Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

În ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez.

Rivalul lui Klaus Iohannis, Premierul olandez Mark Rutte, mai avea nevoie doar de susţinerea României pentru a obţine consensul asupra numirii sale în postul de secretar general al NATO, după ce Ungaria și Slovacia au anunțat că îl susțin.

Mandatul lui Jens Stoltenberg se încheie pe 1 octombrie, după ce i-a fost prelungit succesiv în contextul războiului din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

30 de Comentarii

 1. S-a deșteptat după ce s-a făcut de rasul lumii. O rușine pentru România acest individ.

 2. penibilul ego care face penibilul sa para penibil… cind dai cu mucii-n fasole dai , nu te incurci…pofta buna, iohanis! putem sa-i retragem astuia cetatenia romana?

 3. Si de bucurie le-a dat ucranilor un patriot platit din sudoarea romanilor.

 4. A visat 😹😹 nu s-a indeplunit…au vazut si alti ca omul are ceva probleme psi…degeaba vorbesti engleza si germana…handicapul se observa.
  Acum mediteaza …poate vrea sa fie presedinde in Republica Moldova…ii place rolul de pacalici 😹😹😹

 5. „a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute”

  Deci dupa aproape o saptamana a catadicsit sa informeze si fraierii romanesti.

 6. @maxtor: eu m-as multumi sa ajunga pentru niste ani la Rahova si ea la Targsor.

 7. Milogul de lux, plăvanul nesimțit, tot cerșetor infect va rămâne.

 8. Evident că e romîn,..Nu mai poate contesta.. A pornit singur și a ajuns pe locul doi,.. Și culme incă joacă un teatru absurd cu contribuția unei prese romîne tembele, care desconsideră inteligența cititorului

 9. Nătărăul s-au retras dintr-o „competiție” în care șansele lui au fost din start zero la sută!

 10. A fost un circ ieftin ca să obțină ceva pentru el, personal, ştiind că nici nu se pune problema ca Licuriciul să-l accepte şef la NATO. A zis: „eu nu încurc apele şi dau gratis şi un Patriot Ucrainei, dar mie ce-mi iese?”
  Asta e deosebirea dintre Johannis şi Orban: primul negociază pentru avantaje pe persoană fizică iar ungurul negociază pentru țara lui.

 11. Conferința de presă (care nu se va ține) va lămuri tot. România să nu-l susțină pe Rutte după ce a donat Patriotul, ‘ha, ha, ha’, pentru a cita ‘un clasic’ în viață!

 12. Vai, ‘o pagubă’ imensă, dar, am câștigat ‘respectul’ aliatului strategic!

 13. @Ninu spune:
  20 iun. 2024 la 18:02

  „Esti cel mai tampit sas.
  Te gandesti doar la colectia ta de case.”

  Si ptr asta e el tampit sau cei care l-au votat?

 14. Acest tradator de tara de la Cotroceni trebuie urgent judecat si condamnat pt. tot raul facut de el tarii si romanilor !

 15. Frate nu am votat cu el .Decriptez prostia.
  Dar multi votanti se vor simti tampi…

 16. Iohannis a anuntat ca isi retrage candidatura la SG NATO. Penibil si nesimtit, luand meritele tarii pe persoana fizica si incalcand cutuma NATO. De asemenea si prost facut gramada caci si-a anuntat candidatura cand SUA, UK, Germania, Franta si altii spusesra deja ca il sprijina pe Rutte, deci pentru orice dobitoc era clar ca nu are sanse. Nesimtit pana in panzele albe.

 17. Pe aeasta cale anunt ca ma retrag din cursa pentru presedintia usaaa, presedintia onuuu, premiul Nobelea, premiul go po. Cuma adica, cand m-am inscris? Mai conteaza? Important e ca ma retrag, deci voi fi presedinte in retragere! Hai, o bere de la mine, dar o platiti tot voi…

 18. BUNĂ!
  s-a desteptat pe dracu !
  el ca politician e un prost la puterea 100!

 19. Are el “Candidat la NATO” pe CV? Are. Detaliile nu mai contează. Săsălaul asta a urmărit.

 20. Adica OFICIAL, cu coada-ntre picioare, dl presedinte Iohannis s-a retras si s-a facut de ras!
  Rade mapamondul de tine, mai Klause!

 21. rad și babele de sasalaul -” sunt cel mai’nalt” vreau la nato @@”A făcut tara de ras, dacă o făcea pe moaca lui de sas era treaba lui dar a făcut tara de ras. DEMISIA PENTRU RUSINEA ADUSA TARII!!E FUDUL@

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.