ISIS revendică atacul din Iran

Două explozii cauzate de „atacuri teroriste” au ucis peste 100 de persoane şi rănit 170 la o ceremonie în Iran pentru comemorarea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Quds din cadrul Corpului Gărzilor Revoluţionare, ucis de o dronă americană în 2020.

Atacurile au fost revendicate la Statul Islamic. ISIS a difuzat joi un comunicat pentru a susține că doi kamikaze și-au detonat vestele explozive în mijlocul participanților la ceremonii.

ISIS nu a oferit alte dovezi, iar versiunea privind exploziile diferă de cea oferită de mass-media și de oficialii iranieni.

Ministrul iranian de interne a declarat că cele două explozii au avut loc în succesiune scurtă, iar cea de-a doua, mai mortală, a avut loc în timp ce alte persoane se grăbeau să ajute răniții.

Un alt organ de presă de stat, IRINN, a declarat că prima explozie a fost cauzată de o bombă plasată într-o valiză în interiorul unei mașini și pare să fi fost detonată de la distanță, mai degrabă decât să fi fost cauzată de un atacator sinucigaș.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

36 de Comentarii

 1. dupa e ISIS a fost deturnat si aproape desfiintat de SUA …. ce a mai ramas a fost preluat de Israel si folosit ca interfatza a terorismului in Orientul Mijlociu .

 2. Apăi, dracu să-i mai înțeleagă. Ăștia se omoară între ei. Atâtea grupuri și miliții că nu le poți ține minte. Fiecare plătit de altcineva, fiecare vrea pe tronul unui regat pe care nu-l au. Să-l aud acum pe circarul de Erdogan!

 3. ISIS e creatia Mossadului. Asa ca sa nu se mai ascunda dupa deget nici Biden, nici Bibi.

 4. Daca Isis revendica atacul din Iran inseamna ca s-a recunoscut oficial ca Isis este creat de catre Departamentul de Stat. Ba, poponarii de la Washington chiar nu mai au minte deloc?

 5. Cat timp erau in Siria cu statul lor islamic, Israelul nu a fost aproape niciodata deranjat si invers. Israelul prefera statul islamic in locul statului sirian.
  ISIS si Al Qaeda au plecat din interese comune americane, sau pe unde au invadat si ocupat americanii. De inteles interesele SUA, Israel, teroristi brusc „aliniate” ca la un ordin, dupa ce Israelul a bombardat in Libia si se pregateste de razboi cu Hesbollah.
  Netanyahu ataca sau provoaca in Iran pe unde poate si inca i se mai permite.

 6. ISIS (Israeli Secret Intelligence Service) este o operațiune comună Israel, SUA, Arabia Saudită și UK si totodata un camuflaj al mafiei kazare cu mercenari bine plătiți și extremiști controlați mintal, care au fost prezentați lumii de o mass media duplicitară ca niște fundamentaliști islamici fiind finanțat de ani de zile de donatori bogați din Kuweit, Qatar și Arabia Saudită, trei aliați ai SUA care au agende duble. Vă mai amintiți că CIA furnizau ISIS, logistică pe căi aeriene cu ajutorul Ucrainei, Georgiei, Turciei și Israelului sau că SUA l-a ucis de 3 ori !! pe al doilea comandant ISIS din lanțul de comandă? Sau ca golanii din ISIS™ conduceau masini Toyota fabricate în Texas, modificate pentru fortele speciale S.U.A.? Taietorii de capete din „Statul Islamic”: Cel mai bun inamic pe care putem cumpăra (finanța).. Apropo de unele din decapitările ISIS.. Întotdeauna haine portocalii? Trebuie că funcționează mai bine cu ecranul verde.

 7. Sionistii au inceput un razboiul proxy. Asta ca parte a unui mult mai mare.

 8. @ Elena Popa…Stai calm, ii intelege SUA pe toti, SUA i – a format, SUA ii plateste, prin satelitii sai….SUA e mama terorismului mondial….SUA l-a platit pe Sadam sa omoare iranieni, apoi SUA l – a omorat pe Sadam….SUA l – a creat pe Osama Bin Laden ca sa omoare sovietici, apoi SUA l – a omorat pe Bin Laden….Cand zic SUA zic CIA plus Mossad….CIA plus Mossad a planificat si atacul Hamas din 7 noiembrie pentru a da pretext lui Israel sa deporteze in Africa 2,5 milioane de palestinieni din Gaza, in plus pentru a da pretext Marinei SUA sa revina in Orienrul apropiat….

 9. NewsReader N-ai spus nimic. Repeți ca un papagal propaganda expirată.

 10. Evreii au finanțat Hamas in scop propriu deci după cum deducem și ISIS SI ALQAIDA,Primăvară Arabă 🤔😉

 11. ISIS probabil ca a fost platit cu cateva milioane de dolari ca sa-si asume responsabilitatea.
  SUA si Israel si-au dat seama ca ceea ce au facut va escalada conflictul.
  Asa ca au platit bani grei catre ISIS ca sa fie scosi din ecuatie.
  Daca ISIS ar fi fost implicat, nu ar fi trecut o ora si deja isi revendica atentatul.

