Iohannis sau Duhul Răzbunării

E ceva vreme (ani) de când aștept să văd, să aud, să ni se comunice profilul psihologic al conducătorilor noștri. Nu al tuturor, dar măcar al celor 2-3 din prim-planul vieții politico-administrative, legislative, al conducătorilor magistrați. Ar fi tare binevenit! Desigur, un lucru temeinic, serios, responsabil, făcut de psihologi adevărați, formați la școala amfiteatrelor, a bibliotecilor, a instituțiilor de cercetare și, mai ales, a celor cu îndelungă și temeinică practică în instituțiile medicale. Mai sunt. Puțini, dar mai sunt.
Ideal ar fi să avem astfel de profile încă din momentul în care acești oameni își depun candidaturile sau sunt numiți, dar așa ceva este dificil, greu de realizat. Totuși, după câteva luni bune de lăfăit în jilțuri ori chiar după 1-2 ani de mandat, lucrurile sunt fezabile.
Ceva venit de la specialiști m-ar fi scutit de multele îndoieli, presupuneri ori incertitudini cu privire la adevăratul rol asumat (conștient sau nu) de ciudatul nostru președinte, Klaus Iohannis.

Cumulând și filtrând faptele sale ca președinte de țară, dar analizând și aspecte din viața sa personală, oricât m-aș strădui, nu pot să văd în el altceva decât MARELE DUȘMAN al României și al națiunii române, un tardiv RĂZBUNĂTOR al verișorilor nemți, pentru că românii i-au trădat în august `44, când șansele lor în fața tăvălugului sovietic și a aliaților erau nule, după ce ”rasa superioară” îi vânduse pe români la tarabă, fără niciun scrupul, în 1939, când, prin pactul Molotov-Ribbentrop, România rămânea fără Basarabia și Bucovina de Nord și, imediat, în 1940, prin Diktatul de la Viena, când României îi era hăcuit Ardealul.

Cu o tenacitate ce ar fi fost invidiată și de agenții lui Canaris, încă de la instalare, a folosit arma intrigii și a dezbinării până a făcut România țăndări, țăndări, cum este în prezent sau cum, cu deosebită satisfacție, a afirmat în fața stăpânilor săi, UN STAT EȘUAT, afirmație pe care, subiectiv și nemulțumit, eu am ”traduso”: misiune îndeplinită.

Folosindu-se de adversitățile politice, a semănat fără preget ura dreptei față de stânga și invers. I-a calificat pe unii și descalificat pe alții până la epuizare. In folosul cui? A câștigat efectiv careva dintre ei ceva sau a pierdut România?

Când la guvernare se afla stânga, nu a obosit cu invectivele cele mai grobiene: ”noaptea ca HOȚII” (de parcă scrie undeva că în administrație ori în politică este interzis să se lucreze și noaptea); ”CIUMĂ roșie”, fiindcă în doi ani și câteva luni au mărit în 3 rânduri pensiile, au mărit salariile românilor și în mod deosebit pe cele ale medicilor și personalului didactic, au mărit bursele și alocațiile (inclusiv de hrană), au dat transport gratuit studenților, au redus impozitele, au simplificat procedurile de înființare a societăților comerciale și, cel mai important, așa cum este normal, au dorit o Românie, în primul rând, pentru cetățenii săi etc. etc.
”Grijuliu” din naștere și văzând cum Pe. Se. De-ul îi ”distruge” pe români, îndulcindu-le puțin viața, a suspinat tragic: ”nu este guvernul meu”; afirmație care, într-o lume cu coloană vertebrală, spusă și în glumă de către ”imparțialul” din fruntea țării, ar fi generat proteste-n lanț și grevă generală, până la demisia mitocanului sau până la înlăturarea sa, indiferent de formă, dar asupra chestiunii vom reveni.

Până să aprobe sau să respingă primul guvern propus de către câștigătorii detașați ai alegerilor, au fost necesare 8 zile de ”profundă cugetare” în locuri liniștite și stimulative (pe cheltuiala statului pe care-l lovea), deși știa din prima clipă că va respinge Guvernul Shhaideh. Până să se facă o nouă propunere, până să vină investirea în Parlament etc., România a cumulat cam 2 săptămâni de NEGUVERNARE. De fapt pe cine a lovit, cine a suferit? Pe. Se. De-ul ori România?

Dacă ar fi să apreciem după aplaudacii infestați de ură veșnică, P.S.D.-ul (dar ce a piedut, timp?), dar dacă apreciem după rezultate și evaluările oamenilor responsabili, doar România.

Au urmat contestări și respingeri de miniștri, tratarea celor aprobați cu o silă și un dispreț demn de cele mai primitive creaturi, culminând cu văduvirea Ministerului Finanțelor Publice de conducător, tocmai în perioada fierbinte și sensibilă când România deținea președinția U. E. Asta cui a cauzat, tot Pe. Se. De-ului (pe care acum îl încurajează să vină la guvernare spre a scoate țara dim mocirla în care el a băgato) sau năpăstuitei Românii?

Așa cum au apreciat specialiștii interni, dar, mai ales cei din spațiul și conducerea U.E., președinția românească a fost una strălucită, cu toate piedicile puse din interior, chiar de ”patriotul” președinte. Singurul care a negat asta, până i s-a atras atenția că devine ridicol în fața evidenței, a fost însuși președintele țării. O astfel de atitudine răuvoitoare și disprețuitoare cui a servit? României? În nici un caz!

Imediat ce a fost instalat guvernul de stânga a ”inaugurat” intriga între acesta și partid. Că nu este liber, că este subjugat partidului. Că este la dispoziuția lui Dragnea, semănând doar ură și artificiale tensiuni.

Asta face un președinte responsabil sau unul care are ceva de împărțit cu țara în fruntea căreia a fost plantat?
Păi, cui să-i fie subordonat un guvern dacă nu partidului care ”l-a angajat”, ”l-a mandatat” să-i pună în practică programul pentru care a fost votat de electorat? Guvernele nu sunt alese de populație. Ele sunt mandatate de partidele câștigătoare de alegeri, tocmai pentru a le pune în practică programele pentru care alegătorii le-au acordat încrederea.

Marele ”mediator din societate” în loc să aprecieze și să spună clar și deschis celorlalți, pe care, chipurile, îi îndrăgea, că așa e bine să facă și ei, a făcut din asta încă un instrument al dezbinării societății românești.
Cu această tehnică a reușit să schimbe 3 guverne ale aceluiași partid. În dauna cui? Cât a pierdut respectivul partid și cât a pierdut ȚARA?

Sfidările legii și Constituției României de atâtea ori, care constituiau tot atâtea motive de demitere, au servit cu ceva România? I-a adus acesteia ceva bun, demn de apreciat, sau au fost semnale clare de cât de mult o ”stimează”, o ”respectă” și o disprețuiește nevolnicul ei președinte?

Dacă prin aceste încălcări România ar fi crescut cu ceva ori ar fi performat într-o direcție, lumea ar fi apreciat, dar așa, de ce? Din patriotism și de dragul democrației (sic!)?

Demokrat până-n măduva oaselor, în plină pandemie, nu a avut nicio ezitare în a încălca propriile dispoziții, atunci când stăpânii din țara mamă i-au cerut ajutorul. Când nimeni nu putea ieși la 100 de metri de casă fără ca un organ de control să nu-i ceară declarația, buletinul de identitate și tot felul de alte hârțoage, două autocare pline ochi au putut traversa țara (care nu-i cât Slovenia, nici cât Liechtensteinul), respectiv de la Suceava și Caraș-Severin până la aeroportul din Cluj, fără ca nimeni să nu se sesizeze, fără ca nimeni să le oprească, să întrebe de autorizații, declarații, măști, cum erau chestionați toți ceilalți trăitori din țară, doar pentru a fi înghesuiți într-un avion fără nicio regulă sanitară și fără nicio protecție, spre a servi într-o mizerabilă și dificilă zonă a agriculturii germane, în care nemții refuză să lucreze: SPARANGHELUL. Câte îmbolnăviri, câtă suferință, câtă umilință pe bieții oameni, doar pentru a răsplăti ”dragostea și prețuirea” kaiserului de la Cotroceni!

În fine, i s-a dat guvernul său! Să umple România de aprecieri, stimă și bunăstare? Nici vorbă de așa ceva! A dorit guvernul său doar pentru că așa nu mai era nevoit să facă el chiar toate lucrurile murdare (refuzul creșterii pensiilor, salariilor, alocațiilor, retragerea dreptului studenților de a călători etc.), având acum slugarnici din belșug, gata să le facă ei.
Au fost destule guri căscate și aplaudaci care trâmbițau din toți rărunchii că așa va curge doar lapte și miere. Ce-a curs și continuă să curgă, s-a văzut și se vede! Generații întregi îndatorate, transporturi medievale, salarii și pensii înghețate, sănătate de plânsul lumii, moarte endemică, prețuri insuportabile pentru mai mult de o treime din populație, în curând, probabil, și foamete endemică, inflație galopantă, raportul de schimb leu-euro ajuns la cel mai dezastruos nivel din istorie, calitatea traiului de lumea a III-a, situarea perpetuă a României pe locurile codașe ale Europei, educație lamentabilă. O ȚARĂ EȘUATĂ și … defrișată!
Dar pentru a fi sigur că aprecierea nu rămâne o figură de stil, a zis că-i bine să-și continuie lucrul pentru definitivarea ”operei”.
Concomitent cu derularea programului său ”de mare succes”: Pentru o Românie educată, desfășurat triumfal pe ambele mandate, care a făcut România să mustească de educați, de competenți plini ochi de democrație, de politicoși, de patrioți (sic)!, dezastrul a continuat cu zâzania între prima sa marionetă (numită Orban, deși mergea și Orbete), care l-a și adus în fruntea țării (cel puțin la vedere), și gudulătorii de profesie: Câțu Neputinciosul și Bogdan Rareș Gură Spartă; ambii cocoțați pe locuri care nu le pot da decât amețeli atât de mari, că nici ei nu mai știu ai cui sunt și ce fac.

