Israel l-a convins pe Elon Musk: Acord după vizita în kibbutz

Miliardarul american Elon Musk a convenit ca serviciul său de acces la internet prin satelit Starlink să fie disponibil în Fâşia Gaza numai dacă va primi permisiunea din partea autorităţilor israeliene, potrivit ministrului israelian al comunicaţiilor Shlomo Karhi, transmit luni DPA şi AFP.

”Ca rezultat al acestui acord semnificativ, unităţile satelit ale Starlink vor putea fi operate în Israel cu aprobarea Ministerului israelian al Comunicaţiilor, inclusiv în Fâşia Gaza”, a scris Karhi într-o postare pe platforma X (fosta Twitter, fondată de Musk).

La finalul lunii octombrie, Elon Musk a dat asigurări că serviciul său de acces la internet prin satelit Starlink va susţine conectivitatea în Fâşia Gaza pentru „organizaţiile umanitare recunoscute internaţional”, în timp ce în acest teritoriu bombardat intens de armata israeliană telecomunicaţiile şi internetul sunt oprite. ONG-urile şi agenţiile ONU au anunţat anterior că pierduseră orice contact cu echipele lor aflate în Fâşia Gaza.

În urma ofertei lui Elon Musk de la finalul lunii octombrie, Israelul a anunţat că va împiedica prin toate mijloacele necesare reluarea comunicaţiilor în Fâşia Gaza de către Starlink, argumentând că mişcarea islamistă palestiniană Hamas ar putea folosi sistemul în scopuri teroriste.

Platforma X a fost criticată pentru modul în care a gestionat conţinutul legat de atacul comis în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas contra Israelului. De asemenea, Musk a fost acuzat de antisemitism după ce i-a criticat pe miliardarul american de origine maghiară George Soros şi organizaţia evreiască Liga Anti-Defăimare (ADL, cu sediul la New York).

Musk a declarat luni că el este ”pentru exprimare liberă, dar împotriva antisemitismului de orice fel”.

Pe de altă parte, Elon Musk a vizitat, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, unul dintre kibbutz-urile din sudul Israelului atacate în 7 octombrie de comandouri ale Hamas.

”Trebuie să demilitarizăm Gaza după distrugerea Hamas şi să deradicalizăm” teritoriul palestinian, i-a explicat premierul Netanyahu lui Elon Musk, la finalul vizitei în kibbutz-ul Kfar Aza.

Cabinetul premierului israelian a publicat imagini care îi arată pe cei doi mergând printre ruinele din kibbutz.

În timpul vizitei sale în Israel, Elon Musk a avut o întâlnire şi cu preşedintele Isaac Herzog, la care au fost prezenţi reprezentanţi ai familiilor ostaticilor israelieni duşi în Fâşia Gaza de Hamas.

Atacul terorist fără precedent comis de Hamas pe 7 octombrie s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi în Israel, în principal civili. Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă asupra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza, 15.000 de persoane fiind ucise, conform guvernului Hamas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. in orient si unii si altzii ar trebuii sa fie consideratzi semitzi…khazarii sint neam turcic turci …ce te faci ca nu sint semitzi
  tot o dati cu antisemitismul….
  cum zici ceva de actiunil leo imediat te acuza de antisemitism…de parca sint vaci sacre..
  mai lasati-ne cu bullshitul jidovesc

 2. Miscarea kibbutzim a murit de peste 30 de ani. Nu mai exista kibbutzuri. Kibbutzurile erau comunitati organizate pe principii comuniste. Ceea ce denumiti kibbutz sunt de fapt comunitati religioase ortodoxe, formate din colonisti adusi preponderent din Rusia, Ucraina, SUA.

 3. Hazar si nu khazar. Hrusciov si nu Khrusciov.
  Evreii turci sunt o alta mancare de peste. Evreii est-europeni, de limba idish, se autodenumesc Yidden in limba lor, ce provine din germanul Juden, si inseamna iudeu.
  Ei sunt rasial similari cu germanii si slavii, nicidecum cu turcii iudaici.
  Totodata rasial ei sunt diferiti de sefardici, evreii spanioli.

