Iohannis, singur cuc

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că l-ar putea sprijini pe premierul olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO numai dacă sunt îndeplinite anumite condiţii, potrivit DPA.

Rutte trebuie să prezinte scuze pentru „remarcile insultătoare” pe care le-a făcut împotriva Ungariei, a declarat Orban într-un interviu acordat portalului de ştiri Mandiner, finanţat de guvern, şi care a fost publicat miercuri seara.

Rutte trebuie, de asemenea, să fie de acord că Ungaria nu trebuie să participe la nicio misiune militară a NATO îndreptată împotriva Rusiei în Ucraina, a mai spus Orban.

Dar nimeni nu solicită, planifică sau pregăteşte o astfel de operaţiune militară a Alianţei Nord-Atlantice, precizează DPA. Şi chiar dacă statele membre pot desfăşura iniţiative pe cont propriu, în aceste cazuri alte ţări nu sunt obligate să se alăture.

Mandatul actualului secretar general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, expiră în octombrie. Este necesar un vot unanim în alianţa celor 32 de naţiuni pentru a alege un succesor. În prezent, toţi membrii, cu excepţia României şi Ungariei, îl susţin pe Rutte, notează DPA.

România are în prezent propriul candidat pentru funcţia de şef al NATO, în persoana preşedintelui Klaus Iohannis, al cărui al doilea şi ultim mandat se încheie în toamnă, reaminteşte agenţia germană de presă.

„Susţinem România”, a spus Orban în interviul pentru Mandiner.

Comentariile sale despre condiţiile necesare pentru Rutte par să se aplice în cazul în care Bucureştiul ar retrage candidatura lui Iohannis, precizează DPA.

Ungaria este membră a NATO din 1999. Sub conducerea lui Orban, care deţine puterea fără întrerupere din 2010, Budapesta urmează o poziţie din ce în ce mai prietenoasă cu Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

30 de Comentarii

 1. L-am văzut pe Iohannis la Mashina ! Probabil ca a plecat la Sibiu de Joi ! Ca Vinerea este Strada Aglomerata !

 2. „Şi chiar dacă statele membre pot desfăşura iniţiative pe cont propriu”
  Pai, dar daca rusii le dau in cap aceste tari vor tipa „Articolul 5” si atunci urmeaza implicarea celorlalte tari chemate sa apere agresiunea unor membrii NATO.
  Orban nu e prost, si nici vandut americanilor. Pur si simplu nu vrea ca Ungaria sa devina tinta nuclearelor rusesti intr-un razboi care nu e al ei. Dar romania?

 3. Romania de dupa 1989, ajunsa o jalnica SUBcolonie, nu a avut și nu va avea o personalitate de asemenea anvergura, precum premierul Ungariei Victor Orban.

 4. Paote intelegesi Iobanis Ca atunci can romanii trebuie sa faca concesii in defavoarea tarii ,trebuie sa executi si sa nu refuzi nimic Dar cand romanii au nevoie si d3drrpr legitime li se cuv8n Schengen ,Vise Americane,Un loc de Prim RANG, intr.un for Mondial,etc.,atunci nimeni nu.i stie ,nu.i recunoaste.Bine am inteles!😒

 5. Daca si alte tari europene ar gindii la fel cu Ungaria , totul ar functiona cu mult mai bine si oamenii ar avea o alta viata mult mai buna.Marea noastra prietenie cu America nu ne-a adus nimic bun si nici nu ne va aduce in viitor.Datorita americanilor avem foarte multe probleme ,linistea si securitatea populatiei pusa in pericol,am fost tranasformati in niste sclavi care sintem obligati sa facem tot ce ni se dicteaza de peste balta.

 6. Zbor deasupra unui cuib de curci … Prostovanul e in stare sa faca precum cucul femela, care de multe ori arunca din cuib oul (ouale) pasarii gazda, ca sa-si depuna „progenitura” !

 7. Tu nu esti „comentator”
  Am vazut in tip ca „comentariile” tale sunt atat de straniu altfel incat
  nu esti din gruppa mare … -> prea straniu aparte in gandire ! 😐

  🤫 daca sunteti sinceri va doresc sa reusiti 🤫

  MAGA ! 😐

 8. @mishteaux , nu stiu care-i parerea ta , dar Rutte va fi sefu’ NATO fiindca a ascultat de ordinul americanilor sa nu le vanda la chinezi masinile de fabricat chipuri ASML , iar recompensa e ca Rutte va fi “uns” sef la NATO .
  Restu’ e gargara de 2 lei .