Întâiul Stătător premeditase deja că o astfel de poziționare va duce la noi scindări și ostilități ce vor umple de ură și ridicol și Pe. Ne. Le-ul. Și l-au umplut. Rău de tot. Mai abitir ca pe ceilalți. Efectiv caragialesc.

Dar mai exista, de voie, de nevoie, Coaliția de Guvernare care refuza să se încaere și să-și scoatăm ochii de bună voie și din proprie inițiativă.

Știind clar ce va urma, promițându-i yesman-ului Câțu că-l va ține premier pe viață, și, ca să nu-și mai murdărească din nou mâinile, îi cere acestuia să-l demită, fără consultări și fără o motivație clară și serioasă, pe ministrul USR-ist de la justiție și … gaaa-ta, încă ”un pumn în capul imperialismului”. Punct ochit, punct lovit, fiindcă mintea de papagal a premierului Cuțu nu a putut procesa că, de fapt, își sapă propria-i groapă. Dacă ALESUL a promis, știe el ce știe și nimic nu voi fi pe lume decât prim-ministru, își zise el lingând laba stăpânului care l-a lovit! Săracu’!

Așa cum a plănuit sau a fost instruit, Coaliția s-a încordat până la contestarea propriului guvern și până la desfacerea mult așteptată de Perversitatea Sa. Și din nou o Românie și mai mult neguvernată și mai în derivă! Așa …, să moară de ciudă Pe. Se, De-ul, că, în rest, națiunea dănțuiește mai abitir ca Isaia!

De fapt, Domnia Sa, mai tot timpul a avut nevoie de alte mâini care să facă lucruri prin care să lovească ori să umilească poporul Român. Ce nu a îndrăznit să facă în calitate de primar al Sibiului, a realizat prin alții: consiliul local și primarul. Ei au dorit, ei au hotărât, desigur. El nici nu a avut cunoștință de ridicarea statuii altui disprețuitor și împilator al românilor: baronul Brukenthal, adică sinistrul personaj care-a aprobat tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca. Același care nu-i primea pe români în Sibiu decât o zi pe săptămână, respectiv marțea, între orele 06 și 21. De ce? Fiindcă îi considera primitivi, bețivi și scandalagii. Câteva minute dacă întârziau să fie la una din porțile orașului (fie că nu știau să cirească ceasurile de pe turlele bisericilor gotice, fie că nu-și terminau rapid treburile) își petreceau noaptea în beciurile poliției, aflată și ea sub comanda marelui guvernator.

Vrând să-i arate loialitate lui Câțu, ignorând încă odată pandemia și privațiunile suportate de către cetățenii de rând, aprobă congresul P. N. L., la care îl susține, implicându-se ”conform Constituției”, în alegerile de partid. Oare de dragul lui Câțu? Nu, ci pentru a face și mai mare dihonia PNL-istă între oamenii lui Câțu și cei ai lui Orban, sporind și mai mult divizarea și polarizare românilor. Aceeași rațiune și pentru desemnarea fostului premier 0 (zero), respectiv Dacian Cioloș. De ce? Pentru ai da posibilitatea ăstuia să-și pună în aplicare ”platforma” sau pentru a-l umili și vitregi încă odată România?

Apropo de platforma Cioloș! Auzisem, din tot felul de surse, de platforma Ciolos, de programul Cioloș, de strategia Cioloș. Cum cu puțin înainte de cele auzite publicasem ceva în care abordam și problema strategiilor, și cunoscând din interior ”performanțele” guvernului Cioloș și ”supercalitățile premierului”, am devenit instant curios să văd opera fostului prim ministru.

Ce operă, ce strategie, ce program, ce platformă? O lucrare de elev de clasa a Vll-a, de fapt o listă de dorințe numai bună de trimis lui Moș Crăciun. Pe lângă faptul că nu a fost în stare să realizeze niciuna, dar niciuna, din propriile dorințe, în perioada 17.11.2015 – 4.01.217 cât a fost în fruntea administrației centrale românești (deci mai mult de un an), omul ăsta habar nu are nici măcar de o definiție a ceea ce se cheamă platformă, program ori strategie! Oricine, dar absolut orcine, de la clasa a Vll-a în sus, întrebat ce i-ar place să aibă această țară, ori ce-i lipsește țării, ar genera o cvasilistă Cioloș.

Problema nu este de a dori sau de a vrea să faci ori să știi ce trebuie, că asta știe tot neterminatul, ci de a ști cum trebuie să faci, care-i calea spre realizare! Ori la capitolul ”cum trebuie” Cioloș este pafarist prin definiție. De aceea mandatul, mandatele sale au fost doar niște biete bune intenții. Ce a lăsat în urma sa pe unde a fost? Ca mare ”angronom” ajuns secretar de stat la Ministerul Agriculturii ce a rămas de la El? Știe cineva ceva? L-a împiedecat cineva să facă, să intre în analele ministerului cu realizările sale sau modul de a concepe lucrurile? Dar cât a lucrat în structurile U.E.? Cu ce a pricopsit lumea? În afară de tupeul sfertodoctului de a se repezi la funcții bine plătite și cu prestigiu social, în care vegetează și se lamentează, mai poate și altceva?

Ei, cum să numești un așa ceva, încă odată, în fruntea unui guvern, dacă nu pentru a-ți bate joc de el, dar mai ales de țara pe care o pricopsești cu o asemenea ”bijuterie”?

Revenind la subiectul nostru și privind peste umăr la pandemia care ne sfâșie viața de doi ani de zile, eu cred că intenționat nu a impulsionat cu nimic guvernul său în a face ceva coerent și temeinic pentru evitarea măcar a celui de-al patrulea val. Personajul care acum corect declară că avem de-a face cu o ”dramă națională” nu este identic cu acela care în toamna lui 2020 declara presei și țării că ”Pe. Se. De-ul vorbește de nu știu ce virus mortal” pentru a speria lumea și a bruia triumfalista guvernare? Cum adică, P.S.D.-ul, aflat în opoziție, era mai informat decât cel mai informat personaj din orice țară, care este, nimei altul, decât președintele? Chiar în asemenea hal au decăzut serviciile noastre de informații încât un partid este mai informat decât ele și, implicit, decât președintele? Păi, pe masa cui ajunge mai întâi plicul informativ zilnic (și chiar orar), cu ce se-ntâmplă în lume, dacă nu pe a președintelui (chiar și când este la schi ori joacă golf)? Pe cine păcălești conașule? Dacă ai fi fost de bună credință, atunci trebuia declanșată activitatea de achiziționare a celor necesare și de pregătire a spitalelor. Dar de unde atâta bună credință?

Văzând că guvernul său nu face nimic nici pentru pregătirea țării spre a trece mai omenește peste iarna care, totuși, vine și în acest an, nu a stat cu mâinile în sân, ci, spre a arăta stăpânilor săi cât de slugarnic poate fi, s-a hotărât să devină liederul cu poziția cea mai radicală din U.E. împotriva Rusiei. Rezultatul? Succes total: Rusia asigură gazul Europei, mai puțin României! Ei și? Tremurăm noi, dar tremură și rușii de frica Supermenului de la Cotroceni!

Dacă la cele de până acum (care sunt departe de a fi exhaustive) am adăuga și asumarea paternității Grupului Etnic German, vârf de lance a lui Hitler în România, organizație ai cărei membri nu aveau nicio tresărire când le cereau românilor din zona Sibiului și din împrejurimi ca, atunci când va veni ordinul, să fie pregătiți să părăsească locurile și gospodăriile în care trăiau de generații, pentru a se asigura puritatea rasei germane, mai că nu mai sunt chiar atât de abținut în a crede că în mintea sa, cel puțin în subconștient, cetățeanul se vede sabia investită de Creator să răzbune descendenții nibelungilor, afrontați de o nație pe care o considerau fără altă menire decît aceea de a-i servi cu tot ce au și dețin în țara lor și de a li se supune! Probabil că este convins că, dacă românii nu ar fi întors armele, al III-lea Reich nu ar fi fost îngenunchiat, pierzând din vedere tăvălugul rusesc de neoprit, consistent susținut de trupele aliate.

Din păcate, asta e doar o opinie pe care mi-am formato despre onor președintele nostru, în lipsa contribuției unuia sau mai multor psihologi, ignorați de posturile de televiziune și nu numai. Dar cu sprijinul consistent, chiar total, al domniei sale. Asta e clar! Că doar ce am văzut și am auzit nu sunt peregrinări ale minții mele pe cine știe ce meridiane!

