Iranul ameninţă cu mai mult

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi a avertizat duminica aceasta că reacţia ţării sale va fi „mult mai puternică” în caz de „comportament imprudent” al Israelului, după atacul iranian fără precedent din timpul nopţii, transmite AFP.

„Pedepsirea agresorului a fost realizată”, a transmis  Raissi într-un comunicat, adăugând că „dacă regimul sionist sau susţinătorii săi dau dovadă de un comportament imprudent, ei vor primi un răspuns decisiv şi mult mai puternic”.

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat duminica aceasta că Iranul nu are nicio intenţie „să continue operaţiunile defensive”, o referire la atacul pe care l-a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, dar a subliniat că Teheranul nu va ezita „să-şi protejeze interesele” dacă va fi nevoie, transmite EFE.

„În acest moment, Republica Islamică Iran nu are intenţia de a continua operaţiunile defensive, dar, dacă este necesar, nu va ezita să-şi protejeze interesele legitime împotriva oricărei noi agresiuni”, a scris Amir-Abdollahian pe contul său X.

„Exercitarea dreptului la autoapărare demonstrează abordarea responsabilă a Iranului faţă de pacea şi securitatea regională şi internaţională”, a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Separat, şeful diplomaţiei iraniene a mai anunţat că Iranul a informat SUA că atacurile sale împotriva Israelului vor fi „limitate” şi cu scop de autoapărare. Totodată, Teheranul şi-a notificat vecinii regionali cu 72 de ore înainte de atac, a mai spus Amir-Abdollahian. Înaltul oficial iranian a făcut aceste declaraţii duminică, la o întâlnire cu ambasadori străini la Teheran, potrivit Reuters.

Şeful forţelor armate iraniene a afirmat că atacul împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene, informează AFP.

„Operaţiunea ‘Promisiune onestă’ a fost întreprinsă cu succes între ieri (sâmbătă) seara şi această dimineaţă, şi şi-a atins toate obiectivele”, a declarat la televiziune generalul Mohammad Bagheri.

El a afirmat că cele două ţinte principale au fost „centrul de informaţii care le-a furnizat sioniştilor informaţiile necesare” pentru atacul ce a distrus la 1 aprilie consulatul iranian de la Damasc, precum şi „baza aeriană de la Novatim, de unde au decolat avioanele F-35” care au bombardat consulatul.

„Aceste două centre au fost puternic avariate şi scoase din funcţiune”, a dat el asigurări.

„Nu avem nicio intenţie de a ne continua această operaţiune, însă dacă regimul sionist întreprinde o acţiune împotriva Republicii Islamice Iran, fie pe teritoriul nostru sau în centrele care ne aparţin în Siria sau în altă parte, următoarea noastră operaţiune va fi mult mai importanta decât aceasta”, a atenţionat acest militar iranian de rang înalt.

Generalul Bagheri a anunţat de asemenea că autorităţile iraniene „au trimis un mesaj SUA, avertizând că dacă vor coopera cu Israelul pentru eventualele lor acţiuni viitoare, bazele lor nu vor mai fi sigure”.

SUA deţin mai multe baze militare în regiune.

Acest mesaj a fost transmis prin ambasada Elveţiei, care reprezintă interesele americane în Iran, în absenţa unor relaţii diplomatice între cele două ţări.

Într-un interviu pentru televiziunea de stat, comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a precizat că operaţiunea întreprinsă în timpul nopţii „ar fi putut fi de o anvergură mai mare”. „Am limitat această operaţiune la serviciile pe care regimul sionist le-a folosit pentru a ataca ambasada noastră” în Siria.

Atacul asupra consulatului a ucis şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, dintre care doi de rang înalt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

27 de Comentarii

 1. N-au făcut nimic, Doar foc de artificii și au bifat o treabă, de dragul poolimii islamiste.. In restpoate au dat apă la moara celorlali.. Era de știut că nu asta e metoda de vrei să chiar faci un ”touche”..la pusy-cat..

