ÎPS Teodosie – o nouă urmărire penală!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influenţă, în timp ce un consilier din cadrul Arhiepiscopiei este suspectat de complicitate la această infracţiune.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcţionar public în sensul legii penale), pentru cumpărare de influenţă, şi P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

”În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică «înţelegerea» respectivă”, arată DNA.

Conform sursei citate, suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanţarea unor lucrări de construcţie ori reabilitare a unităţilor de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Celor doi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

 1. Care e valoarea prejudiciului?
  Se pot deschide dosare penale pe înscenări făcute de un fals preot cu camera ascunsa? Ăla nu pot fi anchetat pt uzurpare de funcții, se dădea funcționar public…
  Practic fapta nu exista, daca s-ar fi materializat, Teodosie l-ar fi denunțat sigur pe impostor.

 2. Teodosie a respectat cutuma,traditia la romani si a asigurat parandaratul;nici munca fara paine,nici paine fara munca

 3. Teodosie este sponsorizat si aparat de Rusia. Pana nu este dat de pamant acest securist impostor nu va disparea nici Sosoaca si AUR.

 4. Si care-i problema? Verdictul va fi ca fapta nu exista. Asa cum securistul nu este cercetat pentru spagile primite si cu hotelul construit pe numele rudelor lui! Nu degeaba a fost numit Spagoveanu de catre multi preoti!

 5. Mă întreabă odată o pipiță: ai vrea sa faci sex cu mine?
  I-am răspuns că „da”, e frumoasa…
  După aia imi spune ca e minora și m-a înregistrat și am avut o dorință penală, și mă reclama daca nu ne „împăcăm”.
  Instigatorii trebuie pedepsiți și ei.

 6. A existat doar in istorie o singura institutie capabila si competenta pentru a ancheta BOR.Aceasta este GESTAPO,si nu un singur militar,o companie.

 7. esti tare, m-a bufnit rasul! La noi ar fi suficienti cativa procurori adevarati dar aparati de popor! Insa poporul, se gandeste la carnati, sprituri…

 8. Dacă securistul Mache nu e scump la tărâțe și își ia avocat șmecher, care să le spună independenților și imparțialilor, ca de la frate securist la frate securist, că practica șpăgii este componentă esențială a ortodoxiei încă de la bizantini, ar putea să scape cu achitare. Sfânta șpagă au dat-o și boierii din Țara Românească și fanarioții veniți la căpătuială și o dau și acum preacucernicii, pentru că biserica ortodoxă fără șpagă este precum nunta fără lăutari. Și mai e o plăcere fără de care BOR nu poate, dar este prea scârboasă să o pomenești în sala de judecată, că te arestează ăia pentru încălcarea solemnității ședinței… Cum spunea și soacra șpăgară a interlopului ăla de la Baia Mare – trebuie cu Duhul Blândeții! Plus că nici Preasfânta Magistratură nu este prea străină de șpăgi, doar nu credeți să s-au schimbat prea multe de la vremea fanarioților. Fanarioții mai vin și mai pleacă, dar clanurile rămân la fel! La fel și șpăgile și cumpărarea de dregătorii. Fie că pe vremuri te numeai logofăt, spătar, pârcălab, postelnic, agă sau vătaf și acum te numești senator, deputat, judecător, notar, procuror, milițian sau jegdarm – fără o șpăguță mică și un clan în spate, nu ai nicio șansă. ACUM CE ERA SĂ FACĂ ȘI MACHE DACĂ ÎL OBLIGA RELIGIA CREȘTIN-ORTODOXĂ SĂ FIE ȘPĂGAR? NU A SPUS-O ÎNSUȘI MÂNTUITORUL? – „CASA MEA CASĂ DE RUGĂCIUNI SE VA CHEMA, IAR VOI AȚI FĂCUT-O PEȘTERĂ DE TÂLHARI!” DE UNDE REIESE CĂ BIȘNIȚA ȘI ȘPAGA SE PRACTICA ÎN SFÂNTA BISERICĂ DE MII DE ANI, NU DOAR DE LA BIZANTINI! ȘI NU DOAR ÎN SFÂNTA BISERICĂ! DACĂ NU A REUȘIT ÎNSUȘI IISUS HRISTOS SĂ ÎI VINDECE DE ȘPAGĂ, DOAR NU O REUȘI DNA-UL!

