Isărescu: Mai facem jocuri, în anumite limite

Guvernatorul Băncii Naţionale a României exclude o reducere a dobânzii de politică monetară până când nu se observă că inflaţia scade. Mugur Isărescu chiar a țiut sp atragă atenția că reducerea dobânzii cheie şi majorarea ei ulterioară, ca urmare a reaprinderii inflaţiei, este „cea mai proastă combinaţie”.

„Să fie foarte clar că nu discutăm (despre reducerea dobânzii de politică monetară – n.r.) până când nu vedem că inflaţia se duce bine în jos. Ce facem? Ne apucăm să creăm anticipaţie că relaxăm. Cea mai proastă combinaţie este să te duci cu rata de politică monetar în jos, să constaţi că inflaţia de fapt nu scade, ci o ia din nou în sus şi să te apuci să o creşti din nou. Nu ne jucăm cu rata de politică monetară. Mai facem jocuri, în anumite limite, cu dobânzile pe piaţă”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

 1. Fac economie de Caldura ! Stay la 18 grade Celsius ! Iar Maine cans da drumul la Caldura , opresc Caldura in Noiembrie 2023 .

 2. Omul asta are in subordine o cancelarie- precum guvernul ,
  Guvernator – Academician Mugur Isărescu
  Prim-viceguvernator – Prof. univ. dr. Florin Georgescu
  Viceguvernator – Prof. univ. dr. Leonardo Badea
  Viceguvernator – Prof. univ. dr. Eugen Nicolăescu
  Membru – Csaba Bálint, CFA
  Membru – Dr. Gheorghe Gherghina
  Membru – Cristian Popa, CFA
  Membru – Dr. Dan Radu Rușanu
  Membru – Prof. univ. dr. Virgiliu Stoenescu,
  nu conduce un butic,ii da zor cu inflatia dind vina pe razboaie ,dar nu pe faptul ca el este teleghidat de pe Wall Street de dobinzile stab.la Frankfurt pe MAine,sau in Elvetia .Niciodata nu face vreo analiza a preturilor de care raspunde direct si personal ca institutie.Moll-urile sunt creditate de catre firmele mama unde intorc si duc profiturile, el ce a creditat in Romania ca marfuri sa nu mai importam de la cacanari?NIMIC! MArfurile romanesti sunt vitregite,refuzate,serele la pamint,animalele prigonite ca si romanul ce a devenit un animal inferior ursului!
  Unde sunt bancile agricole satesti de ajutat taranii,locuitorii ?Le-a inghitit el si neoamenii sai,bancile imprumuta guvernul spoliindu-ne,asa cum zicea Lazea-daca e o guvernare f.proasta, tu sef de butic luxos-Isarescu zis Manole-ce ai facut?Cu ce ai ajutat,sprijinit „politica monetara”,ai dat brinci guvernului si mai mult?
  El face”jocuri”,la pacanele si cazinou, predind active tuturor excrocilor cu care incheie acte contra romanilor,pe sus.
  Pe sus unde minte si croncane ca corbul, toata slehata de corbi strinsa peste poporul abandonat,saracit in era lichelelor.
  La Berlin este mai iefttin la Moll ca in Romania-

 3. Tipul „joacă” numai când liberali sunt la putere. Când vine alt partid scoate pe tarabă întregul deficit. A furat Câţi 50 de miliarde de euro, n-a scos o vorvă Iasărescu, nu s-a lamentat, n-a ieşit odată să se întrebe: „Unde-s banii!”

 4. 6000 de persoane au stat la coada pentru mancare ? Pai nici PE vremea Lui Ceausescu nu erau cozi asa de Mari !

 5. ACAD MANOLE, presedintele SECTIEI DE STIINTE ECONOMICE SI JURIDICE???!!!A ACADEMIEI ROMÂNE are timp si de jocuri ca cel mai vechi si tanar de 33 de ani în fruntea LEULUI ajuns pisic, soricel și întretine jocurile?????

 6. E simplu, daca inflatia stagneaza, trebuie crescuta dobanda. E la mintea acestui cucu-rigu, dar ii e teama ca-l injura lumea. Pentru orice guvern este mai buna inflatia, face PIBul mai mare, fara sa faci ceva, se pot creste linistit pensiile si vin voturile !

 7. omul asta a distrus totul…dobanzile la creditele capurilor, gostaturilor, smaurilor de 1-3 la suta luate de acestea le-a crescut, facut 120 la suta si de aici colapsul acestora

 8. iar despre pensionare ; nu si nu ! Gata mos Manole , la depou cu tine, ti-a cam trecut vremea. A expirat termenul matale de garantie pentru ocuparea postului de „guvernator” . Ai „tras” destul pentru straini ,”patri(h)otule”. Uita-te la tine, fizic si moral esti depasit pentru pozitia de „guvernator”…si nu mai este nici Vasilescu sa dreaga ineptiile debitate de tine.

 9. Superb sfat! Este doar pentru bugetarii de lux care iau hotărâri politice contra cetățenilor români majoritari care trăiesc în România.

 10. Ai uitat-o pe Veorica, draga!
  Ca atâta bunăstare a adus BN, pentru tara….

 11. @ Burleanu nu l-a invitat și pe Isărescu la loja de academicieni fotbaliști, patroni de cluburi, impresari, cu Luțu, cu Argăseală, are jocuri mai puține, ? Deci, nu a profitat de relațiile la nivel scăzut cu Ion Țiriac ale guvernatorului, ca să îl promoveze pe ,,Iedi” , la ”combaterea inflației” ,?

 12. & Domnu’ ,,Iedi” este și selecționer de actuali academicieni sau chiar în devenire, la ,,jocuri” la care se spune că ,,se pricepe toată lumea” , ?

 13. as vrea sa știu cât a strâns Manole în pusculita personala…
  Mi-e sa nu spargă PIBul!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.