Dacă am în vedere și comerțul cu copii, practicat (se pare) mult mai pe larg decât ce a apărut în spațiul public, deoarece rromii nu au scos o vorbă în această chestiune, lucrurile parcă se mai limpezesc. Dacă nu apărea pe sticlă femeia care se plângea de faptul că delicatul actual președinte al României i-a administrat șuturi în fund, chiar în biroul său din ISJ Sibiu, doar pentru că a avut ”tupeul” să se intereseze de soarta copilului său, vândut în Germania, nu știu cât s-ar fi aflat de problemă!

Totodată, nu pot să nu mă întreb de ce un om cu funcții bine plătite, cu două salarii în casă, cu situație materială bună, fără copii, fără alte mari obligații, dar cu multe meditații, este atât de încrâncenat în a strânge avere și proprietăți, încălcând legea, morala și bunul simț? Să le lase moștenire cuiva sau pentru a-și asigura baza ducerii la îndeplinire a închipuitei sale meniri?

Și serviciile noastre își fondau societăți comerciale pentru a-și asigura o bază materială. Să fie vreo similitudine? Și aici incertitudine! Poate, totuși, presa va realiza că niciodată nu-i prea târziu să facă ceea ce trebuia făcut.

Până atunci, dragi prieteni și cititori, aștept părerile voastre și voi fi cât se poate de recunoscător celor care, cu argumente serioase și solide, mă vor convige că am o opinie greșită, ce trebuie schimbată, că lucrurile stau altfel și au alte semnificații…

Dr. Vasile BURTEA
sociolog, economist

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 79
Author

96 de Comentarii

 1. Adevărat, dar pentru votanții săi oricum nu contează. Pe ei nu-i luminează nimic, nu le înmoaie inimile nimic. Sunt oameni năclăiți în ură, frustrări, ifose și idei fixe. Un balast pentru România.

 2. Excelenta analiza! Felicitari!
  Cat despre pareri… Sunt oameni inteligenti pe-aici.

 3. Excelentă analiză referitoare la prestaţia lui Iohannis în fruntea României. Românii l-au comparat cu principele Carol, regele, însă el nu era decât un învăţător, care în timpul liber se ocupa cu vinderea copiilor români. Principile trăise într-o familie imperială, primise o educaţie aleasă, de prinţ şi rege, pe când Iohannis??? Totuşi o analiză aş vrea să fie făcută: De ce românii aleg de fiecare dată greşit? Ca şi cu Băsesecu. Înţeleg că prima dată s-ar putea înşela, dar şi a doua oară. Ce fel de mental au, sunt aşa de uşor influenţabili? Din punctul meu de vedere Dragnea le-a făcut numai bine românilor, şi multe din măsurile luate de el sunt înscrise în materialul de faţă, şi totuşi a fost ponegrit, ulit… Am văzut oameni care au beneficiat material
  de măsurile luate de el, dar totuşi îl urau. Ce se întâmplă oare în Mintea concetăţenilor noştrii?

 4. Singura solutie: vizionati filmul ” Anthropoid „. Asta se face cu reichsprotektorii. Numai sa se gaseasca cine s-o faca.

 5. „..oricât m-aș strădui, nu pot să văd în el altceva decât MARELE DUȘMAN al României și al națiunii române,” – Vedeti bine dle autor al articolului, dar eu NU inteleg DE CE VEDETI ATAT DE TARZIU, cand acest individ si-a pus caracterul pe masa de cand a candidat prima data. Sa va reamintesc? El l-a invitat la discutii publice, pe concurentul lui, la niste televiziuni care-i erau atat de favorabile incat au recunoscut ca-i sopteau in casti ce sa spuna. Concurentul lui s-a dus la acele discutii. La randul sau, concurentul lui l-a invitat la alte televiziuni, tot romanesti, tot din Romania, televiziuni care il mai si criticau. Johanis NU s-a dus la acele televiziuni. Ce a facut el atunci? A TRAS O LINIE SI A STABILIT PANA UNDE ESTE ROMANIA LUI SI CARE SUNT ROMANII LUI.
  Ulterior, NICIODATA nu a iesit din tiparul MARTURISIT DE EL INSUSI, DAR NEVAZU DE ROMANI. Petmanent a impartit tara in tabere pe care le-a smutit una impotriva celorlalte. Sa va reamintesc ca, presedinte fiind, EL A DECLARAT PUBLIC RAZBOI UNUI PARTID POLITIC IMPORTANT, DECI, IMPOTRIVA UNEI BUNE PARTI A POPULATIEI? Si ce au inteles romanii din toate astea, INCLUSIV PRESA? Au inteles ceea ce s-a vazut – AU VOTAT PENTRU EL LA DOUA ALEGERI SI DE ALTE DOUA ORI LA DOUA REFERENDUMURI CU INTREBARI FORMULATE DE EL LA CARE EL INSUSI NU A STIUT SA RASPUNDA, referendumuri care, prin rezultatele inregistrate, UNU A FAVORIZAT HOMOSEXUALITATEA, iar celalalt I-A ASCUNS PE PEDOFILI SI CRIMINALI in spatele SLOGANULUI CU LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI.
  Asa popor – Asa presedinte.

 6. Kakistocratie – Cei mai Incopemtenti, Corupti si Abjecti Cetateni se Afla la Guvernarea unui Stat.
  In 1990, Duminica Orbului a Facilitat Tranzitia de la Diktatura Stalinista Ceausista la Democratia Sekaturilor Originale FSN-iste si ReBotezarea Securitatii in SRI. Incepind cu 1996, Gasca Specialistului in Pietre Emil Constantinescu a Instaurat Kakistocratia Mioritica care, finalmente, a Culminat cu Echipele Cistigatoare ale Regimului Fanariot Iohannis si Abolirea Trecutului in Buna Traditie a Baronului Von Brukenthal.
  Toti Cetatenii care Simt si se Manifesta Romaneste sint Stampilati Extremisti de catre „cistigatori” ca Alina dela Tecuci sau Raluca Bot-de-Cal in timp ce Navetistul Klaus Iohannis Trudeste Saptaminal la Discursuri Amenintatoare despre AntiSemitismul Iobagilor Mioritici Scrise de Stapinii Lacheului.
  Este cit se poate de Evident faptul ca in Perimetrul Mioritic Kakistocratia Rage ca Vampirii pe Luna Plina.
  Solutia este Toporul Ancestral !

 7. Babiak, Neumann și Hare sugerează că 1 din 25, dintre directorii corporativi prezintă trăsături semnificative de personalitate tipice psihopatiei. 4% dintre oamenii care merg pe stradă sunt psihopați, cei mai răi ajung să fie ucigași în serie (ex: Hitler, Stalin, Rumsfeld, Bush, Kissinger etc.)
  Psihopatii arată a oameni și pot acționa ca oamenii, dar le lipsesc calitățile esențiale care ne fac umani. Nu au conștiință și nici posibilitatea de a dezvolta una, nu sunt creativi in sens benefic și nu iubesc. Viclenia și manipularea sistematica creează o mască aproape hipnotică de sănătate mentală, care le permite să treacă drept normali. Nu au rețineri în a distruge pe oricine le sta in cale, sunt oportunisti și nu au absolut nici o remuşcare. Iar dovezile arată că ei conduc lumea.

 8. CORECT domnule economist,iar românii dorm în „galoși”,incluzînd aici presa,administrația,politicienii și nu în ultimul rând „serviciili”.
  Cum ridică un patriot capul toți ticăloșii, trădătorii,cozile de topor sar la gîtul lui!

 9. Chapeau☆☆☆☆☆- un navetist submediocru, educat la scularie în spiritul lacatusului cu bonfaierul uzat, ingrat prin scrasinituri, orgolios prin prostie și impotenta, globalist cu fosa septica în suflet, fără idei, fără vocabular, fără viziune, lipsit de empatie, dragoste, compasiune și respect fata de țară și valorile ei. Intr-un cuvânt un mare rahat împachetat de securitate, licurici și alte servicii în staniol, frumos decorat și prezenta nație ca salvatorul ei, când de fapt este groparul, cioclul, destructuratorul, terminatorul prezentului și viitorului ei. PS. ma întreb sincer: e om sau o clona nereușită pusa sa experimenteze inumanul și antinationalalul cu satisfacție și multa, multa placere?

 10. Alegerile, un simplu ecercițiu de imaginație sădit în mintea ‘glodului’, vremelnicii răspund exclusiv cerințelor venite de la ‘Înaltele Porți’. oficial : ‘le mrge bine’.

 11. Evenimentele cumplite care s-au abătut asupra poporului român / țărilor române / României (războaie, molime, catastrofe naturale) vor rămâne aproape neimportante fata de catastrofa națională la care suntem aduși sub ultimul regim nenorocit din istorie, al ciumatului săsălau, joha !
  Unicul lui ” mandat” a fost înrobirea completă a țării și a românilor.
  Cât mai avem până la intrarea în incapacitate totala de plata sub povara datoriei externe ?
  Cate milioane de români vor fi in continuare obligați sa ia calea pribegiei, iar cei rămași sa devină simpli chiriași ?
  Când se vor preda străinătății ultimele părți din teritoriu, bogății naturale și economie ?
  In folosul cui ce devenim o bază militară străină, tot mai înarmată și agresivă ?

 12. Alegerile, un simplu exercițiu de imaginație sădit în mintea ‘glodului’, vremelnicii răspund exclusiv cerințelor venite de la ‘Înaltele Porți’. oficial : ‘le mrge bine’.

