Iranul, după candidatura palestiniană la aderarea la ONU, blocată de SUA

Iranul a calificat vineri drept „iresponsabil” şi „neconstructiv” votul Statelor Unite care blochează candidatura palestiniană la aderarea la ONU, relatează AFP.

Douăsprezece ţări au votat joi în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea unui proiect de rezoluţie care recomandă aderarea palestiniană deplină la ONU. Statele Unite, principalul aliat al Israelului, au folosit dreptul de veto, în timp ce Marea Britanie şi Elveţia s-au abţinut.

Votul Washingtonului „a dezvăluit caracterul fraudulos al politicii externe americane şi poziţia sa izolată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanani.

Republica Islamică Iran, care nu recunoaşte Israelul, a făcut din sprijinul pentru cauza palestiniană un element central al politicii sale externe de la Revoluţia islamică din 1979 şi sprijină, în special, mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Votul de joi la ONU survine în special în contextul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas asupra Israelului la 7 octombrie, atac care s-a soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ bazat pe date oficiale israeliene.

Ofensiva în represalii a Israelului împotriva Hamas a provocat peste 34.000 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea femei şi copii, a indicat, la rândul său, Ministerului Sănătăţii din teritoriul condus de Hamas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

21 de Comentarii

 1. SUA ajuta fara limite Israel cu armament. SUA sprijina toate loviturile de forta ale lui Israel…SUA nu are cum sa fie de acord cu recunoasterea Statului Palestina ca membru ONU.

 2. De la 1000 de victime la 34.000 e o rata de razbunare (asa s-ar numi in era tehnicii) de 34:1.
  Noi si ceilalti, intr-o aversiune ireductibila, ucigasa. Un zid intre noi si ei, si nu un pod.
  Si iata rezultatul.

 3. Israelul si USA sunt conduse de satanistii khazari care urmaresc eliminarea tuturor palestinienilor din Palestina pentru ca khazarii sa devina definitiv stapanii peste aceste pamanturi. De aceea satanistii nu vor recunsoterea palestinielor ca stat membru al ONU ci anihilarea totala a palestinienilor ca cetateni ai acestei planete.

 4. sua sint complice la crimele impotriva umaitatii savirsite de evrei, in dispretul a ceea ce ei numesc memoria „holocaustului”! devine evident ca „holocaustul” este o eticheta sau tentativa de a inchide gura altora folosita de criminali pentru a-si justifica actiunile criminale. imoralitate, bestialitate, fatarnicie, dubla morala! ceea ce incearca ei sa faca este sa inchida gura in anul 2024 cu un subiect intimplat acum aproape 80 de ani si pentru care, nimeni in viata azi, nu este responsabil! deci cine-i criminalul?

  lidership-ul politic, economic, militar, religios este compromis de insasi natura actiunilor intreprinse! mint, fura, ucid!

 5. Ce candidatura palestiniana la ONU o fi vrand Iranul?!
  Ca sa fii admis in ONU trebuie in primul rand sa fii un stat palestinian definit clar si functional. Despre un stat palestinian nici nu poate fi vorba cu adunatura aia de zone despartite, facute fagure si administrate de tot felul de satre extremiste, care se mai si bat intre ele ptr putere……[Rumburak]

 6. Dar Iranul si toti salvarosii aia din Orientul Mijlociu ce viseaza ma? Nu cumva viseaza si ei eliminarea tuturor evreilor din Israel ca sa devina mahomezii stapani peste tot Orientul Mijlociu? In constip@tia statului Iran scrie clar ca vor distrugerea statului Israel. Asta este mentalitate ca acum 1000 de ani, de pe vremea razboaielor cruciate. Uite pe ce inapoiati temporal ii pupi tu in dos……[Rumburak]

 7. Perfidia americana NU are limite. E plin de biserici, de preoti, se fac rugaciuni, apoi se pleaca la razboi sa ucida nevinovati. Mai mult, ei nici nu cred in Dumnezeu. Ei stabilesc ce popoare exista. Daca ei nu aproba existenta palestinienilor, astia nu exista. Ce face Dumnezeu in ast timp? Ii aplauda pe americani.

 8. Israelul este stat artificial creat de sionistii care au reusit sa infiltreze guvernul Angliei si sa emita Declaratia Balfour de rapt teritorial asupra Palestinei pentru a-si face sionistii statul lor in Orientul Mijlociu. Adica o hotie pe fata. Restu-s povesti de adormit copiii. Bazele Genocidului sionistilor impotriva palestinienilor a fost puse atunci, odata cu semnarea declaratiei respective. „Declarația Balfour din 2 noiembrie 1917 a fost o declarație oficială de politică extenă a Regatului Unit prin care se afirma că guvernul „privește favorabil stabilirea în Palestina a unui Cămin național pentru poporul evreu și își va folosi bunele oficii pentru a facilita atingerea acestui obiectiv; este de înțeles că nu se va face nimic ce ar putea prejudicia drepturile civile și religioase ale comunităților neevreiești existente în Palestina, sau drepturile și statutul politic obținut de evrei în alte țări.”[1]

  Declarația a fost făcută într-o scrisoare a secretarului pentru afacerile externe Arthur James Balfour către baronul Lionel Walter Rothschild, unul dintre liderii comunității evreiești britanice, declarație care urma să fie transmisă „Federației Sioniste a Marii Britanii și Irlandei”, o organizație sionistă britanică.

