Teodosie, sancţionat cu „dojană” scrisă de Sinodul BOR (update)

UPDATE. Decizia oficială.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost sancţionat, joi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană” sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii, prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”, potrivit unui comunicat al Cancelariei Sfântului Sinod.

Conform sursei citate, întrucât în presă au apărut diferite informaţii eronate şi speculaţii cu privire la hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii şi de tulburare a păcii din viaţa Bisericii şi societăţii, Sfântul Sinod a hotărât următoarele:

* „ia act, cu mâhnire, de atitudinea Înaltpreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prin care o dezbatere pur eclezială a fost expusă publicului în sensul expres de a fi folosit prin acţiuni de răzvrătire şi de presiune publică asupra Sfântului Sinod”;

* „aprobă ca, potrivit art. 5C lit. a din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, să fie sancţionat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii, prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”;

* „aprobă ca, în cazul în care Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va recidiva implicându-se iarăşi în acte şi acţiuni de încălcare a ordinii statutare a Bisericii şi de tulburare a păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii, indiferent de motivele invocate pentru aceasta, să fie trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim”;

* „a reamintit faptul că, pentru susţinerea unor proiecte sau deziderate ale unei eparhii şi/sau ale unui ierarh, este interzisă folosirea manifestaţiilor publice, care să îndemne la răzvrătire, la nerespectarea ordinii canonice şi statutare a Bisericii ori să creeze presiune publică asupra autorităţii bisericeşti sau să genereze tulburare în Biserică şi societate”;

Sancțiune şi pentru Vasile Bănescu, aflat în conflict cu Teodosie

* „a luat act că, întrucât opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române”.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit în şedinţă joi, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pe 9 februarie că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa din 4 – 5 martie 2003 a Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Teoctist.

„În ultimii doi ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a solicitat de mai multe ori Cancelariei Sfântului Sinod ca ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie să fie înscrisă din nou pe ordinea de zi a Sfântului Sinod, aducând în acest sens mai multe argumente de ordin istoric, cultural şi sociologic. De fiecare dată, Cancelaria Sfântului Sinod a răspuns că, potrivit Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, o mitropolie este constituită din două, trei sau mai multe eparhii, iar ierarhii acestora formează împreună un sinod mitropolitan”, a precizat Cancelaria Sfântului Sinod.

De asemenea, potrivit sursei citate, „întrucât nicio eparhie vecină cu Arhiepiscopia Tomisului nu doreşte să intre în componenţa unei viitoare Mitropolii a Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie insistă cu înverşunare ca doar eparhia pe care o păstoreşte să devină mitropolie, după modelul unor mitropolii din Bulgaria, încălcând astfel ordinea statutară a Bisericii Ortodoxe Române, care, în prezent, nu prevede existenţa unor mitropolii onorifice, fără sinod mitropolitan”.

„De aceea, încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Sfântului Sinod”, mai preciza sursa citată.

Pe 12 februarie, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că IPS Teodosie „rămâne în deplină ascultare” faţă de patriarhul Daniel şi Sfântul Sinod al BOR, accentuând că „zbaterile” unora de a provoca un conflict între Patriarhia Română şi arhiepiscopia de la malul mării sunt „nepotrivite şi lipsite de temei”.

„Aşa cum a subliniat în toate ocaziile, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie rămâne în deplină ascultare faţă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi faţă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Considerăm nepotrivite şi lipsite de temei zbaterile diferitelor cercuri de influenţă nebisericeşti de a stârni un conflict între Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Tomisului”, au transmis, printr-un comunicat, reprezentanţii Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

  „Dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului” nu va fi lăsat să fie trecut „în uitare” 

„În ciuda tuturor eforturilor de a se trece în umbră şi eventual, în uitare, un adevăr atât de important pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru neamul pe care îl păstoreşte precum dreptul istoric al Mitropoliei Tomisului, Arhiepiscopia Tomisului, în calitatea ei de unică succesoare a acestui tron păstoresc, nu va înceta să îşi exercite atribuţiile, în limitele statutare şi regulamentare, pentru a oferi tuturor, oricând şi pretutindeni, argumentaţia atât de bogată a propriei descendenţe”, reiese din comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