 13. Cine sunt cele mai mari GUNOAIE din istoria României?
  GUNOAIELE DIN SRI .
  Va reuși cineva să-i aresteze pe milionarii în euro , Maior , Coldea , Peptan sau Voinea ?
  Johannis e doar un FĂTĂLĂU.

 14. Poporul roman , aflat în disoluție , nu mai are de mult dreptul de a-si alege destinul.
  Alegerile sunt desigur un simulacru , o parodie mediatizata de ticăloși implementați de legi bolnave .
  În numele * democratiei * poporul roman a devenit populație și este decimat urmând a dispare .
  Numai naivii și prostii nativ nu- și dau seama .

 15. Inca din primele zile cand a hitarat sa intre in cursa, am calculat si interpretat numerologic tot ce inseamna plavan vechi, aparut nou si viitor in nesimtire, lux, mincini, ura, manipulari, cu recomandarea impusa „NU VOTATI INDIVIDUL CA VOM AVEA ZILE FOARTE GRELE, TRAIM KARMA NEGATIVA=RAZBUBAREA SI URA VISCERALA A ACESTUI INDIVID”. Premisa pe care functioneaza detasatul nesimtit de conationali la purtator, a fost din totdeauna si ramane: „fac prin tine pentru mine” si „scot castanele din jeratec cu mainile celorlalti”. Cat despre scoala acestui profil, nu la biblioteca sau ceva demn, exact la cursul de mediocritate srl absolvit pentru functie cu bataie lunga. In mare parte articolul, e corect dar diplomat in vocabular si exprimare. Suntem multi care inca stim aspectele acestor ani si, articolul e bun pentru cei care dau in amnezie, uita trecutul din cauze subiective. Cand e vorba de obiectivitate in analize, nu ai cum sa uiti prin ce ai trecut, raman urme, in comparatie cu subiectivismul care iti modifica starile si intervine uitarea.

 16. Autorule, in articolul 3 al protocolului secret al Pakt-ului Stalin-Hitler, redenumit de sovietici Ribbentrop-Molotov, se pomenea doar despre „dezinteresul Germaniei legat de Basarabia”. Ca sovieticii s-au autoservit si cu Bucovina sau ca au folosit creioane neascutite, la care o linie la scara reprezenta 30 de km, la care partea dinspre ei, nu dinspre RO, a contat, asta e altceva. Dar nu Iohannis e de vina…
  Germania chiar a considerat mereu ca URSS si-a depasit limitele Pakt-ului, rapirea Bucovinei fiind unul dintre motivele lor de atac din 1941. Iar a pune PSD-ul in coalitie a insemnat de fapt impartirea raspunderii cu partidul majoritar in vremurile foarte grele ce erau si inca vor urma. Partea proasta e ca acest partid nereformabil, identic cu cel din 1990, si-a pus din nou slugile proaste si nepricepute la ceva in viata, sa suga osanza poporului, singura lor obtiune fiind sa para ca dau ceva de la ei, cand de fapt dau fraierilor care-i voteaza doar bani imprumutati, din resturile ce le raman dupa vesnica devalizare a banului public, singura meserie la care se pricep. In RO nu a mai ramas niciun patriot iar in parlament sau guverne, oricum nu a fost vreunul vreodata.

 17. „Când nimeni nu putea ieși la 100 de metri de casă”
  (sub penalitatea unei amenzi de 20.000 de lei…..)

  -„in starea de urgenta” deceretata de cretintul Klaus IN CONDITIA DE ABUZ DE PUTERE,
  ultra vires dupa cum a Decis CRR in D152/2020 paragraful 105.

  prezidentu e vinovat de INALTA TRADARE!

 18. Un presedinte fara cunostinte economico -financiare este un individ manipulabil si periculos pentru societate.

 19. @ Kakistocratia ,nu vampirii rag la luna ci licantropii. In rest numai de bine .”Ghinion”.Da mare cu un Kaluass Joianniss Falssificatoriss. Si hot si mincinos si lenes. Ca si pliculetele alea „3in1 „.Dar eu stiam ca orice cistig declarat se impoziteaza in Romania,nu ? Daca el a declarat atitea case luate din „meditatii” , ANAF-ul (anafura lor) ce a facut pina acum ? Legea 18 ,aia cu ilicitul de pe vremea lui Ceausescu nu a fost inca abolita . Nu se mai aplica ? De ce ? Ca-i de pe vremea comunistilor ? In Marea Britanie se aplica legi de la 1350 incoace .Deci?

 20. @ marius – la scularie erai sculer matriter,dar puteai lucra lacatus in alte parti. Si nu „bonfaierul”ci bomfaierul se spune . Comparatia cu un meserias bun ( unul din scularie) cu suplinitorul de Agnita mi se pare degradanta , nu jenanta. Aveti comentarii pe care le apreciez,dar aici ati dat „cu bita-n balta”.Si sa stiti ca nu oricine poate fi sculer.Cu stima .

 21. Cui trebuia să fie fidelă România?Celor care o lăsaseră fără o treime din teritoriu și din populație,prin pacturi secrete sau bătând cu pumnul în masă?Celor care-după ce GARANTASERĂ granițele -așa ciuntite cum erau ele-își strămutau la greu diviziile din Romănia spre vest începând cu primăvara lui ’44,de ziceai că îi invită pe ruși să vină mai repede?Nu a existat un tratat de alianță cu Germania semnat de români,doar un tratat de colaborare economică-în cazul acesta,mai putem vorbi de o „alianță”sau de o „ocupație”?și apoi,de ce să nu urmăm și noi exemplul lui Horthy,cel căruia i se ridică azi statui și să le „servim”bieților trădați spusele lui Bismarck,pe care Horthy l-a citat la radioul național când anunța ieșirea din alianță:”Nu există națiune care să se jertfească pe altarul unei alianțe”-pentru nemți, asta se numește „realpolitik”;pentru alții-„trădare”?

 22. Cine l-a scos pe individ din mocirla sa,
  Cine l-a cocotat sa faca mocirla din tara,
  NU cumva trebuia cu suturi in fund scos afara
  Si fugarit cu ciomege scarnavia cea rea?

  De ce permiteti unei scursuri ,un despotic
  Sa -si bata joc de voi ,de popor
  N-ati castigat nici prestigiu nici spor
  Din contra v-a adus cu gatul in jugul haotic

  Dupa ce isi incheie prosteala nebuna
  Sa-l asteptam pe lichea ,pe juvetele anost
  Sa-l facem sa urle precum javra la luna
  Individul acesta pshopat si prost!

 23. Cine l-a scos pe individ din mocirla sa,
  Cine l-a cocotat sa faca mocirla din tara,
  NU cumva trebuia cu suturi in fund scos afara
  Si fugarit cu ciomege scarnavia cea rea?

  De ce permiteti unei scursuri ,un despotic
  Sa -si bata joc de voi ,de popor
  N-ati castigat nici prestigiu nici spor
  Din contra v-a adus cu gatul in jugul haotic

  Dupa ce isi incheie prosteala nebuna
  Sa-l asteptam pe lichea ,pe juvetele anost
  Sa-l facem sa urle precum javra la luna
  Individul acesta pshopat si prost!

  Sa-i culegem pe toti ce l-au lins in agodie
  Si sa le aratam ce inseamna tradator si jigodie!

 24. Ați ales bine poza-seamănă aproape perfect cu mentorul său,nazistul reciclat(pe bune) Paul Philippi;dacă tvr ar putea da în reluare emisiunile redacției de limba maghiară din anî ’90,’91(unde putea fi văzut „blândul” pastor)v-ați explica multe lucruri

 25. Felicitări pt articol! Eu susțin de ani buni că acest străin nu face decât rău, el și gașca sa. Cum îi radem?

 26. E vremea lor , a diavolilor din umbra , a securistilor si a parazitilor politici .. Cosmosul i-a lasat prada nebuniei, demenței , iar reflexul este sa-si omoare gazda.. Atata vor : sa mai poata suge viata din cat mai multe victime inca un an , inca o luna, inca o saptamana , inca o zi , inca o ora , inca un minut , pana in ultima secunda !

 27. Oneste?
  Eu nu pun mare preț pe ce spune profesorul. Am urmărit o emisiune, cred ca se numea:”La ceai cu romi”, sau nu știu exact( sunt ceva ani de atunci). Acesta, fără a avea dovezi, enumera mari romani ca fiind romi. Nu m-ar fi deranjat cu nimic dacă ar fi fost romi, tot mari oameni au fost și au rămas în istorie, și mai și spunea ca dacă ar avea curajul sa spună ca Brâncuși a fost rom, ar fi decapitat. Ii enumera pe Mihai Viteazul, A.I. Cuza, Victor Babeș…Referirea la președinte -„verișorii nemți” și faptul ca nu are copii, denota lipsa de bun simt și frustrare. I-ar trebui și lui un profil psihologic făcut de un specialist. Ca președintele a mai făcut și greșeli, nu contest, dar asta nu inseamna ca a greșit mereu. Știu ca îmi voi lua papara (nu îmi pasa), dar dintre Ponta, Dancila și Iohannis, nu avea cum sa iasă la vot decât Iohannis. Sa vedem ce „concurenta” va fi la următoarele alegeri. Când aceasta este oferta, ce așteptări sa avem? Eu de mult nu îmi mai fac speranțe. Politicienii se înjură de ochii lumii, iar când nu sunt la vedere, sunt prieteni.

