Ipoteză. Autorul atacului premierului Fico nu ar fi acţionat singur

Autorul atacului armat asupra premierului slovac Robert Fico s-ar putea să nu fi fost doar un „lup singuratic”, cum s-a crezut până în prezent, a declarat duminică ministrul de interne slovac Sutaj Estok, în timp ce autorităţile încearcă să elucideze deplin tentativa de asasinat, relatează Reuters.

Potrivit ministrului de interne, echipa care investighează cazul va cerceta şi dacă suspectul a acţionat ca parte a unui grup de persoane ce s-au încurajat reciproc să recurgă la un asasinat.

Un element care sugerează implicarea şi a altor persoane este ştergerea la două ore după tentativa de asasinat a comunicaţiilor pe internet ale suspectului, şi nu este clar cine le-a şters, fiind exclus ca el să fi făcut acest lucru, având în vedere că deja era arestat, şi cel mai probabil nici soţia sa, a explicat ministrul de interne.

Acesta din urmă a confirmat că suspectul era ostil politicii lui Fico, un premier social-democrat, dar apropiat de premierul conservator ungar Viktor Orban. De îndată ce a preluat conducerea guvernului în octombrie 2023, Robert Fico a sistat ajutorul militar pentru Ucraina şi a cerut negocieri de pace între aceasta şi Rusia.

Potrivit guvernului de la Bratislava, suspectul s-a radicalizat după ce aliatul lui Fico, Peter Pellegrini, a câştigat alegerile prezidenţiale luna trecută şi el a spus în faţa anchetatorilor că era nemulţumit de reformele iniţiate de noul guvern în parchetul anticorupţie şi presa publică, reforme criticate de opoziţia progresistă şi de Comisia Europeană. Robert Fico a cerut desfiinţarea procuraturii anticorupţie şi a televiziunii publice, pe care le-a acuzat de partizanat politic împotriva lui şi în favoarea opoziţiei liberale.

Fico nu mai este în pericol imediat, dar rămâne în stare gravă şi încă nu poate fi transferat la un spital din capitala Bratislava, fiind în continuare îngrijit la spitalul din Banska Bystrica, a declarat duminică mai devreme vicepremierul Robert Kalinak.

Premierul a fost împuşcat miercuri în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Un individ înarmat şi aflat într-o mulţime de oameni spre care s-a îndreptat Fico a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani sub numele de Juraj Cintula, un fost bodyguard la un mall şi de asemenea autor a trei cărţi de poezii, a avut în trecut legături cu grupări radicale şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său. El a fost arestat la locul atacului şi sâmbătă a fost prezentat instanţei.A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

15 Comentarii

 1. Păi ce, Bruce Willis îți făcea filmele singur? E listă ce nu se mai termină la sfîrșitul fiecărui film, de la actori la costumieri, de la regizor la mașiniști.

 2. „ciocu mic ” !! trenul morții a pornit! FICO—RAISI—URMEAZĂ ORBAN —YUGO-SÂRBUL….ETC -PUTIN E PREGĂTIT—-NICI ERDOGAN NU STĂ PE ROSE! GHICIȚI CINE BAGĂ CĂRBUNI LA LOCOMOTIVĂ??

 3. Am vazut si eu: el doar tinea pistolul, unul de langa el apasa pe tragaci, iar al treilea tinea in mana inca doua incarcatoare de rezerva…….[Rumburak]

 4. Nu era un lup singuratic, ci o adunatura de vulpi singuratice, si nu i s-a dat, ci i s-a luat. De la o vreme adversarii globalistilor sufera asa din senin tot felul de accidente.

 5. O fi, dar echipa de pămpălăi de protecție a fost varză! Ăia ar trebui judecați pt incompetență și trădare! Iar el trebuia să aibă vestă.

 6. Totuși e o deosebire față de filme; figuranții în fime sînt plătiți, cei din astfel de înscenări cad de fraieri, nu iau nimic, și sînt cei mai buni răspîndaci; cum n-a fost împușcat, am văzut cu ochii mei.