57 de Comentarii

 1. sunteti disperati… nu stiti cum sa-l inlaturati pe IPS Teodosie. nu veti reusi s a ta n e lor…daniel, „cu drag”, mai inaltza un pic „biserica” manjirii, poate te „miluieste” nenea ala, la care te rogi, peste barbutza! ca Dumnezeu NU are nevoie de biserici inaltate la cer si nici de voi, mah! CREDINTA OMULUI STA IN VIBRATIE SI IN INTENTIA DE A NU FACE RAU, cam atat. IPS Teeodosie cu toata indoctrinarea specifica sutanei are CREDINTA. de aceea il iubesc. si de aceea il iubesc si oamenii. au simtit si au vazut „vibratia”. ceea ce voi nu aveti mah, doar barbi, atat!

 2. Dar cand capeteniile din BOR il vor judeca pe purtatorul lor de cuvant care mai nou da citate din bibliile ce i-au fost daruite de neoprotestanti? Cu astfel de contrafaceri vreti sa-l dovediti public pe Arhiepiscopul TOMISULUI?

 3. Fortele potrivnice Crucii Vii a lui Iisus Christos din conducerea BOR sunt neputincioase in fata Psf. Teodosie. Daca Mitropolia Tomisului este dorinta Sfantului Dumnezeu ca aceasta sa existe, aceasta se va infiinta cu toata opozitia BOR. Neacceptarea existentei acestei Nitropolii va duce la caderea Toiagului Patriarhal din mana celui ce se opune infiintarii ei. Si ghici cine va fi noul Patriarh al Romaniei? Spre Slava Sfantei Treimi s-a Fecioarei Maria, Nascatoarea de Dumnezeu. Amin, Amin, Amin, Amin.

 4. Nu știam de ce nu se mai bărbieresc bărbații după 1990. Înainte de 90, bărbații din instituțiile statului trebuiau să se prezinte la serviciu proaspăt barberiti. Astăzi sunt toți cu bărbile neîngrijite, înseamnă că-l urmează pe Hristos?

 5. intarita-i drace… si fugi!

  e misto pentru cei care cred ca ceea ce s-ar ascunde in intuneric ar avea o puterea a sa proprie si autentica…
  adevarul e ca te poti atit de usor ascunde in spatele dracului si sa-l faci pe el vinovat de ceea ce tu insuti faci…

  la fel si varianta cealalta … asa a vrut Dumnezeu… e nu zau?

  orgoliul confundat cu smerenia si puritatea intentiei… semne de putere: toiag, aur, mantii, culori, lanturi atirnate, cruci etc… o putere perfida si goala… altii care-s slabi si vor putere…la fel ca si politcienii… privilegii de casta la fel ca toti ceilalti. astia iau pensii speciale de la nastere…

 6. Exmatriculati-l ma BORitilor pe escrocul acesta. A fost filmat cand cerea spaga ptr preotie……[Rumburak]

 7. Patriarhia iese întotdeauna scărmănată cînd se ia de IPS Teodosie. Mă gândesc că, de fapt, așa se vrea.

 8. Zalmocse dacule, da-ti cu parerea despre popa ala al tau sectant care-si viola copilele. Degeaba se barbierea in fiecare zi.

 9. Un articol manipulator:

  „unul dintre punctele de pe ordinea de zi urmând a fi „încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică” de către arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.”

  Adică obiectul „punctului din ordinea de zi” este citată din comunicatul Patriarhiei dar subiectul, cum ar veni, este adăugat securicește si „deontologic” de deontolog, adică Teodosie este adăugat hors-concours cum s-ar zice!

  Mai albăstreilor, mai răriți-vă și voi că puțiți rău da’ rău de tot !

 10. Parul capilar si cel si de pe fata lasat sa creasca mare este ca o antena de ce te conecteaza cu lumea nevazuta. In al II Razboi Mondial armata amerloca a recurtat cautatorii de urma ameridieni. Cautatori care aveau toti parul lasat sa creasca foarte lung. Si dupa ce cautatorii de urma au fost tunsi conform standardelor armatei le-au pierit efectiv aceste calitati extrasenzoriale. Vechiul Testament ne povesteste inspirandu-l pe Eminescu „de Samson, cum ca muierea,
  Cand dormea, taindu-i parul, i-a luat toata puterea
  De l-au prins apoi dusmanii, l-au legat si i-au scos ochii” Asa ca nu mai face misto de Psf. Teodosie ca va atrageti mania Celui de Sus asupra casei voastre, natangilor.

