Iranul avertizează. ”Dacă războiul creşte în intensitate, toate posibilităţile sunt deschise”

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, a avertizat miercuri cu privire la o extindere a războiului dintre Israel şi Hamas dacă un armistiţiu care ar trebui să intre în vigoare joi nu va dura, informează AFP.

„Dacă această încetare a focului începe mâine (joi), dacă nu durează, condiţiile din regiune nu vor rămâne aceleaşi ca înainte de încetarea focului şi războiul se va extinde”, a declarat el într-un interviu acordat canalului Al-Mayadeen, cu sediul în Beirut, potrivit agenţiei de ştiri iraniene Fars.

„Nu căutăm o extindere a războiului”, dar „dacă războiul creşte în intensitate, toate posibilităţile sunt deschise” pentru o extindere a sa, a spus ministrul a cărui ţară nu recunoaşte existenţa Israelului şi sprijină Hamas şi Hezbollah-ul libanez.

Amir-Abdollahian a mai declarat că premierul israelian Benjamin „Netanyahu nu-şi poate realiza visul de a distruge Hamas”.

Israelul şi Hamas au anunţat miercuri un acord ce prevede eliberarea a 50 de ostatici ţinuţi în Fâşia Gaza în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni în timpul unui armistiţiu de patru zile pe teritoriul palestinian.

Acordul a fost anunţat în a 47-a zi de război, dar miercuri seara oficiali israelieni au anunţat că armistiţiul şi eliberarea ostaticilor nu vor avea loc înaintea zile de vineri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. „BINE”, atunci vezi ca „persia” o sa ramana istorie. S-au daca cineva are impresia ca arabii se vor lasa tarati intr-un razboi cu Israelul in umrma caruia se vor trezi sup stapanire persana, ne ia idioti.

 2. Pe ayatolahuil Iranului il mananca harsia la fel cum l-a mancat si pe Saddam. Nu m-as mira sa-l vad si pe el tras de barba din vreo groapa si spanzurat ca si Saddam.
  Se pare ca este destul de idiot si iresponsabil incat sa faca pasul gresit……[Rumburak]

 3. Nu se știe ce interese sunt dincolo de ceea ce ni se arată. Dacă Rusia și China nu ar oferi o oarecare protecție Iranului, americanii îl atacau demult. Iar Iranul nu este Irak. Au ceva armament, au peste 80 de milioane de locuitori. Americanii au fost învinși în Afganistan, ce-i drept de timp, cum ar putea spera să învingă Iranul fără a avea zeci sau sute de mii de morți? Bomba atomică nu vor avea curajul să o folosească. Toată lumea le-ar fi potrivnici, mai puțin coloniile.

 4. Ma @Platoane, mare dreptate ai cand spui ca Iranul nu este Irak.
  Irak i-a batut pe iranieni si le-a si ocupat chiar o parte din teritoriu. Irakul era mai puternic militar decat Iranul. Iranul a scapat de o infrangere urata datorita invaziei americane.
  Asa-i: Iranul nu este Irak, este mai slab si nici americanii nu au fost invinsi in Afganistan.

 5. Israel a creat Crestinismul. Forta lui Israel va scadea odata cu scaderea influentei Crestinismului.

 6. TRUMP va castiga precum intrigat 😐

  „LA POMPA!” …deja Joe Biden vede ca toate planurile „lor” inclusive „Ukraina” se duc Dr_Q-ului 🙁 !
  Li s-a zis : „PUTIN va pierde LOCAL pentru a castiga GLOBAL!”
  acum cu („Atentie POGROAME!” 😀 🙁 ) e de si mai rau ! [pana-n 27 Decembrie TREBUIE! sa se termine balciul!]

  -> „NINGE PE FED!”
  ❤️❤️❤️

  [PS: Apropeaux …ce se mai audfe de NULAND si famiglia ei ? Avut-a dreptate straniul mishteaux ca … inainte de „7 oct.” mai existau din INERTIE ! (evreii rai ! 😐 ) ]

 7. Lasai draculi ca numai gura este de ei.Nu sant instare de nimic numai sa se razboiasca cu femeile ,acolo sant tari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.