 4. Ce credeați?Avem și noi ” antisemitul” nostru . Face parte din bandă…..

 5. Semiti sunt si palestinienii. Musk este antisemit chiar daca este evreu…

 6. ”Trebuie să demilitarizăm Gaza după distrugerea Hamas şi să deradicalizăm” teritoriul palestinian`„ OARE AM ÎNȚELES EU -BINE?ADICĂ NICI UN PALESTINIAN ÎN FÂȘIA GAZA/ DOAR O CÂMPIE VERDE,VERDE PRESĂRATĂ CU KIBUTZURI ȘI SONDE !??

 7. Comunismul este ideologia de baza a SIONISMULUI.Evreii au căzut în capcana sioniștilor.

 8. După ce in Pandemie evreii nu aveau voie fara green pass digital,la mâncare ,erau privați de cele mai elementare drepturi și libertăți de către regimul comunist sionist am inceput sa mi pun serioase întrebări.Uita că 7/10 a confirmat toate dilemele în legătură cu regimul sionist A LUI NETANAHUI.Ca să și salveze pielea de la închisoare,a finanțat Hamas și la lăsat să.si antreneze militanții ,ca mai apoi să sacrifice 1400 de evrei ,240 de răpiti si rănirea altor peste 2000 ,femei,copii și nevinovați.Nu poți să vii să spui că zidul super tehnologic cu senzori nu transmite în centrala și serviciile secrete nu au fost mana in mana cu el.Asta că sa justifice bombardarea ,eliminarea și asasinate nemaintalnite in secolul 21,a atâtor copii femei și civili fara vina doar că sa scape pielea și să intre în istorie că cel care a inlaturat palestinienii.

 9. Ce reprezinta roata aia dintata de pe pieptul lui Netanyahu? Fosta RDG avea un compas si un ciocan pe stema.

 10. Musk arile poolitice i-au amploare, ca doar acolo este libertatea LGBD, ce se vrea asha cum le place la minoritari sa chibutzeasca lumea. Se tot baga in zeama asta iubitorii de ghettou vazut cu ochiul liber shi fara satelitzi, efortul lor fiind doar o sperantza ca nu se va intina CCauzeaua lor, iar robyi de acolo trebuie sa pazeasca cu orice pretz moshia lui Rothschild, care este doar aratarea pisicii la cei ce au aurul negru, ca sa-l dea la schimb pentru USD, nu euroi shi alte tiparituri. Altfel sponsorizarile de toate felurile, cele > din america vor lipsi in aceasta zona, care a cheltuit valori de cateva ori cat s-a cheltuit in WW2. Cu banii ashtia erau fericitzi totzi shi nu era nevoie de dat cu bata in capul unuia shi altuia. Dar Ghisheftul trebuie sa plece la Stapan, ca asha vor!
  O zi buna.
  Con
  P.S. Cum vor ashtia cu toate ideologiile lor sa cladeasca lumea=disparitzia vietzii pe Planeta, cu Adam shi Eva…

 11. Ca un bun cetatean israelian, s-a facut ca e om da’ i s-a amintit ca-i facut puternic tot de … „ei”.
  Jewish nu se traduce prin „evreu” = ocupatie de tip preotesc, la Templu… cum se stia inca de pe vremea lui Hristos.
  Asta e prostitutie intelectuala.
  Si… khazar, cazar, hazar, haza’a… tot aia e, parintii si bunicii nostri ii numeau jidan si jidoafca si nu se supara nimeni, da de cand au preluat controlul mass-mediei si cel politic… ne miscam ca dobitoacele impinse la abator…

 12. Atata lucru nu-l duce mintea pe bogatul acesta, sa nu dea net la teroristi ?

 13. Sionismul satanic este parazitul cel mai periculos al evreilor și intregii umanități.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.