 11. Doamne-ajuta intru vesnica caterisire!
  sa-i scurteze barba și să-l tină la manăstire în post și rugăciune … pană îi crește la loc ! 🙂

 12. Să-i ceară să meargă la SINOD tuns ,bărbierit și mai ales spălat(de păcate). Drept penitență, să urce dealul Mitropoliei în genunchi .

 13. Popa spagarul (Spagoveanu) are o istore intreaga de mita, averi, manevre, si totusi e peste lege, fie penala sau bisericeasca. Sa fie de prin structuri? Doar intreb….

 14. Toti antiromanii il vor pedepsit pe IPS Teodosie ! Nu se poate ciumetilor ! V-a deranjat ca a fost impotriva ,,asazisei vaccinari,,si a incercat sa va arate minciunile sorosiste ?!Vedeti cati au murit de la ,,vaxin,,!
  cel ce trebuie demis este banescu ! el este satana infiltrata in BOR !
  Nu exista in DREPTUL CANONIC vreo pedeapsa ca vrea reactivarea celei mai vechi mitropolii sau ca citeaza din INVATATURA DE CREDINTA CRESTINORTODOXA !
  Deci puteti face ca toti dracii turbati, draci adventistiLgbt-isti ,ca doar cu latratul la LUNA ,ramaneti !

 15. Opintelile astea neromanesti ale sefului Daniel si clicei sale impotriva unei reparatii istorice dorite de milioanele de credinciosi romani ortodocsi sunt iresponsabile. BOR nu a venit cu nici o motivatie lamuritoare a refuzului bagandu-l post mortem la inaintare pe fostul parinte patriarh Teoctist , batran si bolnav in 2003, desi cei care au respins cererea de atunci se regasesc majoritar si printre cei de acum in frunte cu seful Daniel. De aceasta data IPS Arhiepiscop al Tomisului si-a documentat cererea de reactivare a Mitropoliei Tomisului cu o valiza de hartii document care probabil ca atunci nu au existat. Dar fara nici o cercetare, membrii BOR o claseaza din nou. Ce incredere mai pot avea credinciosii ortodocsi in acesti diriguitori ai bisericii lor? Mai mult, cu un tupeu care ii dezonoreaza acesti inalti functionari BOR il acuza pe Arhiepiscopul Romanilor de indisciplina si tulburarea pacii din viata bisericii !!! O ipocrizie mai mare ca asta nici la politicienii nostri de doi lei nu gasesti. Tocmai acesti oameni din BOR ai sefului Daniel sunt cei care pot fi acuzati de indisciplina fata de poporul roman.

 16. “Religia a apărut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost” spunea Voltaire în Secolul Luminilor. Mai direct, fără perdea, niște fake news uri care vorbeau de mersul unui individ pe apă și alte grozăvii au fost utilizate pentru câștigarea de influență, putere, controlul maselor. Pe mine ca persoană neinteresată de fenomenul religios mă interesează doar ca banii plătiți de mine ca taxe și impozite să nu fie folosiți de ei pentru salarii (zeci de mii de popi bugetari ) și temple, ci pentru educație, sănătate , cercetare, infrastructură, servicii sociale pt bătrâni, copii, defavorizați. De ce în România nu se finanțează ca în alte state din contribuțiile credincioșilor?De ce în fruntea unei bulibașii se afla un informator dovedit și corupt personaj?

 17. Dacă – i mai ziceți „inaltpreasfințitul” acestui Mache, vomez.

 18. Sper cu toata fiinta sa il dea afara din Biserica Ortodoxa Romana!

 19. Hai sa spunem lucrurilor pe nume: Un troglodit cheamă credincioșii înapoi în grote!

  Oamenii se rad de vreo sută de mii de ani!!! Inițial cu scoici sau obsidian pe post de brici! Se pare că acest simplu fapt nu a ajuns încă la urechile Psf Teodosie.