 9. Daca și cu parca se dădeau in barca Sa mori tu? Dar tu nu esti stapan pe propriile tale proniri? Ala nu a fost instigator,ca nu l-a instigat la ura. Ci a vrut sa arate prostimii ortodoxe cine este Teodosu.

 10. O alta manevra ordinara a „structurlor” (apud concitadinului betiv ordinar pETROV). Pentru cele 2-3 clone de mai sus, ba fraierilor sa va puneti sperante mari in manevra dna ca sa cadeti in buda de la inaltime cat mai mare. Hai mars prostanilor

 11. Poveste veche, ciorbă reincalZită…
  Pentru grămada de p.r.o.s.t.a.c.i „progresei”, woke și trolacul UrKaK caca maca (perfect nick ți-ai ales, GENIULE):
  IPS Teodosie e CĂLUGĂR, buey p.r.o.s.t.o.v.a.n.i.l.o.r.
  N-are familie, nu lasă moșteniri, tot ceea ce face e pentru Biserică, buey.
  Hai, mai citiți o data până înțelegeți, măRog…🤮

 12. Am văzut reportajul Recorder Corupție în numele Domnului. NU POT SA ÎNȚELEG cum au putut slujitorii bisericii sa intre în acel joc provocator și murdar al așa zisului om de afaceri în sutană, Petrică Leașcu.
  DE CE Înaltpreasfințite Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, NU AI DENUNTAT ACEASTA TENTATIVA DE INFRACTIUNE LA DNA ? AVEAI TIMP, SATANA N-A VENIT SA TE IA !
  Acum plătești fiindcă prostia și domnia se plătesc.
  Repet: faptele satanei în sutana Petrică Leașcu SUNT FAPTE PENALE, dar dacă prin prostie si/sau lăcomie nu ai făcut primul pas spre DNA sau Poliție, acum dați cu subsemnatul la DNA.
  Hai să zicem că foarte probabil, din nou, veți avea noroc fiindcă presupusa afacere nu s-a derulat, bani nu ați luat, logic fapta nu există, un avocat mediocru îi dă cu roțile-n sus pe amatorii care au deschis această urmărire penala fără finalitatea trimiterii în justiție.
  Dacă nici acum, Înaltpreasfințite Teodosie, nu ați învațat nimic, apoi tare îmi este că în viitorul nu îndepărtat veți avea timp suficient să slujiți la Capela de la Poarta Alba….

 13. Sunt curioasa ce i-a adus moșul lui Teodosie.
  Probabil ca lista păcatelor si a păgubiților, si de ce nu – niște îngrădiri de canal pe YouTube.

  „IPS Teodosie e CĂLUGĂR, buey p.r.o.s.t.o.v.a.n.i.l.o.r.
  N-are familie, nu lasă moșteniri, tot ceea ce face e pentru Biserică, buey.
  Hai, mai citiți o data până înțelegeți, măRog…🤮”
  Soarta unui călugăr este sa se certe cu biserica si sa-si facă albie de porci colegii/semenii.
  Poate i-a adus bonus niște cărbuni acolo si chiar o nuia mai țeapă,na!
  Cadou de la Mosul si de la catolici si de la ortodocsi!
  Pe euro nu scrie ca sunt ortodcsi, de ce ii accepta?

 14. Q, ce-i așa greu de înțeles; așa merg treburile cu statul. Dacă e să-i facem pe cei fără de păcat popii nu ar trebui să ia nimic de la stat, nici măcar salar, deoarece și ei știu că acei bani nu sînt adunați la buget de bună-voie de la oameni, sînt luați cu forța prin taxe, impozite, TVA, accize și alte biruri. Nu numai popii dar oricine lucrează direct sau indirect pt stat sau cu bani de la stat.
  Și strîngerea de biruri e hoție și împărțirea prăzii, a bugetului, e hoție fie că-i cu acte fie că nu, fie că-i ceea ce numim legal fie că-i ilegal.

 15. Caline, ce le facusi?
  Iisus a spus sa se dea Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu si ei fac invers?
  Adica iau de la Dumnezeu si dau Cezarului (spaga, mita, samd) si lui Dumnezeu nu ii dau nimic pentru ca si ei sunt ai Cezarului (ia mai dati si voi astialalti banii ca tot sunteti pacatosi!)??

  Tare!
  Adica ei culeg de doua ori. Atentie: asta nici in Biblie nu se face! 🤣🤣🤣

  Sf, Nicolae, un rand de bete te rog! E pentru fundul lat si grosier al lui BOR!
  Are bujori de obrajori de fund bine facuti si rumeni. 😂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.