ION, consilier cu ”ștaif”, pus, de Rotativă, la munca de jos

A intrat în serviciul guvernului pe 1 martie 2023. ION, consilierul onorific al premierului Nicolae Ciucă, dotat cu inteligenţă artificială,  fusese dezvoltat de o echipă de AI,  experții academici, profesori, dar și experți din industria IT pentru treburi sofisticate.

ION trebuia să ofere informații despre problemele românilor. Acum el este  însă un simplu operator de  call center și va da indicații, de pildă, despre schimbarea cărților de identitate și actele necesare.

Ce se întâmplă cu ION 

După rotativa guvernamentală, Marcel Ciolacu nu s-a lăsat impresionat de ”farmecul” lui ION și a renunțat la serviciile sale. Așa a ajuns ION la munca de jos.

Retrogradat, prin urmare, va face o muncă sub ”pregătirea sa”, ba, mai mult, va trece printr-un proces  ”umilitor” de updatare, pentru a se face util noilor sarcini. ION e ”docil”, deocamdată, va face ce i se cere.

„Robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru români şi tinerii care l-au generat sunt extraordinari. Lucrăm acum la un modul în care folosind modelul Chat GBT să vină cu răspunsuri practice legate de asistenţa pentru reînnoirea documentelor”, a declarat ministrul Digitalizării Bogdan Ivan.

Ce  opțiuni mai are ION

„ Vei putea să îl întrebi pe robotul ION direct de pe telefon: «Mi-a expirat buletinul ieri, sunt din Sectorul 6, ce trebuie să fac?».

Iar robotul ION o să răspundă:

«Online faci programare pentru reînnoirea buletinului după care te deplasezi fizic pe strada X la serviciul de înnoire a documentelor între ora 8 – 14 la ghişeul 3»”, a afirmat Bogdan Ivan la Digi 24.

A fost prezentat ca o premieră

„Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel național și internațional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială. Este aici în stânga mea, vi-l prezint. Numele lui este Ion și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei «noi».

Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, cu problemele și cu dorințele românilor”, spunea la vremea respectivă Nicolae Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. „ȘI CÂND UN ”ION-ION” PENTRU -NU,NU,ÎN LOCUL ÎNTREGII POPULALAII DI PROTECTORAT??

 2. „ȘI CÂND UN ”ION-ION” PENTRU -NU,NU,ÎN LOCUL ÎNTREGII POPULALAȚII DIN PROTECTORAT??

 3. A ha, Noi este sintagma, nu este cuvant. Nici cu gandul nu gandeste Ciuca cum e cu limba asta Romana

 4. Ioane ! Când mi se incarca Cardul de Alimente ? Ca nu am bani sa plătesc Intretinerea ! Trebuie sa dau bani pe Mâncare !

 5. Un fel de „aflarea-n treabă la romîni”, vorba lui Petre Tutea…
  Sau: Cum sa te faci de ras cand esti prost ingropat!!!
  Sa iesi cu asemenea arătare de inceput de secol XX, laudandu-te, cand lumea inteligenta a ajunns la un nivel de dezvoltare uimitor, arata lumii intregi cat de departe e Romania, si mai ales cei care sunt in fruntea ei, de ceea ce inseamna Secolul XXI in domeniul AI…
  Mai mare rusinea!!

 6. Daca rromanul e atat de prost incat sa dea telefon la ION sa-i spuna cum sa-si schimbe buletinu’ atunci e prea prost si-ar trebui sa-i impuna sa faca si un control neuro-psihic… poate e de certificat, poate e de internat

 7. Ion este întruchiparea și imaginea politicianului român analfabet funcțional care minte și manipulează cum respiră. Geniala forma expresivă executată de cei care l-au creat.

 8. L-ați făcut de râs pe Ion printre colegii lui. Produs cu tehnologia românească GBGS, gunoi bagi gunoi scoți.

 9. In sfarsit ! Mi s-a încărcat Cardul de 250 de lei ! Daca plătesc Intretinerea mai rămân doar cu 150 de lei de Mâncare si cu Cardul de 233 de lei pentru 8 zile ! Dar mai bine nu plătesc Intretinerea sa am Bani de Rezerva de Mâncare si Intretinerea de 360 de lei o plătesc luna viitoare dupa 8 martie 2024 !

 10. Cand se 0preste curentul Sau intra in tilt sistemul si nu avem cu ce cumpara ,de la magazin,cumparam cu toporul in mana Sau procuram niste AR ,AK,drone Sau AG9 DE LA UKRAINIENI,ASA CA SA STIM SI NOI!😁

 11. Parcul Cishmigiu Trebuie Reabilitat ! La Lac de pus Otzel Beton si Ciment si Smoala ! Sa nu se infiltreze Apa din Lac ! Eventual de pus si Gresie la Lac !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.