  Mai recent în istorie, încă în Egiptul antic, epilarea, adesea pe tot corpul, se făcea cu creme sau răzuire cu piatră ponce.

  În Roma antică, rasul feței (a bărbii și a mustații) era considerat un gest elementar de civilizație.

  Toate astea cu mii de ani inainte de apariția creștinismului.

  Creștinismul înseamnă credință, nu datu’ cu presupusu’ sectar și întoarcerea în grotă! E cutremurător cum se speculează și se instrumentalizează ignoranță oamenilor.

 20. Apropos de ultima „perlă” din puțul cugetărilor Psf Teodosie, hai să spunem lucrurilor pe nume: un troglodit cheamă credincioșii înapoi în grote!

  Oamenii se rad de vreo sută de mii de ani!!! Inițial cu scoici sau obsidian pe post de brici!

  Mai recent, în Egiptul antic, epilarea, adesea pe tot corpul, se făcea cu creme sau răzuire cu piatră ponce.

  În Roma antică, rasul feței (a bărbii și a mustații) era considerat un gest elementar de civilizație.

  Toate astea cu mii de ani insinte de apariția creștinismului.

  Creștinismul înseamnă una dintre credințe, nu datu’ cu presupusu’, întoarcerea în grotă și obscurantism!

  E cutremurător cum se speculează și se instrumentalizează ignoranța oamenilor.

 21. GELULE , dar cu mustata cum ramine ? Suntem obligati sa purtam si mustata mare , pe oala cum se zice , sau merge si una subtire ? PS – Frizura credinciosilor , este problema voastra , a popilor ? Preoti inapoiati si primitivi ca tine , ca cel pomenit mai sus , fac mult rau Bisericii ! Ar trebui sa-ti schimbi meseria .

 22. Impostorul de 10.21 ,care posteaza cu numele meu ,ar trebui sa invete limba romana ! Nu stie nici conjugarea unui verb elementar. E greu sa manipulezi cand esti incult !
  Am spus ca adventistiilgbt-isti fac ca toti dracii ,cand aud de IPS TEODOSIE !

 23. Punctul de pe ordinea de zi referitor la razvratire este un semnal ca rabdarea institutiei patriarhale se apropie de sfarsit. Mai pe scurt, Patriarhul s-a enervat, influentat poate si de securimea din jurul lui Banescu, si a decis sa faca uz de atributele sale statutare. Pana aici, nimic de mirare, toata lumea stie cat de incomoda este atitudinea IPS Teodosie.
  Dar dincolo de a fi judecat un om….poate ar fi util ca Sf. Sinod sa incerce sa afle de ce Patriarhia Romana n-a miscat un deget atunci cand guvernul globalist criminal a interzis accesul la slujba de Sf.Pasti?
  Ce fel de pastor isi lasa oile prada lupului, fara sa zica nici pas?
  Patriarhul Georgiei a iesit atunci si a spus ceva, acolo nu s-a reusit „raspandirea virusului” de Pasti. Patriarhul Serbiei de asemenea n-a tacut.

 24. Azi, ortodoxia a legalizat tacit: mita, parandaratul, escrocheriile, furaciunile, înșelătoriile, minciuna, denaturarea adevărului, tulburarea păcii și răzvrătirea intre popi. Toți popii indica cu tărie credință în ce practica, adică în ortodoxie, și chiar se dovedește practică „impecabilă” aprobată tacit de ortodoxia prea afaceristului Daniel și Teofan+! Ei sunt Tatăl nostru și Crezul in ortodoxie.

 25. Singurul care s-a pronunțat clar împotriva vaxxinării cu Zeama 100% EFICIENTĂ & SIGURĂ !
  PERNICIOȘII ăștia eduKKatZi cu 3 doZe, ciocu’ mic !
  VedetZi câtZi pun capul pe pernitZă seara și dimineatZa îi găsesc rudele tZepeni, măR🤮g

 26. Aceiași luptă pentru putere și bani, citat : ‘Preafericitul Părinte DANIEL, Arhiepiscopul Bucureștilor, Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, Locțiitorul tronului Cezareei Capadociei și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române’ !