 28. Sa- scoatem in fata pe toti cei ca el
  Incepand cu Rares cu batistuta,rujatul,
  Si sa le aratam cine e ,,imparatul”
  Gol, fara reazemul unui stat paralel !

  Cand ajunge ghiorlanul stapan pe mosie,
  Il spanzura pe tac-su ,doar asta se stie!

 29. —ACEST ADUS,PUS,MENȚINUT,DE CĂTRE CEI CĂRORA TREBUIE SĂ LE MULȚUMIM,DINTRE CARE NIMENI NU A PUS BARZA,SĂ-L BAGE UNDE A IEȘIT.
  —ACUM CONSTAT,CU TOATĂ SCÂRBA,CĂ VĂ DUCE PE TOȚI TASTELE SĂ-L CRITICAȚI,IAR MÂNA ȘI CAPUL,V-AU PIRONIT ÎN INACȚIUNE,CĂ DOAR,
  INTRAȚI ȘI VOI ÎN ISTORIE,CA OPOZANȚI AI CELOR,CARE AU ACȚIONAT ASUPRA TRĂDORILOR cândva.
  —MULȚUMIRI COTIDANULUI RO.CU STIMĂ.Gh.N.

 30. Opinia este perfecta ! Cred ca problema este Republica, care creeaza un asemenea post. Post care il ocupi in urma prea multor compromisuri. Fie numai si din o asemenea perspectiva poate nu va merge niciodata Republica la noi – sa tina lumea minte – , nu merge in Romania, pentru ca si asa era greu cu politicienii in timp ce eram Monarhie!Sigur ca toti tampitii arunca tot ce era rau in capul Regelui, de parca era pe vremea feudalismului, (azi parca suntem in feugalism de fapt). Una e sa numeasca Monarhul, Procurorul General sau Sefii Serviciilor, nu ? – care Servicii ne pun in fata candidatii alesi de ei si usor de dirijat de Undeva! Sau intr-o Republica poate e bine sa facem referendumuri, mai pentru orice, chiar daca nea Gogu la inceput poate vota gresit de cateva ori, dar nu suntem chiar tampiti sa ne ardem cu tesla de fiecare data, in timp o sa chibzuiasca bine cand va simti efectele votului sau! Parerea mea !!!

 31. Da, cronologic si lucid articol. Am propus de nenumarate ori punerea sub acuzare pentru inalta tradare a acestui presedinte . Am scris textul restrans al acuzarii, dar nimic …. romanii tac , stau si rabda. Sper ca se va face dreptate odata si odata. Sper ca cei care l-au votat se vor căi macar in fata lui Dumnezeu. Cei care l-au sustinut si behait pentru el vor primi pedeapsa suprema. Desis Bogdan, Banul Orb Lucovid…. Falcone… etc., vor fi scuipati la drumul mare, dati cu catran si tavaliti in pene .

 32. Articol pentru știrbi, asistați social și bugetari.
  66% din populația acestei țări, toți intelectuali, cu afaceri proprii de succes dezavuează acest articol.
  π R²!
  Ghinion.

 33. Mulțumesc pentru articol!!!De mult spun aceste lucruri despre individ .IDIOT UTIL,caracterizarea perfecta făcută de ziaristul polonez.

 34. Omul cu geaca ROSIE este un instigator asa cum a dovedit-o tuturor cand s-a asezat in fruntea agitatorilor sorosisti ce aveau misiunea de a face un ‘maidan’ la Bucuresti. A fost prostie, a fost iresponsabilitate, a fost obedienta fata de stapanii sai? Oricum, oricare din variante il descalifica ca presedinte.

 35. Eu unul as fi intitulat articolul „Iohannis sau Monumentul Inutilitatii Nationale” … totusi, daca ma gindesc bine, in scurta dar malefica serie a „presedintilor” care au muncit temeinic la „opera” de distrugere a Romaniei ultimilor 30 si ceva de ani, Iohannis are rolul sau bine definit, pe linia trasata pe alte meridiane. Distrugere „Pas cu pas”, doar titlul „capodoperei” trebuie bine inteles …

 36. Nu, nu una din nenumaratele case „luate din meditatii”, ci pe la casa de incasat bani ! … Eu unul inca mai sper ca, la sfirsitul acestor zece ani dintre cei mai negri ai istoriei moderne a Romaniei, sa se gaseasca cineva sau „niste cineva” care sa-i faca plingere penala (pentru „abuz de putere”, sa zicem, sau „folosirea discretionara si ilegala a banului public”) si sa puna dracu’ pe aceasta momiie inutila si bugetofaga sa-si plateasca macar deplasarile saptaminale pe ruta Bucuresti-Sibiu si retur, fara absolut nici o justificare care sa tina de exercitarea functiei prezidentiale (zexe !)

 37. Acum câteva zile cineva recomanda un program cu trei puncte pentru redresarea economiei,
  1.arestarea guvernului,
  2.alegeri anticipate parlamentare,
  3.demiterea președintelui…

 38. Soluția pentru România sunt alegerile anticipate pentru președinție,după suspendarea președintelui Johannis pentru;încălcarea Constituției României de a nu reprezenta interesele cetățenilor români,numai pe cele maghiare ,secuiești și săsești.Leneveala,concediul prelungit,somnul până la 10 dimineața,somnul de frumusețe de după amiază,lipsa interesului de a participa la reformarea statului prin debirocratizare,cruzimea și nepăsarea fata de înfometarea bătrânilor pensionari cu pensii rușinos de mici pentru o țară europeană.Acestea sunt doar câteva elemente de care trebuie sa tina seama politrucii nostri, fie ei si sinecuristi și mai ales de către celălalt sibian,ucigaș de teroriști în Afganistan și ucigaș de pensionari prin înfometare în România.,,Sculati voi oropsiți ai vietii,voi osândiți la foame sus!;,,Străinii”doar analizează posibilitatea de a marii pensiile și din cauza lăcomiei,corupției și cruzimii le da de fiecare data cu minus.

 39. Basescu, ulterior Jonnahis sunt presedintii inregimentati in armata popularilor lui Merkel.
  Falange desprinse din diverse servicii purtatoare de pistol au fost cumparate de Soros (sa zicem generic asa) si popularii saxoni din UE. Cei doi presedinti au devenit ulterior niste marionete in minile popularilor dar li s-a lasat iluzia ca mai pot face si ei cate-o traznaie. Vezi campania de distrugere a opozitiei prin politia politica executata de tandemul Kovesi-Coldea. Ulterior, americanii reusind sa desprinda Germania de planurile comune cu Russia printre care si sporirea influentei Russiei in Balkani, l-au preluat pe Jonnahis din mers si astazi, folosindu-se de pozitia si naivitatea sa il folosesc pe post de. . . ce vor ei.
  Jonnahis este un individ simplu si rudimentar. Orgoliul si aroganta i se potrivesc perfect peste golul caracterului si vin din autosuficienta sfertodoctulu lipsit de empatie. Uraste cu putere orice si pe oricine, fara motiv aparent, doar pentru ca asa simte si poate la acel moment.

 40. Aolei muica!66%telectuali sunt multumiti !Dar 66% este 6 din zece ba elf drogat!Sigur esti securistoid care ati ucis lumea cu hexifarma ,bai onanie Acum capusati statul si lingeti la sas ca va permite Daca nu v-ar permite l-ati baga urgent la puscarie cu cucuveaua si portocalele voastre cum l-ati bagat nevinovat pe DRagnia!Va vine randul la fel ca Petrovului pentru ca sunteti din acelasi aluat de cacat !

 41. Asta nu e in stare sa faca ceva, in 2 zile pe saptamana, cat sta la munca, este opera la Dumbrava Minunata care opereaza din spatele lui. V-a prostit si pe voi. Oricum, ati amutit la omorarea unei femei, ziarista, aruncata in aer pentru ce gandeste si ce vorbeste. Cand se va intampla cu voi, nimeni va va apara, terorisnul nazist este legitimat de voi. Continuati-va autodistrugerea ! 10 ani cu Ilici, 10 ani cu Bas, 10 ani cu Joha. Acum vreti sa aduceti gitano-legionarismul, daca ar putea exista o minoritate de ciorditori care sa conduca de afara, unde-s banii de sutit.

 42. @otova Adauga si jumatate din diaspora care pe langa ca sunt intelectuali cu afaceri propii de succesuri mai sunt si tineri, frumosi si liberi. Si uite asa avem o majoritate zdrobitoare care resping acuzatiile marsave aduse iubitului nostru conducator. Toti de aici ar merita un sejur intr-un lagar de concentrare pentru blasfemiile rostite. Vine si vremea aia, fara grija..

 43. Domnule profesor, îl supra apreciați. E prea complicat pentru el s-a Urleasca planuri, să manevreze oamenii. Omul lucrează la plesneala-sai fie bine. O funcție caldă, înconjurat de neica nimeni. Îl suspectați de inteligență?Băse a făcut la fel, Iliescu și Constantinescu dezastru?Atît poate livra aceasta țară în acest moment.