  Declarația reflecta poziția cabinetului britanic, stabilită în ședința guvernului din 31 octombrie 1917. În declarație se mai afirma că este vorba de un act de „… simpatie pentru aspirațiile evreiești sioniste”.”

 9. Statul Palestina exista de mii de ani, pe când israelul e de prin anii ’40..mai precis din 1949…este un stat creat artificial de către criminalii lumii…așa că ciocul mic!…

 10. Bună!
  Ce e si cu Occidentul acesta naiv, egoist si lipsit de viziune !!
  Supra-bunastarea adoarme simțurile !
  In 1979 presedinte al Frantei era Valery Giscard d’Estaing și Franta adapostea pe ayatholahul Khomeimi in timpul Iranului deschis catre Occident sub sahin sahul Riza Pehlavi.
  Extremistii islamisti pregateau revolutia si alungarea șahului.
  Khomeini se intoarce in Iran si
  schimbă regimkl cu unul islamist -extremust pe care il vrdem si azi cu crimele lui.
  Cine sunt acesti ayatholahi si dictatura lor islamică vedeti acum
  intrun Iran foarte represiv!
  Ce a facut Franta siOccidentul pt sahul Pehlavi vedeti azi.

 11. Vrea sa candideze la onu ca sa ia teritoriul de la Israel .

 12. inainte de a exista statele existau oamenii… oare ce a facut ca traiul la comun sa devina atit de imposibil? cumva dorinta de a avea care a stimulat natura agresiva si pradatoare, egoista si lipsita de altruism si empatie?

  state agresive in europa care vor sa aiba si nu sa fie sint rusia si ungaria… in orientul mijlociu, israel. in asia , china…

  imperiile si exploatarea altora in folos propriu a produs perturbatii majore in evolutie orientind mentalul colectiv spre agresivitate.
  nu s-au dus sa exploreze noi teritorii respectind spiritul locului ci au impus natura lor agresiva. exact ceea ce se intimpla si azi sub diferite forme.

 13. a, si desigur religia-dogma rupta de spiritualitate si devenita un fel patron al conditionarii vietii prezente cu perspectiva de dupa.

  oamenii ar trebui sa stie ca sufletul este indistructibil si ca moartea este doar un prag si nimeni niciodata nu poate conditiona, mai ales prin dogma, ceea ce urmeaza.

 14. [Rumburak] din Iasi,.. moșulică!!.. tu nu vezi ca este clar cum SUA si UE doresc sa DESFINTEZE statul Ucraina si sa INSTALEZE un NOU stat Israel 2 in Europa. In mintea ta de magraon,nu ezista conceptul de INDEPENDENTA pentru palestinieni.

 15. Daca tarile arabe din jurul Israelului plang atat de mult de mila palestinienilor, de ce nu le aloca din teritoriile lor vaste (Iran, Irak, Arabia Saudita) un marafet de suprafata cat Gaza si Cisiordania la un loc, in care sa-i primeasca pe palestinieni? Ar avea suprafata pustie sa le dea kklau si ar fi si o rezolvare definitiva a intregului conflict secular cu Israelul. Ca de stat cuminti in Israel, oricum nu-s natia care sa stea linistiti, fara sa puna bombe si sa omoare. Si daca-i primesc pe palestinieni, sa le asigure tot ei, apa, curent, gaze, slujbe, asa cum le asigura Israelul.
  Ba mai mult, toti aabii fug de ei ca de draku si nu-i primesc nici macar temporar pe transfugi pe teritoriile lor. De ce ma milosilor? Ia sa va vad cat de destepti sunteti……[Rumburak]

 16. Oi fi eu mosulica (pe toti ne ajunge batranetea, daca nu mor de tineri) dar nu-s intr-atat de batut in cap sa cred o tampenie precum asta a ta cu ,,Israel-2″. Daca Ucraina are un presedinte evreu, asta nu inseamna ca Ucraina va deveni Israel-2.
  Cum nici noi, cu un presedinte neamt, nu avem nicio sansa sa devenim Germania-2, oricat ar dori SUA, UE sau Hristos din ceruri.
  Mai cugeta si la prostiile pe care le debitezi……[Rumburak]
  PS.
  Nu sunt din Iasi, sunt muntean. Am citit insa mult, am calatorit prin Romania mult si pot sa vorbesc in toate graiurile romanesti.

