ÎPS Calinic, dus cu elicopterul SMURD

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, are probleme serioase de sănătate.

Calinic a fost adus, luni, cu elicopterul SMURD de la Suceava la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Înaltul prelat acuză probleme cardiace. A fost inițial la Spitalul Judeţean Suceava, fiind transferat ulterior cu elicopterul SMURD la Iaşi.

ÎPS Calinic a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Potrivit unor surse medicale, înaltul prelat ar fi suferit un bloc atrioventricular şi necesită îngrijiri într-o clinică de specialitate.

„Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, citată de presa locală.

ÎPS Calinic are 66 de ani și a fost întronizat arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor pe 26 iulie 2020.

În data de 21 iulie 2020, a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, ceremonia de întronizare având loc în data de 26 iulie 2020, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, fiind condusă de IPS Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa mai multor ierarhi.

În perioada 1992 – 1995 Calinic a frecventat, în regim privat, cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Academiei Mihăilene, reînfiinţată de profesorii G. Marderos şi E. Balaure, iar în perioada 1994-1998 pe cele ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” – Iaşi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

4 Comentarii

  1. ai fi crezut ca dieta monahala/posturile previn depunerile pe vase, dar se pare ca baza nu-i in ce/cat mananci ci in ce ai primit la nastere, imunitate, longevitate/cate zile iti sunt scrise si omul nu adauga decat experienta de viata. Multa sanatate si cum va vrea Domnul pt El stie mai bine ce-i bine pt fiecare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.