 44. Foarte bun rechizitoriul și cu siguranță va servi la condamnarea lui, în contumacie probabil, pentru că-l vor extrage din Țară pentru a nu începe să dea pe goarnă!
  Mă surprinde însă că nu s-a amintit nimic de nesimțirea crasă, impardonabilă de a face săptămânal naveta de la Cotroceni la Carmencita, pe banii noștri și pe nervii tuturor participanților la traficul de pe traseul ce-i duce hoitul politic cu girofar și coloană , nu cu cruce și coroane.
  De prost ce este, sfătuit sau din naștere, nu degeaba cei de la Forumul German îl dezmierdau „Augustin Prostul” a încurcat borcanele cu viruși și a spus singura frază frază adevărată, că nu-i nici un virus, ci doar o scorneală.
  E drept că a PSD , a zis dulapul vOrbitor de Cărtărescu, deși era scorneala altora, dar de data asta prostia l-a scutit de a mai minți cu nerușinare.
  O altă omisiune este cea cu defilarea cu geaca roșie, și ar mai fi, dar probabil că se vor scoate pe tapet la timpul potrivit. Speră că anul acesta, nu mai târziu, că ar fi de râsul lumii să mai petrecem și iarna asta cu unii ca el …

 45. „Toti de aici ar merita un sejur intr-un lagar de concentrare pentru blasfemiile rostite.”

  Gitano-legionar, fascist, nazist sau ukran ? Mai repede balamuc, ca nu stie ce poate sa pateasca. Mai nou se arunca in aer pebtru idei si pareri, terorism legitimat de voi.

 46. Mămăligarilor, ciocu’ mic că voi l-aţi votat! Aţi uitat scorul de la alegeri? Sparanghel Vodă v-a pus cizma pe gât. ‘Geaba vă smiorcăiţi şi cârcotiţi prin virtual – LUI NU-I PASĂ!

 47. De acord cu tot ce contine articolul, doar ca Iohannis nu are DUH ci DUHOARE. Este singurul aamendament la acest articol.

 48. realitatea romaneasca 44 la suta din populatie este analfabeta…domnu sociolog nu cred ca a observat ca sint multi habarnisti care voteaza si sint usor de influentat…de massmedia editat ….johanis este neamt si protestant….asta ii defineste caracterul si comportamentul….mizerabil…

 49. Pe turistul sforar Iohannis l-au aterizat unii de afara sa le apere interele. Toate guvernele lui mai hoatze ca ale PSD. Si incopmpetente.
  Priministri Orban, Citu si Ciuca unor guverne cu bube-n cap impreuna cu USR au reusit sa ingroape economoa

 50. Dumnezeu o sa-i faca fisa psihologica.pedeapsa divina va veni.
  Noi sa nu ne plangem,ca noi i-am dat doua mandate.noi si sts-ul.va ramane in istorie ordonanta 214 prin care DRAGNEA a vrut sa dea ceva si tarii.si romanii au scuipat pe ea.deci pe johanis i-l meritam.sa nu ne mintim.

 51. Întrebarea este cine și când îl elimina pe el, gașca de corupți ai lui pahontu și așa zisii consilieri. Că sunt apărați de mariners și seals. Aia care îl duc cu mașina nici nu știu românește. Ii e frica de români.

 52. Domnule tomlin,linisteste-te.poate tu ne urasti,dar noi nu te uram,oricate grozavii ai scrie.daca vrei sa te impaci cu tine insuti in primul rand,eu te invit la Bran,ca aici m-am nascut.
  Romanii nu sunt dusmanii tai.tu esti singurul tau dusman.sa ai un week end fain si relaxat,domnul meu.

 53. Domnule marinar,omul e amenintat si santajat.alea 6 case luate prin meditatii si altele,duc la puscarie.arogantul e cel mai mare aparator al semitilor.asta dupa ce forumul etnicilor germani a intrat in posesia caselor evreiesti,confiscate de nazisti.deci,despre ce vorbim?
  Problema e ca acest individ arogant cu noi,eu sluga umila la multi stapani.are multe guri de hranit individul.

 54. @R.C.: suntem de acord. Privind, însa, tradarile din partea „rasei superioare”, adauga si Stalingrad-ul, 1942-1943, unde i-a lasat pe români, si dinadins, în linia I, carne de tun si de înghetat de frig. Stalingradul trebuind sa fie plin de cadavre de soldati români necunoscuti, carora nimeni nu le-a ridicat vreodata vreun monument funerar.

 55. Johannis o pierdere de timp penru romani, a ajuns o marioneta Presedinte, si de 10 ani ne vinde, acest golan sibian, o putoare dupa chip si fapta, o rusine pentru romani

 56. Cand un prst si un vandut detine puterea se crede Dumezeu, da el el numai o hartie de sters la editat pentru stapanii lui, un zero, un tradator, sa ne lase sa plece in editat

 57. KLAUS WERNER IOHANNIS, UN AVENTURIER, LUCRAT DE B.N.D. PENTRU A FI CEL MAI INUTIL DINTRE ROMANI, DAR CEL MAI UTIL NEMTILOR. D.G.I.A. IL ARE BINE DOCUMEMTAT PE SUPLINITOR, CARE A FOST PREGATIT DE PE BANCILE FACULTATII, APOI IMPINS LA TREABA. ROLUL LUI CARMEN GEORGETA IOHANNIS ESTE INSA MULT MAI COMPLEX DECAT PARE! UN OM DE STAT CARE A ESUAT ATAT IN VIATA PERSONALA( POM FARA ROD) CAT SI IN VIATA SOCIALA( LACOM DE AVERI, MISCARI SUSPECTE DE AVERE PESTE GRANITA, PARINTI EXPATI, SINGUR IN ROMANIA, DAR CU ARANJAMENTE DE DUCA, INFRACTIUNI COMISE IN NUMELE NEVESTEI) ZERO BARAT CA BARBAT( CAND AI ASPECT SI MERS DE TOPARLAN, CAND TE GATESTI CA UN CHELNER SI NEVASTA ISI PUNE POALELE IN CAP CU TINUTA DE BISERICA, SA NU MERGEM SPRE ALTELE…TE INTREBI, AL CUI LOC IN LUME IL OCUPA TRACTORISTUL DE IOHANNIS, CARE TOATA VIATA LUI A JUCAT ROLURI DE SUPLINITOR, PRECUM ZELENSKI DE ACTOR DE MANA A 7 A, SINGURUL LUI ROL FIIND DE MASCARICI AL LUMII. NUMAI CA IOHANNIS A FACUT DIN ROMANIA CIRCUL KRUTKI, CU POFTA LUI A CONDUCE NAZI NEMTESTE! STA CU VALIZELE FACUTE VITEAZUL DE EL ..SI SE SPALA DES PE MAINI! TRACTORISTUL NESPALAT CARE INVATA POPORUL SA SE SPELE PE MAINI CA SA II UMPLE LUI CONTURILE! O RUSINE DE OM…VESNIC SUPLINITOR..
  INLOCUITOR…NICIODATA BARBAT ASUMAT IN CEVA!!!

 58. Foarte bun articolul , foarte buna descrierea acestui tantalau si incadrarea de tip Tulburare opoziționale ( ODD ) listat în DSM-5 ca „un model de furios / iritabil starea de spirit, comportament argumentativ / sfidătoare sau razbunator“. Dar se pare ca incadradea facuta de ziarista poloneza (imi scapa numele) de ‘Idiot util” i se potriveste cel mai bine .

 59. Cei 38% care au votat pentru Iohannis il merita! Restul il merita si ei pentru ca au fost mult mai multi si n-au facut nimic! Asa cum nu au facut nimic dupa ce au vazut imaginile video cum se numara sacii cu voturi noaptea ca usristii la sectorul 1. E adevarat ca seful al mare de peste ocean nu da voie la revolutii portocalii si nici maidane decat in Ucraina si se supara rau cand facem referendumuri democratice de demitere. Asa ca doar nu vrem sa-l suparam pe sefu al mare, nu-i asa? Ssst si liniste….urmeaza exercitiile de taiere a curentului!

 60. Sa ne înțelegem.
  Termenul de stat eșuat îmi aparține.ioh cel editat știe.i-a șoptit sri(șeful SRI e cu delegație,deci nu răspunde.capii serviciilor secrete sunt ori vânduți ori idioți-majoritatea).si e veche.statul a eșuat demult.pot scrie o carte,cu fapte și trimiteri către dovezi)
  Planurile lui sunt multe.asta ca șef nato e caduc….guvernator al Transilvaniei e următorul.intai va permite independenta banatului.pentru asta din urmă planurile sunt avansate.in următoarele luni.sunt legate direct de Ucraina.unul din impedimente e Alin Nica.trinitatea de Timiș e incompletă.spre deosebire de trinitatea din Caraș Severin.
  PS.luati dosarul meu de urmărire Sri,DIICOT,etc, înregistrările.si verificați.vreti nume, întrebați.pentru vine un moment in care veți răspunde de ce?nu ați făcut nimic…de exemplu alegerile din Timișoara și sector 1buc.in Timișoara personajul nu există,are identitate falsificată… sector 1 furt.si in Timișoara a fost furt.au anulat peste 50.000 de SÂNGE DE ROMAN ZICI?