 27. MANIPULATI …ROMANII MANIPULATI…REPETITIE PENTRU ALEGERI…ORBI, SURZI SI MUTI…CAT DE CREDUL SA FII SA NU VEZI PE URMA CUI CALCI? SARACA LUME! EI SE BAT PENTRU MARIRI SI BANI SI LUMEA POSTESTE SA LE MEARGA MAI BINE!

 28. I-A PUS PE OAMENI SA TINA POST PENTRU INFIINTAREA MITROPOLIEI TOMISULUI..
  SI DE FAPT ERA VORBA DOAR DESPRE SALVAREA SA. GEN. GABRIEL OPREA SI-A FACUT DATORIA!

 29. Impielitatul Banescu e pa de la Mitropolie. In curand Ciobotea isi va pierde Toiagul de Patriarh. Aliluai.

 30. „Pentru unii mumă, pentru alții, ciumă” . Fără a lua apărarea IPS Teodosie, solicitarea adresata Sfântului Sinod pentru ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie este îndreptătită. Argumentul potrivit căruia Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pe 9 februarie că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa din 4 – 5 martie 2003 a Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Teoctist, nu este unul serios.
  Vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist a aprobat înființarea în 4 noiembrie 2005, Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului în 4 noiembrie 2005, prin desprinderea din Mitropolia Ardealului a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Arhiepiscopiei Ortodoxă de Alba Iulia, Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sǎlajului, Episcopiei Maramureșului și Sǎtmarului.
  Ulterior in 17 ianuarie 2012, la cererea adunărilor eparhiale, Episcopia Oradiei și Arhiepiscopia Alba Iuliei au trecut sub jurisdicția Mitropoliei Ardealului prin aprobarea Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Daniel.

 31. Make a scăpat basma curata, când ai grade maro poți
  A muti sărbătorile religioase cum ” vrea mușchii lui make”.Cine poate oase roade, make poate, make roade @@

 32. Make a scăpat basma curata, când ai grade maro poți
  sa muti sărbătorile religioase cum ” vrea mușchii lui make”.Cine poate oase roade, make poate, make roade @@

 33. ce ii poti face unui bugetar ce are Mercedes la 150 000E?
  Sii, corb la corb nu-si scoate ochii!

 34. Superb! Prea afaceristul Daniel îl dojenește pe tălâmbă Teodosie cum dojenește Putin occi si Europa. Totul în aceeași zi, ce coincidenta josnică!

 35. Tata spune ca o opozitie buna salveaza tara.
  Daca s-a nimerit sa fie la nivel de constiinta religioasa tot e ceva.
  Acum nu se poate spune despre Dobrogea ca e locul unde nu s-a intamplat nimic. E locul unde credinta e vie.
  Daca Dumnezeu nu am, nimic nu am.
  Dau cu sceptrul in pamant si rasuna Amin in batranii Munti ai Dobrogei.
  Urmati-ma!

 36. A pus poulimea sa stea in post 3 zile ca sa se infiinteze Mitropolia Tomisului…pentru ca dobrogenii o merita!
  Dupa ce a scapat de judecata Sinodului, lumea a vazut ca despre Mitropolia Tomisului nici nu fu vorba…totul era despre cum sa scape Teodosie cu obrazul curat! Ce naivi romanii!data viitoare va pune sa tineti post pentru Ciuca si Ciolacu.. DAR PENTRU PENSIILE VOASTRE DE MURITORI INFOMETATI CINE SE VA NEVOI? SFANTA PROSTIE DOBROGEANA…BEHAIE! Au tras-o pe ocultism de s-au ridicat si stabilopozii!! Si mai plangeti ca sunteti manipulati? Rugati-va si cotizati pentru Teodosie, ca el are vreo 15 frati…Famiglie mare, nevoi pe masura! Hai ca iese si PSD+PNL cu galeata si uleiul! Nu va mai vine mintea la cap, niciodata!

