Ipoteza privind asasinarea prințesei Diana, respinsă de poliția britanică

Poliția britanică a respins luni seara teza, apărută în această vară, cu privire la asasinarea prințesei Diana de către trupele de elită SAS, afirmând că „nu există dovezi credibile” care să susțină această teorie, informează marți AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat difuzat în ajunul publicării oficiale a acestor concluzii, poliția a afirmat că „a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinența și credibilitatea” informațiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei și a lui Dodi Al-Fayed.

„Ancheta este acum încheiată” și o declarație oficială va fi făcută marți, precizează comunicatul.

La mijlocul lunii august, poliția britanică a anunțat că va „examina informații recent comunicate” cu privire la aceste decese, fără a dezvălui detalii despre natura lor.

Mai multe publicații britanice au anunțat că, potrivit uneia dintre aceste informații, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, ar fi fost ‘responsabile de moartea prințesei Diana’.

Însă, potrivit comunicatului poliției publicat luni seara, ‘concluzia finală (a anchetei) este că, deși exista o posibilitate ca declarațiile privind implicarea SAS în aceste decese să fi avut legătură cu faptele petrecute, nu există nicio dovadă credibilă pentru a susține ideea că aceste afirmații sunt întemeiate’.

„În consecință, Serviciul Poliției Metropolitane (MPS) este convins că nu există niciun motiv întemeiat pentru a se deschide o anchetă”, se precizează în comunicatul poliției.

Potrivit Daily Telegraph, informațiile în cauză au apărut în timpul procesului recent a lui Danny Nightingale, un lunetist al SAS (Special Air Services), recent condamnat pentru posesie ilegală de arme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.