins cu bocete si suspine, un program care sa fie zilnic,7 zile pe saptamina,360 de zile pe an.Adunati in piete si parcuri si supravegheati cum participa la program.Cine se opune sa fie batut in asa hal incit sa plinga si noaptea.In acest fel,numai in acest fel sionismul planetar va fi satisfacut.

 4. Scarbos ! Ce scarbos este acest personaj ! Basescu era mai decent desi era evreu khazar ….

 5. @NICU OLAHUS…DAAA SI BASHESCU A ACCEPTAT MASURILE ANTIROMANESTI ..FARA SA ASCUNDA CARACTERUL ACESTORA..PE CAND IOHANIS ACTIONEAZA PERMNENT IN…CLANDESTINITATE

 6. Daca pupincurismul asta ar fi pentru Romania poate ar avea vreo oarece utilitate( ma gandesc la dobanzi mai bune la imprumuturi) dar nuuu….este exclusiv pentru beneficiul personal al acestui personaj care-si pregateste viitorul. Poate perioada i-ar trebui scurtata printr-o demitere cu referendum ca la Basescu.

 7. Dulapul se gudură pe lângă KhaZari, în interes STRICT PERSONAL.
  DeZgustător, măRog, DEzGUSTĂTOR…🤮

 8. Cel putin începutul comunicatului seamana izbitor cu celebrele discursuri ceausiste.
  Diferența o face insa personajul in sine, care, culmea, parca te face sa iiti para mai simpatic Împușcatu’ ….
  Din păcate, suntem conduși de 9 ani de zile de o Elena Ceausescu, de sex masculin.
  Trist…

 9. 8 zile?
  -cica asa le-a multumit D-zeu(????????)
  ca i-au exterminat pe unii,
  candela a ars 8 zile cu ulei pt. 1 zi…..sa vezi la anu’
  daca ii vor extermina pe toti palestinienii!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.