 37. Sarsaila Banescu a fost dat afara. Si asta-i inceputul doar. Mitropolia Tomisului e dorita din Rai de Sfantul Andrei si aceasta se va infiinta, nu inainte ca toti potrivinicii sa paraseasca BOR din diferite motive. Aliluia. „„a luat act că, întrucât opiniile personale ale dlui. Vasile Bănescu nu sunt echivalentul unui comunicat de presă oficial al Patriarhiei Române, începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române”.”

 38. @Ion Creanga:
  Vorbesti de ciuda ca nu ai nimic de care sa te tii totul fiind vremelnic, supus mortii.
  Te intereseaza pe tine si explici altora daca si cum l-am gasit pe Dumnezeu?
  Ai tu vreun moment in care sa nu fi stiut incotro? E din cauza ca nu-ti pui intrebari?
  La rangul tau de mare scriitor, doar stii sa te joci cu ciucurii pisicii. Esti plictisit, miez n-ai, martiri n-ai, o dai pe natura si vrajeala e de tine.
  Am spus sa ma urmezi in credinta. E mai mult decat ai gasit in gandurile tale puse pe hartie.
  Moartea e disolutia elementelor pentru tine. Ar trebui sa cunosti cum Sf.Spiridon a sfaramat caramida si a iesit suflul din ea. Astfel daca pe Dumnezeu nu l-ai gasit cat esti in viata, de unde scoti tu povesti ca il vei gasi dupa moarte? Esti ineficient si te roade gelozia pe bobul altuia de mustar. Priveste la soarta ta de nascut intr-o tara uniform comunista si accepta-ti conditia de om!

 39. O veste buna. Banescu face trotuarul. Si-l face în chiloței tanga și fustița mini contorsionata, in structura căreia au fost înglobate un dicționar de neologisme și doua coli A4 ce cuprind frazele cele mai întortocheate și lipsite de logica ale întinsul cărturar fără opera, dar cu doua operete la activ și una la pasiv. Momentan ecumenismul globalist a primit o oferta de munca la o fabrica de globuri sub forma de cămile, struți, babuini și de moși cu bărbi date ecumenistilor și amicilor Pleșu, Liceeanu, Cotoi, Marian, Pat a fără piedici și mesterul #rezist Manolea, actor de talie 180/150/180, adică de miss Univers.

 40. In loc sa ne rugam Bunului Dumnezeu pt pace, sa putem trai pe aceste meleaguri sfinte se gasesc niste cervopiteci orbiti de ura sa tot faca filme cu Teodosie!
  Si nu le iese, bre!
  Ba ciudatilor, dati-va cu k…urul de pamant cat vreti, el va fi ajutat de El caci El vede inima omului.
  Mai lasati-ne cu lectiile anticoruptie, ca toti is mânjiți până la gât dar se dau fete mari si virtuoase.
  Jegosi fara scrupule, hai sa vedem ce mai inventati, ba piticilor la suflet.

 41. Psf. Teodosie va tine in mana sa Toiagul de Patriarh cat de curand. Aliluia.

 42. Te ia cu voma. Adica i-l dojeneste (sau cum se spune cand tragi un partz in public) pe marele prelat si i-i afecteaza toata cariera profesionala purtatorului de cuvant care l-a ‘dojenit’ primul. Asta da dreptate divina. Tot BOR-ul asta e asa de infantil de-ti vine sa te dezici de ei.

 43. Ce uitatura are, zici ca-i Satana! Numai iubire si blandete crestina vezi in ochii lui…

 44. Mitropolia Olteniei, locuitori orase: Slatina 67 000; Ramnicu Valcea 100 000; Turnu Severin 80 000; Craiova 269 000.
  Mitropolia Tomisului, locuitori orase: Constanta 263 000; Navodari 44 000; Medgidia 35 000; Mangalia 32 000. Nu mentionez orasele mici constantene si nici activitatea economica a judetului Constanta…Povestea cu Teodosie este o scuza a ecumenistilor pentru a pune la intuneric o istorie de doua mii de ani de credinta crestin ortodoxa pe teritoriul Romaniei. Romanii sunt bombardati cu „stat esuat”, etc….Rusine BOR pentru ca numai Dumnezeu ne poate scoate din mizeria morala in care prostii cu diplome false ne-au adus!

