Iranul transmite un avertisment Israelului

Exerciţiile militare desfăşurate de Iran săptămâna aceasta în Golf au avut scopul de a transmite un avertisment Israelului, au declarat comandanţii ţării, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele planuri israelien de a ataca centralele nucleare din Iran, relatează Reuters.

Simulările Gărzilor Revoluţionare, care au inclus tragerea rachetelor balistice şi de croazieră, s-au încheiat vineri. “Aceste exerciţii au avut un mesaj foarte clar, un avertisment serios, real la ameninţările autorităţilor regimului sionist să se ferească de greşelile lor” a declarat şeful Gărzilor, generalul Hossein Salami, la televiziunea de stat. “Le vom tăia mâinile dacă vor face o mişcare greşită. Distanţa dintre operaţiunile reale şi exerciţiile militare este doar o schimbare a unghiurilor de lansare a rachetelor” a adăugat Salami.

Şeful Statului Major al Forţelor Armate, generalul-maior Mohammad Bagheri, a declarat că 16 rachete balistice de diferite clase au fost lansate simultan şi au distrus ţinte predeterminate. Iranul spune că rachetele sale balistice au o rază de acţiune de 2.000 de kilometri şi sunt capabile să lovească bazele din Israel sau ale Statelor Unite din regiune.

Israelul, care se opune eforturilor puterilor mondiale de a renegocia acordul nuclear de la Teheran din 2015, a ameninţat de mult timp cu acţiuni militare dacă diplomaţia eşuează. Iranul spune că ambiţiile sale nucleare sunt paşnice. Se crede că Israelul este singura ţară din Orientul Mijlociu cu arsenal nuclear.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

  1. Uniunea sovEuropeana ce spune ?
    E de acord cu poluarea pe care o produc raketele iraniene ?

  2. Prosti sunt iranieni ca nu-si fac si rachete hipersonice!!! La astea clasice vad ca se pricep.

  3. In ziua de azi sunt radare, si racheta antiracheta. Doar rachetele de foarte joasa altitudine mai au sanse. Sau rachete in numar mare din 1 mie trec cateva.

  4. Bravo Iran ! Toata admiratia din parte oamenilor cinstiti ai Planetei.

  5. Israelul dispune de cea mai buna armata din regiune, daca nu cumva, pastrind proportiile, din lume. A demonstrat-o ori de cite ori situatia a cerut-o. Indiferent progresele Iranului, tehnica de care dispune acesta nu o egaleaza pe cea occidentala. S-a vazut atunci cind o racheta iraniana a doborit un avion de linie, precum si in riposta acestuia, spectaculoasa dar fara efect. Precizez ca spun asta strict din punct de vedere tehnic, pentru a fi scutit de replicile unor trompete acordate dupa ora Moscovei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.