Iohannis reacționează în scandalul candidaturii lui Cîrstoiu

Listele de candidaţi comuni ai coaliţiei PNL-PSD „sunt treaba coaliţiei”, care este „complicată”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, de tensiunile recente legate de candidatul comun la Primăria Capitalei, Cătălin Cârstoiu.

„N-aş vrea să mă exprim despre listele de candidaţi sau posibili candidaţi. Asta este treaba coaliţiei. În rest, sigur, coaliţia este complicată, ştim asta din capul locului. Sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile şi atunci, cu siguranţă, în anumite momente, apar, ca să zicem aşa, tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată. Deci, coaliţia să-şi facă treaba, să-şi pregătească candidaţii şi să meargă mai departe”, a afirmat preşedintele.

Întrebat de situaţia ulterioară alegerilor locale şi europarlamentare de după 9 iunie, Iohannis a răspuns: „Vom vedea, există promisiunea unei discuţii aprofundate cu nişte concluzii. Aşteptăm”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. La educație se pricepe, în politica externă este ‘imbatabil’, iar în politica internă ‘mută decisiv’…

 2. PSD şi-a bătut joc de ţară, şi-a bătut joc de justiție, şi-a bătut joc de investiții publice. Așa ceva nu ne mai dorim Ca să fiu bine înțeles, o Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice. PSD este antiromân şi antidemocratic şi spun aceste lucruri în deplină cunoştinţă de cauză. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Părerea mea o cunoașteți, în ultimii 30 de ani motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, este existența PSD, sau a fost existența PSD, la butoane, cum se spune. În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri – europarlamentare, referendum, prezidențiale – PSD poate să rămână în afara deciziei politice. Indepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, de-fi-ni-ti-vă! Jó napot kívánok, PSD!

 3. Il doare în bască de români!…el e calat pe ukrainieni…
  Să te ferească Dumnezeu de proști și de politicieni!…

 4. Mai bine nu l-ar fi intrebat pt. ca si asa nu a raspuns si doar si-a batut joc, amestecind niste fraze doar asa ca sa deschida gura .Chiar nu vede nimeni cit dispret si sfidare are individul pt. romani ? De fapt cine este putin mai atent poate sa isi dea seama dupa privirea si fizionomia lui atunci cind se adreseaza romanilor.

 5. Ce titlu e acesta? Cum adică reacționează? Am senzația că și voi de la Cotidianul o luați pe arătură. Puneți titluri, doar, doar, prostii or deschide fițuica.

 6. Eu nu ma bag in elaborarea listelor, eu doar ordon cine unde sa fie, ca am si eu sefii mei, si trebiue sa le execut ordinele

 7. Gandire cu adevărat democratică, sa fie eliminat psd. Dar ce faci cu milioanele sai de susținători. Vor fi si ei ‘eliminati”? Cred ca usr este un partid romanesc, populat de patrioti adevarati, chintesenta democrației. Să vină usr la „butoanele” puterii si va rezolva toate mizeriile produse de psd: inclusiv iesirea din nato si ue, unde ne-a bagat psd.

 8. Dar de ce crezi că-i mai pasă ?? Zice și el o poveste care să fie ca o scuză și inchide gura păcătoșilor,.In rest in doare-n bască,.. ca intotdeauna..

 9. Iohannis ori face pe prostul , ori chiar este atunci când spune ca n-ar vrea să se exprime despre listele de candidaţi sau posibili candidaţi, asta fiind treaba coaliţiei. Ca si cum „coaliţia contra naturii” s-ar fi născut din spuma mării iar nu din ambitia prostească a lui Iohannis, care pentru a-și asigura linistea mandatului la Cotroceni a adus PSD-ul la guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD. Prin această alianță de guvernare Iohannis a sacrificat fără scrupule PNL-ul, partidul care l-a făcut presedinte. Acum constată cu ipocrizie că „sunt două partide care s-au luptat unul împotriva celuilalt ani de zile şi atunci, cu siguranţă, în anumite momente, apar, ca să zicem aşa, tensiuni, dar până acum au fost aplanate de fiecare dată”.
  Cu toate astea lingăii lui Iohannis din PNL nu au curajul nici acum în ceasul al 12-lea să se distanțeze de cel care i-a adus pe marginea prăpastiei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.