 2. Din surse altele decat cele „democratice” Iranul a facut prapad, toate tintele au fost distruse.
  „Marele” Istael de 6 luni nu este in stare sa anihileze Hamas o grupare de desculti cu Kalashnikov darminte o mare putere ca Iran.
  Iron Dome o alta facatura ca Patri(h)otul, f.scump si f.f.f. prost.

 3. Da ,au reusit au facut rahatul bici .
  Rad i curcile de ei .

 4. Iranul,Iraqul și Afganistanul lupta împotriva Satanei vestice! Arabia Saudită joaca la doua capete si Turcia tace! Cheia este la Turcia! China așteaptă măcinarea Americii si apoi pleacă la atac în Taivan! Se observa din F-35!

 5. Da, ha ha ha ha ha.A fost o demonstratie pentru bobor.Nu au ei curaj sa atace Israel.Se tem barbosii ca pierd puterea.

 6. Observatorul Cine este satan ba ametitule? Cei care ucid in numele unui alah sunt zei sau ce? Mergi ba si trage apa dupa tine ca putzi.

 7. Radu Tudor super-excitat striga in gura marea că dronele iraniene au fost doborâte in proporție de 200% iar Bogdan Chireac că 99% dintre rachete iraniene au fost distruse de iudei. Realizați de ce parte a istoriei sunt acești naziști și cine îi plătește pe acești sataniști care mint ca o gazetă americană? Free Palestine!

 8. Mda … cum probabil ca dronele si rachetele lansate de iranieni contineau DOAR AER (s-a vazut asta din inregistrarea „exploziilor” atunci cind erau lovite de apararea antiaeriana a Israelului !) din punctul de vedere al Iranului „si-au atins toate obiectivele” … Cred ca urmeaza „secondo tempo” …

 9. Pentru „piticul crăcănat” Satan sunt toți acei care își doresc război,dorința de expansiune și cotropirea altor popoare,care ucid civili și în special copiii ,in numele unei doctrine,ar trebuii pledat pentru pace ,nu pentru război

 10. Sa nu înceapă un război ! Ca au de suferit oamenii nevinovati !

 11. Focul de artificii iraniano-hezbolahian si-a atins acopul: Biden, cum e el mai uituc, i-a dat telefon de urgenta lui Netaniahu intrebandu-l daca iranienii sarbatoresc cumva anul nou iranian. Cica voia sa-l felicite pe ayatolah……[‘Rumburak]

 12. traiesti intr-o bula de minciuni. Nici nu-ti imaginezi ce inseamna secondo tempo, frajere. Iti e greu sa crezi ca Israelul tremura, ca nici America nu se simte prea bine, dar propaganda si oftica pe care o ai in sange nu-ti dau pace.

 13. @primo tempo: traiesti intr-o bula de minciuni. Nici nu-ti imaginezi ce inseamna secondo tempo, frajere. Iti e greu sa crezi ca Israelul tremura, ca nici America nu se simte prea bine, dar propaganda si oftica pe care o ai in sange nu-ti dau pace.

 14. E,. jocul de fapt e pe alt plan, Căci acu intră in joc consiliul de securitate, a cărei decizie va obliga nu doar iranul ci mai ales israelul,..ceea ce interzice și rezbelul din gaza..cît și din cisjordania.. Iranul a jucat inteligent..

 15. Mare Urs, o sa interzica si Iranului sa finanteze organizatii teroriste?

 16. Nu stiu daca merita sa-mi pierd timpul cu tine, „frajere” (ma rog, cred ca te gindesti tot timpul la mincare, la furajere …) Prostovane, nu fac nici „propaganda” (pentru nici una din parti), n-am nici „oftica” … am vrut doar sa atrag atentia asupra scenetei (destul de inteligenta tactic, de altfel) realizata de catre iranieni, cu „dronele” si „rachetele” de jucarie …

 17. „CIUDAT ,FOARTE CIUDAT-:ISRAELUL A CHELTUIT MATERIALE DE DOUĂ MILIARDE DE DOLARI CA SĂ STRICE „JUCĂRELELE” IRANIENE. DA ZBORURILE AVIOANELOR DE PE „EINSENHOWER” O FI FOST GRATUITE ? CAM SCUM JOCUL ACESTA! ȘI DACĂ ISRAELUL RĂMÂNE FĂRĂ CONTRAJUCĂRELE CA UCRAINA? CE A VRUT ISRAELUL DE A BOMBARDAT DAMASCUL?