 61. Cine se asemana se aduna in PNL Citu, Orban, Rares Bogdan sub cobducerea sefului Iohannis care considera ca el este ca Ceausescu toate i se vor subordona lui orice ar fi. Sa-i aminteasca liberalii ca nu este sef de stat, este presdinte ales in functie sa-i reprezinte in mod egal pe toti cetatenii romani, care este un intreg mai mare decat poporul meu.
  Dupa interesele urmarite de guwernare poporul meu este de fapt un grup de nomenclaturisti si securisti regimul lui Iohanni si regimul lui Ceausescu au inca in comun, Iohannis si Ceausescu impart mai mult de niste apucaturi si obiceiuri.
  Regimurile vin si pleaca
  A plecat odata cu Ceasca.
  O pleaca si UE odata cu Iohannis?

 62. De 25 de ani Iohannis si-a inghetat postul de profesor de cand a fost ales primar. La fel o sa inghete si postul de presedinte. Vine iarna, vin facturile marite o ocazie buna de a o sterge pe la NATO pe salarii bine macar pana trece hopul.

 63. Capul exulta, natiunea-i duruta, tara arde si clanurile infractionale din politica plus complicii se chiaptana. Sloganele mizerabile, gen: aveti incredere in politica si guvern plus cotroceni, suntel in slujba poporului(care popor, caposii straini care dicteaza) au devenit prin transformare bataie de joc si distrugere crase in absolut tot ce inca mai exista in Romania. Va apara si sustine cotrocenii si guvernul, ambele politice dovedite prin toate actiunile practicate si verbal ca fiind cea mai puternica adunatura de clanuri infractionale din Romania, care te apara, canci, de orice rau si greu atata timp cat traiesti in interiorul tarii numita Romania! Cum si cand? De exemplu: de violenta crasa si violuri, cu suspendare sau o sansa pentru a continua infractionalitatea deja practicata cu vechime! Alt exemplu: protejare de saracie pentru o viata si un nivel de trai decent conform anilor in care traim, cum?, prin mentinerea in saracie si mai crunta! Alt exemplu: asigurarea si protectia sanatatii pacientului, cum?, prin introducerea fortat si obligatoriu a unor tratamente in bobota si vaxxinuri tip cobai pe riscul sanatatii si vietii cetateanului, riscul e tot a cetateanului prin moarte lenta si sigura, plus tratamentul cadrelor medicale oferit gratuit bolnavilor prin jicniri si ofense plus atinferi sau legati violent de paturi! Alte exemple: umilintele cetateanului la orice ghiseu, calitatea produselor din comert(nu de la producatorii reali), preturile crescute peste noapte mai ceva ca picaturile de ploaie care cad in intensitate mare despre care nici nu se ating pentru a fi stabilizate cat de cat!

 64. Completare: Alte exemple: umilintele cetateanului la orice ghiseu, calitatea produselor din comert(nu de la producatorii reali), preturile crescute peste noapte mai ceva ca picaturile de ploaie care cad in intensitate mare despre care nici nu se ating pentru a fi stabilizate cat de cat! Alt exemplu: infractori pedepsiti in Romania liberi in alte tari dar isi continua activitatea in escrocherii in Romania(vezi exemplul clar cu infractorul fugit in republica Moldova care transmite live pe tv, cica Romania ajuta aceasta tara unde sunt depozitati infractorii pedepsiti dar nereturnati in Romania care, cica e sora romanicai! Sa va creada bebelusii guvernule si justitie!), sau, infractori care au comis infractiuni in alte tari sau din Romania prejudiciind alte tari, sunt „protejati” prin transfer in tarile in care au fost pedepsiti, ulterior tot cu suspendare, in sanul familiei largite pentru o noua sansa la continuarea infractiunilor! Sloganul „vrem o tara ca afara,…sa traim bine” este tot ce trebuia de succes dar realizat in Romania cu contributia in firta a acestor clanuri politice din guvern si cotro-balos!

 65. Prima prioritate a clasei politice din România trebuie să fie suspendarea președintelui Johannis, pentru acțiuni dușmănoase la adresa independenței și suveranității teritoriale a României.Sa te întâlnești de 4 ori în trei luni cu președinta Ungariei revizioniste ce forțează autonomia teritorială a Transilvaniei pe criterii etnice,și să nu te întâlnești nici măcar o dată cu reprezentanții societății civile anul acesta,cu liderii sindicali,cu asociațiile de pensionari care plâng de foame la poarta de la Cotroceni,sa refuzi sa asculti până și cererile asociațiilor rezerviștilor militari ,care nu cer decât aplicarea legii și eliminarea discriminărilor in functie de data ieșirii la pensie,este strigător la cer.Dar cu președinta Ungariei Katalin Novak are timp sa se întâlnească lunar sa discute, cum sa facă în secret autonomie maghiara și secuiască în așa fel sa nu se răscoale poporul român, chinuit de foame și de sărăcie.Katalin Novak a ales sa exploateze la maxim lăcomia și repulsia președintelui fata de tot ceea ce este românesc,în scopul dezmembrării țării noastre,fara că președintele să reacționeze.Asta înseamna trădare și este valabil pentru toți liderii politici care participa la ruinarea și distrugerea României.Poporul Român așteaptă în suferință și sărăcie un semn de la Dumnezeu,sa le dea un lider cum a mai avut în istorie ca Vlad Tepes,Mihai Viteazul,regele Carol întâi,Ferdinand Întregitorul,regina Maria a României care să pedepsească pe acești trădători care au distrus Romania.Radeti voi acum că aveți pâinea și cuțitul,dar va veni și vremea când veți suporta judecata de la Dumnezeu și de la poporul român înșelat și furat până la sânge,până la os.

 66. Ar mai fi de adaugat, pe langa multe altele, faptul ca am platit si platim miliarde de euro/dolari pe vechituri de armament, sub pretextul de a ne putea apara de rusi. De fapt, in opinia mea, nu este decat o mita camumflata, data
  tarilor cu influenta in organizatia nord-atlantica, in speranta ca o sa fie numit secretar general NATO.

 67. Facts/Fapte
  1.iohannis a schimbat 9 prim-ministrii in 8 ani si si-a propus 10 in 10 ani(„rotativa”):ponta,ciolos,shhaideh,grindeanu,tudose,dancila,orban,citu,ciuca
  2.iohannis are vreo 40 dosare penale din care 17 la un singur procuror,pca alba iulia
  Dosarul nr. 66/P/2001, la care s-a conexat dosarul nr. 58/P/2003
  Dosarul nr. 86/P/2001
  Dosarul nr. 263/P/2005
  Dosarul nr. 42/P/2006
  Dosarul nr. 126/P/2006
  Dosarul nr. 392/P/2006
  Dosarul nr. 417/P/2006
  Dosarul nr. 419/P/2006
  Dosarul nr. 844/P/2009
  Dosarul nr. 520/P/2010
  Dosarul nr. 64/P/2011
  Dosarul nr. 89/P/2011
  Dosarul nr. 702/P/2011
  Dosarul nr. 411/P/2013
  Dosarul nr. 595/P/2014
  Dosarul nr. 625/P/2014
  Dosar penal nr. 715/P/2018
  3.tatal lui carmen iohannis este fostul sef al Securitatii Sibiu, isi semna indicativele cu pseudonimul “Nurca” sau “Blanarul”.ion lăzurcă nu a fost blănar bogat din Rășinari, ci un sărăntoc din Sântu, unde rudele i-au demolat casa modestă după ce a murit și au ridicat alta.
  4.banii lui iohannis,au fost plasați de van groningen la viena!
  5.banca unde si-a plasat iohannis banii i-a facut acestuia oferat pentru marirea chiriei-o premiera in istoria imobiliarelor
  6.aceiasi banca il are ca angajat pe baiatul ultimului premier desemnat de acesta,ciuca

 68. @ Liviu: Secretarul general NATO este un functionar, adica o sluga care nu decide nimic. Dar si ca purtator de cuvinte ale stapanilor trebuie sa iti functioneze bibilica. Stiu si aia ca nu este cazul lui Verner. A afirmat si Alina Mungiu ca nu se pune aceasta problema in cazul sau.

 69. Indiferent cine ar fi fost chiriaș la Cotroceni, lucrurile ar fi fost fix la fel. Ce e atît de greu de înțeles că statutul de colonie al României e generatorul tuturor problemelor cu care se confruntă..Nimeni , dar absolut nimeni, din cei ce s-au perindat la cîrma țarii nu au făcut nimic în acest sens, ba dimpotrivă, slugărnicia și supunerea e totală, de la cel mai mare pînă la cel mai mic slujbaș .Pînă cînd acest statut nu se schimbă, lucrurile vor merge la fel, chiar daca sub masca democratiei, pe scaunul de chiriaș al Cotrocenilor va sta altcineva !

 70. Este stiut ca acest personaj este un tradator al romanilor, dar romanii ce au facut pina acum? Se uita pasiv la cum isi bate joc de o natiune! Trebuia gonit in momentul in care a declarat FDG urmasa organizatiei naziste GEG care a fost desfintata prin lege si a improprietarit-o cu bunuri din proprietatea statului! O tradare a Romaniei fara precedent de miliarde de EURO si ramasa nepedepsita, trecuta cu vederea!

 71. Aburesti ca orice securist activ si la pensie. Cine-l va opri pe viitorul presedinte sa initieze referendumul pentru iesirea Romaniei din UE? Macar sa stim ce vor romanii. Votam Diana Sosoaca!

 72. Iohannis va modifice Constitutia sa treaca prima lege de respectar Legeq Bunului Plac, dupa placul prezidential.

  In Europa se prefigureaza o toamana si iarna agitata de protesre, din cauza preturilor in general si la energie in special.