 9. mare boier, „mare” caracter orban… gunoaie, gunoaie, gunoaie… deci s-a sucit… iar prostu de iohannnis pune botul la ce zice mizerabilul asta…

  ha ha ha ha ha

 10. Rutte e un dobitoc mai celebru decît stoltemberg care a pus la podea Suedia..Că un romîn educat in regatu lui cioabă nu are șanse, nu e o curiozitate.. A comis prea multe, are o țară in colaps, indatorată și lichea americană trădînd chiar angajamente europene. Singura șansă este promisiunea lui Trump de a scoate NATO din europa..

 11. Orban este un individ pragmatic. Până acum, pentru Ungaria a obţinut doar avantaje. Johannis, pe care voi tot îl promovaţi în tot felul de funcţii, este un bou! ŞI PROSTĂLAN!

 12. Te-nseli !
  Exact cum s-au inselat cei care-au cautat prea tarziu …dossarele deja golite, ramase doar coperti 🙂
  la vila lui TRUMP de la MAR A LAGO !

  PS:
  @Luk multi n-au crezit nici in ” PUTIN pierde LOCAL doar pentru a castiga GLOBAL ” si faptul ca GENOCID-ul pre-programat al Israelului (americanului Byby= va face ISRAELUL ca stat …urat de RESTUL LUMII … !

  (inca ceva …crezi ca dupa efectul SHENGEN de va fi mai de folos RUTTE decat Iohannis la NATO ? …intreb pentru ca multi NU STIU CE-SI DORESC … „vorbind de raU” initiativa sas-ului nostru de-a se forta ajutat de TRUMP … la NATO !)

  APROPEAUX mi-esti dator cu un raspuns la un raspuns !
  INTREB:

  Cum se are …RUTTE (istoric) cu TRUMP daca… la Iohannis si ORBAN vrea ? Poate vrea „ORBAN” ceva ce nu vrea TRUMP … si poate vrea ORBAN ceva ce nu vrea ISRAELUL 😉 (vezi voturile UNGAREI pro-ISRAEL acum cand e la ananghie mondiala ca stat)

  IQ>145 (tu? 🙁 )

 13. Dacă după 34 de ani de favoruri oferite occidentului suntem ținuți la ușa schengen și a celeilalte USA , unde odată intrați n-ar fi trebuit să plătim mai apoi nimic , dar am fost primiți cu șuturi în fund ca și dincolo, dar pe invers, ca să intrăm mai repede ,) în NATO și UE- 2,9% din PIB anual la prima și și 2,9 miliarde/an la a doua făcătură birocratică, mai parșivă decât fosta – URSS- deși ambele, vrei, nu vrei, au fost clocite și implementate tot de ei !
  Răsplătiți am fost, exact ca-n bancul de dinainte de 89 , prin reprezentanții noștri, ca Geoană, sau Iohanus care cu siguranță va prinde și el ceva, că doar n-o să-l lase pe mâna românilor după cât rău a făcut, cum nu l-au lăsat nici pe Băsescu ! 😎

 14. Ha, ha! Vă spun ca la pr’etenii nghiei: Dulapu-i un talambior, și n-o spui ca pi-o insultă. Omu’ aista, ca de-altfel toț’ fanii atlantico-soroșiti o suferit o lobotomie clandestină. Ei habar n-au ș’ pintru asta nu pot hi invinovățiț’ or condamnaț’…

 15. @mishteaux , nu cred ca Johannis va ajunge sef la NATO.
  Rutte a executat comenzile americanilor , si n-a vandut masini ASML la chinezi.
  Olanda e mult mai importanta pentru SUA decat Romania.

 16. OK !
  Spuneti ce vreti !
  Il vreti pe Iohannis sau il vreti pe Rutte !
  aveti 2-oua zile sa va faceti publice dorinetele si „ASA V-A FI”
  daca nu va exprimati ce vreti … va fi IOHANNIS (de asta ma ingrijesc personal eu ! am o intalnire DISCRETA in Croatia saptaman ce vine) !

  AUD ?
  IQ=?

  (habar n-aveti, nu puteti avea ca simpli cetateni, de lumea reala a informatiilor reale … 😐 )

 17. Iohanus ar fi mai bun ca Rute.Are 6 case,are aveon de lux cu Cina cea de Taina de cinci steeele, are Adeverenta dela unii din America privind ” modul exemplar in care a esuat Romania „.S-a declarat urmasul,succesorul organizatiei fasciste naziste GEG,careia i-a preluat fostele propietati,majoritatea confiscate dela fostii propioetari evrei pe care-i trimetea la Auschwitz la odihna vesnica prin gazare.Prropietati aflate in patrimoniul statului Roman,trecute fraudulos in propietatea FGDR -ului infiintat de el la Sibiu.Se pricepe la protocoale cu garda de onoare,fanfara,drapele,covorul rosu,foarfeca de taiat panglici si frunze la caini.Are expereenta nu gluma.