 18. tomlin spune:
  14 APR. 2024 LA 12:31

  postare care nu-mi apartine, rog stergerea ei !

 19. „Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat duminica aceasta că Iranul nu are nicio intenţie „să continue operaţiunile defensive””

  SEMN ca IRANUL nu vrea sa muste MOMEALA intrarii intr-un razboi care sa distraga atentia de la GENOCIDUl la filisteni ?
  😉

  MAGA !
  (mishteaux … de unde ante-stiai „ceva” „NU” … etc. IQ=?)

  OARE pana la sfarsitul lui mai … ISRAELUL va mai provoca IRAN-ul, desi IRAN-ul nu vrea sa muste momeala si bidenistii turba ? 😐 😛 😀

 20. @ CV.. Finanțarea chiar a unor guverne spre a declanșa un război , este demonstrt,, Vezi ukraina,. O organizație de genul are in spate de obicei un stat, sau chiar mai multe.. Finanțarea nu a fost niciodată o problemă.. Vezi un pic de cine finanțează imigrația islamistă spre europa, unde un imigrant plătește sume colosale la cărăușii, sau traficanții care-i duc după preferințe in care țară vor..Iar ursula iți solicită banii spre a le umple lor conturile și cardurile, posibil și telefoanele luate cadou,.. nu din mare.. Deșteapătă-te bre.

 21. Ahhh…deci organizatiile teroriste finantate de un stat nu reprezinta o problema. Ajutorarea unor refugiati insa e o problema. Am inteles. Am crezut ca o sa spui o imbecilitate, dar m am inselat.

 22. o intrebare de roman, de european, de om care e de acord cu orice natie in fond:
  ce ne doare pe noi de Israel?
  ce ne doare pe noi de o tara facuta de Rothschild si care are impresia ca e buricul de pe Terra?
  oare nu ne dam seama ca acolo se vrea centrul de putere al planetei, ca acolo apare antihristul care va fi de natia aceasta? nu avem nimic cu niciun popor, toate au dreptul la viata cat mai buna, dar parca acest sionism sinistru a inceput sa devina tupeist.

 23. mishteaux,
  Totusi, ce a facut Iranul, nu se poate considera ca a muscat momeala ?
  Israelul nu poate considera acest atac ca o declaratie de razboi din partea Iranului ?
  Oricum toata lumea occidentala a condamnat acest atac si desigur ca nimeni nu va avea nici o obiectie daca Israelul ataca Iranul. Eu zic ca Israelul, prin acest atac nesabuit al Iranienilor, are verde spre a ataca Iranul.
  Si apoi, ce a castigat Iranul prin acest atac ?

  Asta daca nu cumva, acest atac al Iranienilor, sa nu fie chiar o cursa intinsa Israelului.
  Altfel nu imi explic acest atac.

 24. Şeful forţelor armate iraniene a afirmat că atacul împotriva Israelului „şi-a atins toate obiectivele”, precizând totodată că niciun centru urban sau economic nu a fost vizat de dronele şi rachetele iraniene.
  Aici trebuie facuta o precizare: singurul obiectiv atins a fost ca aceste rachete si drone au decolat. Si atat. Ca nu si-au atins obiectivele asta spune altceva. Ca nu au putut. Si mai spun ca au lansat peste 300 de proiectile ca sa distruga doar doua obiective si se asteapta sa ii credem.

 25. Doara daca ataca fara PRE-ANUNT !
  putea fi considerat muscare de momeala
  IRANUL insa a RETALIAT legal preanuntand si ne atacand ” a la GAZA” civilii evrei ! 🙂

  `Ntzelegi ? TAMAN pentru c-a zis ca dupa „atac” e 1:1
  si nu continua anti-evreu, demonstreaza ca n-au muscat MOMEALA PROPVOCARII de la ambasada din Syria ! 🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.