  De cand este in functie guvernul meu s-a chinuit sa tot inchida termocentrale cu preturile marite la energie multe industrii se vor inchide sau reduce activitatea. Interesul cui il urmaresc guwernantii prin preturile marite de producatorii de energie de stat, pe langa datoriile uriase in mod sigur nu interese natioanale. Au inchis gura PSD i-au adus la ciolanul puterii.
  Contextul intern cel dupa pandemie si international cel mai prost, exact cu cine nu trebuie sa fie la putere in acest moment.
  Cel mai.rau presedinte si guvern in cea mai proasta situatie creata tot de guvernele lui Iohannis, Orban si Citu.

 73. Pe tradatorul asta il doare-n cot, sa nu zic ca-l doare altundeva de parerea romanilor!

 74. adrian onciu-serverul de la Cotroceni cu informații Top Secret venite de la servicii are o conexiune directă la calculatorul NSA-Agenția de Securitate Națională a SUA
  DEEP STATE/Serviciile secrete
  Din moment ce serviciile, în special SRI și SIE, au contribuții majore în chestiuni ce țin de ”siguranța națională”, românii au fost instruiți să creadă că orice gest venit în sprijinul acestor instituții reprezintă un act patriotic, binevenit.De la sine înțeles.
  Dacă între Securitate și Partidul Comunist s-a dat o luptă vizibilă pentru putere înainte de 1989, Revoluția a marcat o cotitură. Securitatea a controlat din ce în ce mai tare partidul-moștenitor (PSD), iar ulterior întreaga scenă politică. Atât în Parlament, cât și în guvern și alte instituții-cheie, promovează și rămân în funcții cu preponderență oameni bine ancorați în Servicii. Fie că sunt colaboratori sau ofițeri sub acoperire.
  Concret.România are un parteneriat strategic cu Statele Unite, care implică și o foarte strânsă colaborare a serviciilor secrete.De altfel, ele au colaborat excelent și în campania anti-teroristă din Orientul Mijlociu.Acolo s-au cimentat relații la nivel personal. Toate sursele și rețelele României construite de Securitatea lui Ceaușescu au fost puse la dispoziția Pentagonului.
  Surse neoficiale spun că în acest moment relația de parteneriat este atât de strânsă, încât serverul de la Cotroceni cu informații Top Secret venite de la servicii are o conexiune directă la calculatorul NSA (Agenția de Securitate Națională a SUA).
  Cât timp Iohannis numește șefii serviciilor secrete, nimeni nu mișcă în front.Rămânem deciși să suportăm durerea facturilor de la iarnă și a probabilului colaps economic
  t.me/onciu /1684 4.7Kviews adrian onciu,edited Aug 30 at 10:27

 75. Cred că trebuia amintit și bătaia de joc cu Legea privind declararea date de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. Contestarea la CCR, retrimiterea în Parlament, sabotarea efectiv a Legii doar pentru că a fost inițiată de doi psd-iști.

 76. Chiar NU l-am votat nici pe el si nici partidul lui sau pe unul care l-au susțin pe el.

 77. „Chiar NU l-am votat nici pe el si nici partidul lui sau pe unul care l-au susțin pe el.”

  O noua dovada ca daca votul tau ar conta, nu ai mai fi lasat sa votezi.

 78. Constantin Valentin-Ionut
  Inainte de 1989 nu a fost nici o lupta vizibila pentru putere intre PCR si ”Secoritate”.Nu cîrîia nimeni in fata partidului,daca aveai asemenea intentie ,erai debarcat urgent .Dupa 1990 cînd lucrurile s-au mai calamat ,au aparut diversi șefi ai albaștrilor,gen Pleșiță,ori Filip Teodorescu și alții,care prin poveștile spuse au arătat amatorismul serviciului din care făceau parte.Zi și tu unul din sistem care a luptat pentru putere,Iulian Vlad sau Neagoe,indivizi de tipul lui Victor Stanculescu ,care se baga și nu participă?

 79. Iohamnis e e marioneta ca si zelensky. Lumea e lamurita individul e depasit. E un nesimtit arogant. Un individ fara scrupule foarte limitat. Ne am scapat de monarhie ne scapam si de iohannis.

 80. Pentru @Joe
  Cine-l va opri pe viitorul presedinte sa initieze referendumul pentru iesirea Romaniei din UE? Dosarul din sertar,îl va opri. Nici acum dupa atîția ani ,nu ai înțeles cum funcționează colonia ?

 81. @@
  Un Raspuns Simplu.
  Niste baietzi si fete in 1989 s-au asezat la „masa”.
  Si au inceput sa imparta.
  Banii si Puterea.
  Asa s-a nascut burghezia muncitoreasca definita de lenin aici,in Romania.
  Doar ca s-au „incurcat in socoteli”.
  Au descoperit ca banii si puterea sunt interdependente,intrepatrunse.
  Si De Aici Scandalul.
  Sincer scandalul intre falangele securitatii in Romania mai are un pic si face 18 ani.Oficial.
  Neoficial a fost razboi de la inceput,doar ca nu la vedere.
  Toate Bune!!!

 82. Atita timp cit la Cotroceni va fi acest individ Johannis,sa fiti siguri ca tara se afla in mare pericol iar romanii vor avea de la zi la zi si mai multe probleme .

 83. Nu face decât exact ceea ce i se dictează,. Intern de mafia cu epoleți, adică statul paralel, iar din extern de licurici.. Deci e prizonierul obligațiilor asumate de romania, de guverne și de fapt prea puțin poate face in vre-un sens sau altul al evenimentelor..Romania e in disoluție și falimentară de când s-a vândut la NATO..Pas cu pas fiind eșuat, se destramă..

 84. De multe ori ma intreb daca acestui om nu ii ieste rusine cind aude si vede ca nu este iubit de poporul roman si majoritatea romanilor si-ar dorii sa plece de la Cotroceni cit mai repede .O simpla demisie a lui ar fi bine venita.

 85. @Marele Urs ,,intr-un sens” sau altul, mosule. Multi sacali ca tine au stat in istorie pe marginea dezastrului romanesc administrat de straini, dar niciodata nu au avut ocazia sa se manifeste public, practic la scara mondiala. Macar pentru asta sa inveti romaneste corect. Pariez ca vorbesti mai stricat decat ai scris.

 86. @ astrobalamuc.. Am avut și note mici la limba română, recunosc, dar mă gândesc că mă descurc mai bine ca mulți români in limba lor. In plus nu mă laud, dar vorbesc incă vre-o câteva limbi străine, pe lângă maghiara maternă,.. Și nu prea am fost atenționat că greșesc in scris sau vorbit.. Eu cred că tu trebuie să-ți revizuiești cunoștințele de limba română..In rest, românu e doar cocoașă pe spinarea maghiarului din romania, care s-ar descurca mult mai bine fără o ”autoritate” bleagă, coruptă și ticăloasă românească.. Vă săpați groapa singuri bre, patriotule,..

 87. @ Marele Urs
  Felicitări !
  Aveți perfectă dreptate !
  Părerile / opiniile dvs. sunt perfect dovedite / demonstrate (și) prin articolul „Iohannis sau Duhul Răzbunării” („Cotidianul”, 03.09.2022).
  Lectură plăcută !

 88. Ursule, daca te doare cocoasa, cara-te in Mongolia, de unde ai venit! Noi nu te tinem cu forta. Si ia-l si pe sas cu tine, ca prea se uita frumos.

 89. ardelene, apara-ți nemtii, care dupa ce ne-au furat Transilvania (n-au putut pe toata atunci, dar urma) nu se mai incurcau cu Basarabia care era destinata aliatului sau rus. Nu-i mai căina ca te faci de râs.

 90. @Geaca rosie (20.17) daca ”A fost prostie, a fost iresponsabilitate, a fost obedienta fata de stapanii sai?”
  Raspuns: organizatorii erau grupul de la kolosvar care i-au motivat pe de ardelenii care intotdeauna au votat contra patriotilor, ca deh, ei e mai aproape de buda cu pesta decat de Capitala. Vi se pare ca erau prea multi ca sa fie ardeleni? Pai, in Bucuresti sunt de vreo 3-4 generatii, fugiti altadata de frica ungurilor. Acum au pus mainile pe frâie si butoane.

 91. numai o rugaminte:
  Teeeerminati cu Ficus!
  chiar nu v-ati saturat de el? e pus „da americanii” si nu scapam de el. au interese aici.
  in rest: Doamne Iisuse Hristoase ajuta-ne!

 92. Poporul TeFeList adus de Iohannis sa lupte cu ordonantele lui Dragnea sa mai lupte si cu facturile lui Werner. Din toamna incep

 93. Stimate domnule dr. Vasile BURTEA,
  Dând curs cu recunoștință rugăminții adresate de dvs. la sfârșitul acestui impresionant / temeinic documentat rechizitoriu privind penibila prestație publică a lui Klaus Iohannis, vă adresez mulțumirile / felicitările mele pentru acuratețea / credibilitatea / corectitudinea elementelor supuse atenției opiniei publice interne și internaționale prin acest articol.
  Sunt profund recunoscătoare (și) dlui Cornel NISTORESCU, directorul ziarului „Cotidianul”, pentru publicarea acestui articol.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.