 45. Incă o dovadă că biserica a devenit doar o „instituție” care folosește numele Domnului doar pentru interesele celor ce o compun. De la ce a spus Isus despre ce reprezintă biserica și ce a ajuns acum e o diferență imensă. Isus a profețit acest lucru în Evanghelia după Matei cap 23 paragrafele 13-15. Dacă înlocuiești Dumnezeu cu „democrație, drepturile omului etc” vezi rapid că politicienii fac același lucru , că bătăliile între ei sunt la fel, că „Dumnezeul” lor e același … banul.

 46. Teodosie are BOR la mana cu milioanele (cred) de euro colectate de la turma pe care o păstorește și donate Catedralei Mântuirii Neamului. Și în schimbul cărora spera si el măcar la o Mitropolie, ceva. Și o sa spuneți ca ce, care-i problema ca a donat banii aia, ca doar nu-s de furat ? Intr-adevar, nu-s furați, dar când o da pe goarna Teodosie ca Sf Sinod îl persecuta pe el, cel mai mare donator la ctitoria Catedralei, cu (repet. probabil) milioane de euro donate, ce-o sa zică ANAF-ul când vede ca nu s-a încasat nicio taxuliță pe toți banii ăștia plimbați liber prin BOR ? Dar opinia publica, când va afla la ce scara face BOR evaziune? Asa ca, Sf. Sinod e cam la mâna lui Teodosie…

 47. IPS TEODOSIE a fost doar dojenit. Nici macar agentii cultelor sectante care isi fac numerele diversioniste pe-aici nu pot crede ca ditamai Sinodul s-a adunat pentru a-l dojeni pe Parintele Tomitan. Pentru cu totul altceva a fost pusa la cale aceasta adunare. Probabil ca aveau pregatit si inlocuitorul ce trebuia uns in locul Arhiepiscopului Teodosie iar acesta mazilit la o manastire cat mai departe,dar GHINION! S-a vazut de toata suflarea ortodoxa ca camarila capeteniei Daniel nu este atat de puternica cum se crede. Multi inalti prelati BOR s-au situat de partea fratelui lor tomitan.

 48. gelu: ce contine parul? printre altele: AUR. ai idee cu cat se vinde parul natural, care cade la frizer/coafor – vorbesc de persoanele care se hotarasc sa-si lasa pletele lungi acolo…
  **Folosind structurile ADN ca schele, Tim Liedl, un om de știință de la Ludwig-Maximilians-Universitaet (LMU) din München, a arătat că nanoparticulele de aur poziționate cu precizie pot servi drept transmițători de energie eficienți.
  De la înființarea domeniului în 2006, laboratoarele din întreaga lume au explorat utilizarea „origami ADN” pentru asamblarea nanostructurilor complexe. Metoda se bazează pe catenele de ADN cu secvențe definite care interacționează prin împerecherea de baze localizată. „Cu ajutorul unor fire scurte cu secvențe adecvate, putem conecta anumite regiuni ale moleculelor lungi de ADN, mai degrabă ca formând structuri tridimensionale prin plierea unei foi de hârtie în anumite moduri”, a spus profesorul Tim Liedl de la Facultatea de Fizică. la LMU explică.
  Gold is not only chemically robust, as a noble metal it exhibits what are known as surface plasmon resonances. Plasmons are coherent electron oscillations that are generated when light interacts with the surface of a metal structure. „One can picture these oscillations as being like the waves that are excited when a bottle of water is shaken either parallel or at right angles to its long axis,” says Liedl.**

 49. @Ileana Rollason ,CLONA, 20.11
  Ca sa nu te ia voma pocitanieborata ,nu mai bea matrafox de pufoaica !
  Meri sa te ,,impartaseasca ,,banescu cu laturile sale !

 50. Valah la 8 și 10: Nu se mai darama mizeria asta numita BOR?
  Răspuns: Nu, degeaba tot înercați!

 51. institutie stat in stat, pe banii prostimii!
  Merg la crematoriu decat sa vad lenesii astia pe langa mine.
  Concret, ce meserie are un popa ce produce el?

 52. Trebuia sa-l spagariseasca pe Spagoveanu, iti dai seama ca i-au umblat la cont

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.