Iordănescu dă piept cu ”ruşinea istorică„. ”Vorbesc acum în numele echipei…”

Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă, că deşi toată lumea e supărată după remiza, 0-0, din meciul amical cu Liechtenstein, a subliniat că această echipă este aceeaşi care a obţinut calificarea la EURO 2024.

„Le spun suporterilor că îmi pare rău, şi vorbesc acum în numele echipei, că nu am putut să le oferim un rezultat pozitiv în seara asta. Îi apelez însă ca frustrările şi supărările după aceste două meciuri, în care ne-a lipsit doar golul până la urmă, să le direcţioneze către mine. Am capacitatea să le depăşesc mai repede decât jucătorii. Pentru că echipa e aceeaşi care a făcut cinste României şi care s-a calificat după mult timp la un turneu final. Sigur că mai sunt corecţii şi lucruri de pus la punct şi vom face totul să le rezolvăm în aceste nouă zile rămase pentru a debuta cu un rezultat pozitiv la EURO. În continuare fac apel şi spun că deşi suntem toţi supăraţi, aceasta este aceeaşi echipă care s-a calificat la EURO şi avem nevoie de suport total. Am convingerea că vom avea o prestaţie solidă în Germania, încrederea mea în echipă este intactă, chiar dacă pentru mulţi nu sună bine ce spun. Eu plec la EURO încrezător, cum am fost toată campania şi cum am fost de când am venit la echipa naţională”, a afirmat tehnicianul.

Întrebat dacă acest egal cu Liechtenstein este o ruşine istorică, selecţionerul a răspuns: „Referitor la ruşinea istorică… puteţi să o calificaţi cum doriţi. E un joc amical în final, am făcut 10 modificări şi chiar şi aşa au fost lucruri pozitive. Au fost lucruri care au funcţionat, chiar dacă suntem la supărare şi lumea poate să nu fie de acord cu mine. În faţa porţii ne-a lipsit prezenţa de spirit… ne-a lipsit golul. Însă nu am timp să stau supărat prea mult, de mâine reintrăm în procesul de pregătire. Lucruri pozitive au fost multe, pentru că am avut atâtea ocazii de poartă”.

Iordănescu a explicat că nu poate trata cu lipsă de respect selecţionata Liechtensteinului, chiar dacă nu i-a plăcut jocul ultra defensiv practicat.

„Eu nu pot să tratez cu lipsă de respect adversarul nostru, chiar dacă azi nu mi-a plăcut ce a făcut. Pentru că au refuzat jocul efectiv, dar e dreptul lor. Nu trebuie să criticăm adversarul, ci trebuie să ne uităm la jocul nostru, la minusurile noastre din seara asta. Adversarul şi-a apărat cum a putut poarta şi şansele. Acelaşi adversar a avut 0-0 la pauză şi cu Portugalia. Mai multă exactitate şi inspiraţie în faţa porţii ne-ar fi deblocat jocul cu siguranţă. N-am avut prezenţă de spirit, am gestionat ultima zonă greşit. E responsabilitatea mea, o să fim mai atenţi”, a menţionat el.

„Dacă am o supărare mare, pe lângă scorul care nu ne este favorabil, sunt momentele statice. Ele au fost foarte multe, dar nu le-am finalizat aşa cum trebuie. Dar să începem bine în primul meci cu Ucraina ş seara asta va rămâne o amintire tristă într-un joc amical”, a mai spus Edward Iordănescu.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Liechtensteinului, 0-0, vineri seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în ultimul test al tricolorilor înaintea EURO 2024.

România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

17 Comentarii

 1. Meciul perfect se termina 0-0 spun italienii. Dom Procuror declara ca e important sa joci prost, dar nu mai prost decât adversarul.
  Deci exista speranța. Părerea mea e ca la europene vom ajunge în semifinale.
  Dacă ne-ar fi bătut Liechtenstein, am fi jucat finala în Germania. Dacă ne băteau și bulgarii garantat am fi luat titlul european. Sa nu subestimam norocul familiei Iordănescu.

 2. În cele trei meciuri pe care le veți disputa la CE, doar trei, veți încasa 7 goluri și o să înscrieți 1. După asta o să te iei de mâna cu Burleanu Militianu și plecați acasă. Va urma o etapă nouă cu Gică Popescu căpitan!

 3. Nimeni ăsta de Edi se agață de calificarea la Euro 2024 precum tac-su pupător de icoane.. Păi bine bre, asta-i calificare cu Andora, Kosovo, Israel sau Elvetia, Belarus ? Numai echipe de top…România se va face de cacao , pentru simplu motiv că pe plai mioritic fotbalul e o afacere de “familie” gen Becali sau Hagi conduși de alt nimeni Burleanu,unde sunt urmărite căstigurile bănești fără nici un fel de performanță !