 18. După ce pleacă din funcție, o sa aflam că și Johannis a fost cooptat de Secu! Altfel nu se explică parasutarea in București! Toți sorosistii au fost puii Secu!

 19. singur cuc?
  -i-a fugit nevestica?
  (era si normal
  a controllat-o de peste 520 de ori
  in ultimul timp)

 20. Din farsa numita „Iohannus sef la NATO” Viktor Orban mai obtine ceva pentru tara sa. Adica un mic santaj ca voteaza dulapul din Marginitul Sibiului in cazul in care nu se indeplinesc anumite conditii!!

 21. Destept baiat Orban baci. Stie sa ” deale-ze”,patriot. Nu dejaba nu-l agreem! Slugi am fost,asa am ramas,nu avem curaj sa ne debarasam de psd=pcr,pnl= tradatori.

 22. Desi e informational oarecum periculos…iti spun ceva
  vei vedea caIOHANNIS va ajunge la NATO atunci (curand) cand vei vedea ca JOE BIDEN … NU va fi propus pentru un al 2-lea mandat de „democrai” !

  Punem pariu pe … MAGA ! ca … stiu-ce-spun ? Zi-mi NEBUN …dupa … 🙁 !
  IQ=?

  (cei cu IQ>145 sunt intradevar singuratici/plictisiti … 😐 )

 23. Orban este al dracului de deștept! Prin poziția adoptată, la care au pus botul toți guguștucii, el nu-l sprijinâ pe Prostălău! Dimpotrivă, marchează împotriva României, întreținând la NATO incertitudinea declanșată de Plăvan, nervozitatea statelor relevante în privința băgării în ciorbă a Dulapului! Cine pierde? România, câ nimeni n-o să spună că Ungaria a tulburat apele, ci România…Of, și ce diplomație avea Ceaușescu, ăștia nu-i ajung nici la genunchi…pe vtremea aceea nu ajungea diplomat orice pupincurist sau neam de pupincurist!

 24. Niciunii nu credeți ce am calculat la momentul când a apărut informația ca plavanul vrea funcții că e cerut?! Am scris clar: nicio șansă pentru plavan, el trebuie să ajungă la curul partenerei in imobilul de lux cu luxul nesimțit acordat de guvernul infracțional actual al României prin legea milogilor cerșetori de lux nesimtit la care va adera și următorul cotrocenist pentru că, nu au limitat drepturile nesimțite pentru oricare cotrocenist! Asta daca nu va ajunge la bulău, că tot casa sau imobiliare e și cladirea pușcărie.

 25. da, jegul ajunge model…

  ha ha ha ha ha

  asta ca sa intelgem vremurile pe care le traim si care sint rodul unor nemernici care slujesc si a altor nemernii care-i pupa-n cuuur!

  bunul simt pare ca a murit. de decenta, demnitate si onoare nici nu se pune problema.

  orban este al dracului de imputit dpdv moralalitate! a confunda imoralitate cu desteptaciunea este mare realizare… de penibil fara rost…

 26. @ Pe trasee sigilate
  Date cu vopsea de ouă,
  S-a născut o oaie nouă !
  Care crede-n bob de rouă,
  Care umblă și adună,
  Ce mai poate aduna
  De la ăști cu gem de prună,
  Din ce a mai fost cândva !

 27. După ce si-a pus ouăle într-un cuib de pupăză, in Germania, acum așteaptă să-i cânte cucul.

 28. Cred totuși că e o manevră deșteaptă. Ce spune Ungaria? Că nu trimite trupe. Ce spune indirect Iohannis? Nici noi.

 29. E ceva in zvonurile subterane cum ca COLDEA colecta bani pentru TRUMP
  via DUBAI ?
  ca daca-i asa … subterna tot scandalul anti-COLDEA e altul si
  cu siguranta 😉 GENERALUL se va razbuna in timpul lui TRUMP-dinnou-POTUS !

  Fi pe faza la HUNTER BIDEN …si JUSTITIA YANKEIE ! 😉 TRUMP nu-si uita colaboratorii pentru ca nu e poitician ci om-de-afaceri … adica cuvantul de onoare conteaza ! 😉

  IQ=? (sti prea-prea multe, prea exacte 🙁 … asta s-a vazut in timp ! … punctualitatea para-statistica bate la ochi ! SHALOM ! )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.