 17. 😀 mai ti minte cum in cazul Skripal „ghicisesi” inca inaintea de dezvaluirile serviciilor secrete britanice
  🤔”PARFUM PE CLANTZA”🤔 … ulterior chiar „murisera” oameni din cauza 😀 „parfumului” …pentru cine crede desigur 😛 ?
  😀 -> sau te copiaza MI6-ul sau esti … SPECIAL = REAL PROPHTET !

  GAZA e ISRAEL !
  KOSOVO e SERBIA ?

  ONU incepe prin NATO sa cantaresca VIZIBIL-DERANJANT cu 2-oua okale !
  Daca in cazul KOSOVO s-a putut … ba chiar a fost incurajat si ajutat militar sa se rupa de SERBIA desi era pamant istoric sarb -> CAMPIA MIERLEI
  dece in cazul GAZA … palestinienii nu se poat la fel ca KOSOVO conuce singuri si-s mai ucisi de evrei pentru ca vreua libertate decat au fpst kosovarii albaneti de sarbi pentru ca voia libertate ?

  Se vede ca „LUMEA BAZATA PE REGULUI” e doar una ? … REGULA CELUI MAI TARE ! 😀

  SHALOM !
  (de unde ant-stia misteaux ca va urma un „7 octombrie” ante-pomenind absurd inainte despre POGROAME
  si … mai grav de unde stia GENIALUL ca in GAZA va urma „solutia finala palestnienilor” = GENOCID
  proorocita cu absoluta siguranta in „7 octombrie” la ora 19 😉 ? Inca exista PROPHETI REALI ? )
  🤫🤫🤫
  URMEAZA CEVA la sfarsitul lui mai … un atac in trei impotriva ISRAELZLUI 🙁 ? [vorbim 🙁 dupa 🙁 1/1000 atat va pot pre-anunta!]

 18. „Ofensiva în represalii a Israelului împotriva Hamas a provocat peste 34.000 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea femei şi copii, a indicat, la rândul său, Ministerului Sănătăţii din teritoriul condus de Hamas.”

  Evreii talmudici macar crutau VIRGINELE ! Se pare ca de data asta … la 34 000 de civili ucisi „colateral”
  nu mai cruta virginele ?
  DE CE ?
  -> LBGTQ+ … YHWH a trecut pe invers !
  Ca evreu excomunicat sunt mahnit de re-inchinaciunea la VITELULO DE AUR !
  Iar ne bate YHWH si ne duce pe noi evreii in ROBIE cum ne-a dus talmudic in ROBIA BABILONICA ! 🙁

  QUO VADIS USA ? ( urat mai moare imperiul anglo-saxon 🙁 ! dezgustatoare demagogia: „GAZA e ISRAEL/KOSOVO nu-e SERBIA”)

  SHALOM ! Evreilor demostrand anti-sionist la NY ! ❤️❤️❤️

  APROPOS la calitatile mele de PROPHET REAL … cand va ante-spuneam.

  🥲”NINGE PE FED!”🥲 … desi aveati exemple de prophetii straniu-misterios ulterior inexplicabil intamplate [vezi doar „LEAK”-ul PENTAGONULUI 😛 cu „li se vede-n carti” 🙁 ]. NU CREDEATI in propheti moderni , ultra-rationali … (IQ=?)
  INTREB:

  – DE CE CRESTE INCONTROLABIL 😎”PRETUL AURULUI”😎 daca totul e OK 🤫🤣🤣?

 19. „DE CE CRESTE INCONTROLABIL 😎”PRETUL AURULUI”😎 daca totul e OK 🤫🤣🤣?”

  @mishteaux …acum te cred !
  Ca PROPHET REAL nu ai nevoie decat de-a vrea pentru a devenii ultra-bogat … PRESTIIND 100% viitorul !

  CIA si MOSSAD-ul se pare c-au uitat ca PRE-INFORMATIA e cea mai scumpa marfa moderna … cu ea poti cumpara totul !
  Putini ca tine mishteuax … si si mai putini ca puternicii tai amici, miliardarii (si din „vina” ta … prophetica 🙁 ) !

  SHALOM ! 🥲🥲🥲 ISRAELUL se duce buuh …exact 🙁 … cum straniu ante-propheteai ! 🙁 ESTI GRANDE ! 😐

  La sfarsitul mai … [PRE-PROGRAMAT!] atac in trei contra evreilor ? 🙁

 20. „DE CE CRESTE INCONTROLABIL 😎”PRETUL AURULUI”😎 daca totul e OK 🤫🤣🤣?”

  🥲”NINGE PE FED!”🥲

  ???
  ____________
  [IQ=? … ce IQ trebuie sa aiba cineva pentru ca rationamentele lui sa fie confundabil PROPHETICE … gloatei ? 🙁 ]

 21. Acestea sunt limitele US.Si totusi au tupeul sa vorbeasca despre drepturile omului,despre democratie…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.