 7. Nu era singur bineânțeles. Cu el a colaborat , din trădare sau incompetență, echipa care ar fi trebuit să-l protejeze pe Fico

 8. (pre-)VORBA misteriosului MISHTEAUX
  e plina lumea de … LATENT-NEBUNI ! 😉 😀 🙁

  SHALOM ! -> ochii pe „27 mai” ca e (si) persian de rau (grupul celor 3!) 😐

  (candva va va obliga UNIVESUL sa credeti macar post-factual in msihteaux si straniile lui unice „glume” 🙁 Nu va e clar ca ante-STIE ? 😐 vezi necazul evreu punctual anteprezis daca nu restul „barfelor” hybrid-razboinice 🙁 ! )

 9. CRIMELE de genul asta nu se fac in afect !
  Era oricarui expert ca se ante-stia ca FICO va venii la gard strigat de atentatorul care venise anume de la 80 de km
  la locul faptei !
  IN PLUS
  un glonte in stomac e chiar si pentru partiali experti …semn de … PREMEDITARE ! 🙂

  E totusi trissat sa moara oameni alesi democratic … vezi chiar si MAIDAN-ul unde au murit nevinovati ! NULAND lauda
  LUPTA celor care au rasturnat activ guvernul ukran pre-menstrul-zellenskian !

  PUP !

 10. „LATENT-NEBUNI”

  1/1000 -> „ochii pe 27 mai” v-am zis insa ca-n cazul GENICIDULUI = „SOLUTIA FINALA” la harapi
  nu-m-ati crezut !
  (probabil credeti ca PREZIDELUL IRANIAN a murit pentru ca era prea aspru cu evreii 🙂 … DIMPOTRIVA! Raup pre-planificat urmeaza! USA e in RAHAT pentru ca daca incepe orice RAZBOI acum = pierde brusc DOLLAR-ul ! )

  IQ=?

 11. Bah … voi acum v-ati prins ca „latent-nebuni” exista 😀
  si ca „din senin” nu se „activeaza” … POETII ?

  (vizita lui BLINKEN la Kiew n-a-ntremat sperante … la fel intalnirea Byby-Sullivan a adus doar moartea persanului …)

  Griji de „27 mai” 🙁 ! Orice RAZBOI …cat-de-mic in care va intra USA (in colossala criza a trilioanelor datorie si cu PLAFONUL desfiintat in constitutie) UCIDE DOLLARUL !
  cei din spatele mortii persanului stiu ca yankeilor dedata asta , istroic, le sunt legate mainile macro-economic:

  CHIAR SI YEMENITII-N SANDALE-si bat joc de ei si dee evrei 🙁 producand economic prin barajaul maritim Israelului pagube de multi-miliarde LUNAR ! 🙁

  SHALOM ! 🙁 Trisste actiuni 🙁 pana si pentru … MAGA ! (un pariu intre genii) !

 12. Pai Lacuriciul& Co.incep sa foloseasca the ultimate way pentru a-si elimina adversarii,daca cu razbel si economic nu pot.Raisi i-a urmat lui Fico.Atentie OPrban, Putin, Xi, South Africa etc.Experienta oricum au caci daca te uiti in spate la @accidentele @ liderilor din America de Sud ,Africa , poti intelege.

 13. Te asigur ca era de speriat ce REAL-CONSPIRATII 😀 😀 😀
  se nasteau din conversatiile-in-timp, acum sterse, ale ATENTATORULUi atat de sigur pe reusita incat luandu-si pistolul la el STIA ca chemandu-l la gard … FICO (psihologic comportamental pre-studiat !!!) v-a veni pentru a primi gloanete
  punctual-premeditat in stomac ! 😐

  Ochii pe „27 mai” … ca nu le spun des si …vezi IRAN-ul 😐 … nu le spun ca REAL PROPHET …aiurea !
  DE CE O FAC ?
  Pentru ca desi evreu … sunt totusi , in parti, si ardelean roman ! ❤️❤️❤️

  FAZA CU „PATRIOT”-ul era in PLANUL B demult …altfel nu va bagam „stramba” sa nu mushte RO momeala
  pentru ca ramane … aerian descoperita cand sigur-planificat
  RUSSNACII vor ocupa ODESSA!

  ZELENSKY e deja presedinte ilegal si anticonstitutional … „LARMA” actuala chiar nu-l va ajuta 😐 !

  MAGA -> TRUMP = POTUS !❤️❤️❤️😎🤫

 14. „gigi spune:
  20 MAI 2024 LA 14:03”

  VICTOR ORBAN
  nu va avea probleme cat UNGARAI va vota mereu alaturi de ISRAEL (chiar daca e acuzat pe drept sau nedrept de GENOCID)

  de cate ori sa-ti spun ca „altii” conduc lumea ! Si ! daca esti bine cu ei … e OK !
  (tine minte: cati timp UNGARIA straniu-„independent” voteaza alaturi de ISRAEL … Victor ORBAN e boss ! 😐 )

  inca ceva -> IQ=? 🙁
  Credeti in … MISHTEAUX ! 😀
  de

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.