 12. Așadar ISIS (islamiști suniti) au revendicat atentantul asupra altui srat islamic (dar siit), iar nebunii din Iran striga „Moarte Israelului” si „Moarte Americii”. Probabil mâine, oficialii iranieni vor susține ca America, de frica Iranului (!) , a obligat cumva un oficial ISIS sa revendice – în mod fals – atentatul. Ca daca recunosc ca ISIS sunt autorii, vor lupta împotriva ISIS – ca au promis ca atentatorii vor plăti fapta lor. Și cum și America lupta împotriva ISIS, ce sa vezi, fac alianță cu SUA ?!?! … Iar dacă refuza sa creadă revendicarea atentatului, vor lupta ca boii împotriva SUA și Israelului și lasă ISIS nepedepsiți, incurajandu-i poate si la alte atentate…

 13. Hahaha! // Clovnii iranieni s-au făcut de râsul curcilor prin declarațiile antiamericane/israeliene!

 14. Iranul acuzase SUA si Israel. Latest news: Iranul e prost.

 15. Cetățenii acestei lumi chiar au memoria scurta,nu le.aajuns Comunismul și Nazismul acuma accepta DICTATURA COMUNISMULUI DIGITAL.CAND TE GANDESTI CA O MANA DE INDIVIZI TRAG SFORILE SI AR PUTEA FI STRIVITI CU MINIME RESURSE.

 16. NewsReader N-am stiut ca esti pasionat de greieri domnule. Hai la mine ca am moara de macinat greieri-creieri. O sa ai faina sa-ti ajunga pentru cozonaci si coliva. Ti-am citit comentariul de la un alt articol unde afirmi ca interdicția la funcții publice pentru foștii securiști este ,,O tampenie mai mare decat interzicerea painii din faina de greiere” hehe, mare pezevenghi esti matale, cititor de breaking news

 17. Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, postează pe X:

  „Israelul apără Moscheea Al-Aqsa de rachetele Hamas!”

  „Așa cum ISIS a distrus moscheile, Hamas-ISIS este gata să arunce în aer Al-Aqsa. Pentru Hamas, uciderea israelienilor este mai importantă decât altarele islamice. Aceasta este ceea ce am spus astăzi la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, demonstrând interceptarea de către Domul de Fier a unei rachete Hamas trase spre Muntele Templului. Aceștia sunt teroriști pe care ONU a decis să îi protejeze. Incredibil!!️”

 18. Din nou și din nou, musulmanii radicalizați îndeamnă la crime în masă… Problema este că atât membri ISIS cât și susținătorii lor – tăcuți sau vocali – sunt strecurați prin toate statele occidentale și sunt beneficiarii unor drepturi și libertăți pe care nu le merită. Ce lideri politici de slabă factură are lumea civilizată dacă, la debutul Mileniului III, au ajuns să se lase prinși în menghina urii între musulmani fanatici și creștini abrutizați de la Răsărit!

 19. ” Nici un diplomat serios nu crede un zvon pana ce acesta nu e dezmințit oficial de catre un purtător de cuvant al guvernului”.Daaa, ISIS si marmota impacheta explozibilul…

 20. ISIS este o organizatie terorista INFIINTATA si FINANTATA de CIA si Mossad.

  SUA si Israel, doua state TERORISTE, care fac GENOCID in Gaza pentru petrol si gazele gasite acolo, o cauta cu lumanarea si o vor gasi cat se poate de repede:
  SUA va fi scufundata in ocean iar Israel va fi ras pana la pamant viu.

 21. Corect era : ISIS revendică atacul modsad,contra cost bineînțeles.Adică există toate datele că atacul nu a fost o fatma ISIS ci un atac tipic Mossad .Dar perversii ucigasi de copii aruncă vina pe altii exact ca englezii care au distrus Stream 2 si au dat vina pe ukronazi.Slava Z! Free Palestine!!!

 22. Comentariile la textul cu ISIS, scoate la iveala niste experti in politica internationala, urechisti zvonisti de-i face praf chiar si pe islamici, care, habar n-aveau sa fi comis ei, ce li se pune in spinare de expertii din Romanica, intr-ale afacerilor ….bla, bla.

  Tragedia pt Poporul Roman este ca, actualii sefi vremelnici si tradatori – PSD, PNL, PMP, USR cu Johanis in frunte, au semnat cu Austria sa preluam toata hoarda de barbari ucigasi islamici, sa-si curete Vestul Europei tarile de crima.

  Semnatarii romani ai tradarii, sa fie obligati sa publice anexele la documentul cu Austria, care conditioneaza SCHENGEN …pe aer si pe apa.

 23. ISIS a fost platit de Iran sa-si asume raspunderea, ca sa pacaleasca prostii ca bartbosii nu se omoara intre ei ca tampitii.
  Se cunoaste foarte bine ce dusmanie de moarte este intre zecile de factiuni, religioase, etnice si politice din babilonia aceea aflata in zona Orientului Mijlociu. Este ceva caracteristic acestei specii neevoluate mintal……[Rumburak]

 24. @ elena popa:” eu impotriva fratelui meu, eu si fratele meu impotriva vecinului meu, eu fratele si vecinul meu impotriva străinului. ” Proverb arab.
  Nu ai cum sa ii înțelegi dacă esti european/a caucazian/a. Si normal ar fi sa ii lași in treaba lor. Cam asta ar fi ideea păcii si adevăratului multiculturalism. Dar nemernicanii si alesii au alte idei.De unde războaie, sânge, teroare mai multe decat cele „naturale”. Opinia mea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.