Iohannis și-a întâlnit rivalul

Iohannis și-a întâlnit rivalul. Preşedintele român a avut, joi, o întâlnire bilaterală cu premierul olandez Mark Rutte. Cei doi politicieni candidează pentru funcţia de secretar general al NATO.

Şeful statului a afirmat, joi, că între el şi Rutte există o competiţie „constructivă”. Întrebat de presă ce îl diferenţiază de premierul olandez, Iohannis a răspuns: „Cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi cu siguranţă sunt unele teme unde abordările noastre … ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”.

Iohannis a spus, înainte de a participa la Consiliul European, că are cu Mark Rutte o relaţie „normală”.

Întrebat de jurnalişti referitor la competiţia pentru funcţia de lider NATO, premierul olandez a afirmat că Iohannis este „un om minunat”.

„Este preşedinte al României de 10 ani şi am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru ţara lui”, a completat Rutte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. Asta va fi un alt, sau, urmașul lui Vișinescu al României! Vreau sa cred total că nu are nicio șansă!

 2. Il va convinge ca un profesor de fizica gimnaziala nu poate fi sef NATO. Nu stie sa traga nici cu prastia.

 3. Rutte nici nu se uita la Joianis. Singura grija a olandezului a fost sa nu calce pe el si sa-l razuie de pe pantof.

 4. Trebuia sa fie si un contracandidat lui Rutte. Nu putea sa castige cu 100% din voturi.
  Macar sa dea senzatia ca lucrurile nu sunt aranjate deja.

 5. Johanis îi zice lui Rute: Eu sunt rivalul tău la NATO!

  Reacția lui Rute se vede în poza.

 6. Iohannis nu stie decat sa semneze. De fapt de cele mai multe ori el nici nu semneaza, se aplica doar o stampila cu semnatura lui, stampila pe care o paseaza unor subordonati care stampileaza cu specimenul lui de semnatura. Matahala asta dovedeste ca nu este capabil sa faca nici cele mai simple lucruri.

 7. ‘ Deosebire ‘, în favoarea lui Rutte s-a pronunuțat, deja, state importante. Avem Visa Waiver, suntem în Schengen ca Țările de Jos??

 8. S-a autopropus ca o jagardea. Nu are nimic comun cu armata……[Rumburak]

 9. Este un lider credibil pentru ţara lui”, a completat Rutte.———-
  Pai sa intrebe poporul roman domnul Rutte ,cit de credibil si bun este Johannis pt. tara lui si romani !Interesant este fptul ca toti acesti conducatori de tari sint alesi de popor si dupa ce au fost numiti in functie ,nu mai cer parerea poporului si fac tot ce vor muschii lor.O fi corecta metoda asta ?

 10. Mai este cineva care nu a fata că werner nu are nici o șansă de a primi un job oriunde

 11. Olandezul cel pidosnic
  S-a’ntalnit cu-n sas becisnic
  Amandoi se dau razboinici
  Si-ii infrunta pe rusnaci
  Opintindu-se amandoi
  Sa o puna de-un razboi
  Doar ca n-are cin’ sa lupte
  Pentru mintile inepte
  Ale trans-ilor din NATO
  Ce se cred vulturi misto
  Dar de fapt sunt pitigoi
  Dai in unul, tipa doi

 12. Am mai spus-o, am lucrat in domeniu, la NATO si UE – romanul confunda raspunsul diplomatic cu adevarul, cu sinceritatea. Eronat! Mai ales cand e vorba de romani, caci de nenumarate ori in fata vesticii ii aproba si ii lauda la cerere pe romani, ca in spate sa se cruceasca si sa rada. Ce ma deranjeaza e ca Iohannis este prezentat ca un lider credibil in tara lui, cand e exact invers, e dispretuit, are popularitate 10% deci foarte mica, are schelete in dulap si chiar lui i se zice Dulapul. O piesa de mobilier, caci asta este. O nulitate plina de abuzuri in functie. Dar Romania isi merita soarta si de aia e pe ultimele locuri in UE la tot ce e de bine, si pe primele locuri la tot ce e de rau. De exemplu intr-o societate civila normala, de mult s-ar fi depus plangere penala impotriva abuzului lui Iohannis in sensul deplasarii la Sibiu cu avionul pe bani publici ca isi ia nevasta in vizite externe. Intrebarea fiind si cine acopera costurile sotiei in aceste vizite, nu cumva tot noi, contribuabilii? In schimb in Romania aceste subiecte nu exista, deoarece democratia damboviteana este un simulacru. Am lucrat multi ani in Vest la nivel foarte inalt si principala diferenta dintre noi si ei e omul, omul vestic este la distanta cosmica de noi, datorita formatorilor din profunzimea istoriei – biserica si scoala, net diferite in Vest. Deci suntem net inferiori si evident, Iohannis mai mult decat multi din compatriotii sai. Caragiale o spunea cu subiect si predicat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.