 4. Ha,ha! Iedi Iordănescu…Naționala Rominiei lucrului biine facut!… Ș-aista-i dicăt începutu’! Ha, ha!

 5. România a ajuns mică peste tot inclusiv în fotbal. Politruci și Securitatea a făcut totul praf. La Euro vom marca cel mult un gol și vom primi 5-6 dacă tatuații se vor mișca mai cu talent daca nu atunci 6 plus. Luna viitoare in cupele europene va fi iureș mare. Dar burleanu rămâne neclintit Tovarășii din găști știu de ce.

 6. Un egal cu puternica reprezentativa a statului Liechtenstein este un rezultat remarcabil si ar trebui sa fie o mare bucurie ca Romania nu a pierdut. Sa vedem partea plina a paharului.
  Feroe ne-ar fi batut…

 7. Antrenorul lui PEȘTE PRĂJIT? După europene nici în liga 2 numai antrenezi!!!! Ești mai slab decât tactu, ăla a prins la naționala jucători mai buni , ca și el la nivel de club ( antrenor ) a fost VARZĂ, bine Steaua 1986-90 nu se pune a fost opera lui Halagian și Ienei. Amândoi sunteți ( tu cu tactu) niște profitori ai fotbalului și politici românești.

 8. Echipa RO o echipa de tatuati si drogati niste tineri degenerati fara nici o valoare sportiva,sa u calcificat din intimplare si noroc ,nici o sansa la nici un campion at

 9. antrenor, baiatul lui ghen. cascheta!
  Ca maine il facem si pe el maresal!

 10. Echipa lui Edy ar trebui să se numească selecționata Burlăniei, este singurul nume care li se potriveşte. Lăsați numele României în pace!

 11. Servilismul, incompetenta, improvizatia si lipsa de educație care domina Romania post-coloniala se vede în atitudinea jucătorilor pe teren. Care lipsește cu desavarsire. Felicitari pentru calificare, da’ cu atitudinea împrumutată de la Burleanu, Dancu și asociații cu pensii speciale, sa ziceți merci daca luați un punct! Bafta la Euro!

 12. Deci sa incercam si cu antrenorul. Se vede clar LIPSA DE SCHEME DE SUTAT LA POARTA. Lipsa de antrenament de sutat la poarta de la distanta. Atacantii sa traga 1oo de suturi in fiecare zi din centru terenului la poarta. Care marcheaza sa joace in nationala. Care nu afara. Lipsa de antrenament si Antrenor foarte slab .

 13. Nu stiu daca este bun sau prost antrenor, sa plece in Vest si acolo vom vedea ! Dar sa-i faca altii echipa , sa-i puna altii capitanul , sa schimbe altii nr. de pe tricouri , este de neacceptat ! PORCARIA cu Hagi jr. capitan , l-a ingropat ! Deocamdata nu-si da seama !

 14. @ Au fost câteva momente în timpul jocului în care acțiunile echipei ar fi putut fi chiar și finalizate, prin evoluția jocului , momente în care ,,Iedi” a lu’ ,,tata Puiu” a înțeles că ar trebui ”să intervină”, cu explicații, probabil pentru a-și promova calitățile de de ”consilier de copulație”, disturbând eventual atenția jucătorilor de la cursul favorabil al jocului, ”intervenții” ”valorificate”, probabil, prin ”exprimarea ofensivă”, ?

 15. Nu pot sa nu remarc ca epoca lui Edward la Nationala se remarca prin arhisuficienta din jocul si declaratiile lui Stanciu Nicolae. La fel de suficienti si la fel de paraleli cu realitatea fotbalistica, protejatul si antrenorul sunt marca ce lipsea de pe fruntea altui impostor adus in fruntea banilor (nicidecum al fotbalului romanesc), pre numele sau conspirativ …. Burleanu.
  Asta nu inseamna ca Popescu Gheorghe ar fi vre-o lumina a viitorului sportului romanesc.
  Si nici Hagi.
  Destinele sportului romanesc nu pot fi concentrate in mainile unor personaliati, in mod individual.
  Una este stiinta managementului sportului , alta este sa fi profesionist in …..minge.
  Cum clasa politica naste Ciolaci, Piedoni, Citi, Orbani, Basesti, Ciolosi si alti neterminati manipulati de sforarii straini de Romania, ne agatam sperantele in foste glorii ale sportului si asta nu este suficient.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.